Officieel: Frank De Boer vertrekt bij Ajax, contract assistent Trustfull niet verlengd

0710ajax-nordsjaelland_trustfull

Woensdagavond kwam het bericht naar buiten dat Frank de Boer de wens had uitgesproken om te vertrekken bij Ajax maar dat men er nog niet helemaal uit was betreffende zijn nog eenjarige contract bij de club. Nog geen twaalf uur later laat De Boer op de officiele website van Ajax weten dat hij afscheid neemt als trainer van Ajax en  zijn nog één jaar lopende contract niet uit te dienen en is toe aan een nieuwe uitdaging.

“Na het winnen van vier landstitels achter elkaar was het seizoen 2014-2015 een teleurstelling. Dat wilden wij afgelopen seizoen rechtzetten, daar hebben we alles aan gedaan. Maar het is helaas niet geworden wat wij allemaal hoopten en verwachtten”. In het kielzog van De Boer vertrekt ook zijn assistent Orlando Trustfull, die vorige zomer aan de technische staf werd toegevoegd. Zijn contract loopt op 1 juli af.

Directeur Edwin van der Sar: ,,Het was geen grote verrassing, aangezien we de afgelopen maanden al enkele gesprekken over zijn toekomst en die van Ajax voerden. Maar omdat alle contracten van onze selectiespelers doorlopen en Frank enorm eerzuchtig is, hield ik er toch ook nog een beetje rekening mee dat hij zijn contract zou willen uitdienen. Om met deze groep toch nog een prijs te pakken. Wij vinden het jammer dat hij weggaat, maar toen hij meldde dat dit zijn beslissing was hebben we in goed overleg zijn contract beëindigd’.

Bron: Ajax.nl

 

Related posts

49 Comments

        1. HURBIE

          Dan nog liever Stam dan Bosz
          Stam kan de AJAX spelers beter
          Jonk het liefst ,maar dat zal wel niet gebeuren

          1. bezemsteel

            Inderdaad, plus stam is een ontzettende eindbaas met zn kale huurmoordenaars gezicht. Alle tegenstanders meteen bang.

          2. BobbyHaarms

            Precies, de enige juiste persoon hiervoor is Wim Jonk. Maar dat doen die hufters niet, want hij was 2 handen op 1 buik met Jopie.

          3. BobbyHaarms

            En alles en iedereen die Jopie steunde is eruit gewerkt. Wanneer houdt het op? Moeten wij dit als supporters allemaal maar pikken? Er was duidelijk voor de lijn Cruijff gekozen maar die lijn is inmiddels verder weg dan ooit.

  1. Marcie

    Frank bedankt voor alles. En ik hoop dat je ooit weer een rol bij Ajax krijgt.

  2. Litmanen

    Hij heeft het fantastisch gedaan als beginnende trainer. Ik gun hem een geweldige toekomst. Het liefste zie ik hem bondscoach worden.
    Verder hoop ik dat de nieuwe trainer niet opgescheept wordt met Spijkerman en Bergkamp. Anders hebben we binnen een half jaar weer shit in de tent.

  3. Pascal tebberman

    Niet te geloven toch de hoop opgegeven Frank besef jewel hoeveel fans je heb en hoeveel achter je stond ik moet nog zien als Ajax net zo wordt als met u ??⚓️??????.

  4. AjaxKat

    Het beste, Frank. Bedankt voor die ontzettend mooie derde ster! Die pakt niemand meer van je af.
    Verstandige beslissing, de chemie was op.

    Ik hoop op een sterke en waardige opvolger, maar ik hou m’n hart vast.

  5. Henriette kip

    Frank je was een topper (vandaar de Arena) ook al maakte jij ook foutjes. De opvolger? Is van het Schip niet een goede. Ik vind Peter Bosz te arrogant, maar dat is mijn mening.
    Frank ceel succes met je verdere carrière.

  6. ajax26

    Ik vind het wel jammer.
    Bedank voor de 4 kampioenschap en het gaat je goed✌?️✌?

  7. Pascal tebberman

    Toch de knoop doorgehakt besef je wel wat je doet hoeveel achter je stond Frank,nou ik moet nog zien als Ajax zo blijft zoals u ze hebt achter gelaten u bent de Ajaxman voor mij en ik denk voor vele ?groet alfaboy.

  8. woody79

    het ga je goed frank. 5,5 jaar is een lange zit. op een gegeven moment is de koek op en is er nieuw elan nodig. verstandig voor iedereen en laten we er het beste van hopen voor volgend seizoen. ik zie van het schip wel komen.

  9. Pascal tebberman

    Frank vaarwel met pijn in m’n hart u was de Ajaxman heb je wel in de gaten hoeveel fans je achterlaat en achter jou stond ?⚽️??groet uut Meppel.

  10. Pascal tebberman

    Frank vaarwel zoveel fans zijn woedend tenminste sommige?⚽️??.

  11. Ajaxslied

    Het ga je goed frank bedankt voor alles. Ik hoop zo dat bosz niet komt moet er niet aan denken dat ik na elke wedstrijd die arrogante kop van hem zie en dat die dan zegt we waren de betere maar hebben toch verloren. Heb liever van de brom heeft tenminste ervaring bij een topclub en liet anderlecht ook mooi voetbal spelen. Of misschien is seedorf wel wat. Een buitenlandse trainer is miss ook wel weer een keer goed pellegrini van city die is toch vrij.

  12. rickert

    het is een mooie tijd geweest en het is goed zo! bedankt voor alles Frankie, ik hoop dat we een opvolger vinden, die kan voldoen aan jouw kwaliteiten. Veel succes met je verdere loopbaan!

  13. Mooi

    Hij heeft er goed over kunnen nadenken om tot deze beslissing te komen .Ik kan het enkel maar waarderen Frank bedankt en heel veel succes wat je ook gaat doen.

  14. johnie stalker

    Frankie is een échte Ajacied!! Bedankt Frank, succes met je verdere carrière. Neem je volgende club eens mee naar Amsterdam voor een oefenpotje.

  15. Geroldkohlen

    frank bedankt voor de 4 titels en 3de ster het ga je goed, het was duidelijk dat het nu wel genoeg was en dat ook jij verder moet, ik wens je het aller beste!!!! een mooie club heb je verdiend!! ik zou Gullit wel een goede opvolger vinden.

  16. Indojood

    Voor dit bericht kom ik wel even terug.

    FdB, bedankt voor alles en ik wens je het allerbeste. Jullie hadden het vertrek van Eriksen moeten oplossen want met hem is het Ajax-voetbal verdwenen.

    Ajax heeft verzuimd vorig jaar de problemen bij de wortels aan te pakken. Ze hadden gehoopt, en met hen vele naïeve supporters, dat met het ontslag van Jonk de rust zou terugkeren. Op deze manier komt het probleem vanzelf ergens anders weer tevoorschijn. Zo werkt het in elke organisatie. We zien nu ook dat de problemen dieper zitten. Met name Bergkamp’s rol is dubieus. Met wie kan hij wel samenwerken? Ik zie hem nog staan naast Cruijff en Jonk, erg teleurstellend allemaal.

    Zolang Ajax dit niet bij de wortels aanpakt, blijven we problemen houden. Iedereen moet zich godverdomme eens committeren aan het plan-Cruijff. Het maakt me niet uit of iemand een verleden heeft bij andere clubs. We hebben mensen nodig is die 100% voor het plan-Cruijff gaan. Dus absoluut geen LvG want hij zal als eerste alles aan zijn laars lappen.

    Zou me niet verbazen als er nog meer shit naar buiten komt wanneer FdB straks vrijuit kan praten.

    Ik wens iedereen veel wijsheid toe.

      1. BobbyHaarms

        Laat de rest hier een goed voorbeeld aan nemen, dan maar gelijk alle lijken (bestuur!!) uit de kast.

    1. Moosie

      Ik denk dat Jordi niet voor niets Bosch heeft gehaald dus eerlijk gezegd vindt ik dat,mede omdat ze Jonk toch niet aanstellen een zeer goede keus.
      Verder als ik moet kiezen tussen Bergkamp of trustfull ,kies ik
      Bergkamp.

      1. Indojood

        Met je eens. Die Trustfull gaat gelukkig weg maar Bergkamp moet ook eens zich normaal gaan gedragen.

        1. Moosie

          als ze ballen hebben stellen ze Jonk aan ,Stam is drama.En Bergkamp is nu nog iets van een rode draad.We zien wel Indo fijne vakantie in ieder geval.

  17. fjonkman

    Bedankt voor 5,5 prachtige jaren met 4 schalen Frank! Je hebt echt iets neergezet bij onze club! Het ga je goed, en veel succes en plezier bij je volgende club of tijdens je sabbatical!

  18. Ajax 010

    Lees net dat er een vacature is bij Everton …. 1 + 1 = 2. Frank, succes !

  19. Cootje Adriaanse

    Frank bedankt voor je trouw aan de club. De laatste jaren werden zowel het spel als de resultaten (ook Europees gezien) steeds minder. Ik gun je het allerbeste, maar ben ook wel content dat er nu (hopelijk) een trainer komt die Ajax weer gaat laten voetballen zoals Ajax behoort te voetballen, want dat was de laatste jaren echt zoek.

Comments are closed.