Verweij: ‘Ajax gaat zich versterken in de voorhoede’

0508Nebojsa_Gudelj_Overmars

Volgens Mike Verweij, verslaggever bij De Telegraaf, gaat Ajax zich aankomende zomer versterken in de voorhoede. Volgens Verweij gaat het om een spits en een buitenspeler en moeten het ‘kanonnen’ zijn die de selectie een extra impuls gaan geven. 

‘Ajax zal voor elke speler die vertrekt een geschikte vervanger halen maar ziet het liefst de selectie intact blijven. Er zullen sowieso twee kanonnen worden gehaald voor de voorhoede’. Tevens verwacht men een vertrek van Arek Milik die zich op het komende EK in de kijker kan spelen en de chemie tussen Milik en De Boer lijkt over. ‘Frank heeft het prima gedaan bij Ajax maar lees je de reacties op social media dan roept men om een vertrek. Peter Bosz kan een juiste vervanger zijn, al ligt dat wel gevoelig. Het is wel een feit dat Bosz aanvallender is ingesteld als De Boer’ Dat laatste zou voor Milik eventueel nog van belang kunnen zijn om ook volgend jaar in het shirt van Ajax te spelen.

Bron: Ajaxshowtime

Related posts

107 Comments

  1. Ajaxlucas

    Goed plan milik gaat waarschijnlijk weg. Maar het is al een tijd duidelijk dat ajax voorhoede spelers zoekt en met name een spits

    1. Reno

      Ik hoop dat ze het echt uitvoeren en dat het voetbal erop vooruit gaat!

    2. nick-afca95

      Ze laten het allemaal wel weer makkelijk gebeuren he. Milik speelt een lekket seizoen dus laten we hem maar vertrekken. Maak je nou een keer sterk en zorg dat die jongen blijft!

      1. BobbyHaarms

        Doen ze niet Nick. Geld is bij Ajax belangrijker dan sportief succes.

        1. Rene1964

          Precies BOBBY. Dat zeg ik al jaren! PSV wil kost wat kost winnen, Ajax wil opleiden en verkopen. Ons domme beleid zorgt ervoor dat we met teveel jeugd spelen, dat we GEEN prijzen meer pakken en dat we uiteindelijk ook geen spelers verkopen omdat de CL etalage niet wordt bereikt. Dus, hoe DOM kun je als beleidsmakers van de club zijn.
          Bovendien is het GELUK van de Boer uitgewerkt. Ik vind hem echt geen goede trainer. Hij is puur afhankelijk geweest van de geluksfactor en die hem nu in de steek. Ik wil weer LEF zien in het veld, geen angsthazen. Borst vooruit en Ajaxvoetbal. Wat ook opvalt is dat wanneer we een goal tegenkrijgen, we ook meteen punten verliezen.!! Een MENTAAL probleem dus !!!

          1. nick-afca95

            Ik word scheit en scheit ziek van dat beleid. Een speler word verkocht en er worden er 1 of 2 voor terug gekocht, maar dan wel de budget spelers uiteraard. Het is altijd maar afwachten of die jongens goed presteren bij Ajax (zie Sinkgraven, Viergever, Sulejmani, Sana, en ga zo maar door). Vervolgens komt er weer een jong talent op die positie en na 1 of 2 goeie seizoenen word ie verkocht en begint het weer op nieuw met de slechte aankopen. En waar lijd het allemaal toe? 2e plaats, geen beker en een wanprestatie in Europa! Ajax onwaardig noem ik dit!

          2. AFCA my World

            Ja voornamelijk geluk ja,de anderen clubs waren nog slechter, Ajax moet Ziyech halen,kan ook op de flanken uit de voeten en gaat voorop in de strijd, en ja Jansen kost geld maar brengt over een paar jaar meer geld op,bovendien is het veel te vroeg om naar het buitenland te vertrekken, Huntelaar is een echte prof en kan de jonkies nog helpen ook, dus die zou ik ook graag zien komen ! Het word tijd dat Frankie vertrekt en bijv een Bosz komt,zelfs van Gaal zou ons nog kunnen helpen !

        2. Litmanen

          Milik is gewoon niet die spits die Ajax nodig heeft. Zijn rechterbeen is volkomen waardeloos. Bovendien is zijn bal aanname -als die lukt- zo traag dat elke voorstopper al gewonnen heeft in het duel.
          In een twee spitsen systeem zou hij op links van grote waarde kunnen zijn, hoewel ik zijn snelheid niet top vind.

          Dus, als je daar 10 miljoen voor kan vangen, direct doen.

      1. De Ajacied

        Nee hoor, eerst zien dan geloven !!!!!
        En hopelijk blijft Milik hoor, dit wordt een hele grote, geloof me.
        Haal Ziyech dan kan Klaasen naar Italië,
        En haal Vincent Janssen als spits, voor mij hoeft Klaas-Jan niet terug te komen hoor, aan Janssen is nog wat te winnen
        ❌❌❌

          1. Velibor

            Nee oké maar er werd gezegd dat hij wel weg ging dus dacht haal ze allebei !

          1. Litmanen

            De scouts die Klaassen de laatste vier weken hebben zien spelen gaan hem niet halen.

  2. Rvdt020

    Denk dat we aan een rechtsbuiten genoeg hebben, en een eventuele spits als Milik vertrekt of een 2e als Milik blijft, Younes doet het prima op links en met Cerny als invaller zie ik het ook wel zitten

    1. Reno

      Ben ik het mee eens, maar het is handig als je reserves hebt die WEL hun uiterste best doen voor dat geld wat ze verdienen!

  3. Rinus

    Zoek maar een baas op het middenveld, en een leider centraal achterin

  4. Ajaxnr1

    Ajax zoekt een sterke spits om de breedte van het team te versterken, niet zozeer een plaatsvervanger van Milik. Investeren in een ervaren verdediger met een vechtersmentaliteit is hard nodig.

      1. Ajaxnr1

        Heitinga was sportief gezien een grap, totaal verkeerd behandeld bij Ajax het afgelopen jaar. Ik doel op een verdediger van eerste elftal kaliber. Als het even kan één uit Engeland, dan maar een keer meer geld neer leggen. Geld is er genoeg.

      1. Ajaxnr1

        Kaliber Alderweireld ook prima, wat mij betreft. Gewoon een sterke speler, leeftijd van ca. 25-30, met veel ervaring.

        1. Valentino

          Precies zo een die er staat als het moet maar ook gerust mee op komt tot het middenveld. Een nieuwe Vertonghen of Aldwerweireld.

    1. Rene1964

      Verdedigend staat het meestal wel goed. Je hebt een bepalende middenvelder nodig. Een TOPPER. En toch ook een goede spits en eventueel een rechtsbuiten. INVESTEER in ieder geval. Dit cluppie speler komt overduidelijk tekort.
      De grilligheid zit hem vooral voorin en op het aanvallende middenveld. Youness is wel uitstekend! De rest veel te wisselvallig.

  5. PvL020

    Alsof Ajax en FdB zich storen aan wat er in de social media geschreven wordt, ik bedoel dat blinkt niet altijd uit van verstand wat daar geschreven wordt…

    1. Valentino

      Kan nog best wat worden met Frank, als hij er maar het juiste materiaal bij krijgt. Het feit dat je El Ghazi al brengt voor Milik (ook al is die hele wissel raar) geeft maar aan wat een armoede het voorin is. Niet eens een fatsoenlijke pinchhitter.

      1. Velibor

        Ja het klinkt wel zielig maar hij neemt ook geen Zivkovic of Hendriks mee naar zo’n toch wel belangrijke wedstrijd en dan kun je wel zeggen dat ze er niet klaar voor zijn maar het zijn wel spitsen en die zijn toch anders dan de rest en dan kun je lullen wat je wil maar dat is wel zo,die gaan op intuïtie en op goed geluk en zo’n vd Hoorn en el ghazi die gaan toch eerst nadenken ook al is het maar een fractie het kan dan weer net te laat zijn!

  6. ajax26

    Laten we hopen want ze zijn al een aantal jaren aan het lullen zonder iets te doen.
    Hoop het dat er echt wat versterkingen gaat komen

  7. AFC98

    Ziyech, Janssen/Huntelaar en een goeie rechtsbuiten… Younes houden en verder el ghazi en/of Fischer verkopen. Het liefst Fischer… Op deze manier met zulke spelers weet je gewoon dat je een enorme kwaliteits injectie krijgt.

    1. Valentino

      Precies Ziyech jaartje op de vleugel desnoods, volgend jaar doorschuiven naar het middenveld als er daar een vertrekt. Prima speler die Ajax goed kan gebruiken.

  8. Mauheb

    ??? Voorhoede??? Hahahaha eikel zeg! De hele as “moet” versterkt worden, die zakken wekelijks door het ijs!

  9. Iceman

    Ik ben benieuwd wie er komen en of ze wel willen want tegenwoordig kiezen ze voor het grove grote geld en ergens op de bank plaats te nemen dan voor wat minder geld ergens te willen voetballen. Marc en Co doe je best kom op.

  10. hackitjacki

    Milik alles aan doen om te behouden! Eindelijk spits die er 20 in legt en dan gaan ze gelijk verkopen dat is dom.
    En gelijk roepen dat hun verstandhouding niet goed is vind ik ook wat makkelijk alleen omdat hij gewisselt worde n een tijdje niet speelt.

  11. hackitjacki

    Ik hoop dat selectie in tact blijft en Ziyech en Janssen erbij komen.

  12. woody79

    ze hebben t over kanonnen. dus suarez, ibra, vardy ruilen voor milik, iniesta en in de verdediging maxwell. uhhh lijkt me wel wat

    1. Ajax-B

      Maxwell lijkt me wel een goede optie. Veel ervaring en is gewoon een uitstekende back.

  13. hackitjacki

    Als Ziyech komt moet hij wel spelen. Dan zul je Klaassen moeten laten gaan denk ik.
    Huntelaar is alleen optie als Milik vertrekt want die zal ook wel een speeleis hebben.
    Als Milik blijft wil je beter Janssen of Haller hebben.
    Fischer verhuren, Andersen in zijn plaats een kans geven, heeft goede dingen laten zien bij Willem 2!
    El Ghazi heb een blessurevrij seizoen nodig.

  14. Pim Ruisendaal

    Misschien een idee om bijv, Huntelaar of VD Vaart terug proberen te halen? Of andere ouwe Ajax spelers? En word wel eens tijd dat ze een goede spits halen. Want geld genoeg is er. En niet weer een ‘paniek aankoop’ want daar heeft niemand wat aan. En van mij mag Frankie nog een jaar blijven. Laten we hopen dat ze dit keer eens goede aankoop doen!!

  15. Ajaxslied

    Zal je net zien is Frank straks weg en dan krijgt de nieuwe trainer opeens wel het materiaal wat nodig is. En rot toch eens op met Haller en jansen is dezelfde middelmaat als Sinkgraven van der hoorn viergever en al die andere shit aankopen. van alle mislukte aankopen die overmars gedaan heeft had je makkelijk 3 spelers van 15 miljoen kunnen halen die echt het verschil hadden kunnen maken. Er zijn geen spelers in de eredivisie die Ajax verder gaan helpen. Dus waarom steeds maar weer dezelfde fouten blijven maken. Milik is een betere spits dan Haller ik zie Haller namelijk nooit Utrecht op sleeptouw nemen hij is daar ook absoluut niet een echte uitblinker zoals suarez dat wel was bij Groningen. Naar zulke spelers moet Ajax op zoek gaan. Er is er maar 1 in Nederland en dat is ziyech alleen dan moet je 4-4-2 gaan spelen met alle goeie middenvelders die we hebben. Klaassen links bazoer rechts ziyech op 10 en Gudelj op 6. en dan milik met huntelaar voorin. Koop dan nog een echte buitenlandse killer van 10-15 miljoen voor naast de voetballende riedewald en je hebt een behoorlijk elftal staan waarmee je goed kan voetballen. milik speelt namelijk ook beter in een 4-4-2 systeem. Alleen ja iedereen weet wat er met de laatste trainer is gebeurt die zo speelde!

  16. theomar

    Een hoop opties genoemd, maar als het puntje bij paaltje komt, gebeurt er niets. Echte goede spelers zijn te duur, en die komen niet naar Ajax. Als Milik vertrekt krijgen we daar geen zelfde kwaliteit voor terug, maar een mindere speler. En Ziyech gaat gewoon naar het buitenland . Aub v/d Vaart niet terughalen want die is ver over de top en Sneijder kiest voor geld (is zijn goed recht). Dus aan het begin van volgend seizoen kunnen we weer gaan stunten in de voorronde CL, net als afgelopen jaar. Zonder succes. Let maar op.

  17. BobbyHaarms

    Ze kunnen wel een heel wereldelftal halen aan topspelers maar als ze verkeerd worden gebruikt schiet je er nog geen mallemoer mee op. Zorg eerst eens dat het aloude aantrekkelijke Ajaxspel terugkomt met Amsterdamse bluf want dat moeten we nu al jaren missen onder Frank de Boer!

  18. Ajax nr 1

    Wat ik 1000% zeker weet Is dat als Ajax geld verdiend aan een verkoop van een speler (Milik)dan mag hij zeker weg. Maar als er ingekocht moet worden geven ze niet thuis. Dat Is ook een rede dat Ajax een andere trainer moet hebben. Eentje die niet alleen maar ja en nee kan knikken tegen de Bobo’s

    1. BobbyHaarms

      Die bobo’s moeten eruit Ajax nr 1 die vergiftigen de hele club. Wat ik al aangaf het geld is belangrijker voor de heren dan sportieve successen

      1. Ajax nr 1

        Die Bobo’s krijg je er niet uit zolang iedereen maar ja en nee blijven knikken.

        1. Ajax nr 1

          Met de leden vergadering hadden ze hun bek open moeten trekken maar toen waren ze bang voor hun eigen hachje. Met alle gevolgen die er nu zijn gebeurd Cruijffbuienradar,Jonk enz en geen versterking qua spelers. Nee ik roep het al jaren dat Ajax Ajax niet meer Is. Ajax Is geen voetbalclub meer het Is het geld wat iedereen gek maak. En het einde Is nog lang niet in zicht.

  19. Geroldkohlen

    een sloper achterin, een spelmaker, een goede spits en een rechtsbuiten, maar als het gehaald word dan moet het van internationale klasse zijn! maar goed het word al een paar seizoenen gezegd dat er versterkingen komen, maar dat gebeurde toen ook niet of het waren slechte aankopen of voor op Europees niveau te zwak. dus ik moet het eerst zien dan geloven!!!!!

  20. f-side64

    dat zeggen ze altijd voor het begin van 1 nieuw seizoen maar ze kopen geen moer

    1. Rene1964

      Al jaren ja. Wat gekocht wordt zijn talenten zoals Sinkgraven. (Voor teveel geld overigens). Nu we weer naast het potje hebben gepiest, zal er wederom wel weer niemand willen komen. Begrijpelijk overigens,

      1. f-side64

        nou en wat speelt sinkgraven vaak en als hij al speelt is het niet om aan te zien.

  21. Johan065

    Zo nu al? Volgens mijn roepen we dit al een hele tijd. Maar ervaring op het middenveld is ook erg belangrijk

  22. Niels1983

    Ze roepen in het interview 2 grote namen dit zie ik dus niet gebeuren voor de zoveelste keer worden we lekker gemaakt en nu cruijf er niet meer is kan ineens het salarisplafond omhoog en kunnen er grote aankopen gedaan worden lekker respectvol

  23. nick-afca95

    Klaas-Jan speelt hooguit 1 goed seizoen bij Ajax, Jansen is veel en veel te duur en niemand binnen Ajax maakt zich sterk voor een langer verblijf van de dragende spelers zoals Milik.

  24. Germain

    Haller en Ziyech kopen en Jaap Stam voor FDB. Laat Jaap die selectie maar eens leiden, hij kent de zwakheden op mentaal gebied na een paar jaar Ajax maar al te goed.

  25. John wijnen

    eerst zien dan geloven dit zijn ze al een paar jaar aan het beloven

  26. Germain

    Afscheid nemen van El Ghazi, Fischer, Milik, Andersen, Schone. En Muric, Czerny, Nouri, van de Beek naar selectie Ajax 1

    1. BobbyHaarms

      Schöne liever maar behouden, 1 van de weinigen met ballen bij Ajax.

  27. polaroids

    Dit gelooft niemand meer natuurlijk. Positief aan dit bericht is dat de supporters wel weer mee kunnen denken. Negatief is dat de beleidsbepalers met deze goede adviezen niets doen. Er komt geen Huntelaar, wel weer een jongen van 18 of 19 jaar. Peter Bosz heeft een Feyenoord verleden, maar is al lang geen kakkerlak meer. Hij heef Vitesse laten spelen, zoals we bij Ajax graag zouden zien. Bovendien blijkt Jordi Cruijff ook van hem gecharmeerd….

  28. KBouter

    VD Vaart zie ik weer langskomen…Zucht, mijn broek zakt weer af!

    Laat Ajax ook eens kijken naar de geweldige verstandhoudingen in de Technische Staf. Lees ik ineens dat de verhoudingen tussen Bergkamp en de door F d Boer zelf gehaalde Trustfull niet goed is, wat is daar gaande?

  29. Ajax XXX

    Zlatan lijkt me wel wat / is toch transfervrij? 7,5 milj. salaris en bij plaatsing CL 7,5 milj. bonus 😉

  30. ajaxhoger

    Beste ajacieden , het is weer gelopen zoals menig man had voorspeld , en laat je eigen niet gek maken , er komt helemaal niemand , en als ze wat halen voldoet het niet ,
    Was het de boer niet die in elke linie een versterking wilde , we hebben gezien wat er gekomen is .
    Zolang de RVC geen toestemming geeft komt er niks , het geld word netjes bewaard

  31. david1984

    ze zoeken het maar lekker uit,ik ben klaar met dat ajax
    wat een homo,s

  32. Iamsterdam2015

    Twee kanonnen!?!?!? Nou als het van het type ” ok ben overmars en koop het liefs voor weinig ” dan zullen ze vast met losse flodders gaan schieten. Pfffft hou mijn hart vast. Zullen zeker geen spelers worden van het Janssen of Huntelaar niveau aangezien overmars de man met de knip is!!!! Kortom……poppenkast

  33. Gianni

    Is maar 1 man die ons redden kan en dat is van gaal iedereen eruit gooien en van gaal alles laten lijden van jeugd tot het eerste

    1. BobbyHaarms

      Laten lijden ipv leiden….je slaat de spijker op z’n kop met die van Gaal.

  34. timkloppers

    klaassen gaat met frankie mee,vermoed ik. Dan zou ik zyech halen voordat Eindhoven hem binnenhaalt

  35. skel

    Fans worden in de maling genomen, er komt natuurlijk versterking en het gaat natuurlijk allemaal anders worden volgend seizoen……dat horen we nu al 5 seizoenen…..kan iemand mij vertellen welke topper er is aangekocht……slaap lekker ajacieden…..

  36. fjonkman

    Er gaan alleen wat spelers vertrekken en die worden met jeugdspelers vervangen. Lekker goedkoop en de jaarcijfers zullen weer voor tevreden gezichten bij de aandeelhouders zorgen, terwijl Ajax ook komend seizoen weer naast de pot pist, geen kampioen wordt, in de voorronde CL er uit gekegeld word en weer geen potten breekt in de EL. Maar wel straks 120 miljoen op de rekening waar je geen klote aan hebt.. Begint al te klinken als een oude, overslaande plaat hè?

  37. Jari1995

    Alvast bedenken wie en dat uiteraard voor jezelf houden.. anders wordt er 2 minuten voor het sluiten van de transfermarkt weer een oelewapper aangetrokken, die in en na de winter weer de bank warm moet houden.

  38. jojo123

    De boer kan beter vertrekken. Als het er echt om gaat maakt hij veelal verkeerde wissels. Dat gaat punten of kwalificaties kosten ( zie afgelopen jaren). Daarnaast lijkt hij met veel spelers moeite te hebben gehad. Als PSV in het eerste jaar al Europees doorbekert dan moet Ajax dat ook kunnen. Dus juiste spelers en trainer aantrekken lijkt me…

  39. JCruijff

    Breaking News >>>>>Ajax heeft zijn eerste kanon al binnen >>> Serge Wilfried Kanon. Een Ivoriaanse voetballer die als verdediger speelt. Hij is van 6 juli 1993. Nu wachten op t tweede kanon

Comments are closed.