Patrick Kluivert gaat de A1 van Ajax trainen

patrick_kluivert1

Na negentien jaar keert Patrick Kluivert terug bij Ajax weet De Telegraaf te melden. Er is inmiddels een mondelinge overeenkomst over een contract voor twee seizoenen. Deze week zullen de 39-jarige Kluivert en Ajax alles op papier zetten en dan zal de nieuwe trainer worden gepresenteerd. Patrick heeft een versnelde cursus Coach Betaald Voetbal gevolgd en zijn stageperiode volgde hij bij Louis van Gaal. Louis nam Patrick in 2014 mee naar Brazilië als assistent-bondscoach. Tussendoor was Kluivert assistent-trainer bij Brisbane Roar en NEC Nijmegen, maakte hij Jong FC Twente kampioen en is hij als bondscoach van Curaçao succesvol. 

Related posts

38 Comments

    1. De seijs

      Als Kluivert stage heeft gelopen bij onze grote L V Gaal heb ik er het volste vertrouwen in. Patrick volg de lijn van v Gaal en we gaan weer mooi voetbal spelen en veel prijzen paken. Welkom terug.

      1. Geroldkohlen

        als we de lijn van Johan gewoon gaan volgen , dan komt het mooie voetbal ook terug!

        1. De seijs

          Ja helemaal mee eens. Maar de enige die dat perfect had kunnen uitvoeren was Johan zelf. Maar helaas die is er niet meer. En niemand die in zijn schoenen kan staan. Zelfs niet in de buurt van zijn schoenen kan komen. Dus een nieuwe lijn volgen (zoeken) en posetief vooruit kijken. Achteruit kijken en stil staan is verlies en dat kan niet bij ajax we moeten Door dus nieuwe bezems vegen schoon. Dus Kluivert laat jij het maar zien.Dan volgt de rest wel als jij het goed doet.

        2. Indojood

          Klopt Gerold. A1 voetbalt volgens de ideeën van Johan. Patrick moet dit gewoon voortzetten.

      2. BobbyHaarms

        Nou veel liever de lijn Cruijff dan de lijn van die Judas v. Gaal.

        1. creutz1977

          judas? zeker vergeten wat van Gaal ajax heeft gebracht?!.. de beste man had ajax wel terug op de kaart gebracht..

          1. BobbyHaarms

            Dat ben ik zeker niet vergeten Creutz. Evenmin dat die Judas onze grootste Ajacied ever een onvergeeflijke kutstreek heeft geflikt.

          2. De seijs

            Heeft onze grote held ook niet eens een grote dolk in onze rug gestoken. Was ook niet fraai. Maar dat hebben wij hem ook vergeven. Iedereen maakt fouten. En je bent pas een grote als je dat toegeeft. En dat heeft Johan toen ook gedaan. Dus misschien doet de grote meneer v Gaal dat straks ook wel een keer. Het is tenslotte nooit te laat. En het gaat tenslotte om ajax en niets anders dan ajax. Want we moeten Door. Prijzen pakken. En daar moet alles voor wijken.

  1. Reneb

    hele goede beslissing om Patje te halen. En goed dat hij wil. welkom.

    1. BobbyHaarms

      Idd, al hoop ik dat hij in alle andere spelers net zoveel investeert de komende jaren. En dat hij nog eens met Wim Jonk gaat praten. Heel veel succes Patrick, welkom terug op het nest!

  2. afcadeluxe

    mooi,weer een ster terug,hoop dat hij onze talenten nog beter kan laten spelen!

  3. Iceman

    Mooi werk Welcome Home patje en heel veel succes, en pak die boys aan.

  4. De Ajacied

    Echt super gaaf dat Patrick terug is op het oude nest.
    Heeft het met jong Twente en Curaçao uitstekend gedaan,
    Dus ben zéér verheugd met zijn aanstelling, en denk vele met met mij!!!!
    ❌❌❌

  5. VanDattem

    Mooi man! Heb het altijd onbegrijpelijk gevonden dat Patje zo weinig waardering heeft gekregen bij onze club de laatste jaren. Volgens mij is er geen speler die op dit moment beter de talen v verschillende generaties kent, net als de valkuilen en tegelijkertijd op het allerhoogste wereldniveau heeft gespeeld. Bovendien heeft hij het als (ass) trainer nog alleen maar goed gedaan en is hij Amsterdammer en Ajacied in hart en nieren. Welkom thuis Pat!!

  6. Velibor

    Ja gewoon geweldig ,een beetje Amsterdamse ongein erbij mag wel volgens mij!?

  7. Kuijff

    Geweldige trainer. Mooi dat hij terug komt.

    Wat mij betreft ook een goede kandidaat om De Boer op te volgen, mocht hij ooit vertrekken.

  8. In memory of J.C.

    Onze grote leijder de seijs is bleij. Zo gouw heij bleij is moet je uitkeijken.

  9. EugAjax

    Goede aanwinst. Paar kanttekeningen: hij heeft meer met voetbalstijl van Gaal, niks mis mee maar geen lijn Cruijff. Verder denk Ik dat hij zeer goede trainer kan worden voor A1. Maar Ik zie in Kluivert geen hoofdtrainer voor eerste. Dus Welkom terug Kluivert. Maar hopelijk ga je wel werken met plan Cruijff als basis. Maar gezien je visie op voetbal ligt het dichter bij Van Gaal. Ook die manier kan succesvol zijn hebben we in jaren 90 gezien, maar dat is nu niet het beleid dat we voeren. Opleiding is individu belangrijker Dan team(resultaat). Bovenal succes en hopelijk vergis Ik me en pas je perfect binnen het gevoerde beleid

  10. ELJAX

    Is Rijkaard / Seedorf een goede optie als eventuele opvolging de Boer?

  11. Ptr

    Kluivert en Winter mooie combinatie.
    Dat zie ik wel zitten als nieuw duo over 2 jaar om FDB te vervangen. Hoewel Frank van mij voor altijd mag blijven!
    5 titels in 6 jaar! Welke trainer doet m dat na?

Comments are closed.