Driessen: ‘Landskampioenschap gaat op doelsaldo beslist worden, Ajax wint’

1004ajax-psv_veltman_tete

Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, denkt dat de landstitel dit jaar op doelsaldo zal worden beslist waarbij hij Ajax tipt als uiteindelijke winnaar. Momenteel staan beide ploegen in punten gelijk en heeft Ajax een beter doelsaldo en dat blijft zo. aldus Driessen.

‘Ajax gaat geen fout maken tegen FC Twente en dat gaan ze in Eindhoven al helemaal niet doen tegen Cambuur. Komt de ploeg uit Leeuwarden snel achter tegen PSV dan is het belangrijk wat zij gaan doen. Stort het in of willen zij de schade beperken om niet met een monsterscore te degraderen. Mocht dat toch gebeuren dan zie ik Ajax nog steeds als favoriet want die spelen de laatste wedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap. Daar zullen zij met een schuin oog kijken naar de nacompetitie en dus zal trainer Vreman geen risico nemen. Die wedstrijd in Doetinchem zal cruciaal worden in de strijd om de landstitel. Zelf zou ik dan kiezen voor een beslissingswedstrijd want daarmee zet je het voetbal weer op de kaart maar dat gaat dus niet gebeuren, want bij een gelijk aantal punten en doelsaldo telt het onderling resultaat waarbij Ajax in het voordeel is’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

46 Comments

 1. vanzanten

  Sjonge jonge wat een voorspelling. Ik heb er ook een: ik denk dat het vandaag gaat regenen.

 2. Charka53

  Pas maar op dat pisvee ga nog veel scoren in hun thuis wedstrijd ,het zal niet voor het eerst zijn dat we het schip in gaan omdat het open huis is voor die lampenkappen.

  1. BobbyHaarms

   Precies Charka, die lampjes ruiken nog steeds bloed! En 6 doelpunten lijkt veel, maar we weten allemaal dat als het moet pisvee ze er momenteel gemakkelijker inlegt dan Ajax. Het gaat allemaal erg moeizaam door de druk van het MOETEN, en pisvee lijkt daar beter mee om te gaan. Ga er natuurlijk gewoon vanuit dat we kampioen worden maar op doelsaldo voelt niet echt ontspannen zeg maar.

   1. ajaxhoger

    Gewoon zorgen dat we er een meer maken als de piveeers , al zal dat moeilijk zat worden , ik denk dat cambuur de deur open gaat zetten , hetzelfde toen met vitesse .

   2. f-side64

    je vergeet 1 heel belangrijk ding b.haarms en wel het feit dat bij pisvee alleen die slome genaamd l .de Jong veel goals maakt bij ons ajax kunnen er meer dan 10 goals maken ik noem 1 milik klaassen gudelj el ghazi younes en schone

    1. BobbyHaarms

     Dat is wel zo f-side64 , maar we weten allebei dat het scoren bij ons momenteel moeilijk gaat, en al helemaal als het lang 0-0 blijft gaan de zenuwen ook nog eens meespelen…maar we gaan gewoon uit van winst dus minimaal 2 goals + erbij (wordt dus minimaal 8 goals voordeel)..we zullen zien of het uiteindelijk genoeg is.

  2. vanzanten

   Ik ben zelfs bang dat de twee strafschoppen die we hebben gehad voortijdige stilhouders waren. Ik vermoed dat Pisvee er zondag zo nodig ook een paar gaat krijgen om Ajax voorbij te kunnen. Het argument dat wij dat dan bij de Graafschap weer recht kunnen zetten doet me niet veel. Ten eerste scoren we nooit echt veel meer. Bovendien is voor elke club de thuiswedstrijd tegen Ajax de wedstrijd van het seizoen, waarin ze Ajax niks gunnen. Ik heb persoonlijk de hoop dat onze jongens bij PEC op de slotdag extra hun best doen tegen Pisvee en ze gewoon verslaan. 1-0 in de 93e minuut is dan misschien het mooist.

  3. f-side64

   pisvee kan alleen ajax passeren als ajax geen goals meer maakt tegen fc twente en de graafschap en dat zie ik niet gebeuren.

   1. Charka53

    Ik wil het ook niet te somber maken hoor f-side64 ik ga er ook van uit dat ze hun werk doen en de twee potjes winnend afsluiten en wat doelpunten maken ,maar ja ze stralen ook niet veel vertrouwen uit dus van daar die reactie.

     1. f-side64

      Nee dat niet maar fc twente is niet veel en de g’schap mag geen probleem zijn voor de godezonen

 3. Heldenzoon

  Dat is wel een helderziende, die Driessen. Ik denk dat het morgen Donderdag kan worden

 4. HErven

  Laatste nieuws,
  Psv wil per direct samenwerking met olympique Lyon met de uitdrukkelijke vraag wat te doen bij ongunstig doelsaldo zonder dat er nader onderzoek volgt?

 5. woody79

  aan twente krijgen ze nog een obstakel maar die pakken ze als ze goed gemotiveerd zijn. dan zijn die superboeren ook te doen. maar ik kan me de laatste wedstrijd van vorig seizoen nog herinneren.

 6. Niels1983

  Dat is niet zo moeilijk wel heb ik een vervelend onderbuik gevoel over PSV – Cambuur hopen dat we met een 3-0 winnen zondag

 7. Toppertje

  Laat Ajax zich gewoon op de eigen wedstrijden concentreren. Gelul allemaal over het doelsaldo van PSV. Twente is al lastig genoeg laten we daar mee bezig zijn. Als we daar al punten laten liggen is iedere bespiegeling over doelsaldo overbodig.

  1. EugAjax

   Memory JC. nee klopt niet want Dan is doelsaldo gelijk en heeft PSV meer doelpunten gemaakt. Het kan alleen over twee wedstrijden geniet zijn als beide zelfde doelsaldo hebben en Ajax evenveel of meer gescoord heeft. Kortom beter om maximal 5 doelpunten in te laten lopen

 8. Geroldkohlen

  eerst maar eens Twente verslaan, dan moeten we pas gaan praten over de kampioenswedstrijd! is weer allemaal te voorbarig, iedereen moet zijn koppie er bij houden anders gaat het nog helemaal mis het zijn nog 2 finales!

  1. f-side64

   fc ziyech bedoel je zeker g.kohlen de rest is maar matig zelfs me jack russel teefje is nog 4x beter in keepen dan die stevens of marsman

 9. ajacied078

  cambuur haalde in eindhoven een puntje in de laatste minuut dus waarom nu niet?? dan hebben we het niet meer over doelsaldo

 10. EugAjax

  Ik ben ervan overtuigd dat er verrassing(gen) gaan zitten bij de 4 wedstrijden waar Ajax en PSV bij betrokken is

  1. jood84

   Helaas wint Psv makkelijk van Zwolle. Dus gewoon zoveel mogelijk scoren en beide duels winnen

 11. HErven

  Laatste nieuwtje. PSV wil per direct samenwerking met O. Lyon ivm ongunstig doelsaldo

Comments are closed.