Boussatta: ‘Jongens met stempel kut-Marokkaantje te vroeg weggestuurd’

De_Toekomst

Volgens Dries Boussatta schieten Nederlandse profclubs fors te kort in de begeleiding van buitenlandse / allochtone talenten. Volgens de oud-speler van onder meer Ajax moeten de clubs zich veel meer verdiepen in het gedrag en de cultuur van die spelers en talenten. ‘Het gebrek aan kennis bij de meeste profclubs is gigantisch. Hoeveel jongens zijn er bij Ajax wel niet te vroeg weggestuurd? Jongens die het stempel kut-Marokkaantje hadden. Of kut-negertje’, aldus de 43-jarige Amsterdammer in het Algemeen Dagblad.

‘Ik vind het best hoor, je kunt daar heel nonchalant over doen, maar het is kapitaalsvernietiging’, vervolgt hij. ‘Er werken veel te weinig mensen bij die clubs die de achtergronden kennen van dat soort jongens.’ Ook bij Ajax ziet hij het verkeerd gaan.

‘Frank de Boer is een prima vent, hij kan een wereldtrainer worden. Maar het is geen toeval dat hij eerder botste met jongens als El Hamdaoui en Kishna. Dat zit hem in communicatie, maar ook in kennis. Als Frank dát aspect zou beheersen, helpt hem dat straks in het buitenland. Dat wordt-ie een toptrainer’, aldus Boussoutta.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

39 Comments

 1. lezerG

  El Hamdaoui en Kishna zijn twee eigenwijze mannetjes met hele lange tenen waarvan we blij mogen zijn dat ze zijn vertrokken.

  1. antonajax

   El hamdaoui en kishna hebben ze 2 jaar te laat weggestuurd!
   Noem er eens 1 die ’te vroeg’ is weggegaan en is geslaagd.. 0,0

    1. antonajax

     Hey Hurbie hoe doe je dat zo snel. Binnen 5-10 na je reacties zie ik overal ik weet niet hoeveel likes?

     1. De Ajacied

      Ja helaas lukt het die Marokkanen ook niet om door te stoten als een echte topper, toch ook wel weer erg jammer hoor
      ❌❌❌

 2. De seijs

  Die gasten hebben gewoon geen mentaliteit. klaar . kunnen niet in teamverband werken (helaas).Dus het ligt zuiver aan hun zelf of ze de top halen. Maar het ligt dus weer niet aan hun zelf pffffff dat bedoel ik nou. Beetje jammer.

  1. antonajax

   Johan Derksen sloeg de spijker gewoon op z’n kop en zegt hardop wat iedereen al jaren denkt maar het nooit durfde te zeggen!

   1. ELJAX

    Ben ik absoluut niet met he eens! FdB wil alleen maar blonde jaknikkers! Juiste de ‘lastigere’ types heb je vaak nodig om t verschil te maken! FdB had t elftal van 95 niet kunnen leiden.

    1. hackitjacki

     Jouw reactie is echt gebasseerd op niks Elajax. Bazoer Milik Fischer Gudelj Veltman. Denk je nou echt dat dit jaknikkers zijn?

 3. Indojood

  Volgens Nederlandse profclubs schieten allochtonen fors te kort in de begeleiding van buitenlandse/allochtone talenten. Volgens deze clubs moeten allochtonen zich veel meer verdiepen in het gedrag en de cultuur van de Nederlandse samenleving. ‘Het gebrek aan kennis bij de meeste allochtonen is gigantisch. Hoeveel jongens zijn er bij ons daarom terecht weggestuurd? Jongens die het stempel kut-Marokkaantje hadden. Of kut-negertje’, aldus een woordvoerder van één van deze profclubs.

  ‘Ik vind het best hoor, je kunt daar heel nonchalant over doen, maar het is kapitaalsvernietiging’, vervolgt de woordvoerder. ‘Er werken veel te weinig allochtonen die de achtergronden kennen van de Nederlandse cultuur.’ Ook bij Ajax ziet hij het verkeerd gaan.

  ‘Frank de Boer is een prima vent, hij kan een wereldtrainer worden. Maar het is geen toeval dat hij eerder botste met jongens als El Hamdaoui en Kishna. Dat zit hem in communicatie, maar ook in kennis. Als Mounir en Ricardo dát aspect zouden beheersen, zou hen dat hebben geholpen straks in het buitenland. Dan worden ze topspelers,’ aldus de woordvoerder.

  Was getekend, een allochtoon.

 4. ajaxhoger

  Integreren , is het sleutelwoord , en dat gebeurd helemaal niet , voorbeelden zat gezien .

 5. Velibor

  Ik word zo moe van dat multicultiegedoe he,spelers dienen zich aan te passen aan de cultuur vd club die er heerst en niet andersom,hoeveel lastige blanken zijn er al niet weggestuurd door de jaren heen,daar hoor je helemaal niks van of amper wat. Meestal zijn het gastjes die achteraf er achter komen dat ze toch wel een grote kans op rijkdom vergooid hebben en het dan over een andere boeg gooien ( lees onbegrip van club of clubleiding)en altijd is een ander de schuld maar de heertjes zelf met hun gevolg hebben vaak gewoon schuld, als je echt zo geweldig bent dan hoef je niet weg! En dan nog WTF is boussata om überhaupt iets over Ajax te zeggen of wat voor club dan ook!

 6. Indojood

  Ik ben geen fan van FdB maar zoals Boussatta en ook Hugo Borst hem proberen neer te zetten vind ik schandalig. FdB verdient in deze alle steun van ons.

 7. Velibor

  Inderdaad ja sorry had weer ruzie met de site of reklame eromheen Indojood,elke trainer heeft wel een eikel waar ie niet mee door een deur kan of ie nou ,wit ,blauw rood of geel wat maakt dat nou uit of is dat nou te simpel gedacht,dat gedoe om er gelik weer een rassenprobleem van te maken is ook zo goedkoop,de beste spelen toch? Zo’n FdB is toch niet vd ratten besnuffeld om niet de besten op te willen stellen?

 8. tijger238

  Hij heeft een punt en kijk ik ook naar Azzouzi die wel onder Jonk presteerde FdB communiceert als een retard.

 9. Hazez

  Je hebt je aan te passen aan Ajax en niet andersom lukt dat niet dan heb je er ook niks te zoeken !!!!

 10. polaroids

  Dit bevestigt wel dat Boussatta ook vindt dat Johan Derksen gelijk heeft. Hij komt alleen met de verkeerde oplossing.

 11. In memory of J.C.

  Indojood, er zijn er maar weinigen die je snappen helaas. Heel mooi en goed verwoord.

 12. Ptr

  Kishna?
  Ooit nog wat van gehoord?
  Bij Ajax groot talent in Italië gestald door die pizzabakker Ravioli of zo. Geweldige zaakwaarnemer is dat!

Comments are closed.