Amsterdam krijg Johan Cruijff Tram

0425cruijff_tram

Maandag middag om 14.14 zal in Amsterdam de Johan Cruijff trein gaan rijden. De speciaal ontworpen tram rijdt de aankomende weken op verschillende lijnen door de stad. Johan Cruijff zou vandaag 69 zijn geworden. 

De trein zal, uiteraard, op lijn 14 beginnen en zal door Sjaak Swart in gebruik genomen worden op de Middenweg, vlakbij het geboorte huis van Johan. Nadat een tram bestuurder / fan van Johan Cruijff het idee bij het GVB voorstelde werkte het vervoersbedrijf het plan verder uit.

“Het GVB verbindt Amsterdam, Cruijff verbond mensen over de hele wereld. We vinden het een eer om met deze tram door onze stad te mogen rijden”, aldus Tom Middelkoop van de directie van GVB. Het management van Cruijff spreekt van een “uniek en mooi eerbetoon”.

Foto:  © Douwe van der Zee

Related posts

16 Comments

  1. De seijs

   Een geweldige stad Amsterdam. Daar kan Barcelona nog een puntje aan zuiger. klasse Amsterdam.

   1. Indojood

    Een geweldig idee van de conducteur van het GVB, daar kan de stad Amsterdam nog een puntje aan zuigeN…

     1. Charka53

      leuk kunnen we in de toekomst de feijnix supporters op een mooie manier vervoeren

 1. Geroldkohlen

  mooi gebaar even een rondje op lijn 14 maken! en iedereen ook gefeliciteerd met de verjaardag van onze Johan ,al is hij niet meer onder ons hef ik vanavond mijn glas en proost ik op Johan met een biertje in mijn hand vandaag!

 2. In memory of J.C.

  Geweldig idee van deze man en fijn dat bedrijf en gemeente er in meegaan. Zo wordt er in beide steden gewerkt aan een permanente herdenking aan Johan. Hier mag noout sprake zijn van strijd of afgunst of wat voor negatiefs dan ook. Ook mooi dat dit plaats vindt op zijn geboortedag. En nu …. instappen aub want we vertrekken bijna. Johan … saluut.

  1. BobbyHaarms

   Sjaak mag van mij tot in de eeuwigheid deze prachtige tram blijven besturen 🙂

Comments are closed.