There are no ads, please add some


Klaassen heeft beste papieren in strijd om Gouden Schoen

0424goudenschoen

Met nog twee duels te gaan heeft Davy Klaassen de beste papieren om Voetballer van het Jaar te worden en daarmee de Gouden Schoen in ontvangst te mogen nemen. In de verkiezing van De Telegraaf staat de aanvoerder van Ajax met 184 punten bovenaan. Vincent Janssen volgt op de tweede plaats met 183 punten, op de voet gevolgd door Kenneth Vermeer met 182 punten en Hakim Ziyech met 181,5 punt.

zelfs de nummers vijf tot en met acht, Luuk de Jong (psv), Timo Letschert (FC Utrecht), Iliass Bel Hassani (Heracles) en Sam Larsson (SC Heerenveen) zijn ondanks een wat grotere achterstand op Klaassen nog altijd kanshebber voor de Gouden Schoen.

De winnaar van het Voetballer van het Jaar-klassement krijgt op maandag 29 augustus tijdens het Gala, dat voor het 35e keer zal worden georganiseerd, de Gouden Schoen uitgereikt en komt dan in het bijzondere rijtje te staan met grote namen als Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Marc Overmars, Edwin van der Sar en Danny Blind.

Vier spelers wonnen in de geschiedenis van de Voetballer van het Jaar zelfs twee keer de Gouden Schoen: Frank Rijkaard, Gerald Vanenburg, Danny Blind en Dirk Kuyt.

De nummers twee en drie ontvangen tijdens het Gala respectievelijk de Zilveren Schoen en Bronzen Schoen. Wanneer twee spelers op dezelfde positie eindigen, zullen twee schoenen van dezelfde kleur worden uitgereikt.

Bron: Telesport


Gerelateerde posts

31 reacties

 1. Joep

  Dat zou mooi zijn. Hij is bezig met een prima seizoen. Op naar het kampioenschap.

   1. De Ajacied

    Mooie speler die altijd inzet heeft, alleen de laatste 2 wedstrijden was Davy een van de mindere in het veld.
    Ik hoop dat hij de laatste 2 potten weer helemaal de oude is en deze prijs ook dubbel en dik verdiend
    ❌❌❌

    1. jood84

     mooie persoonlijke prijs, het is hem zeker gegund.. Nu nog even winnen Davy ☆☆☆

  1. antonajax

   De winnaar word alleen altijd getransfereerd. Ben bang dat we Klaassen dan kwijt raken..

 2. In memory of J.C.

  De laatste periode vind ik hem niet zo sterk meer. Als de voorsprong 2 maanden geleden flink groter was dan gaat hij het met de huidige vorm niet redden. Maar misschien maakt deze stand wat mooie krachten in hem los voor de laatste twee wedstrijden. Als hij de gouden schoen wint is de kans op kampioenschap meteen ook groter.

 3. FdB=Ajax

  Kom op, Davy! Nu het er echt om gaat, moet je het laten zien.. Als jij goed speelt, speelt het hele team goed en worden we kampioen!!

 4. In memory of J.C.

  Als Klaassen winnaar wordt is dat wederom een prachtige prestatie van het bestuur. Hulde.

 5. nick-afca95

  Hij verdient het echt. Heeft gewoon een heel constant seizoen gehad en is zelden door de ondergrens gezakt. Beste speler op de Nederlandse velden

  1. In memory of J.C.

   Waarom is er dan de laatste tijd regelmatig om een wissel geroepen hier vwb Klaassen?

 6. Charka53

  Hij heeft hem verdiend , ga altijd voor op in de strijd en probeert zijn collega’s vaak te motiveren.

 7. Geroldkohlen

  zou de kers op het toetje zijn wanneer we het kampioenschap binnen zouden hengelen!

  1. BobbyHaarms

   Gelukkig is het een gouden schoen en geen roze waar al die ijdeltuitjes tegenwoordig op lopen 🙂

 8. ferike

  Hij is goed, maar kan nog steeds groeien. Gouden schoen is, over het hele jaar gezien, terecht ‼️

 9. Remco425

  Wat doet Vermeer op de 3e plek? Een vracht aan tegendoelpunten waar hij regelmatig ook niet helemaal vrijuit ging. Cillissen en ook Zoet zijn beter. En dan Haller, 8M voor een speler die niet eens in de top 8 staat…

  1. In memory of J.C.

   Heb je ook de reddingen van Vermeer gezien waarmee hij zekere doelpunten heeft voorkomen? Ik wel. Ik ben blij voor hem met die plek. Daarnaast weet ik nog wel wat Ajax spelers die wij meer dan 10 miljoen waard vinden en die bij lange na niet in de top 10 staan.

 10. In memory of J.C.

  Ik vind overigens dat Ziyech hem mag winnen. Iemand die ondanks alle ellende van de club en zulke matige spelers om hem heen zo blijft presteren …. klasse.

  1. BobbyHaarms

   Wat de situatie bij Twente betreft en hoe Ziyech daar mee omgaat helemaal mee eens. Ga er maar aan staan na al die shit van afgelopen seizoen..

   1. Velibor

    Qua voetbal wel maar volgens mij gedraagt ie zich de laatste tijd als een verwend klein kind hoor.

    1. Indojood

     Ik denk niet dat dat in de cijferbeoordeling wordt meegenomen. Zonder Ziyech, vervelend of niet, zou Twente ergens onderin bungelen, zeker met al die strafpunten.

 11. Indojood

  Vandaag is het Johan Cruijff’s verjaardag. Voor altijd in onze gedachten……. ??????

 12. Toppertje

  Vind juist dat hij bezig is aan een wisselvallig seizoen. Komt denk ik ook dat hij teveel bezig is met het compenseren van mindere spelers om hem heen. Maar strijdlust kan hem in iedere geval niet ontzegd worden. In die zin een ware aanvoerder. Zie hem graag blijven.

Reageren is niet mogelijk.