Gametalk Ajax – FC Utrecht: Volg de wedstrijd via ons Twitter account en/of praat mee en win!

ajax-utrecht

Dit weekend staat voor Ajax de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens geven wij weer een mooie tekening weg van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

0416ajax-utrecht-henkveen


Related posts

144 Comments

  1. antonajax

    Goed nieuws! Nu zsm 3-0 voor komen, dan kan Tete erin voor wedstrijdritme en zsm weer basis worden!
    Ik zeg 4-1 winst

    1. antonajax

      Oeps verkeerde topic:
      Maarja uhm 4-1 winst dus en hopelijk rentree Tete en basis Dijks!

      1. De Ajacied

        Vol erop klappen en heel snel 1-0 maken en dan doordrukken,
        Laat utreg niet in hun spel komen, dan gaat het moeilijk worden.
        Bloed, Zweet en tranen willen wij zien, dan blijven de 3 punten gewoon in Amsterdam
        ❌❌❌

        1. Rene1964

          Vol erop klappen, erop en erover? Dat kennen en kunnen we niet. Begrijp sowieso niet waarom Sinkgraven tegen Utrecht er in staat?!?!

  2. Hazez

    Utrecht heeft ook een paar blessures en ze moeten ook nog voor de beker dus ik geloof er niks van dat ze voor de volle 100% 90min gaan .. Dus snel de score openen dan is het zo gedaan

    1. BobbyHaarms

      Heb eerder het idee dat Ajax een bekerfinale moet spelen. Jesus wat slecht zeg, zeer terecht dat Ajax GEEN kampioen wordt….klaar over…stelletje prutsers!!

  3. Cootje Adriaanse

    Ayoub is geblesseerd dus dat is wel gunstig. Goede voetballer.
    Daarnaast spaart FC Utrecht zich toch wel een beetje voor de KNVB-beker-finale hoop ik.
    Als deze wordt gewonnen, zijn we weer een stap dichter bij het kampioenschap.

    1. dickst14

      Ben bang dat Utrecht zich niet spaart. Ze hebben 2 finales elk jaar en die zijn tegen Ajax. Dit jaar hebben ze er dus 3. We moeten er vol op klappen met het stadion erachter en geen oeverloos geschuif. 2-0.

  4. Ramon1

    Denk dat we makkelijk winnen denk dat spelers tegen Utrecht nu echt wel beseffen dat ze er vol op
    Moeten klappen

  5. Indojood

    Belangrijk is dat je minimaal één doelpunt meer maakt dan je tegenstander en dat je deze doelpunten ook nog in het doel van je tegenstander scoort.

  6. In memory of J.C.

    Ik zal het niet live meemaken in ieder geval. Iedereen verder een prettige wedstrijd, ik hoop dat het een mooie zal worden.

  7. -buitenkantje rechts-

    Verwacht dat Utrecht een bus voor eigen doel gaat parkeren. Heb her en der gelezen dat men blij is met een punt. Wil Ajax die muur slechten zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.. TEMPO moet omhoog! Betekent tegenstander vast zetten op eigen helft.. 1x kaatsen van de bal.. Diepgaande mensen.. Ook de noodzaak voor 4 verdedigers is e niet deze wedstrijd.. Kom op Frank! 3-4-3..

    1. In memory of J.C.

      Wordt inderdaad 3-4-3 Sinkgraven op het middenveld ipv Dijks. Dijks wordt gespaard voor woensdag tegen Heerenveen.

    1. Oosterse Ajacied

      En ook die grote bekken bij PSV dichtslaan. Cocu en de Jong “ik verwacht dat Ajax nog wel een foutje maakt en wij kampioen worden”. Tuurlijk, grootspr

  8. pietprecies

    Pfff wel weer een feestopstelling van de boer zeg, Dijks niet fit genoeg zeker?

  9. Nielsz.AFCA

    Met alle respect voor Sinkgraven maar waarom hij? Hij is de laatste tijd toch uit vorm.. Domme keuze vind ik

    1. FdB=Ajax

      Ik zou dan ook eerder Schone op het middenveld erbij zetten. Maar goed, Frankie zal het allemaal wel goed in de gaten houden.

  10. vanzanten

    In dit tempo komen we minstens 5 keer in de buurt van de goal van Utrecht deze wedstrijd.

  11. pietprecies

    Bazoer is laatste tijd hopeloos uit vorm idd maar als je dan met zo’n kokosnoten opstelling komt dan kan hij ook niet in z’n ritme komen

    1. boysammy1

      Inderdaad, Frank moet weten dat Utrecht heel aanvallend kan zijn, met Haller & Barazite speel je gewoon niet met 3 verdedigers.. + die Ramselaar op het middenveld krijgt zo teveel ruimte!!

  12. vanzanten

    Ik ben enerzijds blij dat El Ghazi erin staat, maar ik zit toch altijd een stuk rustiger als Schöne meedoet.

  13. Iamsterdam2015

    Ja ik snap het ook niet helemaal die opstelling….. Was lichtelijk verbaasd.

  14. Iamsterdam2015

    Ja inderdaad indojood. Kan dat nou he?!?!? Je bent zo dicht bij het kampioenschap en dan kom je met zo een opstelling en zo een veldvertoon!!!!

  15. Indojood

    De opstelling en tactiek doen er niet meer toe als je het niet lukt om de bal onder controle te houden en hem kunnen afgeven aan een teamgenoot.

  16. nick-afca95

    Gewoon lekker 4-3-3 spelen. Dit is echt bizar slecht. De passes komen zelden aan en de afspraken zijn ver te zoeken.

  17. PvL020

    Wel weer schrijnend om te zien, mijn buurjongen wil graag naar Ajax maar het blijkt stijf uitverkocht, behalve als he dan weer de lege stoeltjes ziet,…… Mensen als je niet kan zet dan je wedstrijd op Ajax kaartenmarkt dan kan een ander op jouw stekkie en verdien je er wat mee ook. Ajax heeft ons nodig!!!!

    1. ajaxhoger

      Waarom zouden ze dat doen , er staan veel plaatsen op firma,s , die nemen er een zooi af , af en toe komt er iemand , het is toch aftrekbaar van de belasting dus waar zullen ze zich druk over maken .

      Het is weer twee keer niks met ajax , het kampioenschap word hier verspeeld .
      WE hebben erg zat veelste matige voetballers daar is alles mee gezegd , en volgend jaar word het nog slechter , er worden er verkocht en knudde terug gehaald , als er al iets gekocht word .

  18. giorgio76

    3-4-3 spelen midden in een ruit met bazoer achter en guldelje links half,klaasen rechts,Singraven linksvoor,younes op 10!!!!moet j opletten BAM:)

  19. fjonkman

    Vooralsnog mag het wel een tandje feller en sneller. Utrecht word nog niet echt zenuwachtig van ons spel… Come on you boys!!!! (Wat gaat de tijd weer snel als je in het stadion zit..

  20. Iamsterdam2015

    SUKKELS!!!!!!!!! Fantastisch Klaassen. Ennnn bedankt!!!!!! Nu gaat die bus er voor en klaar.

  21. dioajax

    dit is toch geen voetbal die kampioen wilt worden???echt kom op zeg….wat the fuck…je weet verdomme dat psv heeft gewonnen en je doet niets aan om te winnen…op rotte….

  22. pietprecies

    Stelletje lamzakken zijn het met de boer voorop met z’n kermis opstelling. Hoe verzint ie het 3-4-3.. Echt triest hij had eindelijk vastigheid, neehoor, alles in 90 min door de plee spoelen bedankt Frankie

  23. Hazez

    Ach waarom nog druk maken !! Dat doet Ajax ook niet . Kampioenschap kun schudden .

  24. Rene1964

    Ik zeg 0-1 of 0-2. Altijd hetzelfde liedje tegen Utrecht. Helaas wordt PSV gewoon kampioen en dat heeft Ajax volledig aan zichzelf te danken!

  25. Rene1964

    Cocu krijgt gelijk :((
    En HAZES: Ik kijk het hele jaar al geen voetbal maar, mede omdat Ajax niet bepaald de intentie heeft om überhaupt kampioen te willen worden. Ik heb het al vaker gezegd: PSV WIL kampioen worden, Ajax wil opleiden en verkopen. Tis maar waar je prioriteit ligt :((

  26. dioajax

    goooooi schone erin wat the fucj de boer….wat wacht je erop???gooi bazoer en el ghazi uit…

  27. Ajax XXX

    Is Dijks niet fit? Anders onbegrijpelijk dat ze 3-4-3 spelen. Functioneerde uit ook niet

  28. boysammy1

    Als we dit niet winnen, en geen kampioen worden.. Ligt het 100% aan de Boer, geen 1 goede keuze gemaakt.. Word er ook wel eens zat van..

    1. jood84

      zoals ik al een week roep. utrecht win je niet zomaar van, ze zijn er altijd op gebrand om van Ajax te winnen.. en de boer denkt er zoals altijd te makkelijk over

      1. dioajax

        vondt jij het voetbal dus goed???ben tevreden dat makelie een penalty heeft gegeven…het was geen dus als de penalty er niet was waren we al verloren…ben je blij met dit spel???en praat niet zo tegen me want je kent me niet en ik heb aan jouw niets gezegd…

  29. Indojood

    Zo dat is weer een zorg minder. Even snel het seizoen evalueren. Kutvoetbal, plan Cruijff in de prullenbak gegooid, mislukt Europees avontuur, breuk met Cruijff, geen beker en nu het kampioenschap verspeeld. Ajax, het was een fantastisch jaar. We mogen trots zijn. Wij zijn Ajax, wij waren de beste!

    1. BobbyHaarms

      Idd Indojood, een trieste constatering die we eigenlijk allang wisten. Nu Cruijff er niet meer is lijkt het wel nog slechter te worden. Die strafschop was te belachelijk voor woorden, en alleen daardoor sta je nu op doelsaldo nog eerste.

      1. Indojood

        Terwijl ik aan het typen was stond het opeens 2-2. Maar het doet er eigenlijk niets aan af.

  30. BobbyHaarms

    Woensdag Heerenveen uit. Dit fantasieloze Ajax zie ik daar echt niet winnen. Worden nog zeer spannende weken als je zo kut een titelstrijd ingaat.

    1. dioajax

      met je eens bobby…met je eens het wordt een spannende week…hoop niet dat de boer weer dit fout maakt en met 3 verdedigers te spelen…

  31. Iamsterdam2015

    Wat een ontzettende ontzettende slechte slechte dramatisch slechte pot. Ik dacht dat het vorige week tegen Cambuur de slechtste was maar dit was walgelijk slecht!!! Ajax wordt geen kampioen. Never nooit niet. Woensdag tegen Heerenveen wordt het een grote afgang en worden we in de pan gehakt!!! Denk dat fdb wel weer met een verrassing komt. Cillessen rechtshalf, Dijks rechtsbuiten en Dirk kuyt met Milik in de spits……..
    Pfffft ik ga maar FF een stukkie hard lopen!!!

  32. BobbyHaarms

    “Deze titel is voor Johan!!” …….als we hem winnen…..aangezien alles wat met Cruijff te maken heeft wel vloeken in de kerk lijkt bij Ajax, zou je echt bijna gaan denken dat het bestuur en RVC de spelers een vette bonus in het vooruitzicht stellen als ze GEEN kampioen worden…niet zo moeilijk ook, dit team is verre van kampioenwaardig. En de speler die strijdt voor elke grasspriet (Schöne) laat je dan natuurlijk lekker op de bank zitten. Schaam me momenteel kapot voor dit Ajax!

    1. dioajax

      zo is het bobby…ik verwachte ook niet dat schone op de bank zal zitten…en ik was erg verbaasd toen de boer cerny in de plaats van younes bracht en niet van el ghazi echt…

  33. Geenemotie

    Snap niet dat ze zo ver kunnen terugvallen. Kan niet zo zijn dat ze het voetballen verleerd zijn. Denk dat spanning/druk echt oorzaak is. Veel praten en als team voor elke bal gaan. Niet zo negatief, dat helpt niet en laat Johan er buiten. Die is er niet meer nl. Dus positieve energie, dat helpt.

    1. Indojood

      Ja, praten is de sleutel naar het kampioenschap. En we laten Johan er nooit buiten, zijn dood doet daaraan niets af. Moslims hebben Mohammed, christenen hebben Jezus, Ajacieden hebben Johan Cruijff.

  34. pietprecies

    Ik heb de boer hoog zitten maar elke keer als het eindelijk loopt komt ie met super vage domme keuzes waarvan hij dan achteraf ook toe moet geven dat het wel lijkt alsof ie aan de hallucinerende middelen zat toen hij die keuzes maakte… Vandaag ook weer, eindelijk een goeie opstelling en dat gooi je dan overboord voor een experiment tegen een traditioneel heel moeilijke tegenstander… Waarom in godsnaam??? En waarom tete in brengen als je achter staat?? Omdat je bang bent de 0-2 tegen te krijgen terwijl je die alsnog tegen krijgt?

    1. Ajax1958

      Ik heb de Boer NIET hoog zitten. Blijft husselen met de opstelling, kan niet motiveren, maakt spelers niet beter. Het is slechts aan onze matige competitie te wijten , dat Ajax (nog) bovenaan staat ( voor zolang het duurt).

  35. Mauheb

    Schandalig slecht was het!!! Troosteloos slecht! Verdienen het niet om bovenaan te staan!
    Slecht

  36. Mauheb

    Fdb??? Niet te geloven ,wat zit ie er weer vies langs!
    Onbegrijpelijk gewoon!
    Ze willen geen kampioen worden, gelukkig verdienen ze het ook niet

  37. Mauheb

    Als je elftal zo slecht speelt, moet je je als trainer, langs de kant laten zien!! Gips of geen gips! Verdomme De Boer, de laatste minuut kwam je van je stoel af??? Triest

  38. Indojood

    Ik begrijp 3-4-3 op zich wel als de centrale man de opbouw kan verzorgen. Dit is natuurlijk met Vd Hoorn onmogelijk. Verder zou ik Schöne nooit er naast zetten maar een vrije rol achter Milik geven. Alle tactische bespiegelingen ten spijt, het merendeel van onze speles beheersen blijkbaar de basisprincipes niet van controle over de bal en zuiver passen. Wat je op straat leert en met individuele training verder uitwerkt. Wanneer dit het geval is, dan doet de tactiek er niet toe. Je bent dan reddeloos verloren.

    1. -buitenkantje rechts-

      Precies.. Dan maakt het niet uit welk systeem je speelt.. Als spelers het niet kunnen uitvoeren houdt alles op.

  39. Velibor

    FdB heeft zichzelf overschat met z’n3-4-3 volgens mij en dat is vast niet slim in deze fase vd competitie !

  40. -buitenkantje rechts-

    Zei het na Cambuur al.. De weg naar het kampioenschap is nog lang.. En na deze wedstrijd alleen maar langer geworden. PSV ruikt bloed en Ajax lijkt aangeschoten wild..

    1. Indojood

      Maar dat mag je niet zeggen hier, he. Dan ben je een zeikerd en een negatieveling. Nu zie je diezelfde mensen mentale inzinkingen krijgen vanwege het vertoonde spel, alsof ze allemaal compleet verrast zijn en in shock.

      1. Ajax1958

        Mag je wel zeggen Indojood. Maar enkele hier zijn realistisch. Voor ons is het niet vreemd als Ajax geen kampioen wordt met het vertoonde spel afgelopen seizoen. Het komt harder aan voor degene die voor elke wedstrijd aankondigen, dat het 2, 3 of 4-0 wordt, met de doelpuntenmakers erbij en Netty, die Ajax geweldige wedstrijden heeft zien spelen, waarbij tegenstanders in topvorm helemaal weggespeeld werden. Laat me niet lachen.

  41. afcadeluxe

    tenenkrommend,billenknijpend kolere zeg,en als we zo kampioen moeten worden,bizar hoe slecht sommige spelers over het veld liepen,en dan als beloning nog 1pingel krijgen,ben na vanmiddag weer 5jaar ouder….

      1. afcadeluxe

        ik moet ook maar weer naar de kapper ,knippen en verven,heb vanmiddag mn haren eruit getrokken en wat bleef staan is grijs geworden..

  42. huub

    de Boer en de spelers kunnen niet tegen de druk. Ze schijten hun broek vol als de tegenstander aanvalt.

  43. Indojood

    Piet, wees nou eerlijk. Het loopt al twee seizoenen niet en zelfs de titel in 2014 was meer geluk dan wijsheid. Heel af en toe komt er een aardige wedstrijd tussendoor, waabij de tegenstander vaak ook de vriendelijkheid zelve is. Natuurlijk ga je voor elke wedstrijd ervan uit dat je gaat winnen maar dat is gebaseerd op emotie en het Ajacied zijn. Als je alles nuchter zou beschouwen dan zijn de resultaten volkomen logisch en een gevolg van het wanbeleid wat al jaren heerst. Na de titel in In 2013 met die mooie overwinning in Eindhoven dacht ik echt dat we een stap voorwaarts zouden maken. Echter, we zijn er alleen maar op achteruit gegaan.

      1. BobbyHaarms

        Precies Indojood, en dat in combinatie met wanbeleid, slechte en vaak goedkope Ajax-onwaardige aankopen, en het niet beheersen van de basistechniek waar Johan altijd op hamerde zit Ajax eerder in een neerwaardse dan een opwaardse spiraal. Tijd dat een aantal heren eens hun conclusies trekken en de mensen die het plan Cruijff voor 100% omarmen(unaniem!)terug laten keren. De egootjes die er nu zitten horen niet bij Ajax thuis en zitten er alleen voor hun eigen hachje, niet die van Ajax.

        1. afcadeluxe

          wat je zegt bobby,basisdingen zoals aanname,communicatie en spelinzicht waren weer weinig tot niet voorhanden…

  44. -buitenkantje rechts-

    Toch even leedvermaak.. Je zal maar PSVer zijn en in de 85e minuut zien dat Ajax met 2-0 achter staat.. Juichen en groot feest. Dan binnen 5 min weer 2-2.. Terug naar plek 2.. 🙂

    1. Ajax1958

      Domme opmerking BR en vwb dat leedvermaak, zal op het eind van de competitie andersom kunnen zijn. Je moet niet met pisvee bezig zijn, alleen met jezelf door te winnen, maar dat alleen lukt al dus niet.

        1. Ajax1958

          Dom ja, wat snap je er niet aan? Het is een opmerking om de slechte prestatie van Ajax te verbloemen

          1. -buitenkantje rechts-

            Ik versta onder dom andere zaken.. Na 135 reacties hetzelfde te lezen dacht ik even wat anders..

          2. Ajax1958

            Ok, sorry, maar zo kwam het bij mij over, want ik vind niet, dat je je eigen slechte prestatie moet “vergoeilijken” door het leedvermaak.

      1. jood84

        het word lastig, maar wij zijn wel Ajax he, dus we moeten die gasten uit H’veen en Twente gewoon laten zien dat wij beter zijn

  45. f-side64

    nou Heerenveen speelde ook beroerd en H’veen heeft niet zo’n haat jegens ajax

Comments are closed.