Selectie voor duel met FC Utrecht, Tete en Dijks beschikbaar

opstelling_ajax

Frank de Boer heeft zaterdag de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht bekendgemaakt. Ten opzichte van het duel met SC Cambuur zijn er twee wijzigingen. Kenny Tete zit voor het eerst sinds zijn blessure weer bij de selectie. Verder behoort ook Vaclav Cerny tot de achttien namen. Viktor Fischer en Donny van de Beek ontbreken tegen Utrecht. Mitchell Dijks maakt ook gewoon deel uit van de selectie nadat hij vrijdag de training liet schieten wegens een voetblessure.

Selectie:

Jasper Cillessen
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman
Mike van der Hoorn
Riechedly Bazoer
Daley Sinkgraven
Arek Milik
Davy Klaassen
Amin Younes
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Kenny Tete
Thulani Serero
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks
Vaclav Cerny

Bron: Ajax.nl

Related posts

63 Comments

  1. antonajax

   Goed nieuws! Nu zsm 3-0 voor komen, dan kan Tete erin voor wedstrijdritme en zsm weer basis worden!

     1. antonajax

      Nee winnen is een vereiste. NL clubs gaan hiermee in Europa ook altijd op hun bek. Resultaat telt mooi voetbal krijg je geen 3pnt voor.
      En ik snap wel wat je bedoelt hoor maar winst is een must!

     2. antonajax

      Nee ik zie liever geen waardeloze wedstrijd! Alleen is de titel nu bij a binnen dus maakt het me de laatste paar wedstrijden geen reet uit HOE ze winnen ALS ze maar WINNEN. ik denk dat iedereen dat wel begrijpt en er zo ook over denkt

     3. Litmanen

      Gelijk Anton. Ik wil de mannen hier wel eens horen als Ajax morgen fantastisch voetbal speelt en met 1-0 verliest….

     4. Jari1995

      In de slotfase van een seizoen draait het inderdaad om de punten en niet meer om mooi voetbal. Het hele seizoen is het al niet om aan te zien.. maak het dan ook maar zo af.

  2. De seijs

   Ik zij toch dat Dijks erbij zou zijn . Kom op gasten 2-0 is genoeg kampioenen.

 1. afcadeluxe

  fischer niet bij de selectie,beloning voor zijn “goede”prestatie bij jong Ajax…

   1. afcadeluxe

    na wat ik hier las was het afgelopen maandag bijna werkverweigering van fischer,en de laatste invalbeurten ook niet echt overtuigend,en cerny is denk ik gemotiveerder om in te vallen

    1. Litmanen

     Hoop dat Victor dit seizoen overleeft. Hij is in elk geval een speler die altijd 200% geeft. Kan me zijn teleurstelling wel voorstellen. Hij moet zijn vorm toch een keer terugvinden?

     1. Indojood

      Inzet is wel het minste wat je mag verwachten van duurbetaalde profs maar zelfs dat is teveel gevraagd. Als Fischer dezelfde inzet toont als tegen Sparta dan heeft Younes niets te vrezen. Als je constant onder hoogspanning speelt en faalt dan is dat gewoon een gebrek aan kwaliteit op mentaal vlak en ben je niet goed genoeg. Ik vind het ook jammer want toen hij in de jeugd furore maakte dacht ik echt dat we een topper in huis hadden.

     2. afcadeluxe

      dacht ik ook maar vind younes steeds beter worden,moet alleen meer scoren maar altijd dreigend en oog voor medespelers,fischer ging vaak voor eigen succes

     3. Litmanen

      We hebben Fischer geweldige wedstrijden i. het eerste zien spelen, dus het er wel in. Ik blijf hopen voor hem. En inzet vanzelfsprekend? Dat moet je eens met El Ghazi bespreken…..

     4. Indojood

      Ik moet helemaal niets. Jij had het over Fischer die altijd 200 % geeft. Wij hebben anders gezien tegen Sparta. Openlijk met de pet er naar gegooid.

     5. Ajax1958

      Ach Indojood, Netty is niet helemaal wijs( maar wisten we al een tijdje ) We hebben Fischer net zoveel geweldige wedstrijden zien spelen, als Ajax een Heerenveen in topvorm van de mat heeft gespeeld. Denk haast dat hij gesnoven heeft, maar ik hou het toch op geen kijk op voetbal.

 2. Charka53

  Natuurlijk is leuk als het een mooie pot is maar drie punten zijn nu wel het belangrijkst dus mannen rol Utrecht maar op .

 3. afcadeluxe

  hoop op een zege zonder 90minuten lang billenknijpen,dan maakt het me niks uit dat we maar met 2-0 winnen

  1. Charka53

   Dat zou fijn zijn afcadeluxe ik word er soms niet goed van als ze zo lopen te kloten.

   1. afcadeluxe

    als ze nog lang zo dramatisch spelen moet ik dubbele dosis hartpillen slikken….,maar blijf geloven dat het goed komt en dat ze eindelijk weer utrecht van de mat vegen!?

 4. Indojood

  Ben het op zich met je eens, imjc maar we moeten realistisch zijn met deze trainer en het vertoonde spel van de afgelopen jaren.

 5. In memory of J.C.

  Dan ben ik maar een uitzondering. Kampioenschap met dit spel is (weer) een kampioenschap zonder glans. Daarvoor ben ik geen Ajax supporter. Dus ja, liever een prachtig kijkspel van de kant van Ajax en een 0-1 uitslag, dan een klote Italiaanse voetbalpot en 1-0 winst. Als ze mooi voetbal laten zien komen de kampioenschappen vanzelf. Dan nu maar eentje minder.

  1. Indojood

   Het is sowieso een titel zonder glans. Daarvoor is het spel te pover en is er teveel gebeurd op bestuurlijk en technisch vlak om enigszins trots te zijn.

 6. Ramon1

  Ben benieuwd denk dat cerny wel in gaat vallen maar ik las ergens el ghazi in spits en milik op
  Bank dat zou wel heel lullig zijn voor milik hij kan het ook nooit goed doen

 7. In memory of J.C.

  Fischer zou iets meer op de achtergrond moeten bijven qua pers etc. Gewoon keihard werken aan je vorm. Ook in de jupi leaque. Hij is teveel bezig met een basisplaats terwijl hij daar nu niet goed genoeg voor is. Beetje realiteitszin zou niet gek zijn.

 8. -buitenkantje rechts-

  Ik hoop dat FdB het met een 3-4-3 opstelling aandurft.. Ik vind het jammer dat we weinig meer terug zien van het voetbal waar ik als Ajacied van houd. Tegenstander op eigen helft vast zetten.. 1x raken van de bal.. kansen creëeren.. Hoog tempo. Je moet het middenveld pakken en daarmee ook de wedstrijd. Bazoer links op het middenveld.. Gudelj als verdedigende middenvelder.. Klaassen als rechter middenvelder en Schöne op 10.
  Verder mag El Ghazi wat mij starten op rechts buiten, maar hoop ik ook op speeltijd voor Cerny. Vind ik echt een heerlijke voetballer.

    1. In memory of J.C.

     Loopt wel een listig spitsje rond en nog een vervelend leuke aanvaller. Voldoende 3 man?

     1. -buitenkantje rechts-

      Ik heb eens rondgeneusd op verschillende Utrecht fora.. Waarschijnlijk gaat men een bus parkeren met een 5-3-2 systeem. Men is blij met 1 punt. De noodzaak van 4 verdedigers vervalt dan wat mij betreft. Jouw optie met Tete, Veltman en Dijks heeft in principe ook mijn voorkeur. Denk alleen dat Tete nog niet zover is.

  1. Indojood

   Dit roepen we al tijden, BR. Ik begrijp best dat men hier nu voor de punten gaat maar al met al is het erg pover wat we de laatste jaren krijgen voorgechoteld.

 9. Indojood

  Het zijn vooral die kinderachtige maniertjes. Kritiek op Fischer en je ziet meteen zo’n pavlov reactie waarbij El Ghazi wordt opgevoerd als afgeleide. Dat Fischer daadwerkelijk een gebrek aan inzet toonde wil meneertje niet horen want dat staat haaks op zijn beeld van Fischer als iemand die altijd 200% geeft.

  1. -buitenkantje rechts-

   Het is wat mij betreft heel simpel.. Fischer heeft in Younes een concurrent die op dit moment gewoon beter functioneert.
   Op mentaal vlak is nog veel terrein te winnen bij Fischer.. Als hij in de basis speelt meent hij overal en nergens te moeten lopen, waardoor hij zijn taken niet naar behoren uitvoert. Speelt te chaotisch en ongecontroleerd.. Verder kan hij niet omgaan met tegenslagen. Zijn zelfbeeld dat hij een groot talent is die aanvalsleider in Ajax1 moet zijn komt niet overeen met wat hij laat zien op het veld. Die frustratie kan hij niet omzetten in knokken voor zijn plek. Laten zien dat hij wel degelijk in Ajax1 hoort.

 10. vanzanten

  Ik ben oprecht bang dat Fischer het na dit seizoen niet meer ziet zitten bij Ajax en dat Pisvee hem dan wel weer overneemt.

  1. In memory of J.C.

   Als Fischer niet Ajax waardig blijkt/blijft heb ik er geen enkel probleem mee wanneer hij naar PSV gaat.

   1. FdB=Ajax

    Hoezo, je weet toch zelf ook wel dat een Fischer die goed in z’n vel zit geweldig kan voetballen?

    1. In memory of J.C.

     Ik schrijf ook wanneer hij niet Ajax waardig blijkt/blijft. Hij heeft nog kort de tijd om aan te tonen dat hij dat wel is. Hij heeft inmiddels een veel langere slechte periode achter de rug dan een goede.

    2. Indojood

     FdB=Ajax, het is een uitstekende voetballer, daarover is iedereen het wel eens maar het lijkt erop dat hij het mentaal niet aan kan. Dat is ook een kwaliteit die je als topvoetballer moet hebben.

 11. ajaxhoger

  Het is weer twee keer niks , daar gaan de punten , en dat wil kampioen worden met waardeloze spelers , wat doet gvd die sinkgraven en el ghazi erin , hij kan geen man voorbij komen en grossiert in fouten en slechte voorzetten .
  Ik ga wandelen met de hond , dan erger ik mijn eigen niet zoveel .

 12. Alabe

  Ja snap er ook niks meer van, het ziet er niet uit. Waarom niet gewoon met Dijks en Schöne?

 13. dioajax

  dat is geen voetbal van een team die kampioen wil worden…echt…je weet dat psv heeft gewonnen en je speelt niet met passie en explosie om dit wedstrijd te winnen…

 14. theomar

  Wat een slappe eikels zeg, zo verdient men het kampioenschap niet.
  Helaas, kampioenschap verspeeld. Er komt geen nieuwe kans meer.
  Over en uit.

 15. T.B

  Gelukkig een punt ! Lucky Ajax ! Na de 0-1 werden ze wakker gelukkig ! Als dit de slechtste wedstrijd is en toch een punt pakken vind ik het prima. Als we maar kampioen worden ! Heb me helemaal opgevreten..!

Comments are closed.