Alderweireld: ‘Loopbaan afsluiten bij Ajax sluit ik niet uit’

0903alderweireld

Toby Alderweireld vertrok in 2013 bij Ajax om zijn geluk te beproeven bij Atletico Madrid. Na een jaar vertrok de Belg op huurbasis naar Southampton waarna Tottenham Hotspur hem afgelopen zomer overnam. Inmiddels is Alderweireld een vaste kracht bij The Spurs en laat hij tegenover De Telegraaf weten dat hij zijn loopbaan best zou willen afsluiten bij Ajax, de club waar het voor hem allemaal begon. 

‘Het is nu heel makkelijk om me populair te maken bij de fans van Ajax. Maar de dingen die ik zeg, wil ik nakomen. Bij Ajax heb ik een fantastische tijd gehad en ik was er zeker gelukkig. Het ligt ook lekker dicht bij Antwerpen dus waarom niet, Ajax is gewoon een prachtige club. Ik volg ze wekelijks en zag dat ze moeizaam hebben gewonnen van Cambuur. Ajax heeft de titel in eigen hand en het zou prachtig zijn als ze kampioen worden. Ik gun het ze van harte en denk ook dat ze het redden’, aldus de verdediger die zelf in 2011, 2012 en 2013 met de schaal in zijn handen stond. Alderweireld staat overigens nog tot 2020 onder contract bij Tottenham.

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

43 Comments

   1. rickert

    ik geloof wel dat hij dit meent.. of het daadwerkelijk gaat gebeuren is natuurlijk niet alleen van Toby afhankelijk

  1. antonajax

   Zou idd geweldig zijn. Alleen zegt iedereen dat ze het niet uitsluiten. Alleen Heitinga deed het tot nu toe(helaas zonder succes..)

   1. Remco425

    Precies, ook als hij niet terugkomt houdt hij zich aan zn woord. Dit zegt dus niets.

   2. Remco425

    Precies, ook als hij niet terugkomt houdt hij zich aan zn woord. Dit zegt dus niets.

   3. Remco425

    Precies, ook als hij niet terugkomt houdt hij zich aan zn woord. Dit zegt dus niets.

   4. Remco425

    Precies Anton. Ook als hij niet terugkomt, komt hij zn woord na. Zegt dus niets.

 1. Ajax nr 1

  Lekker makkelijk om dit te zeggen. We zullen het niet meemaken ben ik bang voor. Als iedereen ouder wordt zeggen ze dit allemaal. Ajax heeft nu versterking en ervaring nodig niet over een paar jaar. Nu en niet later wil je in europa iets betekenen.

 2. Iceman

  Ja ach dat zeggen ze allemaal maar niemand komt echt te rug behalve wat ik mij kan herinneren zijn het Babel, Heitinga, Davids, en niet te vergeten de Beste Nr 10 aller tijden Jari Litmanen die echt zijn terug gekomen. Mocht nog iemand zijn vergeten mijn excuses dan hier voor.

 3. Niels1983

  Dit horen we elk jaar 3 keer van oud Ajacieden zou inderdaad wel een goede versterking zijn

  1. -buitenkantje rechts-

   Precies.. Leuk allemaal voor de supporters.. Die veren op en denken..wat zou het mooi zijn als.. Ondertussen leert de ervaring dat niemand terug keert. Geen Sneijder ..geen vd Vaart.. Geen Zlatan..geen Suarez..
   Lijkt me verstandig ons te concentreren op de huidige spelers en de spelers van de toekomst.

 4. afcadeluxe

  als hij zo graag wil laat hem niet te lang wachten,heeft een schat aan ervaring,maar wat verschillende hier al zeiden,niet over 4jaar maar dan volgend seizoen ofzo

 5. Niels1983

  Wel denk ik dat hij is nog een mooie transfer kan maken naar een topclub zelfde geldt voor verthongen

 6. Charka53

  Natuurlijk Toby wil je dat maar zitten wij te wachten op een nieuwe Heitinga want zo lang zal het wel duren.

 7. Ajaxlucas

  Geweldige speler een van de beste van de afgelopen jaren bij ajax. Zou mooi zijn Toby ??

 8. Ajaxslied

  Wat moeten die jongens anders zeggen als ze telkens die vraag weer krijgen en als ze dan zeggen nee wil ik niet dan worden ze afgebrandt

 9. Joep

  Een aantal spelers heeft dit geroepen. Er zijn weinig spelers die teruggekomen zijn waarbij het een succes is geworden.

 10. bloedgroep AFCA

  kom terug of kom niet terug maar ga er aub niet over lullen…als je uitspraken wil nakomen zeg dan niets….deze boodschap is ongeveer net zoveel waard als…vermoedelijk ga ik vandaag nog adem halen….voor elke oud speler geldt kom terug of niet maar niet teveel praten….overigens wel welkom Toby

  1. BobbyHaarms

   Ik zou zeggen sluit aan in de rij van spelers die terug zeggen te keren maar ondertussen allemaal een neus zo groot als Pinoccio hebben.

 11. fjonkman

  Toby is inmiddels ook wel een killer geworden in Engeland. Zou mooi zijn als hij en Jantje terugkeren ooit, net als Suarez. Wat een elftal heb je dan jongens!! Maar ja… In werkelijkheid loopt het meestal anders… Maar toch… Dromen mag!! 😉

Comments are closed.