There are no ads, please add some


Inmiddels 58.000 handtekeningen voor Johan Cruijff stadion

0325cruijff_spandoekarena

Ruim 58.000 mensen; een meer dan volle Arena, hebben inmiddels de petitie ondertekend om het Ajax-stadion te vernoemen naar Johan Cruijff. De gemeente heeft iets minder dan de helft van de aandelen van de Arena in handen, en wil de overige aandeelhouders gaan overtuigen het stadion te vernoemen naar Cruijff. Het is echter ook nog altijd wachten op toestemming van de familie van Cruijff. Hoewel andere media beweren dat de familie al toestemming heeft gegeven, wordt dat door Cruijff’s management ontkent. 

‘Er zijn nog acht grote bedrijven die de founders zijn en die zullen daarin ook een rol hebben. En uiteraard Ajax en de Arena-directie ook. Er zit allerlei administratieve rompslomp aan vast, maar dat moet dan gewoon geregeld worden. Het gaat er nu eerst om wat de familie wil. Dan moeten de aandeelhouders daar een besluit over nemen. Amsterdam zegt: laten we het doen als de familie het wil’, aldus sportwethouder Eric van der Burg.

Voor de 55.000 ondertekenaars van de petitie is het in ieder geval duidelijk. ‘Het is het Ajax-stadion en Ajax is Cruijff en Cruijff is Ajax’, aldus een passant bij de Arena. ‘Het zal wel moeten, zo’n legende’, aldus een ander. ‘Als het niet gebeurt is het eigenlijk wel een schande vind ik.’

Bron: AT5

 


Gerelateerde posts

47 reacties

  1. antonajax

   Mijne staat erbij! En ik vind het al best een aardig aantal. Die ga ik niet krijgen..

  2. BobbyHaarms

   Vind ik dus ook. Er zijn meer dan 3 miljoen mensen die Ajaxfan zeggen te zijn. Dan is dit erg weinig hoor

    1. De Ajacied

     Allemaal niet lullen, die naamsverandering moet er gewoon komen punt
     Of er nu 10 of 150000 handtekeningen zijn maakt nix uit
     Dus gas op die lollie en doorpakken ❌❌❌

  3. De seijs

   al deze mensen hielden echt van Johan. Ze kwamen overal vandaan en het i s gemeend schitterend toch. Klasse allemaal top.

    1. HURBIE

     mijne ook hoop dat het AJAX bestuur en technische staf inzien dat het Cruijff systeem gevolgd wordt

 1. paulvos

  Dan maar die rompslomp erbij nemen, het gaat gewoon gebeuren, ik heb niet voor niks ook getekend JOHAN CRUIJFF STADION. daarmee af.

 2. -buitenkantje rechts-

  Belangrijk is wat de familie wil hè.. Als die akkoord geven gaat het wel gebeuren denk ik.. Tenminste, ik kan geen reden verzinnen er op tegen te zijn.

  1. Remco425

   Denk ik ook. Als een aandeelhouder het tegenhoudt zal die flink naamsverlies lijden. Dat zal dus niet zo gauw gebeuren.

 3. San Marco

  En begin alvast maar met ontwerpen van een bedrukking voor de T-shirts, sweaters, jacks etc…..

 4. AFC98

  Maar wordt het dan het Johan Cruijff stadion of arena? Ik vind arena beter klinken

 5. AjaxStaff2015

  Haha van mijn mag het !!! Die 58.000 pas niet allemaal inde J.C Arena, meer stemmen zou leuk zijn maar het doel is denk ik wel bereikt .

  1. BobbyHaarms

   Gewoon doen, mits de familie instemt want die hebben het laatste woord. En haal gelijk die smurfenlogo’s eraf! Bij Johan Cruijff stadion hoort een logo met uitstraling en klasse. Het oude logo dus 🙂

   1. Indojood

    De wens is de vader van de gedachte maar ik spring al een gat in de lucht als het daadwerkelijk wordt hernoemd naar Johan Cruijff Stadion.

    1. Remco425

     Zo niet dan wordt het gewoon in de volksmond het Johan Cruijff Stadion. De Kuip heet officieel ook niet zo.

 6. EugAjax

  Ik schat zo in dat de familie hier niet mee in gaat stemmen. Ajax als voetbalorganisatie heeft zich niet echt Cruijff minded gedragen. In de ogen van de familie. En dan druk ik me zachtjes uit. Als er al wat gebeurt met naam Cruijff zal dat vermoed ik in Barcelona zijn!! Maar hopelijk kan familie zich over laatste twee jaar heen zetten. Zou heel mooi gebaar zijn wat eigenlijk vanaf de oprichting van Arena had moeten gebeuren. Dan ook het nummer 14 in ere herstellen met grootste talent als drager. Begin volgend seizoen met Nouri!! Of vd Beek!! Precies zoals Johan Cruijff had gewild ipv nummer nooit meer laten dragen.

  1. Remco425

   Barcelona heeft zich de laatste jaren nog minder Cruijff minded gedragen dan Ajax. Of denk je dat het de Cruijff filosofie is om honderden miljoenen uit te geven aan spelers en eigen jeugd niet de kans te geven? Er is een reden dat Johan al jaren niet meer in Camp Nou kwam.

  2. Remco425

   Daarbij, als het grootste talent met 14 laat lopen leg je een gigantische druk op zo’n jongen. Moet je niet willen want dan wordt 14 waarschijnlijk een ongeluksnummer.

   1. EugAjax

    Dat van nummer 14 is Johan zijn wens in het verleden door hem uitgesproken en mbt Barcelona voorlopig heb ik alleen daar de familie lees jordy gezien op een herdenkingsbijeenkomst. Maar wat niet is kan nog komen, laten we het hopen. Meer een observatie dan mijn mening

    1. Remco425

     Omdat ze daar wonen. En uiteindelijk was Jordi afgelopen zondag ook in Amsterdam

     1. EugAjax

      Klopt en dat was klasse van hem. In deze moeilijke tijden. Respect!!! Net zoals respect voor alle betrokkene die er een super herdenking van hebben gemaakt. Ik mopper weleens op oa vak 410 maar zondag heeft iedereen laten zien hoe Ajax supporters op hun best zijn. Mars zeer indrukwekkend en stadion herdenkings sfeer ook. Alleen heel klein smetje werd voorzichtig over kakkerlakken gezongen toen Wim Jansen in beeld was. Dat vond ik jammer. Temeer omdat Jansen een heel goede vriend van Cruijff and family is. Maar gezien de flauwte van het zingen is het een heeeeeel klein smetje. Verder super gedaan iedereen mijn complimenten nogmaals ontroerend!! Maar met stadion denk ik dat ik gelijk krijg. Familie zal het denk ik niet goed vinden als ze tijd vinden om erover na te denken. Zie column Jaap de groot.

 7. Indojood

  Johan Cruijjf Stadion voor de Nederlandstaligen en Johan Cruyff Stadium internationaal. Al vanaf het begin vond ik de Amsterdam ArenA niets en dan bedoel ik het woord arena. Die arena cards vond ik ook helemaal niets. Weg met dat woord.

  1. BobbyHaarms

   Eens. Commerciël gedrocht is het. We zijn financieel al genoeg uitgeknepen.

 8. Indojood

  Zo is het Bobby. Dit is het moment om van “arena” af te komen. In Barcelona gaan ze ook voor Estadi Johan Cruyff i.p.v. Camp Johan Cruyff o.i.d., al is Camp Nou wel een mooie historische naam i.t.t. Amsterdam ArenA.

  1. Amoebe

   Misschien moet het stadion dan “Meer Cruijff” gaan heten….hoeveel historie wil je hebben in het voetbal.

 9. Iceman

  Vindt ik ook geen gezeik maar gewoon doen. Ik kan niet wachten wanneer het gaat gebeuren..

 10. Amoebe

  Ik denk dat er genoeg ego’s binnen de club zijn die dat net iets anders zien!

  Het is niets voor niets een veld vol met landmijnen de organisatie van Ajax.

  Maar ik ben voor….schroef die ellende die er nu zit er maar alvast af!

 11. Hika77

  Eindelijk een klein begin van ons aller Ajax om een beetje van het zakelijke imago af te komen. Zou een mooie stap zijn!

  1. BobbyHaarms

   Een mooie volgende stap zou zijn om zsm van die vreselijke beurs af te gaan.

 12. Indojood

  De vergelijking gaat niet helemaal op. Barca heeft altijd gekocht en zal dat blijven doen. JC zelf deed het en zijn compaan Laporta ook. Maar de speelstijl en visie in alle geledingen doorvoeren inclusief de opleiding op La Masia en daaraan vasthouden is zijn verdienste. Daarvoor deed men maar wat. Toch zijn er aardig wat spelers zelf opgeleid, Messi, Iniesta, Busquets, Jordi Alba met een omweg, Sergi Roberto, Rafinha, Pique, Bartra, El Haddadi en niet zo lang geleden Xavi, Victor Valdes, Puyol, Pedro. Dat JC niet bij Barca over de vloer kwam had vooral met politiek te maken. Hij was gelieerd aan Laporta en die kreeg ruzie met Rosell. Verder is Laporta ook niet gecharmeerd van Bartomeu.

  Bij Ajax kunnen we ons deze luxe niet veroorloven. Toen JC eraan begon zei hij letterlijk: “Bij Ajax is er nooit geld dus moeten we het anders oplossen plus wij kunnen niet tegen het buitenland op.” Hij hoopte met een kern van zelf-opgeleide spelers aangevuld met gerichte aankopen weer aansluiting te vinden. Ik ben daarin wat minder optimistisch maar kampioen worden met onze welbekende stijl en af en toe een succesje in Europa moet haalbaar zijn.

  1. Remco425

   Al dat eigen jeugd die jij noemt is alweer een aantal jaren geleden doorgebroken. Cruijff heeft het zelf in een interview aangegeven dat het de reden is dat hij daar niet meer kwam. Hij heeft Barcelona erbovenop gekregen door de jeugdopleiding te veranderen en daar plukten ze de vruchten van. Maar dat ze de afgelopen jaren alleen nog maar kochten en er geen eigen jeugd meer doorbrak, was niet zijn beleid en daar was hij het helemaal niet mee eens en daardoor kwam hij daar niet meer.

Reageren is niet mogelijk.