Fischer en Andersen scoren voor Denemarken onder 21; Cerny trefzeker voor Tsjechië

1001molde-ajax_fischer

Denemarken onder 21 heeft een belangrijke stap gezet richting EK-kwalificatie. Dinsdag werd Armenië met 3-1 verslagen. Daardoor nam de ploeg afstand als koploper van de groep. De groepswinnaar plaatst zich direct voor het EK, de nummer twee speelt om play-offs. De Ajacieden Viktor Fischer en de verhuurde Lucas Andersen namen de ploeg aan de hand. Fischer zorgde voor de eerste treffer, Andersen voor de tweede. Fischer had daarvoor al het houtwerk geraakt en zorgde voor de assist bij het doelpunt van Andersen. Beide spelers werden een kwartier voor tijd gewisseld.

Net als Fischer en Andersen was vanavond ook Vaclav Cerny trefzeker in de strijd om EK-kwalificatie. De pas 18-jarige Tsjech mocht in de basis beginnen bij Tsjechië onder 21 in het kwalificatieduel uit bij Malta. De Ajacied zorgde voor het derde doelpunt in de uiteindelijk met maar liefst 0-7 gewonnen wedstrijd. Hij werd 20 minuten voor tijd gewisseld. Tsjechië onder 21 lijkt net als de Denen af te stevenen op deelname aan het komende EK. De ploeg heeft met nog drie duels te gaan vijf punten voorsprong op Montenegro en België.

Related posts

14 Comments

 1. AjaxFanAlways

  uitstekend gedaan die boys! cerny wordt een grote en die andersen groeit ook behoorlijk. fisher moet nog in zijn ouwe doen komen. maar ga zo door!

  1. De seijs

   Andersen wordt tijd dat je terug komt. We kunnen je goed gebruiken volgend seizoen.

   1. FdB=Ajax

    Ik zie het ook wel zitten met die Andersen. Nog iets meer body kweken en dan komt hij er wel, heerlijke techniek

 2. Amoebe

  Ik denk dat beide eerlijk gezegd niet meer aan de bak gaan komen bij Ajax!

  Hoop dat ik het fout heb maar ze kunnen die laatste stap niet maken…..altijd een voldoende scoren en er staan als het echt moet.

  1. Litmanen

   Ja, net als El Ghazi, Sinkgraven, Bazoer en Younes. Lang niet altij een voldoende, dus verkopen…..
   Zou dat nou net de reden zijn waarom Ajax geen Europese subtop meer is? Allemaal jochies die nauwelijks volwassen zijn. Helaas, Ajax heeft nu eenmaal een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, het is niet anders.

   Maar bij wisselvalligheid spelers afschrijven hebben we gelukkig nu afgeleerd ? ( Dijks)

   1. FdB=Ajax

    Laten we inderdaad onze talenten blijven steunen die een terugvalletje hebben. Ze hebben talent zat en je hebt ze nodig in een roulatiesysteem. Gelukkig hebben we nu een wat bredere selectie, paar jaar geleden zaten er alleen maar A-junioren op de reservebank.

 3. paulvos

  Hoop dat Fischer nou eindelijk voor Ajax ook weer meer gaat scoren, wordt wel weer tijd.

 4. AFC98

  Fischer speelde voor de winterstop nog prima, maar laatste tijd is het 3x niks en dus vanzelfsprekend dat younes op links staat

 5. Germain

  Fischer en Andersen zijn leuke voetballers zonder Europese kwaliteiten, dus verkopen nu het nog kan. De Ajax norm moet omhoog en niet omlaag

Comments are closed.