Een makkelijke overwinning van Ajax op Excelsior

0221ajax-excelsior_elghazi1

Arek Milik had met zijn gouden linkerbeen twee prachtige doelpunten gemaakt en Davy Klaassen kreeg op zijn verjaardag ook een mooi cadeau van Arek Milik en Robert Muric want hij mocht de eindstand op een verdiende 3 – 0 zetten. Helemaal ongeschonden kwamen de Ajacieden niet uit de wedstrijd want door een overtreding op Anwar El Ghazi,  raakte zijn jukbeen gekneusd en brak hij een tand.

In de negentiende minuut ging het al mis voor Anwar want door de overtreding op hem, lag het spel even stil. Dit was even een pauze in het ietwat saaie spel wat beide teams lieten zien. Tom van Weert van Excelsior wist als enige een speldenprik aan Ajax toe te brengen maar veel meer was het niet. In de eenenveertigste minuut wist Arek Milik met een prachtig schot in de verre hoek via binnenkant paal, doelman Muyters te passeren (1-0). Dat er niets mis is met dat linkerbeen van hem, liet hij na de rust in de vijfenvijftigste minuut zien. Hij maakte op exact dezelfde wijze de 2-0 en dit was ook de elfde competitietreffer voor de Pool. Milik had zijn speelritme gevonden want met een bekeken hakballetje gaf hij Davy Klaassen een dot van een kans. Arek was ook de opmaat voor de treffer van Davy Klaassen. Hij bracht Robert Muric in stelling die niet voor eigen succes ging maar de vandaag 23 jaar geworden Klaassen een assist gaf waardoor de eindstand op 3-0 kwam.

Ajax – Excelsior 3-0 (1-0)
41. Arek Milik 1-0
55. Arek Milik 2-0
85. Davy Klaassen 3-0

Opstelling Ajax:
Cillessen;  Veltman, Viergever, Dijks; Bazoer, Gudelj, Klaassen; Schöne (’66 van Rhijn), El Ghazi (’82 Muric), Milik, Younes (’74 Fischer)

Toeschouwers: 48.800

Gele kaarten: Kuipers (Excelsior)

Related posts

70 Comments

  1. Pascal

   Nee, de redactie is nu pas thuis uit het stadion en heeft daarom nu pas tijd om een verslagje neer te zetten.
   Kritiek is goed. Interesse in als redactielid of is het alleen maar geschrei en weinig wol?

    1. AfcaMikey

     reactie op HURBIE : matige wedstreid is nog groots uitgedrukt! was echt om te janken , excelsior deed niet eens moeite

 1. Widi

  Het spel was niet snel en goed genoeg. Toch heeft hun keeper een paar zekere doelpunten voorkomen. Had zomaar 6-0 kunnen zijn.

 2. Oosterse Ajacied

  Wat mooi ook dat Muric niet voor eigen eer ging, maar de bal netjes afspeelde aan Klaassen. Top man!

  1. dickst14

   ja dat deed hij heel goed. maar ik vind Cerny een groter talent en begrijp niet dat hij er steeds niet bij zit.

  1. Charka53

   Ja Pantelic een paar weken heb ik al aangegeven dat we het kampioenschap in een week hebben weggegeven en ik ben bang dat van het weekend de nekslag wordt gegeven.

   1. Pantelic

    Nog 10 wedstrijden waarin je alles moet geven. Het zit ook niet mee de blessures en nu beginnen de gele kaarten ook te tellen. aantal spelers staan al op scherp of staan bij de volgende kaart op scherp. volgende week zul op het randje moeten spelen wat dus risico op kaarten op levert. Maar we houden hoop. Die lampjes mogen niet 2 x achterelkaar kampioen worden.

  1. ajaxhoger

   Het was weer een wanvertoning eerste klas , el Ghazi wat is dat een slechte voetballers zeg , en die staat er wekelijks in , en gudelj die is ook niet goed
   Elke week hetzelfde liedje

 3. Ajacied1996

  Sommige mensen vergeten dat dit geen Barca is maar Ajax! Het was gewoon een prima wedstrijd en schoten gezien, 26 zelfs!!

 4. Pascal tebberman

  Gefeliciteerd jongens nu tegen az winnen en we blijfen knokken tot PSV moe wordt die moetten door de week nog voetballen dus wordt lastig voor de brabanders die moetten tegen ADO dus win van de Alkmaarders ciao?⚓️??????⚽️.

  1. Charka53

   Leuk dat je zo positief bent Pascal maar ze zullen toch van goede huizen moeten komen om van az te winnen deze ploeg is erg goed in vorm dus zal Ajax echt in de vecht modus moeten spelen om de punten thuis te houden

 5. Indojood

  Het was weer een wedstrijd met het welbekende FdB kenmerk. Saai, traag en voorspelbaar. Schöne hoort niet op rechts, Gudelj is zeer matig. Door bevliegingen van Milik en een zeer zwak Excelsior lijkt het inderdaad een makkelijke overwinning.

  1. ajaxhoger

   Indojood , helemaal met je eens , het is een zeer matig zooitje ongeregeld , zolang er geen goede spelers bij komen , en er niks uitgegeven word blijft het kut .
   Volgend jaar bazoer en tete nog weg , klaasen eventueel , we moeten niet raat staan te kijken als dat gebeurd , en dan weer niks goeds kopen , we gaan langzaam te onder , daarom was het ook weer zo druk in de arena .

   1. Widi

    Jezus wat ben jij een negatieveling! Hoezo Tete weg? Ben wel met je eens dat er veel te veel lege stoelen waren vanmiddag.

  2. BobbyHaarms

   Inderdaad Indojood, eigenlijk mogen we niet eens mopperen met een 3-0 zege maar om nou te zeggen dat ik opgelucht naar huis ging…nou nee. Een 3-0 tegen een zwak Excelsior is anno 2016 schijnbaar het “nieuwe tevreden”

 6. -buitenkantje rechts-

  Hoewel een tegenstander als Excelsior niet echt een graadmeter is zijn me toch een paar dingen opgevallen.
  Viergever een goede prestatie! Gudelj zwak.. Wat gaat er veel mis bij die man.. Vaak te laat, pasjes onzuiver.. Ballen in de opbouw achter de man gespeeld. Echt een zwakke prestatie vandaag.
  Bazoer! Wat een heerlijke voetballer. Betrouwbaar.. Sublieme techniek..snelheid en overzicht.. Geen wonder dat topclubs in de rij staan.. Echt een pareltje in deze selectie.
  Younes wederom zwak.. Een actie naar binnen met schot op goal in 70 min is te weinig. Die kopbal had er in gemoeten..Werd terecht gewisseld. Toen Fischer inviel werd Ajax een stuk dynamischer. Muric! Heerlijke Ajaxspeler. Geef hem en Cerny aub meer speeltijd! Zag opeens een Ajax aanval die ik al lang niet meer gezien heb.
  El Ghazi redelijk actief.. Mis bij hem de felheid! Duelkracht.. Sommige dingen gaan redelijk tot goed, maar ook nog veel fout. En dan Milik! Haalt hij even zijn gram of niet! Scoort 2x. Blijft vind ik beperkte voetballer, maar wel een spits! Laat hem gewoon staan de rest van het seizoen.. Geen experimenten meer FdB..
  Over het spel.. Tempo veel te laag.. Is er een ban op 1x raken?! Alle ballen worden in een te laag tempo ingespeeld.. Alles wordt eerst aangenomen, goedgelegd, en dan pas doorgespeeld..
  Al met al weer drie punten.. Met matig Ajaxspel dat werd afgewisseld met mooie en hoopgevende momenten.

  1. Respect

   Sorry, in mijn ogen veel te optimistisch. Zat jij in stadion? Gewoon vraag voordat ik verder ga.

  2. Litmanen

   Bazoer is af en toe erg afwezig en soms doet hij aan galery play terwijl het 1-0 staat. Vond hem zeker geen uitblinker.
   Gudelj had een lastige taak. Moest no. 3 en 6 spelen vandaag totdat Van Rhijn kwam.

   1. Respect

    Los dat hij 3en 6 moest spelen was zijn optreden gewoon zwak. Eerlijk is eerlijk. Er zat geen lijn in en geen idee.

   2. Indojood

    Wat is daar moeilijk aan tegen Excelsior? Dan hoef je niet op 3 te spelen. Gudelj is een vertragende factor waar ie ook speelt. Kenmerkend was ook dat Van Rhijn erin kwam bij 2-0. Middenvelder eruit, verdediger erin. In een notendop zie je wat er mis is bij Ajax. Jij kreeg er wel een harde plasser van natuurlijk.

    1. Litmanen

     Je zal moeten toegeven dat het spel met twee backs er ingeslepen is en dat het er bovendien veel logischer uit zag. Of Van Rhijn of een andere komende back dat nou uitvoert.
     Veltman is in elk geval niet een komende back, die moet gewoon het centrum leiden. Vergis je niet, Excelsior had gewoon kunnen scoren gisteren. Te belachelijk voor woorden met zo’n elftal.

   3. Remco425

    Een speler van zijn leeftijd is nou eenmaal wisselvallig. Dat hoort erbij en dat mag ook. Hij is voor zijn leeftijd eigenlijk al bijzonder constant. Dus niet meteen weer afkraken graag.

   4. -buitenkantje rechts-

    Bazoer was toch niet afwezig Litmanen.. Sublieme passing, balaanname, rust aan de bal.. Bijna altijd de juiste keuzes.

    1. Litmanen

     Dan heb je toch wat gedeeltes gemist. Je hebt gelijk hoor, maar ik vind 50 minuten op een wedstrijd niet genoeg om bang te zijn dat hij volgend jaar bij Chelsea of Barca de kar gaat trekken. De leuke trucjes bewaar je totdat je een veilige voorsprong hebt.

  3. Remco425

   Waarom Younes wederom zwak? Vandaag wel, maar afgelopen weken was hij toch aardig op dreef? Mijns inziens het verschil tussen Muric en El Ghazi, Muric geeft de bal wel af. El Ghazi had zeker 2x op Milik moeten afgeven maar ging voor eigen glorie, wat faliekant mislukte. Dan had Milik nog meer kunnen doen dan 2x scoren en de 3e voorbereiden.

   1. -buitenkantje rechts-

    @Remco.. Vorige week was hij ook onzichtbaar tegen Groningen. Klaassen moet hem aanwijzen waar hij moet staan en hoe hij moet lopen anders was er helemaal niks van zijn voeten gekomen.

    1. Remco425

     Ok, maar soms hebben jonge spelers aanwijzingen nodig. Hij pakte het wel meteen goed op met een goede actie en een doelpunt.

  4. FrankiC

   Nou BR, ik snap niet goed wat er dynamisch was aan de invalbeurt van Fischer: hollen als een kip zonder kop, die verontwaardigd is als hij de bal niet krijgt wanneer hij gedekt staat. Bij Younes ging lang niet alles goed, maar heeft een actie en altijd dreiging. We moeten van hem ging kopdoelpunten verwachten, maar deze had er wel in gemogen. Ik zag erg veel verkeerde keuzes. Toch aannemen en breed terwijl het in ‘one touch’ naar voren moest.
   Milik snoerde critici de mond. Ik houd ook mijn twijfels, BR.
   Over wie ik erg twijfelde bij aankoop was Dijks en die heeft me door de maanden heen helemaal overtuigd. Wat een krachtmens is dat. Over wie ik vrij zeker was bij aankoop was Gudelj en die speelt met de week slechter. Zet daar Serero maar neer. Het systeem (3 achterin, Schone op 10) was goed en dat werd tijd tegen zo’n beperkte tegenstander.
   Wissels: on-be-grij-pe-lijk!! Wat kwam Van Rijn (de weg kwijt) doen??? We hadden beter moeten werken aan het doelsaldo.

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt, bij Fischer was het weer veel hollen zonder te weten waarheen en waarom.. Maar in dit Ajax dat speelde in rollatortempo bracht het wel wat teweeg.. Younes vind ik eerlijk gezegd een overbodige aankoop. Deze wedstrijd lukten zijn dribbels niet en dan heb je verder weinig aan hem. Is gekocht omdat Sisto niet door ging. Maar is hij beter dan bv Kishna, Menig, Cerny of Muric?

 7. Respect

  Opvallend trouwens dat ik niets lees over het zwakke spel van Schone vandaag. Erg teleurstellend in mijn ogen.

   1. Respect

    In principe had hij die rol vandaag maar ging het gewoon fout. Totale mis communicatie met bijna elke speler. Dan denk ik wel : met wie trainen ze? Toch met dezelfde als tijdens de wedstrijd?

    1. Indojood

     Onder FdB bestaat er geen vrije rol helaas. Los daarvan verdient Schöne wel wat krediet, hoop ik.

     1. Respect

      Hoop het ook maar vond het wel erg jammer van gisteren. Hij is onder Frank geen vaste basisklant en is zijn plek zo weer kwijt.

 8. Charka53

  Fijn dat je nog zo positief bent Pascal maar ze zullen van hè weekend wel in de vecht modus moeten anders worden de punten mee naar Alkmaar genomen en is het weer een verloren seizoen .

 9. afcadeluxe

  vond bazoer 1helft slordig verspeelde paar keer een bal onnodig en dat younes geen kopbalwonder is zie je gelijk maar vond hem verder wel normaal spelen (en assist bij 2goal)gudelj weer zwak 9van 10 ballen te hard ingespeeld hoop dat het tegen zn oude club beter word….

  1. pietprecies

   Matig tot redelijk spel. Leuk voor Milik ook dat hij er 2 inlegt. Ik vond arek aardig spelen maar het veranderd niks aan het feit dat milik rechts net zo goed een houten poot kan hebben want daar kan ie niks mee, meeste verdedigers weten dat en dekken z’n linker kant alleen af en dat is vaak meer dan genoeg.. Maar bij Excelsior waren ze dat ff vergeten.

   Nogmaals het zag er best aardig uit hoor maar laten we wel wezen, het is Excelsior en niet AZ of PSV.

   Wie weet geeft dit weer extra vertrouwen!

   Wat me trouwens al jaren op valt is dat jonge debutanten vaak uitstekend spelen eerste paar wedstrijden omdat ze vrij lijken te spelen maar zodra FdB ze doordrongen heeft van het tikkie breed zakt het in elkaar..

   1. -buitenkantje rechts-

    Bij je laatste opmerking wil ik me wel aansluiten.. De onbevangenheid, het frisse spel is vrij snel verdwenen..

 10. Respect

  Toch opvallend hoe er hier met nieuws wordt omgegaan wat een link heeft naar Jonk. Twee keer in een week nu dat zaken hier niet te lezen zijn.

Comments are closed.