Gametalk Ajax – Excelsior: Volg de wedstrijd via ons Twitter account en/of praat mee en win!

ajax-excelsiorlogo

Dit weekend staat voor Ajax de thuiswedstrijd tegen Excelsior op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens geven wij weer een mooie tekening weg van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

0220ajax-excelsior-henkveen


Related posts

95 Comments

  1. marc81

   Vandaag is de dag, voel de energie borrelen. Niets wat ons van die drie punten kan weerhouden. Het gat in het klassement zal teruggebracht worden naar 1 punt. MANNEN SUCCES. Amen.

   1. Litmanen

    Volgens FOX speelt Van Rhijn weer niet. De Boer heeft dus geen enkel vertrouwen in hem. Ondanks dat toneelstukje laatst op een persconferentie.
    Schandalig dat hem een mooie transfer door de neus geboord is. Dit gaat Van Rhijn een hoop geld schelen van de zomer. Vraag me af waarom Frank de Boer dit doet.
    Als Van Rhijn zijn contract uitdient verdient hij lekker, hoeft er niets voor te doen en Ajax vangt ook niks. Dat noemen we bij ons thuis kapitaalvernietiging.
    De beste moeten spelen, maar we kunnen toch wel een beetje menselijk blijven?

    1. frenkynairo

     Nee joh dat noemen we verstandig van rhijn is al meer dan een jaar niet meer ajax waardig, had van mij voor het menselijke beter heitinga er vaker in kunne zette

    2. Widi

     Jan van Halst liet net zien wat velen hier ook al hadden gezien: van Rhijn is nog fris, verspeelt de bal en wandelt terug. Hij speelt al heel lang niet meer op zijn niveau. Aardige vent. Maar wij moeten winnen. Verdedigen doe je met passie. Hij niet. Dus moet hij niet spelen.

     1. Litmanen

      Had hem dus laten gaan!!!!!! Er waren ook clubs uit Engeland en Duitsland geïnteresseerd. Maar toen die Turken afhaakten mocht Van Rhijn niet meer weg.
      Of ben ik de enige die dat De Boer heeft horen zeggen?

     1. Indojood

      Ik zou willen zeggen dat ik het voor deze keer met FdB eens ben. Toen Tete geblesseerd raakte vond ik dat Van Rhijn moest blijven. Maar hij heeft niet meer de drang om te willen spelen.

     2. Litmanen

      Gelukkig speelt Van Rhijn niet. Hij zou zo maar uitblinker geweest kunnen zijn.
      Dit tempo kan ik met mijn 62 jaar nog aan. Goed hoor, die tactische truc met vier middenvelders. Pfffff…..

     3. Litmanen

      Man of the match……. ( wel blijven lachen he? Voetbal was dramatisch, hou je hart maar vast voor volgende week)

     4. Indojood

      Doe ik al een tijdje. Jij bent degene die het goed vindt gaan, dat heb je hier ons verteld na het ontslag van Jonk.

     5. Litmanen

      Ik heb nooit gezegd dat we geweldig voetbal spelen, maar tot voor kort was het resultaat er wel. Dat zakt nu ook in. Slecht voetbal met punten is nog wel te verdragen, zonder punten is het zwaar om nu supporter te zijn.

      We zullen het komend weekend zien of we voor de schaal gaan.

     6. Indojood

      We hadden een Heerenveen in vorm kapotgespeeld, het plan Cruijff werkte goed en als slagroom op taart zag je tot je tevredenheid Jonk ontslagen zien worden. Ergo, het ging goed met Ajax, alleen de Telegraaf blijft maar stoken, hè. Verder is je pleidooi voor Van Rhijn lachwekkend. Wellicht wat teveel veren in je eigen reet gestoken, leidinggevende.

     7. Litmanen

      Ach, zo heb jij ook je wijsheden. Jonk is weg en komt zelfs in Almere niet meer aan de bak en Jongkind is al ontmaskerd, dus in die zaken heeft Ajax goed gehandeld. Voordat Jonk geboren was had Ajax al een wereldwijd geprezen jeugdopleiding.
      Kijk naar het verleden en welke talenten zijn voortgebracht.

      Cruijff blijft zijn leven lang Ajacied. En zo moet het ook.
      En De Boer heeft vier schalen opgehaald, dat kan Cruijff hem niet navertellen.

      Blijft dat het voetbal niet goed is momenteel.

      Het is vrij makkelijk om op elke slak zout te leggen, zoals jij en je vrienden steeds doen. Je kunt ook eens respect tonen voor wat een ander denkt en zegt.
      En blijf vooral De Telegraaf volgen. Ik heb net een uitgebreid vervolgartikel in Het Parool gelezen over de fluwelen revolutie. Daar zijn zoveel mensen gehoord en aan het woord dat ik daar meer waarde aan hecht.

 1. dickst14

  dat hoop ik niet. gewoon vanaf minuut 1 erop en er over. het doelsaldo.kan ook belangrijk zijn. denk maar aan de keren dat we de titel op 1 doelpunt en 2 doelpunten na aan psv moesten laten.

 2. ajaxhoger

  Normaal is dit een wetstrijd waar we zo overheen walsen , maar ajax is ajax niet meer , we hebben het tegen iedereen moeilijk , het word een game waar je pijn van in je billen krijgt .
  Van het billeknijpen ,

 3. Indojood

  Strijd en passie zijn tegenwoordig de norm en acceptabel. Geeft maar weer eens aan hoever Ajax is weggezakt. Maar ik ga gewoon weer kijken, ondertussen dromend van een Ajax met klasse en vernuft die dit soort potjes op 60% met 5-0 wint.

  1. ajaxhoger

   Ik zeg ook elke keer ik kijk niet , maar als ik thuis ben gaat hij wel aan , en dan kan het mopperen beginnen .
   Inderdaad als je ze vergelijkt met andere jaren , wat hebben wij als club in moeten boeten , het gekste is de boer en consorten hoor je er niet over , die vinden alles goed , nu zijn zer weer aan het zeiken over spelers die ze volgen , ze volgen zat , maar kopen geen flikker , daar ligt het aan , het kan toch iedereen zien dat het ontbeerd aan kwaliteit .en ervaring

   1. de nare man hemzelf

    aan kwaliteit ligt het niet vooral ervaring als dat er komt dan kunnen de jonkies ook beter worden

 4. RobbyZ

  Ik hoop op een mooie wedstrijd met veel strijdlust (bij Ajax) maar wat al gezegd word,we hebben het tegen iedereen zo moeilijk,vandaag moeten ze winnen natuurlijk maar volgende week komen die kazen en die smelten niet zo makkelijk de afgelopen tijd. Hou mijn Ajax ❤️ vast! Die schaal moet weer naar Amsterdam en niet naar dat lampen dorp! ? We gaan het weer zien vanmiddag! Pffff ?

 5. De seijs

  Vandaag met milik in de basis hoop ik. En dat hij vandaag wel eens ballen krijgt van de zijkanten. Want dan is hij wel heel gevaarlijk. dan tikt hier wel een stuk of wat in .MAAR dan moet hij ze wel krijgen!!

  1. De seijs

   Hoor net bij Fox dat milik in de spits staat. Ik heb nu goede hoop op meer doelpunten. maar dan moeten er wel veel voorzetten van de zijkant komen. kom op ajax laat je tanden zien.

 6. Widi

  Ben ik de enige die het gevoel heeft dat het vandaag weer eens ouderwets goed en mooi zal zijn?

  1. dickst14

   ik hoop het ook, maar zoals ik al schreef: het doelsaldo zou best wel eens heel belangrijk kunnen zijn aan het einde van de rit.

  1. BobbyHaarms

   Ik help het je hopen. Het is te zot voor woorden dat we tegen nota bene Excelsior (met alle respect) niet vooraf met zekerheid kunnen zeggen dat we er overheen walsen. Die tijd is geweest, het is vandaag de dag puur afwachten hoe de spelers uit de kleedkamer komen en of ze goed geslapen hebben. Dat hoop ik uiteraard wel….3-0!

 7. Cootje Adriaanse

  Ajax-Excelsior, dat was vroeger 4-0 met rust, goals met een stiffie en het in hoog tempo scheel spelen van de tegenstander, het liefst door de bal steeds één keer te raken.

  Uitgelezen wedstrijdjes om trots met je 5-jarige zoon heen te gaan om hem kennis te laten maken met de magie van het Ajax-spel en zoonlief direct was verkocht.

  Tegenwoordig is Ajax-Excelsior een draak van een wedstrijd met stroef en moeizaam balletje breed en balletje terug waarbij met hangen en wurgen in het beste geval 1-0 wordt gewonnen. En waarbij Frank de Boer achteraf zal verklaren dat het vooral heel lastig voetballen is tegen verdedigend ingestelde ploegen….

  1. pietprecies

   En helaas heeft ie gelijk want dankzij onze RVc en Marc Netto zitten we met een selectie die zelfs Excelsior niet hun wil op kan leggen…

   1. Indojood

    FdB is daar mede schuldig aan. Alles wordt gezamenlijk besloten in het TH en directie, zo is ons verteld.

 8. Nielsz.AFCA

  Het verschil in doelsaldo is er niet meer met PSV eh.. Allebei nu +38, dus scoor er aub ff een paar

 9. Iamsterdam2015

  Buiten om het feit dat Excelsior is gekomen om te verdedigen met 14443 man voor de goal, moet het tempo echt 7 tikken omhoog. Dit houdt Excelsior wel vol tot 22:30 vanavond.

 10. johnie stalker

  Hallo meneer Blind. Kunt u Dijks vast op uw lijstje zetten? Naast Bazoer en Klaasen uiteraard. Dank u.

 11. War

  Het is de hoogste tijd voor de Boer, wat een armoede op het veld, een aantal spelers weg en de Boer met zijn wassenbeeld naast hem WEG !!

 12. Kmeertens

  Ik snap niet dat iedereen zo lyrisch is over dijks. Ik vind het niet veel. Het enige wat die heeft is af en toe een goede voorzet die die naar mijn mening eerder moet geven ook nog

 13. jojo123

  Tuurlijk milik.. Alleen Fdb heeft daar geen kijk op omdat hij een andere spits wil. Milik moet alleen de bal krijgen. Gelukkig ook schone op het middenveld voor meer creativiteit en geen Sinkgraven ( moet nog wennen aan het snelle schakelen)

 14. Indojood

  Uitvoering was matig, weinig snelheid en diepte terwijl die er echt wel lag maar ik hoop wel dat we met 4 middenvelders blijven spelen. Leuk voor Milik, Muric uitstekend ingevallen.

 15. Respect

  Het is dat het te koud was op de tribune om in slaap te vallen. Ik denk in totaal 6 momenten om wakker bij te blijven. Verder een scheids die een variatie op de corner niet snapt. Derde goal was echt heel erg mooi. Schone opvallend zwak, bijna elke pass verkeerd of onbegrepen. Gudelj ……. tsja. Bazoer wisselvallig. Tempo lag weer veel te laag. Tegen AZ en PSV moet instelling en passie heel anders zijn anders worden het walk overs voor de tegenstander.

  1. Litmanen

   Je kunt wel met elf middenvelders spelen, maar als, net als vandaag, de helft een snipperdag neemt ( Bazoer dacht dat het een demonstratie wedstrijdje was) dan schiet het niet op.

   Gewoon met vier achterin spelen met opkomende backs, dan komen er tenminste ballen van de zijkant.
   En je komt achterin tenminste niet in de problemen, want zelfs een zwak Excelsior kreeg kansen.

   1. Respect

    Drie achterin was meer dan zat vandaag. Uiteindelijk een echt gevaarlijke bal en een kansje. Dat krijg je met 4-mans verdediging ook. Wist trouwens niet dat Jasper op het middenveld speelde 🙂 Als er vaker voor de diepte was gekozen, mogelijkheden zat hiervoor, dan had het viermans middenveld de aanvalslinie vaak weg kunnen sturen. El Ghazi moet alleen vaker scherper naar voren staan en niet zo vaak stil staan of een beweging terug maken. Vaak was het ook kluitjes voetbal.

    1. Indojood

     En je weet wel wie de opkomende rechtsback moet zijn. Kunnen we weer ballen uit de tweede ring vissen.

     1. Respect

      Zijn eerste bal van de wedstrijd was een mooie, dat moeten we toegeven. Maar ja daarna was zijn bal inderdaad ter hoogte van tweede ring. Kon hem bijna terugkoppen 🙂

     2. Litmanen

      Dan had je wel het veld in moeten rennen want die tweede bal bleef binnen. Had je wel een stadionverbod opgeleverd. Dat dan weer wel…..

Comments are closed.