Swart woedend: ‘Men had moeten luisteren naar Frank’

0523copa4_swart_cruijff

Sjaak Swart kan het niet bevatten dat Ajax de afgelopen transferperiode geen geschikte spits heeft weten vast te leggen. Mister Ajax is dan ook woedend en is van mening dat men bij Ajax juist nu de portemonnee had moeten trekken.

‘Frank heeft ondertussen vier kampioenschappen op rij weten te behalen en als hij dan aan de bel trekt vanuit het trainingskamp in Turkije dan moet je luisteren. Frank werkt elke dag met die gasten dus hij weet echt wel waar hij over praat. De RvC geeft dan op het laatste moment toestemming om een speler te kopen maar dat hadden ze natuurlijk al veel eerder moeten doen. Natuurlijk is er in het verleden veel misgegaan met aankopen en wellicht zijn ze daarom nu zo krampachtig. Ik heb ze het advies gegeven om Van der Vaart terug te halen want die had je als valse spits gewoon kampioen gemaakt. Nu ben je te laat en met honderd miljoen op de bank zie ik de landstitel dit jaar opnieuw naar psv gaan, en dat is een pijnlijke conclusie’

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

78 Comments

 1. Joeguh9

  Ben het voor 90% met Sjaak eens. Alleen dat stukje over van der Vaart vind ik lachwekkend!

   1. Litmanen

    VdVaart had hoe dan ook een versterking geweest. Ik begrijp de aversie, maar als je die man voor een paar centen had kunnen huren, dan scheelt dat straks een doelpunt of tien. Eens kijken waar we staan aan het eind van de rit.
    En hoeveel gelijk Swart had gehad.
    Als je De Jong uit Engeland wilt halen dan kan Raf dat ook invullen.

    1. FrankiC

     Ik denk zelfs dat VdV heel wat beter is dan Siem de Jong. een en ander is ondertussen een gepasseerd station.

     1. Litmanen

      Ja, die RVC weet wat. Hoe help je een topclub naar de kloten. Koop een spaarvarkentje en gooi de sleutel weg.

  1. Charka53

   Ben het met je eens , we moeten een goede spits die wil voetballen voor Ajax en geen oudere speler die komt uitbollen en met een hoop bagage die hem alleen maar afleid van het voetbal.

   1. Litmanen

    Bagage? Zijn er ook voetballers zonder golddiggers aan hun zijde? Hij heeft ze in elk geval achter zich gelaten. Je zal toch een Yolanthe achter je aan hebben hobbelen.

  2. Iceman

   Ja hij heeft een punt, maar goed het ziet er naar uit dat wij weer geen kampioen zullen worden. Het nog lang niet gespeeld of beslist maar ik denk dat 040 de besten papieren heeft om de titel te prolongeren. En dat hebben wij te danken aan onze super gasten van de RVC. Bedankt jongens zakken vullers allemaal ? ??????????

   1. HURBIE

    We weten allemaal dat SJAAKIE gelijk heeft ,maar met het huidige zooitje wat er nu zit zal er niets veranderen

   2. dickst14

    geef hem gewoon de kans en Dolberg en Cerny ook. Slechter dan Millik en Fisher is haast niet mogelijk. Dus….

  3. hansjmn

   Ach Sjaak gaf zelf in een (1) Wedstrijd meer voorzetten dan je nu ziet in ruim een half seizoen!! Dus elke spits is gedoemd om op een eiland te spelen, alleen Messi ( en nog een paar ) kunnen dit aan. Nee het spel systeem is het grootste probleem en ik zeg het nog een keer … Speel opportune frivool vrolijk en direct op weg naar je doel en stop met dat gebrei als een aanval is afgeslagen. Snelheid vooruit Sjaak wat jullie toe ook deden, geen gezeik net balken opzij terug 70 % balbezit waardoor die tegenpartij niet vooruit kan spelen! Hiermee bouw je zelf een muur op bij de tegenstander! Zijn we nu echt zo blind?

   1. Remco425

    1 verschil, dat Sjaak in die tijd veel meer ruimte en tijd kreeg om ze te geven. Gerrie Muhren kon de bal tegen Madrid op zn gemakkie 3x hooghouden en vervolgens weer rustig voor zn voet leggen en nog een paar meter lopen. Richard Witschge moest dat tegen feyenooit al rennend doen en nu krijg je nog veel minder tijd. Om een voorbeeld te noemen, zonder dat ik de kwaliteit van dat team wil bagataliseren 😉

  4. G-Force

   Onbegrijpelijk dat er geen spits meer is gekocht, kennelijk zien ze niet wat wij zien of zien wij niet wat zij zien.

   1. De Ajacied

    Ja sjaak je hebt gelijk hoor maar vd Vaart moeten ze nooit meer binnen laten bij Ajax, vuile geldwolf ?

  5. -buitenkantje rechts-

   Zoals hier ook al geschreven.. Een fitte vd Vaart is een aanwinst voor ieder team.. Alleen is hij niet fit, heeft geen wedstrijdritme en niet in vorm. Om Ajax kampioen te maken hadden ze Ziyech moeten kopen. Extra middenvelder erbij, Ziyech op 10.. El Ghazi en Zivco in de spits..
   Volgens mij zijn we dan kampioenswaardig.

  6. AjaxKat

   Vind t triest dat het technisch hart niet bij machte was om de RvC te overtuigen dat een nieuwe spits noodzakelijk is. En het is nóg bedroevender dat de RvC dat uit zichzelf niet in de gaten had. Alsof ze niet naar de wedstrijden hebben gekeken afgelopen tijd.

 2. rickert

  Sorry Sjaak. maar als je van der Vaart echt noemt als optie, kan ik je niet serieus nemen… Verder klopt het natuurlijk wel.. de nieuwe spits was nodig.. als Milik uitvalt heb je gewoon een groot probleem.

  1. BobbyHaarms

   Je moet denk ik meer tussen de regels doorlezen wat Sjaak zegt. De afkeer jegens de RVC is overduidelijk natuurlijk, ik denk bij de meesten van ons. Ook ik was/ben goed klaar met Rafael, maar eerlijk is eerlijk: Een fitte en gedreven vd Vaart is voor elk team een verrijking. Maar…is ie dat nog wel?? Dat onze club op alle fronten aan het prutsen is weten we, en in dat opzicht begrijp ik de woorden van Sjakie volkomen..waren er maar meer mensen zo gedreven.

   1. rickert

    Als er iemand komt om je kampioen te maken, die niet meer fit is, eerst wedstrijdritme op moet doen en heel erg blessuregevoelig is, dan denk ik dat je alsnog de plank mis slaat. Verder denk ik dat Sjaak er ook wanhopig van wordt en daarmee begrijp ik je woorden, een van der Vaart, die fit is, in vorm en graag wil, dat is uiteraard een aanwinst. helaas is alle drie hier niet aan de orde. De tijd zal leren of deze spelersgroep het in zich heeft om het af te maken, want op duidelijk heel veel mensen na, vind ik niet dat we kansloos zijn voor de titel zonder spits.

    1. BobbyHaarms

     Ik hoop dat je gelijk krijgt Rickert. Persoonlijk denk ik dat pisvee de beste kans maakt op de titel, zeker nu ze van Ginkel erbij hebben en wij weer niks. Enige voordeel is dat hun Europees spelen (en hopelijk veel punten halen voor Nederland)zodat puntverlies voor hun in de competitie reëel is en Ajax daarvan kan profiteren. Maar dan zal het wel snel beter moeten..(sorry Frank dat ik jou standaard zinnetje even steel)

     1. Remco425

      Van Ginkel moet ik ook nog maar zien. Die heeft volgens mij ook niet zo veel gespeeld daar en wordt nu binnengehaald zoals ze dat met Maher deden. En we weten allemaal hoe het met hem gaat nu. Zo’n wereldster is Van Ginkel nou ook weer niet.

 3. T.B

  Het is jammer dat ze altijd zeggen dat er een nieuwe speler erbij komt, en dan hoor je niets meer. Ja dan raad je het al.. Dan komt er helaas niets. Ik hoop dat we het even goed gaan redden met de huidige selectie. En dat we eind van het seizoen de schaal in handen hebben.

 4. ajax2theBone

  Ja ongelooflijk.. trek nu de portemonnee voor een echt goeie speler, word kampioen, haal de CL en je hebt je speler weer terugverdient. 100 mil op de bank kom op doe normaal gierige lui willen ze dan geen kampioen worden?

  1. FrankiC

   Nee, Swart is samen met Guido Albers en Rob Witschge de zaakwaarnemer van Richairo Zivkovic. Sören Lerby van Van der Vaart.

 5. Kevke87

  niet alleen naar Frank hadden ze moeten luisteren. ook naar Johan. grote bende daar en nu dat zelfs de rvc het beleid wil bepalen?? zij gaan niet eens over het wel of niet (ver)kopen van spelers. daar is het technische beleid voor (th en technisch directeur) de rvc is er enkel om hen te controleren en voor eventuele verantwoording af te leggen. tyfuszooi is allemaal begonnen toen men deed alsof de visie Cruijff werd uitgevoerd. geen woorden voor dit

  1. BobbyHaarms

   Kevke het wordt eens een keer tijd voor actie. Zo extreem als bij die kakkies hoeft nou ook weer niet maar wat dat betreft mis ik nogal wat passie bij onze club..

  2. Remco425

   zonder het zelf in de gaten te hebben, hebben ze dit keer wel naar Cruijff geluisterd. Die hoopte dat Ajax deze winter geen aankoop zou doen.

 6. AFCA my World

  Een echte spits had nog niet eens gehoeven,want er lopen er nog een paar in jong Ajax,maar een gedreven middenvelder (N de Jong of Ziyech) hadden we goed kunnen gebruiken, het is allemaal te plichtmatig en geen passie, als er zondag weer zo gespeeld word ga je keihard onderuit !

  1. FdB=Ajax

   Ben het op zich wel met je eens, maar het is wel lastig om die juiste speler te vinden. Ik roep ook al weken om Nigel de Jong, maar die heeft nu bij LA Galaxy getekend en Nigel zegt dat ze al maanden geïnteresseerd waren. Dan maak je als Ajax-zijnde gewoon geen kans, zo is het helaas… Ziyech goede speler, maar op die positie hebben ze dan juist weer niks nodig.

  1. dickst14

   ook in de spitsen want die kunnen geen bal vasthouden ook al krijgen ze er door de vele slechte keuzes weinig.

 7. paullus

  De rvc zijn gewoon terughoudend omdat de boer met zijn vriendjes teveel spelers hebben gehaald die totaal niks aan Ajax toevoegen
  Dus kan ik ze enigszins wel begrijpen
  Een klein voorbeeld sinkgraven halen
  En je hebt donny in jong Ajax lopen

  1. f-side64

   wat d8 je van gudelj is ook 1 overbodige aankoop als je Klaassen bazoer donny schone en serero heb.

   1. Indojood

    Tsja veel mensen zien het in Gudelj zitten, ik zie het (nog) niet. Hij was toch vooral voor het mentale stukje en vechtlust. Het is nog steeds slappe hap. Sowieso moeten we niet meer bij AZ gaan winkelen.

 8. De seijs

  v de vaart is te dik kan zijn shirt niet meer aan lees ik . Die moeten we niet meer hebben Sjaak. we hebben een echte links buiten nodig. En een zooitje Amsterdamse bluf. meer niet

 9. Ramon1

  Maar van der vaart als valse spits dan hoef die toch niet veel te rennen en techniek heeft die nog wel, snap dat mensen hem liever niet zien. Maar technisch in de dramatisch slechte eredivisie kan dje toch best mee al is het geen 90 min

 10. Ajax nr 1

  Meneer Swart ik ben het 100% met u eens dat Ajax een nieuwe spits had moeten kopen en veel eerder toestemming had moeten geven. Maar nu is het kwaad alweer geschiet zoals zo vaak bij Ajax. Nu weet ik toevallig nog dat er een ledenvergadering is geweest waar iedereen zijn zegje kon doen en had moeten doen. Maar iedereen ook u bleef toch achter deze personen van de RVC en bestuur enz staan. Nu niet meer zeuren dan en ga net als ons weer op de blaren zitten die ons aangedaan zijn. Swart woedend is de titel. Haha dat heb ik eerder gelezen.

  1. Ajax nr 1

   En dan ook nog vd Vaart voorstellen. Net als dat Frank en Marc Heitinga voorstelde en weer eens geld weggooide. Jaja wat een vriendjes politiek is het toch. Hoop niet dat dat nog jaren zodoor gaat.

  2. Indojood

   Ajax nr 1, je slaat de spijker op zijn kop. Dit soort zaken, net zoals het negeren van het plan Crujjff, verdwijnen heel snel op de achtergrond. Mensen die het eens waren met de uitkomst van de ledenvergadering gaan nu tekeer tegen de RvC etc. Er wordt hier vaak verweten dat er teveel wordt teruggegrepen naar de gebeurtenissen van vorig jaar maar alle problemen en onvrede van vandaag zijn te herleiden naar het negeren van het plan Cruijff door TH, RvC en directie en de onwil van de leden om de bestuursraad weg te sturen. Nu zitten we met de gebakken peren.

   1. Respect

    Hier moet ik het toch even opnemen voor Sjaak. Er is alleen maar een voorgebakken stelling aan de ledenraad voorgelegd die niets te maken had met de situatie Jonk en plan Cruijff. In zeker zin ook nog gewoon toegegeven door de RvC. Het is zelfs bekend dat ze daar vooraf, op een dinsdagavond, met een kleine groep voor bijelkaar gekomen zijn om goed in te regelen. Verder werden andere voorstellen niet toegelaten voor stemming. Dit is ook een van de redenen dat er mensen eerder zijn weggegaan omdat het gewoon een farce was. Wilde ik ff gezegd hebben.

    1. Indojood

     Je hebt gelijk en ik verwijt Swart niets in deze. Mijn reactie is alleen om duidelijk te maken dat er niets is gedaan om het plan Cruijff te steunen met alle mogelijke middelen, direct of indirect. Veel mensen dachten wel dat de rust zou terugkeren, ook FdB met de spreekwoordelijke kop in het zand. Nu is de chaos alleen maar groter. Er is veel te zeggen voor de kritiek op de RvC maar het TH en directie zitten door hun eigen schuld in deze situatie.

     1. Respect

      Eens. Zelf vrees ik dat de chaos minimaal nog tot het seizoen hierna duurt. Deze zomer vertrekken er denk ik een aantal spelers die simpelweg eieren voor hun geld gaan kiezen. Wie blijft er nu nog geloven in het verhaal dat je samen sterk staat met dit beleid er achter en dit TH waarin je verkrampt op het veld. Zelfs een Jonk krijgt dat niet binnen een jaar aan de praat. Alleen als we ons helemaal voor geen enkel Europees toernooi plaatsen gaan de ogen misschien open en vertrekken er mensen waarvan wij willen dat ze vertrekken. Heel eerlijk gezegd: laat ons maar 10e worden dit seizoen. Zijn we toch nog koploper ….. van het rechter rijtje.

 11. Velibor

  Het is daarentegen boven bij ons in de arena net politiek denhaag,als we geweten hadden zus dan hadden we kunnen zo, ik weet niet of jullie het door hebben maar ze doen weer eens over ons heen een plas en alles blijft zoals het was! Bezeiken heet dat op zen plat! Laten we die milik ,Zivkovic en Sam Hendriks even geweldig gaan steunen met zen allen want die jochies kunnen er ook niks aan doen en ze zijn best goed al maar dat kan altijd beter,hopelijk dat links en rechtsvoor ook wat beter gaat lopen en hopen dat die Cerny en Nouri echt doorbreken dan is er toch niks aan de hand en dan pakken we die lampenkappen gewoon gigantisch ongegeneerd bij de ballen want ik kan die schijnheilige kop van die cocu niet meer zien!! Alaaf!

 12. JCruijff

  Onzin verhaal. We hebben genoeg spitsen, maar de Boer moet ze wel opstellen. Ik noem Sam Hendriks en Zivkovic

  1. Respect

   Swart is eigenlijk als Cruijff: onzin praat hij nooit. Je kan het niet eens zijn, maar dat is heel wat anders. Iemand met de nick van Johan zou zoiets überhaupt niet moeten zeggen denk ik.

 13. Esmeralda

  ben het met Mister Ajax eens.
  maakt niet uit wie je als spits koopt.
  Maar de RVC ziet alleen de centen op de bank staan en op de beursen en de club Ajax staat gewoon ergens op de vijfde plaats of zo. Vind ook dat ze eens moeten luisteren naar de trainer.
  Volgens mijn hadden de trainers van vroeger meer te zeggen dan nu.
  De Boer heb gewoon niks te vertellen en is gewoon èèn van de zoveel marionet die bij ajax werken.
  nou ben benieuwd hoe rest van het seizoen zal gaan verlopen.
  hoop alleen dat Mister Ajax geen gelijk gaat krijgen over dat de lampies dit jaar kampioen gaat worden

 14. LeroyT

  Fijne spits die Haller hoor. Maar niks voor Ajax denk ik. Wat hebben ze zitten slapen zeg. Die Bruma lijkt een jongetje vergeleken met hem.

 15. Tinus

  Vrijwel elke spits mislukt bij ons, de laatste echte held was Huntelaar naar mijn mening. Dit komt door het Ajax systeem wat elke speler gijzelt. Alleen Barcá waardige spelers kunnen dit goed invullen. In het verleden konden we die nog wel aantrekken maar die tijd is voorbij, Ajax moet in een realistischer systeem gaan voetballen dat bij het materiaal past, iedereen kraakt Milik maar wat voor aanvoer krijgt ie nou? Kijk naar Pools elftal….of nog beter, en nu ga ik echt vloeken in de kerk (voor de tweede keer dit bericht na het opteren voor het verlaten van het Ajax systeem): zet Milik op de plaats van Luuk de Jong bij P$V en hij knalt er 30 in per seizoen….

Comments are closed.