Sporkslede tekent bij Italiaanse middenmoter Chievo

0727fabian_sporkslede

Fabian Sporkslede heeft een nieuwe club gevonden! De defensieve middenvelder werkte een proefperiode af bij de huidige nummer elf van de Serie A en wist de technische staf te overtuigen, wat heeft geresulteerd in een contract, zo meldt Voetbal International. Er wordt niet geschreven voor hoelang Sporkslede heeft getekend, maar vermoedelijk gaat het om een verbintenis tot het einde van dit seizoen. Sporkslede was sinds afgelopen zomer werkloos, nadat een tijdelijk verblijf bij Willem II geen succes was geworden en Ajax niet langer met hem doorging. 

De 22-jarige Sporkslede speelde acht jaar voor Ajax en werd vorig seizoen dus verhuurd aan Willem II, maar in Tilburg kwam hij niet verder dan een invalbeurt in de competitie. Halverwege het voetbaljaar keerde de middenvelder terug naar Amsterdam en in de tweede seizoenshelft speelde hij nog vijftien wedstrijden voor Jong Ajax. In de zomer kwam Sporkslede zonder club te zitten.

Bron: ELFVoetbal

Related posts

34 Comments

  1. Braatje87

   Persoonlijk vind ik je reactie waardelozer dan de voetballer Sporkslede. Deze jongen heeft het mede door blessures niet waar kunnen maken bij Ajax, maar was echt een groot talent in de jeugd. Leuk voor hem dat hij alsnog in de Serie A terecht komt.

   1. Widi

    Als je het tegen mij hebt: ik heb niks tegen Fabian. Ik richt me op de redactie: hoeveel non- nieuws gaan ze nog plaatsen?

    1. Remco425

     Ik denk niet dat hij het tegen jou heeft, maar als het je niet interesseert, lees je het toch gewoon niet en sla je dit artikel over. Er staat nergens dat je verplicht bent alles te lezen en overal op te reageren.

     1. Widi

      Ik dacht verlost te zijn van het transfer gelul. Ik krijg steeds een bericht als er weer “nieuws” is. Maar ik hoef niet te reageren. Daar heb je gelijk in. Ben jij stiekem van de redactie, Remco? 🙂

     2. Remco425

      Haha nee hoor. Maar ik vind ook niet alles interessant. Bijvoorbeeld welke scheidsrechter we iedere wedstrijd hebben. Die berichten skip ik gewoon en val ik ook niemand mee lastig 😉

     3. Litmanen

      Wat ik me afvraag: hoe goed is die Streppel eigenlijk? De meeste Ajacieden komen blijkbaar te kort voor Willem ll?
      Ligeon is toch ook geen weggooier? Zivco zou toch gewoon elke week in de basis moeten staan?
      Dat zijn er al drie en ik vergeet er ook nog eentje. Alleen Andersen slaagt? Beetje weinig voor al die talentvolle gasten.

     4. Velibor

      Misschien zegt dat ook wel iets over die zogenaamde talenten van ons!? Denken dat ze daar het wel even gaan laten zien.

     5. Litmanen

      Komop zeg, er moet toch iemand zijn die Zivco aan het voetballen krijgt? In Jong Ajax scoorde hij aan de lopende band, daarvoor op zeventienjarige leeftijd al in de eredivisie bij Groningen. Het is gewoon een heel groot talent. Sporkslede is een speler die heel makkelijk op zes zou kunnen spelen. Als hij dat in de serie A kan, dan kan dat hier ook. Ligeon, gewoon een goede back die pech had dat er teveel concurrentie was.

     6. -buitenkantje rechts-

      Ik lees net dat Sporkslede is verhuurd door Chievo aan de hekkensluiter van de derde divisie in Italië… Dus zoooo goed vinden ze hem ook weer niet.

     7. Litmanen

      Vreemd, maar dat neemt niet weg dat hij niet voor niets de hele jeugdopleiding bij Ajax kon afmaken?

     8. HURBIE

      ZULLEN ZE DAN NOG slechter zijn
      Hebben alle technische mensen dan zo’n groot bord voor hun kop

 1. Holly

  Man man wat een reacties. Behoorlijke speler in de jeugd, pech met ernstige blessures. Succes.

 2. Amoebe

  Als iemand het niet red bij Ajax is er nog geen reden om hem af te branden zoals sommige doen.

  Hij was gewoon niet genoeg…dat gebeurd uiteindelijk meer als dan iemand het wel redt.

  En al die spelers zijn niet per definitie een klootzak!

  1. Remco425

   Klopt Amoebe. Leuk voor hem dat hij toch een best aardige club heeft gevonden. Ik hoop voor hem dat hij daar wel slaagt.

 3. Kuijff

  De halve Eredivisie komt zo’n beetje uit de Ajax-jeugd. Zijn dat allemaal waardeloze voetballers?

  Absoluut niet. 9 jaar in de jeugd spelen, het door pech niet redden en dan reacties als hierboven krijgen… Absurd en Ajax-onwaardig.

  1. Remco425

   Ik wilde jou en een paar anderen hier een duimpje omhoog geven, maar de duimpjes werken al 2 dagen niet bij mij :/

   1. Litmanen

    Je hebt gelijk. Op de iPad werken ze bij mij wel op de foon niet. Irritant. Zal wel aan gewerkt worden.

 4. Respect

  Wel nieuws over Sporkslede en niet over het vertrek van Tevreden. Heel bijzonder. Omdat het een Jonk-man is?

Comments are closed.