Zivkovic doet beroep op mental coach: ‘Ik moet beter worden’

0815ajax-willem2_veltman_zivkovic

Richairo Zivkovic kwam in 2014 met hoge verwachtingen over van FC Groningen om zich als spits te gaan bewijzen in het eerste elftal van Ajax. Vooralsnog is de speler daar niet in geslaagd en komt hij momenteel op huurbasis uit voor Willem II, waar de aanvaller ook nog geen potten kan breken.

‘Toen ik de overstap maakte van FC Groningen naar Ajax had ik met veel druk te maken en ik kreeg eerlijk gezegd ook geen kans als Milik of Sigthorsson niet speelde in het eerste en ik het wel goed deed in Jong Ajax. Dat is frustrerend en met de overstap naar Willem II hoopte ik mij in de Eredivisie opnieuw te bewijzen, maar ook hier loopt het nog niet lekker. Ik wil beter worden en pak alles aan wat me daarbij helpt en daarom heb ik nu gekozen voor een mental coach. Ik ben zelfverzekerd, daar ligt het niet aan maar ik moet nu wel gaan presteren. Uiteindelijk wil ik na de winterstop alleen maar doelpunten maken. Daar gaat het om’.

Bron: Ajaxlife

 

Related posts

68 Comments

   1. De Ajacied

    Ja vinden jullie dat?
    Ik vind dat hij er allemaal veel te gemakkelijk over gedacht heeft, hij moet gewoon volwassener worden en gaan voor het geen hij heeft gekregen, een profcontract bij de mooiste club van Nederland, hier droomt ieder kind in NL van Zivkovich !!! Dus doe er iets mee en werk je uit de naad om in het 1e van Ajax te komen.
    Succes ⚽️⚽️

 1. Iceman

  Dat kan best helpen hoor. Maar ik denk als je je stinkende best doet voor 300 procent. En geloof in je eigen kunnen, en je mentaliteit verbetert en niet gaat mekkeren als je er een keertje naast zit dan kom je er wel.

  1. Didron

   Goed verwoord Iceman!! Hopelijk helpen de gesprekken en begeleiding en kunnen we vanaf volgend seizoen genieten van vele doelpunten van Zivko in het AFCA shirt met nummer 9 (19)!

 2. PvL020

  Je stinkende best doen en zeker als het om regels gaat. Kwaliteit heb je! Constant bewijzen en bij tegenslag niet zitten zeiken maar de volgende keer weer extra arbeid, dan kom jij er wel

 3. vak411

  Arrogant zoals hij uit z’n ogen kijkt.. Alsof hij Ronaldo is. Hopelijk helpt de coach hem om in z’n schoenen te blijven staan anders gaat hij het absoluut niet redden.

   1. Hika77

    Beste didron.
    Ik bedoel ermee te zeggen dat hij vanaf dag 1 al dacht het wel even te gaan maken. Zelfs in jong Ajax kwam hij niet altijd even positief in het nieuws. Vandaar dat ik blij ben dat hij nu ook zelf inziet dat jij beter moet worden. En dat mag ook wel na 2 jaar.
    Maar om in jou jargon te blijven. Rome dacht ook niet dat het al een wereldmacht was toen het nog maar een klein dorpje was..

    1. Didron

     Nice reply!! Was ook geen kritiek, maar een beaming van jouw post. Hij had veeeeeel eerder moeten inzien dat er iets aan HEM schort! Nogmaals: nice reply!

 4. FrankiC

  Zivkovic komt helaas niet alleen mentaal tekort. Speelt matig tot slecht bij Willem II. Hij gaat het niet redden.

  1. Litmanen

   Echt oneens Franki. Hij heeft alles mee. Goed sterk lichaam, snelheid, fantastische techniek. Kan beter worden dan Kluivert. En, hij is nog hartstikke jong.

   1. Widi

    Ja, ik vond hem daar ook erg goed en was blij dat we hem kochten. Maar het valt wel erg tegen. Je kunt je ook afvragen of het niet tegenvalt omdat we die aanvallers in een keurslijf persen. Looplijnen zus, opdrachten zo. Het systeem is heilig. Etc. Als je Milik en El G of Milik en Ziv gewoon met zijn tweeën een vrije rol geeft voor vier goede middenvelders, zou je volgens mij met deze selectie meer bereiken dan nu.

 5. Indojood

  Ik heb geen goed gevoel met de manier waarop Ajax hem begeleidt. Natuurlijk weet ik daar niets van af maar het lijkt wel of hij zit te verpieteren daar in Tilburg. Straks zijn er 2 van de 5 jaar voorbij en is er geen vooruitgang geboekt.

  1. Widi

   Die trainer daar was gek met hem in juli/augustus. Dus hij verpieterde niet. Ligt echt aan hem zelf. Is mijn analyse van veel te grote afstand. 🙂

 6. FrankiC

  Off topic: wij zijn al blij met een 3e rangs spits, maar als ik zie wie er in Engeland deze week op de bank of tribune zaten! Jaloersmakend.
  Zomaar een greep:
  Tadic, Depay, De Jong, Traoré, Berghuis, Van Ginkel, Anita, Pienaar, Koné, Pellé, Van Wolfswinkel, Dembele, maar ook onze keepers Krul, Vorm en Stekelenburg…

  1. FrankiC

   Paar verdedigers erbij en je hebt een kampioensteam voor de eredivisie. (En misschien zelfs wel zonder verdedigers.)

  2. BobbyHaarms

   We hebben geld zat Frankic dus die bankzitters hierheen halen, ze zijn hier wel goed genoeg voor de basis 🙂

    1. BobbyHaarms

     Dat wel, maar spelen in de eredivisie lijkt mij aantrekkelijker dan bankzitter of tribuneklant zijn. Moet wel heel goed betalen dan 🙂

     1. FrankiC

      Neem Berghuis, ideale Ajax rechtsbuiten, kostte Watford 6,5 mlj, zit op de tribune en heeft nog niet in de basis gestaan. Kapitaalvernietiging. Lijkt me dat hij wil komen hoor.

  3. Litmanen

   Stekelenburg wordt nu dus genaaid door Koeman? Nog geen fout gemaakt. Gauw ophalen als Cillesen verkocht wordt.

   1. FrankiC

    Vind ik ook. Toen erg betrouwbaar. Die jongen kan het toch niet verleerd zijn? Hij is zijn plaats daar kwijt na rentree Forster.

 7. Geroldkohlen

  kijk zivko snapt het eindelijk! ik had veel geloof in zivko en ik blij dat hij het nu ook beseft, als zijn mentaliteit beter word en begint te scoren, voorspel ik dat hij een zeer goede spits voor ons gaat worden, ga zo door want de bal ligt bij jou zivko zet hem op!

  1. -buitenkantje rechts-

   Eens Gerold.. Hij heeft in principe alles mee.. Goede fysiek..snelheid en techniek..

 8. dickst14

  talent heeft hij zeker en hij is ook nog steeds erg jong dus…..alles is nog mogelijk

 9. ajaxpers

  Dit is de belangrijkste stap in zn voetbalcarrière. Erkennen dat het tussen de oren zit. Ik weet nu zeker dat we volgend seizoen een geweldige spits aan hem zullen hebben.

 10. Slingertje.

  We gaan het zien na de winterstop. Hij heeft nog altijd het voordeel van de twijfel maar zal echt wat moeten laten zien de 2e seizoenshelft.

  1. BobbyHaarms

   Eens. Laat hij de 2e seizoenshelft geen of te weinig progressie zien dan kon zijn carrière nog wel eens een vervelende wending krijgen. Maar tevens ben ik ook van mening dat hij van Frank geen eerlijke kans heeft gekregen.

 11. Kuijff

  Focus leggen op de juiste zaken, persoonlijk evenwicht bereiken en dan hebben we met Zivko heel veel ingrediënten voor een fijne spits.

  Heel lang moet het echter niet meer duren, dan heeft hij zichzelf laten bederven…

 12. -buitenkantje rechts-

  Tja.. Van voor het seizoen er minimaal 20 in willen schieten en een basisplek… Naar de reservebank en een mental coach..

  1. Velibor

   Ach snap wel dat het niet gebeurt maar dat jong moet gewoon een wedstrijd of 10 in de basis staan en dan word ie een wereldspits maar de belangen zijn te groot ben ik bang en dat is het verschil met vroeger toen je alleen in de zomer nieuwe spelers kon halen……maar ja zelfs dat doen ze niet….

 13. KBouter

  Bij de Hunte heb ik wel een goed gevoel, dat hij ooit eens terugkomt. Hoop niet dat het gezeur hier aan het einde van het seizoen weer begint om dat stomme gesmeekt om cd Vaart.

  1. -buitenkantje rechts-

   Bij Huntelaar is het nu of nooit.. Hij is 33 jaar. Nog een paar jaar wachten en hij is 35/36.. Of bedoel je als coach?

   1. KBouter

    Óóit bedoel seizoen, dan nog Ff 2 seizoen

    Na dit seizoen nog een jaar of 2 bij ons, ik geloof daar wel in en zie hem ook graag komen.

 14. Indojood

  Al met al slecht beleid. Ze hadden hem gewoon met Milik moeten laten concurreren i.p.v. die kneus te huren. Nu dreigt er een jong talent ten onder te gaan zonder echt de kans te hebben gehad. Natuurlijk heeft hij zelf ook fouten gemaakt maar die maakt het TH/directie aan de lopende band dus een beetje clementie is wel op zijn plaats.

 15. Iamsterdam2015

  Hoop dat het wat wordt. Mist nog steeds inzettend veel kansen, wordt hij wat scherper mag hij van mij zeker terug komen volgend jaar

 16. AjaxBarcelona

  Hij had wel van begin af aan teveel kapsies. Dat valt niet goed in Amsterdam. Je komt van buiten en je bent direct bijdehand. Fout. Dan moet je echt onderaan het laddertje beginnen.

  1. Widi

   Deze was voor AB over kapsones. Ik bedoel: als hij er 25 in had geschoten, liep elke Amsterdammer met hem weg. Bijdehand of niet.

   1. AjaxBarcelona

    Het probleem was dat hij er nu net geen 25 in heeft geschoten dus zijn die kapsies onterecht.

    1. AjaxBarcelona

     En een echte Amsterdammer heeft kapsies, klopt maar daarvoor is het een Amsterdammer. Punt is dat ze ook gewoon goed zijn :-))

 17. Ramon1

  Off topic : Nigel de jong hoeft maar 3 miljoen te kosten geef gewoon 1 speler voor 1
  Keer 1,5 miljoen ofzo en bonussen als we kampioen worden en overwinteren in de cl dsn kan die alsnog 2 miljoen verdienen want kampioen worden we wel nou dsn verdient die al 1,7 miljoen ofzo en als we overwinteren in cl
  Nog meer waarom zou dat niet voor 2 keer kunnen dat maakt me echt boos hij is echt de perfecte aanvoerder de man die we Europees missen ik snap er niks van je kan voor zon speler toch 1 keer een uitzondering maken maakt me gewoon echt pissig hoor

  1. Widi

   Van overwinteren kan nu al geen sprake meer zijn. En ik betwijfel of Nigel ons kan laten overwinteren in de CL. En 3 miljoen? Best veel hoor. Salaris kan ik me voorstellen. Maar dan wel als hij (bijna) transfervrij komt.

 18. tijger238

  De manier waarop Ajax met sommige aankopen omgaat zegt genoeg. Die flauwekul dat een aankoop een Ajax speler moet worden zegt genoeg over het scoutings/aankoopbeleid.

Comments are closed.