De Boer: ‘We zoeken een speler die ons kampioen kan maken’

1110ajax-molde_deboer

Tegenover de NOS ging Frank de Boer verder in op zijn wens voor een nieuwe spits. De Boer: “We zoeken een speler die ons kampioen kan maken, in elk geval een speler die het verschil kan maken. Wij denken dat we heel veel in kleine ruimtes komen te spelen. Bij Bayern München maken de buitenspelers het verschil, Messi en Neymar bij Barcelona. Met een speler die het verschil kan maken, wordt de kans groter dat we op 8 mei met de schaal in onze handen staan.”

Bron: NOS.nl

Related posts

68 Comments

  1. De Ajacied

   Dat is of was Traore !!
   Gewoon die knip trekken Ajax of RvC stelletje flapdrollen, toch? ⚽️⚽️

   1. AFCA my World

    Precies,er zit een De Jong in Italië met de pest in zijn lijf te vaak op de bank,er loopt een Ziyech met de pest in zijn lijf in Twente en de vrouw van Sneyder zou ook vaker in Nederland willen zijn, oke het zijn middenvelders maar ze zijn wel aanjagers in een team en stuwen de rest voorruit daar kun je ook kampioen mee worden !!!

  1. FrankiC

   FdB, begin eens met diepgang in het spel, beter vastzetten bij balbezit tegenstander en vaker 3-4-3!
   Vervolgens Sinkgraven, Fischer, Milik, Viergever etc terugzetten.

   1. Remco425

    Dus Milik na een half jaar alweer afschrijven? Wat moest Marc van iedereen toch haast maken om hem een contract te geven. Er zullen weinig spitsen zijn die het beter doen dan hij.

  2. HURBIE

   TRIEST dat je kampioen kan worden met 1 speler erbij ,we hebben er genoeg maar je stelt ze niet op

 1. Indojood

  Twee weken hoefde het niet want Sanogo ontwikkelde zich goed en was bijna fit, vorige week zochten een scorende en meevoetballende spits, de zgn. topper die toch niet naar NL komt en nu is er de kampioenenmaker op de kleine ruimte.

  1. BobbyHaarms

   Vergeet het Frank. Met dat budget wat jullie ervoor over hebben zou ik zeggen ga eens kijken bij IJselmeervogels.

   1. Didron

    Helaas houdt Marc Nettomars zijn hand op de knip. Persoonlijk denk ik dat er (zeker qua geld) genoeg te halen valt, maar die spelers zullen, helaas, niet naar ons aller Ajax willen komen… Ook denk ik dat het salarisplafond omhoog kan (moet?) zodat we ‘betere’ spelers kunnen kopen. Zeker de voorhoede kan wel een goede speler extra gebruiken. Ook denk ik dat Younes de revalatie van de 2e seizoenshelft gaat worden!

    1. Remco425

     Erm, Marc wil ook graag een speler kopen hoor, maar de RvC houdt het tegen. Wel weten waar je het over hebt voordat je iemand afzeikt.

     1. Didron

      Agree … da’s waar! Scherp! Maar normaal was het Marc, dus vandaar mijn te snelle reactie 😉

     2. Widi

      Dat het de RVC is dus. En dat is raar. Want een RVC hoort te controleren en geen besluiten vooraf goed te keuren.

  1. FrankiC

   Lijstjes, heerlijk: Larson, Traoré, Ziyech, (Berghuis, Huntelaar, Tannane) om maar een voorhoede te noemen.
   Vlaar, Willems (Tibbling, Emanuelson).
   Aub geen Lens of Dost (zelfs hij is te klein voor de voorzetten van Dijks).

  1. frenkynairo

   3de seizoen zonder prijzen d8 dat wij voor PSV kampioen waren geworden maar jij weet meer dan ons

 2. Ajax nr 1

  Weer zo’n lul verhaal. Pfff. Frank zo’n speler zoekt iedereen toch. Als je 1 zo’n speler heb die je kampioen kan maken heb je de rest niet meer nodig. Jij kan beter niets meer zeggen want wat je allemaal uitkraamt slaat echt helemaal nergens meer op. Laat aub iemand anders de intervieuws gaan doen want pfff.

 3. Geroldkohlen

  ja dat word tijd dat er een topper binen gehaald wordt! maar frank zei in een vorig artikel dat ze er klaar voor waren om weer te beginnen, nou volgens dit artikel niet dus!

  1. -buitenkantje rechts-

   Haha! Ja idd.. In in een topic daarvoor dat goede aanvallers niet naar Ajax komen.. Volgens mij is voetbal altijd nog een teamsport.. Ook Messi in een matig draaiend Ajax maakt niet het verschil..
   Denk dat Frank eerder moet gaan kijken naar de manier van spelen!
   Waarom wordt de tegenstander niet/nauwelijks nog vastgezet op eigen helft en afgejaagd?
   Waarom zie ik nooit meer het voetbal met één keer raken waardoor je het spel enorm versneld?
   Waarom zie ik nooit meer positiewisselingen op het veld?
   Waarom zie ik nooit meer een buitenspeler ook echt buitenom gaan?
   Daarop volgend.. Waarom moeten de voorzetten bij Ajax van de minste voetballers komen? (Backs)
   Zomaar even een paar vragen die bij me opkomen..

   1. Widi

    Nou, als je bij ons Messi in de spits zet, worden we echt wel kampioen van Nederland hoor. Al spelen we wekelijks met 10 man.

  1. Pantelic

   Haller krijgt bij Utrecht behoorlijk wat ruimte van de tegenstanders. Dus of dat nu de verlosser van AJAX zou kunnen zijn betwijfel ik. Daarbij komt dat hij slechts een half seizoen leuk draaid bij Utrecht.

   1. -buitenkantje rechts-

    Haller alleen maakt ons niet kampioen.. Eigenlijk zou je model Barca moeten hebben met 3 klasse aanvallers van buitencategorie.. Dan zou je bv Haller.. Traoré en Cardozo moeten halen.. Die zijn ook voor Ajax betaalbaar.
    Verder moeten we natuurlijk Ziyech halen!!

   2. Remco425

    Net als Van der Hoorn toen. Is ook geen succes gebleken. Het blijkt wel dat uitblinken bij fc utrecht toch wat anders is dan Ajax.

 4. Sonsee

  Vond die speler Moses die nu in België speelt ook wel Goed alleen Ajax die had de kans en ze vonden hem niks. Ik heb hem zien voetballen maar vind het wel een goeie felle speler. Hopelijk komen ze niet met onzin op de proppen deze transferperiode.

 5. dioajax

  heb net gelezen dat ajax dichtbij om steven pienaar terug te brengen bij ajax…is dat nu een goeie idee??hoop niet het zelfde senario als heitinga…

   1. AjaxBarcelona

    Pienaar is 33 en heeft nu zo’n jaar niet meer gespeeld oa door blessures. Het gaat hier om een gerucht in de Zuid-Afrikaanse pers. Ik zou zeggen ….. geen aandacht aan geven verder.

 6. timkloppers

  Ze zullen wel op het scoutresultaat van veldmate gokken en dan hand op de knip houden in de zomer.

  1. Sonsee

   Veldmate begint pas vanaf 1 februari dus daar hebben ze nu niks aan. Hopelijk zien ze zelf iets ipv gokken op anderen, Wenger z’n woorden waren namelijk ook geen succes waar Ajax naar luisterde

 7. paullus

  Laat ze eerst maar een trainer zoeken die Ajax normaal laat spelen
  Want wat de boer de laatste 3 jaar laat zien is om te huilen en dan elke week weer 1 of ander lul verhaal
  Dat geloof ik nu wel

 8. Indojood

  Sigthorsson is ook beschikbaar. Is bekend met de clubcultuur en trainer. Mag weg bij Nantes want hij bakt er niets van dus ik zeg halen. Kampioen maker en zeer goed in de kleine ruimte.

  1. frenkynairo

   Van porto volgens mij moet jij meer voetbal gaan kijken hij speelt bij atletico en die hebbe 35 mil voor hem betaald wij kunnen Nie eens speler van 10 mil ophoesten

 9. Iceman

  Blijven zoeken Frank en vooral in de media blijven roepen om versterking en een speler die ons kampioen kan maken. Want die komt er niet niet met deze RVC.

 10. Iamsterdam2015

  Juist fdb en die kost CENTEN!!!!! Dus moet je Marc O aan zijn korte pootjes trekken en gewoon €10 €12 miljoen uitgeven…. Tja het kost wat maar dan heb je eind april wel de schaal en de komende jaren.

  1. Remco425

   En Marc er maar de schuld van blijven geven terwijl het algemeen bekend is dat het de RvC is die het tegenhoudt…

 11. Slingertje.

  Nou dan blijf ik wel met een biertje op de bank zitten en dat is beter voor het veld ook in de Arena.

 12. tijger238

  Frank zou eens anders moeten proberen te voetballen met huidige selectie. Anders voetballen waarbij meer kansen worden gecreëerd en van waaruit naar andere systemen omgeschakeld kan worden. Probeer dat maar eens en kijk dan verder. Maar goed, dat is teveel gevraagd voor Frank.

 13. Geroldkohlen

  als je een goede spits haalt ,heb je ook spelers nodig die een spits in stelling kunnen en willen brengen! dus met andere woorden er moet ook een buitenspeler komen! sorry voor als ik steeds in herhaling val!

 14. 1976 forever

  Gewoon Ziyech halen en 4 4 2 spelen, met lasse die elke wedstrijd speelt wordt je dan lachend kampioen

 15. jojo123

  Fdb praat maar wat. Om de supporters te vriend te houden. Er is geen andere spits nodig, spelers nodig die andere spelers voor de goal zetten, eentje zit trouwens op de bank. Bla bla we zien het wel. Wellicht Ziyech die kan en een eind pass geven en zelf nog veel scoren… Misschien kan die er wel bij..

 16. PvL020

  Opdracht geven aan onze buitenspelers dat ze aan de buitenkant blijven. Younes is de enige die dat vaker doet

Comments are closed.