Ajax kan komst Dost vergeten: Veel te duur voor Ajax

0110dost

Bas Dost werd onlangs in verband gebracht met Ajax. Frank de Boer kan de komst van de spits van Wolfsburg echter vergeten. Volgens het Duitse Sport1 heeft de clubleiding van VfL Wolfsburg Ajax laten weten de aandacht op een andere speler te moeten richten. Voor Dost heeft de club een prijs in gedachten die nooit in het budget van Ajax gaat passen. Ook het Engelse Newcastle United zou interesse hebben in de voormalig spits van Heracles en Heerenveen.

Bron: ELF Voetbal

Related posts

91 Comments

   1. Mijn Club

    Meer geld dan Bayern en City? Pffff … ik neem aan dat dat cynisch is bedoeld of zo?!

    1. De Ajacied

     Bepalen die moffen dat voor ons Ajax?
     Heel vreemd hoor, maar ze moeten graag willen komen en anders weg blijven, toch? ⚽️⚽️

  1. Remco425

   En daarom dus een 10-20M inclusief salaris verspillen aan een speler als Dost? Dan gaat het hard met die 100M…
   Daarbij als hij echt zo goed zou zijn, zouden betere clubs dan Newcastle geinteresseerd zijn.

  2. HURBIE

   Ja maar dat ga je toch niet grotendeels uitgeven aan Dost ,lijkt me niet verstandig
   En dan moet je het nog maar afwachten hoe hij het doet
   Ook een beetje over datum

 1. Ron69

  Ajax lijkt meer een bank dan een voetbalclub met meer als 100miljoen op de bank,dan is alles te duur…..

  1. Velibor

   Wat moet je ermee? Is toch helemaal geen Ajax spits,das zo’n hardloper,als je het hek openzet is ie pleitte! Laten ze dat Roemeense maar halen want er is toch niks fatsoenlijks te koop,volgens mij is dat zo’n fijne slimme pingeldoos en 3 miljoen moet toch kunnen in 2016!!??

 2. roytjuh

  te duur? om een x wel verder te komen in Europa? ? 1x wel overwinteren in cl heb je hem er al lang weer uit.. maar dan heb je wel een goeie spits nodig

 3. Sazzz

  Het gaat niet alleen om te duur, maar ook om scheve gezichten binnen de selectie als er eentje veel meer verdient dan een ander. Zoiets kun je doen met een Sneijder, maar niet met Dost. Daarvoor heeft hij veel te weinig gepresteerd tov de anderen

  1. Remco425

   Precies, want zoveel heeft Dost nog niet gepresteerd hoor. 2 goede periodes bij Wolfsburg, maar ook lange reeksen zonder doelpunten. Daarbij, geen Ajax spits. En Milik is onze 1e spits, dus zou Dost voor de bank gehaald worden. En dat zou ook terecht zijn, want ik zie Dost niet meer doelpunten maken dan Milik in dit Ajax.

   1. Geroldkohlen

    nee er zou een concurrent komen voor milik, als ajax een betere spits haalt die erop los scoort, dan zit milik ook gewoon op de bank! we hebben voorin te weining stoot kracht, maar als je dost haalt dan moet je ook een buitenspeler halen die voorzetten geeft!

 4. EugAjax

  Dost is het verschil in salaris tov Milik niet waard. Ook is het geen typische Ajax spits. Meer een kale afmaker en van een Ajax spits word meer verwacht. Dus het zou onverantwoordelijk voor je organisatie zijn als je voor Dost je hele salaris huis overhoop haalt. Hij is meer categorie type Machlas en die deed het ook niet goed bij Ajax. Ik ben wel van mening dat Ajax voor echte toppers soepelheid moet gaan betrachten mbt salarishuis.

  1. Mijn Club

   Klopt, maar idd dus niet voor Dost, want Dost is geen topper. Lens?! Eigenlijk ook niet.

 5. Indojood

  Wij hebben een salarisplafond en daar moeten we ons aan houden. Je kunt met premies je eigen salaris aanvullen. Prima beleid. Daarbij een overbetaald lid van de selectie geeft alleen maar wrijving. We hebben het hier niet over Messi. Ik zou ervoor kiezen om geen spits aan te trekken en Hendriks/Dolberg meer erbij te betrekken. Verder een versterkt middenveld met Schöne op 10 want hij heeft ook scorend vermogen. Daarmee moet je kampioen kunnen worden.

  1. BobbyHaarms

   Mee eens, ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat Lasse niet veel meer bij het 1e betrokken wordt. Heb je een klassespeler in je selectie die ze in theorie tijdens vrije trappen uit alle hoeken en standen erin kan schieten en je doet er je voordeel niet mee! Los daarvan heb je een stuk onverzettelijkheid in je team waar je u tegen zegt EN een brok ervaring! Maar we drijven af..een speler hoort desnoods kruipend naar Ajax te willen en wil ie dat niet dan kom je onherroepelijk in de knoei met je salarisplafond. Alleen in uitzonderlijke gevallen mag je daarvan afwijken vind ik (bv voor een Suarez of een Huntelaar), maar Dost of Lens vallen daar met alle respect natuurlijk ver buiten.

 6. JustinW

  lens is ook niet veel. dat zie je hij komt juist te kort om een goede spits te zijn. kom om zo een speler hoeven we toch ook niet dan kunnen we beter blijven hopen op Milik

 7. Mooi

  Ajax had hem veel eerder moeten kopen toen hij nog in Nederland voetbalden .hebben ze zitten slapen nu is hij te duur en terecht want hij is niet super.

 8. huub

  Zolang RvC bepaald of er wel of geen speler erbij komt zal er geen aankopen gedaan worden. Overmars kan niet overtuigend overkomen bij de RvC. De Boer kan schreeuwen wat hij wil dat hij met zijn staf de kennis hebben maar zolang het huidige beleid uitgevoerd wordt onder het regiem van deze RvC komt er niks.

 9. woody79

  slapende honden wakker maken. wij hebben een kennel vol jonge honden. laat die dan maar spelen. worden ze snel groot. we geven het geld toch niet uit!

 10. Joep

  Volgens mij bepaalt Ajax of hij te duur is, en niet deze Duitse club. Zelf denk ik dat Dost geen meer waarde is. Het blijft een beperkte voetballer. Hij is sterk in de 16. Voetballend is hij matig. Ben benieuwd of er nog een spits bijkomt. Eerst zullen er spelers moeten vertrekken.

 11. AjaxBarcelona

  Als ze kruipend naar Ajax komen zou ik ze echt niet willen hoor, komt nooit door de medische keuring 🙂 We moeten ook niet overdrijven, eerst moet Ajax zijn gogme maar weer eens terug krijgen. V.w.b. Nu inderdaad doen met eigen (jon(k)ge) spelers 🙂

  1. Widi

   Het salaris dat hij nu heeft of bij Newcastle kan krijgen, is voor Ajax niet reëel. Verder zal hij minimaal 15 miljoen kosten. Dat is hij niet waard. Ook al omdat het geen jongen is die de jongste spelers zal helpen. Hij is vooral met zichzelf bezig. Niet aan beginnen dus.

 12. Iamsterdam2015

  Tja was te verwachten. In Nederland kunnen wij nou eenmaal niet aan die salaris eisen voldoen. We moeten gewoon geluk hebben dat je een type Suarez uit zuid Amerika kan oppikken voor een paar jaar die dan weer verkast voor tig miljoen. Er zijn zoveel mooiere competities waar hij kan gaan voetballen en nee dan kom je niet naar Ajax om zondag tegen Exelsior te voetballen voor 3 man en een paardenkop bij 5 graden met regen……
  Helaas maar de eigen jeugd en/ of spelers van Nederlandse clubs kunnen Ajax alleen redden….verser is het wishfull thinking!!!

 13. Charka53

  Je wordt hier toch ook niet goed van ,wat willen ze nou altijd net niet Europa overwinteren en tevreden zijn met af en toe landskampioen daar worden wij niet blij van hoor.

 14. Ajax nr 1

  Elke keer weer dat grootspraak van die De Boer bahbah wordt je niet goed van. Frank weet dat wel hoor dat elke speler te duur is voor Ajax. Wat is dat een grappenmaker.

  1. Indojood

   Ik begrijp je helemaal. De grootspraak kan ik nog wel een korrel zout nemen. Ik had hem tot voor kort hoog zitten maar sinds Jonk en Cruijff weg zijn komt er alleen maar onzin uit zijn mond en al die lui van het TH. De tegenstrijdige uitspraken die het zwalkende beleid tonen, wekken bij mij de meeste irritatie. Sanogo ontwikkelt zich goed, Sanogo is bijna fit. We zoeken een spits die kan scoren en voetballen want daarmee heb je een topper, alleen die komen niet naar NL maar we blijven er naar op zoek. Dost en Lens zijn een optie. Vandaag weer in het nieuws: we zoeken iemand die ons kampioen maakt en het verschil kan maken, het hoeft geen goalgetter te zijn als ie maar goed is in de kleine ruimtes (bod gedaan op jonge Roemeen met een paar goals gemaakt). En het valt niet mee hoor een geparkeerde bus te passeren (terwijl hekkensluiter de
   Graafschap (!) gewoon naar voren speelde).

   1. BobbyHaarms

    Ook hiermee weer helemaal eens Indojood. Maar pas op met die namen he, er begint er hier gelijk 1 te schuimbekken als ie de namen Jo.. en Cru…hoort 🙂

    1. Indojood

     Hehe, of ie het leuk vindt of niet, ook die pipo’s in de ArenA hebben het over Cruijff dus hij zal het maar moeten slikken, en Creutzfeld-Jakob kan hem daarbij helpen.

 15. AjaxBarcelona

  Weet je, tot nog voor zeer kort zou ik het blindelings voor Frank hebben opgenomen. Maar sinds o.a. de laatste affaire en vervolgens zijn uitspraken hierover denk ik nu ook: Frank jongen, heel erg bedankt maar het is hoog tijd voor iets nieuws en neem je technische staf ajb mee. Aan de leden van Ajax wil ik zeggen: toon verdomme eens Amsterdamse ballen en flikker er verder ook een zooitje uit. Als zelfs ik het zat ben, zijn jullie echt diep gezonken als Ajax zijnde.

  1. BobbyHaarms

   Alles eruit AB inclusief dat foeilelijke logo, en zorg ervoor dat je er alles aan doet om je oude helden terug te halen en probeer van die kutbeurs af te komen..dit Ajax is allang het Ajax niet meer waar we allemaal zo trots op waren in het verleden. En wat Indojood al zegt, dat gevoel wordt nog eens versterkt na zaadpartijen tegen pak em beet de Graafschap wat zeker geen uitzondering meer is.

   1. Widi

    Aandelen terugkopen is wel een goeie. Kost 50 miljoen hoorde ik. En dan weer sparen om stadion te kopen.

 16. Ries020

  Ze hadden m destijds om 23.55 uur van Heerenveen moeten kopen, maar toen ketste het om principes af op een paar duizend euro.

 17. Skilder22

  Ajax lult alleen maar uit hun nek allemaal lul koek , die interesses ze weten van te voren al dat ze de salarissen niet kunnen betalen ( dorst , lens , eto o ) noem maar op , alleen maar om ons te doen laten zien dat ze bezig zijn op de transferlijst en aan het einde van de deadline weer aan te komen met een dood vogeltje!!

 18. JCruijff

  Buitenspelers moeten acties maken buitenom en de schterlijn halen om een voorzet te geven. Dit gebeurt haast nooit. Als ja dan is het in 9 van de 10 gevallen een goal want moeilijk te verdedigen. Kijk er de beelden maar op na en constateer dat ik gelijk heb. Nu komen de voorzetten alleen van links gegeven door een verdediger. Nogmaals daar zijn de buitenspelers voor. Alleen een Arjen Robben kan met een actie binnendoor tot scoren komen. Laten we alsjeblieft niet denken dat een Ajax speler dit kan. Als de buitenspelers dit naar binnen komen blijven doen, houd dan je geld op de bank want aan een extra spits heb je in dit systeem niks. Een type spits die de bal kan afschermen en terug kan kaatsen waarbij middenvelders aansluiten en vanuit de tweede lijn schieten, zou nuttig kunnen zijn. Aan kopsterke spitsen heb je weinig in het systeem de Boer gewoonweg omdat hij geen bruikbare hoge bal krijgt. Aan Dost en Huntelaar heb je dus weinig tot niks.

  1. AjaxBarcelona

   Jij hebt de wedstrijden gezien met 9 van de 10 produktieve voorzetten dus is het kleine moeite deze wedstrijden te noemen en aan te geven hoe deze terug te kijken zijn.

   1. Indojood

    Tourette syndroom, kan ie niks aan doen. Wist alleen niet dat het zich ook kan uiten met typen van reacties…. 🙂

 19. Wardajax

  Ik heb de ideale spits gevonden, Nils Petersen. Hij is sterk aan de bal kan goed koppen en goed schieten en is goed bezig bij SC Freiburg. Volg dit account op insta als je eens bent @frank_haal_petersen

 20. Bert62

  Waarom de fans blij maken met een dooie mus? Iedereen met zijn boerenverstand weet dat ze toch te gierig zijn om maar een cent uit te geven. Stelletje centenneukers.

 21. dioajax

  als dost te duur is doe maar Haller…maar denk niet dat iemand nog komt…zelfde senario elke transfer periode…

 22. Makaveli07

  maar waarom een spits. misschien zijn de spelers erom heen wel niet zo goed als het soms lijkt. ik zou voor pione sisto gaan. dat is echt een goede voetballer en zou je voor weinig kunnen halen. en anders maar iets meer want over een paar jaar is dat echt een topspeler

  1. Velibor

   Bijvoorbeeld ,samen met die Roemeen dan heb je nog variatie ook voorin,een snelle en een pingeldoos met een fijne spits om het af te maken en niet lullen jongens dat kan milik wel goed,niet alleen maar kijken wat hij niet kan want doe het maar eens met van die toffe links en rechtsbuitens die de bal niet willen of kunnen afgeven.

 23. Widi

  Ik reageerde op Indojood. En ik vind niet perse dat Schone moet spelen en ik weet ook niet zeker dat we kampioen worden als Schone speelt.

 24. Slingertje.

  Het lijkt me een naar ventje in de groep die Dost. Belachelijk trouwens dat hij zo duur is want een topper is het ook niet.

Comments are closed.