Kenny Tete: ‘Ajax is mijn club, ik ben gelukkig bij Ajax’

1108feyenoord-ajax_tete

Diverse Europese clubs houden de talentvolle rechtsback in de gaten maar Kenny Tete geeft aan nog niet bezig te zijn met een overstap naar het buitenland. Hij is zelfs in gesprek met Ajax over een contractverlenging. In De Telegraaf zegt hij:’We zijn in gesprek over het openbreken van mijn huidige, tot 2018 lopende contract, tot medio 2019 of 2020. Ajax is mijn club en ik wil me hier goed ontwikkelen. Ik ben gelukkig bij Ajax’.

 

Related posts

31 Comments

 1. vanzanten

  Misschien is het dan wel waarom clubs in het algemeen en Ajax in het bijzonder zo tam overkomen tegenwoordig. Echte clubmensen, voetballers die zich 1 voelen met hun club, bestaan bijna niet meer. De meesten spelen gewoon bij degene die het best betaalt. En dan wordt het salaris ook nog eens altijd betaald, ook als een speler er met de pet naar gooit.

  1. creutz1977

   Ja… lijkt me logisch… Als jij ergens anders hetzelfde doet maar 3 x je salaris kan krijgen dan blijf jij lekker bij je oude baas hangen?? zo bijzonder is dat niet… En groot gelijk hebben ze.. mits ze er klaar voor zijn

   1. vanzanten

    Het verschil is dat ik altijd mijn best zal doen, bij elke baas. Daarnaast wilde ik aangeven dat er vroeger zoiets als clubliefde was. Nu bijna niet meer (op Kenny na dan).

  2. AjaxKat

   Heeft denk ik niet zoveel meer met clubliefde te maken, maar meer met beleid van een club. Als Ajax over 2 jaar kan cashen voor een zelfopgeleide speler (nu dus Tete) dan gaan ze dat echt wel doen. Dan speelt sentiment vanuit de speler helaas niet meer mee. V.d. Meyde is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Die wilde echt niet weg bij Ajax, maar moest toch. Volgens mij wordt er ook naar spelers gecommuniceerd dat ze op een gegeven moment weg moeten. Ajax wil dan als opleider gewoon geld verdienen… Helaas…

   1. AFCA my World

    Ja dat is helaas wel zo,centjes zijn best belangrijk voor Ajax,er is namelijk nog niet genoeg om de Arena te kopen dus als je kunt cashen zullen ze dat doen,maar hopelijk laten ze hem nog een tijdje rondlopen met meer van zulke spelers (Bazoer,Cerny,van Beek en Nouri bijv) blijft er misschien toch een mogelijkheid om in de toekomst nog wat in Europa te gaan betekenen !

  1. Litmanen

   Vanzanten, ik benijd je naïviteit. Tete is net zo’n Ajacied als al die anderen die helaas allemaal vertrokken omdat ze ergens anders meer konden verdienen. Alleen al in de premier league kun je al een elftal samenstellen met echte Ajacieden. Overigens vind ik Tete geen uitblinker. Tegen Utrecht heeft De Boer door zijn opstelling de punten weggegeven. Geen enkele speler wist zich positief te onderscheiden. Defensief was dat niet nodig omdat Utrecht maar twee keer gevaarlijk is geweest, waarvan een keer voldoende was om drie punten te pakken.

 2. Charka53

  Dat heet club liefde ,maar dat ver te zoeken er zijn er een paar die dit nog uitstralen en de meeste denken even bij Ajax me laten zien en hopen dat ik in verwegiestan lekker veel kan verdienen zo gaan we naar de klote

 3. -buitenkantje rechts-

  Tete samen met Dijks hebben er voor gezorgd dat onze defensie een behoorlijke kwaliteitsimpuls heeft gekregen.. Heerlijk.. Echte verdedigers die het verdedigen tot hun hoofdtaak zien. Natuurlijk kunnen ze zich nog verder ontwikkelen.. Dijks heeft een wat (onbeholpen) ogende techniek en zijn voorzetten missen af en toe precisie, maar heerlijk dat we nu een back hebben die verdedigend zijn mannetje staat. Wat een verademing met Boilesen…
  Tete ook. Super verdediger. Kan opbouwend nog behoorlijk stappen maken.
  Wat dat betreft hoop ik dat we onze verdediging bij elkaar kunnen houden de komende 2/3 seizoenen.

 4. Iamsterdam2015

  Hopelijk laat hij zijn hoofd niet op hol brengen door het grote geld. Als hij net zo een koele kikker als zijn pa is komt het zeker goed!!

 5. Velibor

  Ja eindelijk weer een back die de boel tegenhoudt ipv meeloopt en wacht tot zen tegenstander wat doet en dan te laat is.

 6. Duif

  Mensen praten over clubliefde, maar dat bestaat niet meer. Als je bij een andere werkgever 3 keer zoveel kan verdienen is de keuze snel gemaakt toch ?

  1. toon61

   die dikke volgevreten pizza bakker is het volgend mijn ook ja , die zal wel weer zeiken tegen die jongen .

 7. Jeroen-AFCA

  Zeker een verademing tov v rhijn. Deze kerel is een beest hoe hij de sliding tot bijna in de perfectie beheerst hoe vaak hij een goede sliding in kan zetten ook vaak van achter zonder overtreding te maken en in de erdivisie is er nog niemand echt langs geweest echte verdediger met snelheid en een goede basistechniek valt me wel op dat gasten die afgelopen jaar en dit jaar doorkomen vanuit de jeugd een hogere basistechniek hebben dan jaren terug zijn dit uitzonderlijke talenten of zie je nu langzaam de ontwikkeling van plan Cruijff ?

 8. De seijs

  Klasse man!! Wees verstandig en kies je weg geduldig en ga niet te vroeg weg. Er zijn er al zoveel mislukt in het buitenland. Zou zo zonden zijn. Want jij wordt echt goed. ??

Comments are closed.