Johan Cruijff:’Moet er iets worden opgelost, dan ben ik dus bereid er te staan’

 

1125cruijff

In zijn column in De Telegraaf zegt Johan Cruijff dat, mocht het echt nodig zijn, hij weer aan de slag wil gaan. In verband met zijn gevecht tegen zijn ziekte zal dat dan alleen om voetbalzaken gaan en al het overige mogen anderen doen.

“Er wordt te veel politiek bedreven en dat gaat ten koste van het voetbal en de club. Daarom hoop ik dat de leden donderdag vooral de oplossing van dit probleem centraal stellen. Als ze daar uitkomen dan zijn er genoeg mensen die zullen zorgen dat de dingen voor elkaar komen zoals de leden en supporters dat willen. Daar hoor ik ook bij. Zelfs als het zover mocht komen dat ik als erelid in een interim-commissie moet zitten. Omdat ik er altijd voor de club Ajax zal zijn. Ik neem dan alleen wel mijn verantwoordelijkheid voor het voetbal en niet allerlei andere zaken. Ik ben nu eenmaal nog volop bezig met de genezing van mijn ziekte, waardoor ik mezelf in acht moet nemen. Moet er iets worden opgelost, dan ben ik dus bereid er te staan. Maar alleen als iedereen er achter staat.”

Related posts

60 Comments

  1. Indojood

   Waar wachten wij op, zou ik zeggen? Laten we nou eens een keer met zijn allen achter Cruijff gaan staan en een ieder die hem dwars ligt moet oprotten.

   1. De Ajacied

    Eerst die egotrippers eruit knikkeren en dan komt het hopelijk weer goed met ons aller Ajax,
    Johan zet de … Maar weer eens op de I ⚽️⚽️

 1. Litmanen

  Wat ik al zei: Cruijff kan Ajax niet laten vallen. Zit in zijn bloed. Hoop alleen wel dat iedereen beseft dat dat helpen niet kan vanuit zijn villa. Dan zal hij als hij beter is – en dat moet gewoon- echt minimaal 1 keer per maand in Amsterdam aan moeten schuiven. Desnoods met het hele technisch hart in het vliegtuig stappen. Kost ook geen vermogen. Gaat Dennis maar met de tram.

   1. Indojood

    Ja, Litmanen heeft ook gezegd dat ie tegen het plan Cruijff is maar dat vertelt ie er nu even niet bij.

     1. Indojood

      Het is nog niet te laat om met zijn allen achter Cruijff te gaan staan, ook niet voor hem. We kunnen alle steun gebruiken.

  1. -buitenkantje rechts-

   @Litmanen.. Met een internetverbinding kom je tegenwoordig ook de hele wereld over.. Ideaal voor Dennis. 🙂

  1. Bert62

   En de mijne, nu maar hopen dat de leden nu eens een goed besluit nemen en ophouden met kijven

 2. Iamsterdam2015

  Wordt maar eerst lekker beter want dat is vele vele malen belangrijker.
  Mocht u dan nog de kracht hebben (waar ik van uit ga want tja..da’s logisch) gaat u er vol tegen aan. Daar heb ik vertrouwen in!!!

  1. BobbyHaarms

   Ongelooflijk. Ik zou met m’n kop alleen maar bezig zijn met proberen die vreselijke kutziekte te overwinnen. Maar Johan houdt zoveel van onze club dat hij zelfs bereid is ook hierin zijn kostbare energie en zaligheid in te leggen…wat een held!

 3. Mijn Club

  Ik hoop dat Ajax nu ook eindelijk eens een keer nadenkt over ons eerste elftal. Haal nou eens een paar ervaren spelers, zodat de rest (de jeugd) zich hieraan kan optrekken. Zelfs Kuijt was in dat opzicht een welkome versterking geweest. Die jut de boel tenminste op. Maar waar maak ik me nog druk om. Ik kijk toch al lang geen voetbal meer. Een B film zet ik immers ook na een kwartier kijken af en dan pak ik een andere film. Zo is het bij mij met Ajax ook gegaan helaas. Waarom jezelf opwinden als je ook het voetbal links kunt laten liggen :))

 4. Litmanen

  Indioot geef ik geen antwoord meer, bij jou zal ik het proberen. Ik ben, met het TH en de directie van mening dat het plan Cruijff ( geschreven door Jongkind) al jaren gevolgd wordt. Alleen de heer Jonk en de heer Cruijff waren van mening dat men niet streng genoeg in de leer was.
  Omdat Jonk het woord democratie niet verstaat is hij nu weg. Jongkind en familie zijn inmiddels vertrokken omdat Jongkind werkte op basis van facturen. Ik vermoed dat die facturen niet meer gehonoreerd gaan worden, vandaar. De looptrainer is de zwager van Jonkind, dus logisch, ook weg.

  Geeft maar weer eens aan dat Jonk ook niet helemaal zuiver op de graat was met de aanstelling van zijn vrienden.
  Ik zou nog wel eens willen weten hoe de factuur voor het plan Cruijff er uit heeft gezien en onder welke titel die factuur verzonden is. Misschien een vraagje voor Jaap de Groot, die weet dat vast wel.

  Cruijff, zonder dat bovenstaande circus, is een welkome aanvulling met zijn ideeën, maar ook hij moet weten dat je tegenwoordig niet op 1500 kilometer afstand, met alleen een vaste telefoonlijn, een club kunt leiden.

    1. AjaxBarcelona

     Ondanks zijn ook richting jou denigrerende start van zijn commentaar? “Bij jou zal ik het proberen” Over hoogmoedswaanzin gesproken zeg.

  1. Indojood

   Natuurlijk geef je geen antwoord meer omdat je weet dat je maar wat in het wilde weg lult. Tegen het plan Cruijff, voor het plan, het kan met jou alle kanten op.

 5. Indojood

  Cruijff kan best op afstand blijven. Bij Ajax moet men zich gewoon aan de afspraken houden. Mochten er vragen/issues optreden met de uitvoering dan stap je inderdaad in het vliegtuig naar de wijze man, bespreek je het en tik je het af. Jammer voor Bergkamp maar die zegt toch niets dus hij kan via Skypoe alles aanhoren. Zo moeilijk is het allemaal niet.

  Nu zijn ze gaan marchanderen met een onnodig ontslag en weglopen van kennis als gevolg. Hopelijk kunnen we ons straks weer 100% commiteren aan het plan Cruijff en rotte appels de deur uitwerken.

  1. AjaxBarcelona

   Helemaal juist. Opvallend en irritant is het dat mensen denken dat ieder plan etc. ook alleen door de verantwoordelijke wordt geschreven. In de politiek, zowel landelijk als gemeentelijk en in de private sector worden plannen niet geschreven door de ondertekenaar van het plan. Heel normaal niets mis mee. Het zijn wel de ideeën van de ondertekenaar en hij/zij is ervoor verantwoordelijk en wordt er op afgerekend. Op deze wijze worden plannen vaak beter en duidelijker beschreven. Ieder zijn kwaliteit. Dat Cruijff dus “schrijvers” heeft is helemaal niet gek. Verstandig zelfs in zijn geval :-). Als er namens hem onzin zou worden geschreven in zijn ogen zou de schrijver snel exit zijn. Inderdaad, de noodzaak dat Cruijff in persoon vaker in Amsterdam moet zijn is in deze tijd niet nodig, zelfs niet met d beperkte middelen die Cruijff gebruikt.

 6. N-AFCA

  Zoveel liefde heeft deze man dus voor Ajax. Dat die klojo’s zich dat ff beseffen daar!! Zelfs nu hij zo ziek is!

 7. nannie1971

  Zo zie je maar Johan blijft ondanks dat ie in de zeik genomen is achter zijn club staan. Zouden die seizoen kaart houders die die lege plaatsen achter laten in de arena een voorbeeld aan moeten nemen.

 8. De seijs

  Wordt een beetje moe van die man. Veel lullen en wijzen. Maar een keer die handdoek echt oppakken ho maar. Op afstand regeren werkt niet Johan !!

  1. AjaxBarcelona

   Dan heb je een 30-40 jaar onder een steen gelegen :-). Kan niet anders hoor. Als er eentje telkens weer de handdoek oppakt is het Johan wel.

  2. Moosie

   Wat is dat toch dat er steeds mensen met een onbekende nick hier komen om te zeiken over Johan en dan met uitspraken komen die werkelijk nergens op slaan.
   En dan ook nog net doen of je er verstand van hebt.
   Ik wordt daar zo moe van.
   Johan heb altijd zijn verantwoording gepakt en is steeds op zijn ziel getrapt door verschillende besturen.
   Te beginnen bij Harmsen en te eindigen bij het huidige bestuur.
   En toch met de chemo in zijn lijf stelt hij zijn expertise ter beschikking, om dan van figuren als jij dit soort onzin naar zijn hoofd geslingerd te krijgen.
   Wie ben jij dan buiten een anonieme pannekoek die op zijn vijftigste nog niet eens de historie van de club kent?
   Laat me raden vriendje van Nietmanen?

 9. De seijs

  Luister vriend ik ben zeker niet tegen Johan. Maar zo grote club als AJAX moet je van binnen leiden. Niet van afstand. En door anderen. Is wel weer gebleken! Of zijn jullie blind en doof. Het gaat gvd om ons AJAX. Ik heb Johan zien voetballen in de meer. Hij was echt de beste met afstand. Maar leiding geven doe je niet op afstand. Maar in de bestuurskamer. Dan pas helpt hij ons AJAX. En dat is toch wat wij als Ajacieden willen. Wij zijn nu het lachertje van voetbal Nederland kom op zeg. Word toch eens wakker.

  1. Moosie

   Hey gappie jij zegt dat hij nooit verantwoording heb genomen terwijl dit gewoon niet waar is.
   Als ik afspraken maak mensen dan ga ik er vanuit dat die nagekomen worden.
   Dit doet Johan ook.
   Dat mensen nu ineens denken dat ze er hun eigen draal aan kunnen geven prima maar slaat nergens op.
   Johan vertelt hoe het voetbal gedeelte van de club geregeld moet worden , en als je dat doet heb je de meeste kans op goed aantrekkelijk voetbal.
   De rest moeten andere mensen regelen zodat het voetbal gedeelte betaalt kan worden en uitgevoerd.
   En ik heb Johan ook zien voetballen, maar als je Johan heb zien voetballen zegt dat niets over je kennis van zaken, want volgens Nietmanen geeft hij dat ook, plus de F-Side opgericht in 1965.
   Dus dat zegt mij helemaal geen ene klote.
   Als iedereen nu gewoon uitvoert wat Johan vraagt komt het allemaal goed.
   En daar hoeft Johan helemaal geen politieagent voor hoeven spelen zijn toch geen fucking kleine kinderen.

 10. AjaxBarcelona

  Opvallend, als er serieus en logisch commentaar is vallen mensen in slaap. Zonde, ze hadden er wat van op kunnen steken. Maar ja, las je zaken niet kan volgen haak je nogal snel af.

   1. AjaxBarcelona

    Beste Litmanen, als ik je rechtstreeks commentaar wil leveren richt ik me wel rechtstreeks tot je. Op algemene commentaren van forumleden hoef je niet te reageren. Blijf rustig slapen, dan lees je het ook niet. Wees blij dat ik het commentaar toeschrijf aan mensen.

 11. bloedgroep AFCA

  Johan bedankt!! Ondanks dat jij zo ziek bent trek jij je het aan dat Ajax zo de weg kwijt is….huidige bestuur en trainer hebben hun kop zo ver in hun reet gestoken dat ze de problemen/oplossingen nog niet zouden zien al zouden ze erover struikelen of mee om de oren geslagen worden…Ajax is meer dan een loonstrookje heren…voor ons is Ajax een leven waar een loonstrookje naar toe gaat daar mofen wij best iets voor terug krijgen….

 12. Mauheb

  Met de bezem er door Johan!!!!! Opruimen die troep die nu de mooiste en beste club van weleer naar de afgrond brengt!

 13. Johan

  Klasse Johan. Als mens en voetballer geniaal. Ledenraad sta achter je supporters en ons aller ajax…..

Comments are closed.