De Boer teleurgesteld over resultaat tegen FC Utrecht

1001molde-ajax_deboer

Frank de Boer liet na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht weten teleurgesteld te zijn over het verloop van de wedstrijd. Volgens de trainer was het typisch een 0-1 wedstrijd maar viel het doelpunt in de laatste minuten toch aan de andere kant.

‘Wij hebben weinig gecreëerd maar ook weinig weggegeven. Dit was typisch een wedstrijd waarin wij opportunistischer moesten spelen maar dat op de een of andere manier niet konden. Utrecht wachtte ons op en dan moet je slim zijn en dat zagen een aantal spelers niet of te laat. Arek Milik kreeg de kans op de 0-1 en in mijn ogen was het ook zo’n wedstrijd. Dat je dan vlak voor tijd het alsnog uit handen geeft is zuur en teleurstellend dat je hier niet minimaal één punt pakt.

Bron: Ajax.nl

Related posts

41 Comments

 1. ajaxpers

  Hij kan zo helder, eerlijk en to the point een wedstrijd analyseren. Trots op FDB want hij haalt er alles uit wat mogelijk is. Milik moet veel meer vanuit de vleugels bediend worden in de 16 want dan heb er veel aan.

  1. JCruijff

   Trots? Vrijwel iedere bal die een speler aangespeeld krijgt gaat of breed of naar achter, zodat de tegenstander zich iedere keer weer kan organiseren. Zelfs een ingooi op de helft van de tegenstander, wordt naar achteren gegooid en beland na 20 sec in de handen van Cillessen. Dat is de filosofie waar jij dus trots op bent? Vroeger was het een doodzonde binnen Ajax en een reden voor een wissel, trgenwoordig pikt iedereen dit maar. Wellicht hoog tijd voor een andere trainer met andere filosofie?

   1. creutz1977

    weet niet of je de laatste wedstrijden hebt gekeken? ligt niet aan idee van Fdb maar waardeloze inzet en uitvoering van de spelers!!!

    1. -buitenkantje rechts-

     Is wel onder zijn verantwoordelijkheid.. Wat je zegt is vrij ernstig. Als een trainer zijn spelers niet meer kan bereiken moet hij stoppen..

 2. Ramon1

  Ja hou 4 3 3 vast dan wennen die spelers ook aan het rouleren op middenveld en serero redelijke voetballer maar met van de beek ben je toch echt sterker en dan boeit het me niet dat serero verdedigend beter is want ik zie het niet , stel je beste spelers op best simpel toch

 3. Jari1995

  als je de tweede helft zo’n optreden geeft heb je geen eens recht op 3 punten. Je creeert idd niks.. hoe kan je dan zeggen dat het een 0-1wedstrijd is? Wees reeel.. het was gewoon slecht. Zeker van de wissels die eigenlijk niks extras brengen.

 4. -buitenkantje rechts-

  Frank.. Het was geen 0-1 wedstrijd.. Echt niet. Als je zelf h e l e m a a l niks creëert. Ontbrak aan scherpte..tempo..aanvalsdrift..over m’n lijk mentaliteit..je moet zo’n tegenstander bij strot grijpen. Vroeg storen op hun helft..met het hele team.. Direct laten merken wie er de baas op het veld is. En iemand die dat niet wil of kan opbrengen meteen wisselen!

  1. FrankiC

   Precies, er was wil om lekker te ballen, maar de ultieme wil om te winnen was er niet. Ik bedoel dan: ’ten koste van alles’. Voorhoede moeilijk aanspeelbaar en niet goed genoeg (Younes uitgezonderd)

 5. dickst14

  nu Dijks niet meedeed heb ik helemaal geen voorzet gezien. mooie taktiek om hoogstens 0-0 te spelen. goh wat jammer dat het maar net mis ging.

  1. FrankiC

   Ik snap niets van wat je zegt. Alsof Dijks goeie voorzetten geeft (8 meter hoog of achterzetten). Alsof 3 man achterin een 0-0 tactiek bevordert. Nee FdB wilde juist eerder en meer druk zetten. In de uitvoering leidde het niet tot kansen. Het is eerder het gebrek aan kwaliteit van de voorhoede.

 6. KBouter

  Mensen hier verliezen totale realiteit wanneer ze zeggen trots te zijn.

  Het voetbal van Ajax is al jaren niét aan te zien, steeds maar balletje breed of tikkie terug. Lijkt net of dit soort anti voetbal opgedrongen Word door F de Boer himself.

 7. Mooi

  Frank er is er maar een die is voor het hele slechte voetbal wat we nu spelen en dat ben jij …..En wat ik het nog het meest erg vindt dat je de schuld altijd bij een ander zoekt naar

 8. Ajax nr 1

  17 December man wat zal ik blij zijn als het 17 December is. Ik hoop echt dat iedereen op zijn verantwoording wordt gewezen en ja Frank ook jij. Wat schuift jij altijd de schuld af zeg pfff steek je hand eens in eigen boezem man. Als je zo goed weet hoe moeilijk utrecht uit is en dan weet je nog het zooitje niet te motiveren. Nee Frank van mij mag je met je co gaan. Het is brandhout.

 9. Jeroen68

  Het wordt tijd dat Frank de Boer de realiteit onder ogen gaat zien. Het lukt hem niet om Ajax oogstrelend en aanvallend voetbal te laten spelen. En dat is al jaren zo. Vier keer kampioen in de afgelopen vijf jaar ja, met afbraak voetbal en omdat de concurrentie nog veel slechter was.

 10. stylo1984

  Tis allemaal gemak zucht… Lopen iedere keer het veld op met het idee van oh dit doen we wel even…

 11. Wally

  Iedereen op deze blog heeft iedere week wel een mening over de speelstijl van Ajax. Het os helemaal niet zo moeilijk. Ons Ajax is ten dode op geschreven door de wetenschap. Geen enkel talent kan zich meer echt omwikkelen. Dat komt door het gps systeem in de schoenen, als iemand te weinig kilometers heeft gelopen of de juiste looplijnen niet heeft opgevolgd krijgt hij op zijn falie. En daardoor kunnen we noet meer winnen van de nummer 6 van Noorwegen.( schande )

  1. f-side64

   dat was gewoon pech voor het zelfde geld gingen die 2 er wel dan was het gewoon 3-0 geweest.

 12. f-side64

  dit kwam toch echt door frank zijn opstelling en gudelj viel weer tegen dito gelde voor fischer

 13. Geroldkohlen

  schandalig dat fdb zegt dat ze minimaal een punt hadden moeten halen! kom op zeg dit is weer de plooien glad strijken! wat een slechte dramatische wedstrijd! als je weet dat de concurrentie punten laat liggen, dan moet je er op klappen tegen dit utrecht en een pakslaag uitdelen!

 14. Litmanen

  Ten eerste: zielig als je als thuisclub met tien man achter de bal speelt.
  Ten tweede: je zal maar supporter van zo’n club zijn en nog blij ook bij zulk spel.
  Ten derde: De Boer gooit weer zijn elftal door elkaar en vangt net als in het verleden weer bot.

  Waarom El Ghazi opstellen en hem niet na twintig minuten vervangen? Werkelijk geen bal geraakt en we speelden dus met tien man, want werken doet het mannetje ook niet.
  Wat was er mis met Fischer? Die jongen begon heel langzaam zijn niveau terug te krijgen en dan haal je hem er weer uit.
  Waarom Younes niet eerder vervangen. Heeft een groot gedeelte van de eerste helft mank gelopen.
  Wáarom Milik niet vervangen in de punt door Schone? Met dit systeem had je eigenlijk alleen iemand nodig die een bal vast kan houden en kort kan combineren.
  Dijks ineens gepasseerd na twee mindere wedstrijden, ook goed voor het vertrouwen.

  Ik kan maar 1 conclusie trekken. De Boer heeft gisteren drie punten weggegeven. Een fantastische trainer die gisteren een black-out van jewelste had. Never change a winning team. Buiten Molde ging het een paar weken heerlijk. Laat dan je elftal staan. Jammer voor El Ghazi, maar laat die eerste maar eens onder Jaap Stam iets aan zijn werklust gaan doen. Ik word helemaal gek van dat sukkeldrafje.

 15. Iamsterdam2015

  Snap niks van die ” verassende” opstelling.
  Hoezo aanpassen aan….utrecht!?!?!?!?
  Maar ja, als je het lastig hebt tegen Molde…of all clubs!!
  In ieder geval had fdb weer zijn grammafoonplaat genaamd ” commentaar na de wedstrijd” op staan. Pfffft dodelijk vermoeiend om bijna iedere week het zelfde nummer van de LP te horen…….

 16. pietprecies

  Het probleem zit hem in het feit dat FdB blijkbaar niet in wil/kan zien dat spelers in een systeem op elkaar ingespeeld moeten raken, soms gaat dat sneller of langzamer.

  Afgelopen weken begon het eindelijk te lopen en kwam er herkenbaarheid in en wat doet FdB? Die gooit niet alleen 2 spelers die ritme missen in de basis(bazoer, el Ghazi) maar laat ze vervolgens ook nog in een totaal andere opstelling spelen.

  Je ziet dat onze spelers het daar moeilijk mee hebben, het tikkie terug en breed is geen onwil maar onwennigheid en onzekerheid.

  Ik vind het wel opvallend dat toen bazoer en el Ghazi eraf lagen, het plotseling een stuk beter leek te gaan.

  Vooral El Ghazi lijkt het probleem te zijn, leuk hoor dat hij al aardig wat goals heeft gemaakt maar dat verbloemd het feit dat hij nog heel veel overzicht mist en nog te vaak wil gaan lopen pingelen.

  El Ghazi vermoord eigenlijk milik als spits omdat hij continu eigen acties wil maken en op het moment dat hij eindelijk inziet dat z’n actie gaat stranden dan is het al te laat.

Comments are closed.