Ajax verliest met 1-0 van FC Utrecht

1213utrecht-ajax-ayoub

Ajax heeft zondagmiddag gevoelig puntverlies geleden tegen FC Utrecht. De Ajacieden kwamen geen moment in de wedstrijd die leek af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel. Het was echter oud-Ajacied Ayoub die vlak voor tijd de bal langs Jasper Cillessen schoof en Ajax hiermee trakteerde op een 1-0 nederlaag.

Met een aantal lege vakken, waaronder het uitvak, begon de wedstrijd in Utrecht al met een aparte sfeer en die leek ook al snel over te slaan op het veld. Utrecht liet Ajax komen maar daar wisten de Ajacieden op deze zondag totaal geen raad mee. Onder toeziend oog van bondscoach Danny Blind kreeg Ajax de eerste echt grote kans na 33 minuten spelen via Anwar El Ghazi maar zijn inzet werd makkelijk gekeerd door doelman Ruiter. Smet op de eerste helft was een forse overtreding op Amin Younes die wonderwel  niet met een rode kaart werd bestraft. Younes bleef na de rustt dan ook achter in de kleedkamer met een forse vleeswond en werd vervangen door Viktor Fischer.

Ook in de tweede helft was de wedstrijd niet om aan te zien en werd het publiek werd nog wel even opgeschrikt door een harde botsing tussen Davy Klaassen en Yassin Ayoub. De twee knalden met de hoofden tegen elkaar, gingen naar de grond, maar konden verder spelen. Frank de Boer bracht daarna Lasse Schone en Donny van de Beek nog in het veld maar ook zij konden het tij niet keren. Dat De Boer uiteindelijk getekend had om met een punt zou vertrekken uit de Galgenwaard leek duidelijk zij het niet dat uitgerekend oud-Ajacied Ayoub de bal vlak voor tijd alsnog langs Cillessen schoof en Ajax met een behoorlijke kater richting Amsterdam stuurt.

FC Utrecht – Ajax 1-0 (0-0)

’87 Ayoub 1-0

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 14.100
Gele kaarten: Ludwig, Kum (FC Utrecht), Milik (Ajax)

Opstelling FC Utrecht: Ruiter, Leeuwin, Kum, Ayoub, Strieder, Barazite, (/78 Joosten), Ludwig, Leschert, Klaiber, Haller, Ramselaar (/89 Amrabat)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Thulani Serero, (/83 Donny van de Beek), Anwar El Ghazi, (/69 Lasse Schone), Arek Milik, Amin Younes (/46 Viktor Fischer)

Related posts

76 Comments

 1. creutz1977

  gegokt maar verloren, echt dramatisch om naar te kijken.. snapte serero en Anwar niet, maar de rest speelden ook dramatisch… Alleen voldoende voor Younes en Tete

  1. PvL020

   Dat snap ik wel maar niemand heeft een idee op het middenveld, door de slechte voorhoede durft niemand wat.

   1. Charka53

    Dat is waar daar door dat besluiteloze voetbal je wordt er niet goed van en dan nog een paar jongens die echt nog vorm missen nu maar hopen op Groningen

  1. Roughrolf

   Maakt niet uit welk systeem je ook speelt – je moet meer arbeid leveren, passie toevoegen aan je talent!!!!!

 2. Ajaxleon

  Vreselijk spel van Ajax, leken er wel geen zin in te hebben. Weer telde dat je met balbezit op de middellijn geen wedstrijd kunt winnen als je geen spelers hebt die iemand diep kunnen spelen. Waarom het team weer omgooien? El Gazi kwam nog geen lantaarnpaal voorbij. Jammer, we staan nog steeds bovenaan gelukkig. Ajacied for ever.

 3. Indojood

  Dit is een wedstrijd zoals we al zo vaak hebben gezien de laatste jaren. Is geen verrassing meer. Ajax gaat, na het ontslag van Jonk, helaas door op deze ingeslagen weg, zo hebben ze ons verteld.

   1. Mokumertje020

    Hou godsamme is op over wel/niet jonk en cruiff met dit gezeik schiet je niks op jullie worden het toch nooit eens en alsof onze mening er toe doet

   1. Indojood

    En ik zal zijn ontslag nog vaak genoeg benoemen, als metafoor voor het rampbeleid wat Ajax aan het voeren is.

    1. PvL020

     Volgens mij ligt het slechte spel aan de spelers zelf. Ook FdB zie ik mateloos irriteren aan hoe het gaat

     1. Charka53

      Dit geloof ik ook wel als er afspraken worden gemaakt en op het veld wordt er maar aan gekloot begrijp ik dat F DB er gek van wordt

 4. hansjmn

  Ja gewoon doorgaan met pretentieloos gebrei en 64 % balbezit heerlijk genieten dat tempo loos inventief loos risicoloos voetbal! Maar we controleerden de wedstrijd weer! Kan met niet voorstellen dat Bergkamp hier gelukkig mee is! Ik in ieder geval niet

 5. Mooi

  Ik kan niet meer koud of warm worden van Ajax van nu triest ,ik ben benieuwd wat hij nu weer voor uitleg geeft want het legt niet aan hem want hij maak geen fouten maar niet heus??

 6. -buitenkantje rechts-

  Tegen Heerenveen uitstekend voetbal gezien.. Tegen Molde matig en in de tweede helft slecht voetbal.. Nu tegen Utrecht de overtreffende trap van slecht.. Dit is nu Ajax.. Een wisselvallige club die nu al 5 jr op rij niks buiten de landsgrenzen te zoeken heeft.
  FdB die deze wedstrijd het onderdeel van zijn elftal dat het best functioneert uit elkaar haalt.. In het middenveld weigert Schöne op te stellen ipv Serrero .. Aanval zoals ik eerder heb aangegeven veel te wisselvallig en te weinig kwaliteit.. Anwar sjokt over het veld alsof hij nog volop aan het revalideren is.. Fischer..AUB..ga een spoedcursus Duits volgen in de winterstop en vertrek! Ik wil je zelf wel brengen.. Milik geen enkele keer gevaarlijk geweest…
  Dus ja.. Dan blijft er weinig over.. Als je de statistieken ziet wordt je helemaal treurig.. In de tweede helft geen enkele bal op Utrechts doel..
  Terwijl ik naar de wedstrijd keek kreeg ik voor het eerst dit seizoen het gevoel dat ik niet naar Ajax zat te kijken.. Er moet wat gebeuren..dit kan zo echt niet langer.

  1. FrankiC

   Klein hartje onder de riem BR (je hebt het volgens mij nodig): kijk PSV- Roda of Groningen-Feijenoord terug en dan is het verlies van Ajax beter te verwerken. Dat was namelijk nog slechter.

  2. Geroldkohlen

   mee eens,precies hoe ik er over denk ,dacht dat het niet erger kon blijkbaar wel! diep triest als we zo door gaan eindigen we met niks dit seizoen!

 7. bloedgroep AFCA

  Geen supporters, slechte scheids, slechte beslissing KNVB noem nog eens 1001 redenen om te verliezen…maar er is maar 1 reden om te winnen…trots op je club en nu voetballen AJAX!!!

 8. Jan64

  Bloedgroep dus Ajax verliest op trainingskamp ook vanHSV dan zijn er ook geen supporters. De jongens zijn moe ze verlangen naar de winterstop tot augustes en dan weer met frisse moet beginnen met een nieuwe trainer.

 9. Mauheb

  Werkelijk de selectie deelt inmiddels ook mee in de Maleise!! Pfff zoals altijd lopen ze weer niet uit op die rot lampen.! Die weer gewoon kampioen worden

 10. De seijs

  De boer maakt spelers zichtbaar niet beter. Het spel is ook niet om aan te zien. Onder frank de boer. Wordt echt tijd voor een betere trainer gaan we weer eens genieten van het spel. Ze moeten weer bang voor ons worden.

 11. vanzanten

  Ik moet tot mijn schrik vaststellen dat ik na 54 jaar steeds vaker besluit om een film te gaan kijken dan een wedstrijd van Ajax. Ik kan het spel niet meer aanzien. Nog erger is dat een verlies me steeds minder boeit. Dat vind ik best schokkend om vast te stellen.

  1. Mooi

   Hoi oude Ajax man in hard en nieren ik ook .lk kwam nog een medaille tegen dat ik kampioen was geworden met de b1 1964 1915 enz ook À 1 junioren maar Ajax is het niet meer

 12. AFCA-075-

  El Ghazi was echt drama. Het is altijd net of ik naar een replay kijk bij hem. Alles is traag en hij loopt zich vaak vast. Bazoer ook niet al te best. Ajax speelt zonder ziel.

  1. B4ajax4ever

   Bazoer niet al te best ? Was met el ghazi de slechtste van het veld ( de rest was trouwens ook drama)

 13. -buitenkantje rechts-

  Off topic.. Gelukje na wedstrijd tegen Utrecht.. Zowel PSV als Feijenoord spelen gelijk.. Aan de andere kant..we hadden op beide ploegen 2 punten kunnen uitlopen. 🙁

 14. AjaxBarcelona

  Wel apart dat iedereen weet dat de huidige koploper geen kampioen zal worden. Ploegen die gewoon ook niet winnen van Roda en Groningen maken ook kans op een plek onder de eerste plaats hoor.

  1. Mooi

   Dat is duidelijk wat je zegt maar ze hadden gewoon met volle overtuiging voor drie punten moeten gaan,dat geeft wat meer ruimte voor de winterstop.gemiste kans jammer we verdiende ook niet beter.

    1. Mooi

     Nee aangesprokenen niet maar ik kan het helaas niet mooier? maken want het is niet goed genoeg

   1. Heldenzoon

    Goede analyse! Erg origineel om mij wederom met die galspuwer te vergelijken. Geeft een beetje jouw niveau aan….. Lulletje

 15. david1984

  ik heb de wedstrijd live gezien op foxsports 1 ,me partner moest me wakker maken ik viel in slaap van die trage wedstrijd.kan je nagaan ik ging gisteravond om 23:00 naar bed en vanochtend om 11:00 eruit.het was een saaie wedstrijd

 16. skel

  Als je aanvalt hoef je niet te verdedigen……..vandaar dat je europees in de pan wordt gehakt en nu landelijk ook. Onbegrijpelijk dat er ook na 5 jaren nog steeds wordt vastgehouden aan deze filosofie. Het is echt tijd voor een nieuwe visie, trainer en spelers…… Want momenteel wordt je als supporter ongelofelijk in de maling genomen…

 17. San Marco

  Schade blijft gelukkig beperkt maar we hadden verdomme ook uit kunnen lopen!!
  Jammer dat Frank (als ervaren trainer) geen antwoord wist op het 5-3-2-systeem van Utreg tegen een hoofdtrainer die net begonnen is!

  1. PvL020

   Dat is veel makkelijker om het dicht te gooien en af te wachten zoals Ten Hag het doet. Deze clubs hebben namelijk niks te verliezen en wordt afbraak voetbal geaccepteerd. Is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven. Frank zegt het terecht; moeilijk om de muur te slechten. Ik vind alleen dat ze niet genoeg dien om de muur te slechten. Ze zoeken naar een gaatje maar met 5-3-2 komt die nooit en moeten ze gewoon opportunistisch gaan spelen alleen durven ze dat niet.

   1. -buitenkantje rechts-

    Nou..dat is dan lekker makkelijk.. Jongens! Allemaal gehoord?? Als Ajax langs komt gewoon 5-3-2 spelen dan zit de wedstrijd in de pocket.. Daar lag het echt niet aan PvL020.. Tempo..beleving.. passie..over m’n lijk mentaliteit. Dat is de hoofdoorzaak.
    Fel op de man.. Tegenstander geen cm geven.. Vroeg storen op de helft van de tegenstander met het hele team.. Bij de strot grijpen dat Utrecht.

 18. Ramon1

  Vandaag geen fischer afzeiken ? Omdat hij altijdnbsm schuldige lijkt liever hem als el ghazi hoor

 19. Germain

  Ik kijk dit seizoen niet meer denk ik. Geduldig genoeg geweest na 5 jaren controle en balbezit zonder avontuur en opportunisme.

  1. Ramon1

   Ook niet naar de kampioenswedstrijd want er zaten toch ook goede wedstrijden bij we staan eerste na winter is fnoord psv dus na winterstop knallen

 20. afcadeluxe

  hoop dat het bestuur ook gezien heeft dat het3x niks was,wordt tijd dat die verkeerde gierigheid gauw over is…..i.p.v. sanogo huren

 21. LeroyT

  Laatst had je barca om 18:00 uur en Ajax om 20:45. Nou dan is gewoon je avond verziekt als je eerst naar barca heb zitten kijken.

 22. Ramon1

  Laten we deze week vergeten kijk naar de talenten van de beek cerny bazoer tete we hebben lang niet zo veel talenten gehad en we worden echt wel kampioen het was een kutweek ja vergeten en door

Comments are closed.