Rechter doet vrijdag uitspraak uitsupporters FC Utrecht – Ajax

0405utrecht-ajax_opkomst

Het kort geding wat de supportersvereniging Ajax heeft aangespannen tegen het besluit van burgemeester Van Zanen om geen uitsupporters toe te laten aankomende zondag bij FC Utrecht – Ajax heeft vanmiddag plaatsgevonden in de rechtbank Midden Nederland. Namens Ajax waren onder andere algemeen directeur Dolf Collee en financieel directeur Jeroen Slop aanwezig. De rechter heeft beide partijen gehoord en komt vrijdagmiddag met een uitspraak. 

Fans van Ajax vinden dat zij worden gestraft voor het wangedrag van supporters van Utrecht tijdens het vorige duel in De Galgenwaard, in april van dit jaar. Fans uit de harde kern van FC Utrecht zongen toen antisemitische liederen, wat de club op een straf van de KNVB kwam te staan. De bond legde de club niet alleen een boete op, maar bepaalde ook dat tijdens het volgende duel met Ajax de Bunnikside leeg moet blijven.

FC Utrecht heeft de seizoenkaarthouders die normaal op de Bunnikside zitten, een andere plek in het stadion gegeven. Mede daardoor vreest burgemeester Van Zanen voor problemen. Hij besloot daarom dat Ajax-fans niet welkom zijn zondag.

Bron: Twitter

Related posts

6 Comments

 1. Esmeralda

  gewoon zondag de stadion stil krijgen.dat is het beste.
  maar blijf erbij dat FC Utrecht zijn support beloont met wat ze gedaan hebben.als ajax dit was geweest hadden wij veel groter problemen gehad en dan de KNVB met wij kunnen niks eraan doen.Pfffff wat een zooitje daar zeg.
  zij geven toch die boete en straf.zorg dan ook voor dat het ook goed gebeurt.
  maar kom op Ajax geef ze zondag voetballes en laat ze stil worden daar

 2. Slingertje.

  Als de rechter besluit dat de Ajaxfans zondag naar Utrecht mogen zal die burgermeester de wedstrijd verbieden denk ik.
  Kotsmisselijk wordt je van die achterbakse spelletjes van club,politie en burgernicht.

Comments are closed.