Jonk: ‘Ik stop dit gevecht met pijn in mijn hart’

Wim_Jonk1

Wim Jonk is vertrokken bij Ajax nadat de Volendammer al enkele maanden in onvrede leefde met het Technisch Hart bij Ajax. Jonk laat in een persverklaring weten dat hij met pijn in het hart vertrekt bij Ajax maar dat er onvoldoende draagvlak is voor de uitvoering van het plan-Cruijff zoals de nummer veertien het heeft bedoeld.

‘Ik stop dit gevecht met pijn in mijn hart maar ik ben het met de supporters eens dat dit niet voor een rechtbank moet worden uitgevochten. Ik heb twee jaar lang aan de bestuurders gevraagd om een duidelijke verdeling van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het technisch hart. Ik heb ook steeds oplossingen aangedragen maar kreeg daar geen respons op.  Als iedereen over alles gaat en anderen kunnen beslissen over spelers en medewerkers in de jeugdopleiding, zonder kennis en betrokkenheid, dan ontstaat er een onwerkbare situatie. Ik ben en blijf Ajacied maar de toekomst van Ajax en het plan Cruijff ligt wat mij betreft uiteindelijk in handen van de leden’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

24 Comments

 1. Renti

  Had nog ff geduld gehad en ook je eigen ego even aan de kant gezet. Dan was de A1 nu niet de dupe geweest. Na dit seizoen de Boer weg Bergkamp weg en we zijn weer 5 jaar terug in de tijd. Jij had de nieuwe hoofdtrainer van Ajax kunnen worden. Dan had je jou standpunten uit kunnen voeren zonder dat gesodemieter wat er nu gebeurt. Helaas club de dupe en de supporters. Iedereen ziek van het hele gebeuren . Ook constant het afzeiken op elkaar op deze site brengt de eenheid niet ten goede. Jammer het zal altijd zo blijven hoort bij Ajax.

  1. Toppertje

   Hoe bedoel je met geduld hebben? De directie heeft toch een ontslagprocedure ingezet? Denk je echt dat dezelfde directie Wim Jonk als hoofdtrainer zal aanstellen als hij wel zou aanschuiven bij het TH overleg? Je vergeet dat er aan de basis een verschil van inzicht is. Niet alleen binnen het TH maar ook met de directie. Als de A1 de dupe wordt dat komt dat door de directie en niet door Jonk.

   1. Renti

    Hij had het slimmer moeten spelen en de zaak niet op de spits moeten drijven. Zo werkt het in het echte leven ook. Nu zijn er alleen maar verliezers.

    1. Toppertje

     Je kunt bij een verschil van inzicht de discussie blijven aan gaan, je erbij neerleggen of weggaan. In het echte leven leg je je er vaak bij neer omdat je nu eenmaal niet zomaar een andere baan hebt. Het valt Jonk te prijzen dat hij voor zijn mening, en volgens hem het plan Cruijff, is blijven staan zonder zich verder over een mogelijke toekomstige baan als hoofdtrainer druk te maken. Dat heeft niets met je slimmer opstellen te maken. Als het waar is wat we lezen over de grondslag van de discussie kan ik juist heel goed begrijpen waarom hij het op de spits heeft gedreven.

     1. BobbyHaarms

      Ook volkomen mee eens. Geen blaam op dat vlak voor Jonk, eerder heel dapper en moedig van hem. Triest dat Ajax zo met zijn kwaliteitsmensen omgaat.

  2. Mijn Club

   Helemaal gelijk. Bijzonder jammer dit! En idd, ik had Wim Jonk ook graag als opvolger van de Boer gezien. (Mits hij vertrekt uiteraard). Momenteel ben ik wel tevreden over hem.

 2. BobbyHaarms

  Ajax heeft wel vaker mensen gedumpt om ze daarna terug te kopen. Als er 1 is die ik dit gun is het Wim wel

 3. Iceman

  Jaaa klopt. Eerst de mensen dumpen en daarna weer terugkopen. En zo blijf je bezig en je zal als Ajax zijnde nooit bereiken wat men had bereikt in 95/96. Toen waren we super goed. En nu zijn niks nul , nul Europesche bakken we er niks van. En in eredivisie kunnen we niet eens winnen van die lampen en niet eens twee keer van die kakkerlakken. Goed beleid.

 4. Slingertje.

  Hij zal wel een leuke zak met geld hebben meegekregen.
  Niet raar opkijken als hij bij PSV opduikt binnenkort of misschien regelt Cruijff een baan voor hem bij Barca.

 5. EugAjax

  Als hij bij PSV uit komt weet je meteen dat Jonk met de waarheid ook een loopje neemt. Volgens mij heeft hij juist gezegd op en top Ajacied te zijn. We zullen zien wat zijn woorden waard zijn, dan komen de meesten hier meteen erachter dat niet alles wat Jonk zegt ook de waarheid is.

  1. Indojood

   Hijg, hijg, kwijl, kwijl, zit je er al klaar voor? Er is geen enkele indicatie dat ie die kant op gaat.

   1. EugAjax

    Klopt alleen is hier daar iedereen heel bang voor. Vandaar. Ik bedoel er juist mee te zeggen dat de mensen hier daar niet bang voor hoeven te zijn want een echte Ajacied, zoals Jonk claimt te zijn, doet dat niet toch?

    1. BobbyHaarms

     Onzin. Hij is niet meer welkom bij Ajax en zal thuis toch de mondjes moeten voeden. Hij is op en top Ajacied maar als over een poosje Psv, Groningen, Volendam of wie dan ook aanklopt lijkt het me logisch dat ie gaat.

 6. EugAjax

  Als echte Ajacied zou ik persoonlijk uit principe nooit werken voor PSV en Feyenoord. Buiten die twee clubs is het heel logisch dat Jonk of wie Dan ook snel een baan heeft weer. Dat klopt. In geval van Jonk heeft hij al op zijn minst 4 geinteresseerde clubs dus er is geen reden qua financien en of gezin voeden voor hem om voor PSV te kiezen. Ik denk ook dat hij dat niet zal doen. Gezien zijn visie, dat strookt zeker niet met de PSV visie qua opleiden. Dan staat het TH, waar hij niet meer mee wilde praten, veel dichter in visie bij Jonk dan PSV doet. Maar goed we zullen zien. Hij gaat wsl bij een mooie club aan de slag en levert wsl weer goed werk, en ja ook ik vind het doodzonde dat het bij Ajax spaak gelopen is.

 7. AjaxBarcelona

  Ook een echte Ajacied houdt gewoon van het spelletje. Een voetballer wil spelen en een trainer wil trainen. Ze zijn verslingerd aan het spelletje. Met clubs uitsluiten om voor werken komt er geen brood op de plank. Dat geldt ook voor een echte Ajacied. Compleet flauwekul om teams als werkgever uit te sluiten.

  1. Toppertje

   Eens AB. Dit is typisch supportersgeklets. Voetballers en trainers zijn daar veel zakelijker in. Als je hart op het veld ligt en een club biedt je die mogelijkheden onder goede voorwaarden. Dan kan ik daar best begrip voor opbrengen.

  2. EugAjax

   Echte Ajacied houd zeker van spelletje en eens hoef je geen echte Ajacied voor te zijn om van spelletje te houden. Logisch. Ik heb het meer over Jonk zijn visie. Als hij echt zo zwart wit is in geloof plan Cruijff, dan is werken voor PSV geen optie. Ze houden daar ook van spelletje alleen totaal andere visie over opleiden that’s all

 8. Pazuzzu

  Naar wie is hij gegaan toen Bergkamp naar Arsenal ging? Juist! Ik heb hem en Overmars nooit als echte Ajacieden gezien. Kijk bv naar Marc zijn doorgedrukte overgang naar Arsenal en de dingen die hij toen in de Arena nog wel bij zijn ruzie achtige overgang beweerde. Als vooral Overmars en minder Jonk echt goed waren dan hadden ze al bij de Engelse top/subtop gewerkt. Om over Sar maar niet te spreken. Uithuilen en opnieuw de juiste weg vinden. We staan nog wel op 1 al is het maar in Nederland.

Comments are closed.