Supporters en clubleiding Ajax niet naar Utrecht

0405utrecht-ajax_opkomst

Zoals al eerder bekend was mogen er op 13 december geen uitsupporters aanwezig zijn tijdens FC Utrecht – Ajax op last van burgemeester Van Zanen. Het was namelijk de bedoeling dat supporters van FC Utrecht gestraft zouden worden voor de kwetsende liedjes die ze zongen tijdens de vorige editie van het beladen duel maar schijnbaar ziet de burgervader de ernst van de situatie nog steeds niet helemaal helder in.

De clubleiding van Ajax toont zich vandaag solidair met de supporters en gaat op 13 december ook niet naar Utrecht. Ook geblesseerde en geschorste spelers en andere afgevaardigden gaan niet naar De Galgenwaard. FC Utrecht stelde de fans van de bewuste tribune vervolgens wel in staat om kaartjes voor andere vakken te kopen. Volgens Van Zanen is het daardoor erg lastig om de veiligheid in het stadion van FC Utrecht te garanderen. De clubleiding voerde donderdag nog een gesprek in Utrecht met de autoriteiten, maar ook dat loste niets op.

Edwin van der Sar, directeur marketing bij Ajax, heeft een brief gestuurd aan de burgervader van Utrecht met de vraag om in een gesprek het besluit toe te lichten en de problemen uit de weg te ruimen. De Amsterdammers probeerden namelijk al met allerlei initiatieven te overtuigen dat een wedstrijd met Ajax-supporters in Utrecht mogelijk zou moeten zijn. Maar elk voorstel werd van tafel geveegd.

In een verklaring laat Ajax het volgende weten over de beslissing: ‘Helaas stonden ze niet open voor de verschillende voorstellen die Ajax heeft gedaan en bleef de burgemeester bij zijn standpunt. Hierop besloot de directie Ajax solidair te zijn met de eigen fans en de wedstrijd FC Utrecht – Ajax dus ook niet te bezoeken’.

Bron: Ajax.nl

Related posts

24 Comments

 1. ajaxpers

  En de spelers doen er ook goed aan om Utrecht hiervoor keihard te straffen door een 0-6 overwinning.

   1. Remco425

    De KNVB kan hier niets doen. Formeel voert fc utrecht de straf uit. De bunnik zijde blijft leeg. Ik kan me alleen wel voorstellen dat de KNVB fc utrecht bij een volgend vergrijp, voor wat gebeurde bij utrecht – Twente bijvoorbeeld, veel zwaarder straffen. De clubleiding van fc utrecht heeft de KNVB in hun hemd gezet en de bestrafden meegeholpen hun straf te ontlopen.

 2. AjaxBarcelona

  Eigenlijk moeten we drie strafpunten op de koop toe nemen en moet het team ook niet gaan. Racisme mag nooit de winnaar zijn.

     1. FdB=Ajax

      Ach, we moeten ook niet opeens de moraalridder uit gaan hangen. Joden is een geuzennaam, ontstaan omdat deze bevolkingsgroep vroeger gediscrimineerd werd. Nu loopt iedereen uit volle borst Joden te roepen, dan kun je verwachten (ik praat het niet goed, laat dat duidelijk zijn) dat andere clubs dat weer tegen je gaan gebruiken.

     2. AjaxBarcelona

      Dus Joden aan het gas ed is niet zo iets om je druk om te maken? Lekker laten gaan? Apengeluiden, niks van aantrekken? En @BR als er tijdens een wedstrijd kwetsende spreekkoren zijn, ze staan beschreven in de KNVB regels en de scheids doet niets …… van het veld lopen inderdaad.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ga een eind met je mee.. Maar wat doen we als de volgende uitwedstrijd er weer spreekkoren zijn? We kunnen niet elke uitwedstrijd wegblijven..

 3. Charka53

  Ja Floris de Utrecht supporters hebben zich nog al misdragen en daarom worden wij gestraft en de daders krijgen een plekje ergens anders in het stadion het is te gek voor worden netjes opgelost hoor fc Utrecht en die mafioso van de KNVB

  1. Floris Stempel

   ik weet dondersgoed waar het om gaat en dat is geen racisme. Joden zijn geen ras, het is een religie…
   Allemaal effe blijven nadenken ipv domweg iets roepen…

 4. Kuijff

  Als we niet gaan, wint racisme. Spelen, dik winnen en de hele Arena gratis vol met de wedstrijd op grote schermen.

  Dikke vinger voor de Bunnik-zijde.

  1. AjaxBarcelona

   Als we niet gaan, gaat het de wereld rond dat wen team opstaat tegen racisme. Teams moeten bij spreekkoren van het veld gaan. Op het moment dat teams die opstaan tegen racisme worden gestraft, dan wint racisme. Laat de bonden dat maar eens flikken.

 5. Ramon1

  Hier kan ik met mn hoofd niet bij hun misdragen zich en onze supporters zijn niet welkom wel goed dat bestuur ook niet gaat maar het is toch de wereld op zn kop moet
  Niet gekker worden

 6. lezerG

  Ik vind dat ze wel moeten gaan. Je kunt beter je eigen team steunen dan zo’n niets uithalende boycot doen.

 7. Sluk

  Helaas ligt niemand er wakker van dat de clubleiding er ook niet bij is. Van het veld lopen en strafpunten voor lief nemen zou nog wel grappig zijn in zo’n vol stadion. De knvb had het sjoemelen met de straf nooit toe mogen staan.

 8. WezepAFCA

  het dagje utrecht stad staat bij ons en bij veel suporters al gepland. Wordt gezellig

 9. Remco425

  De clubleiding van utrecht levenslang de toegang tot de Arena ontzeggen. Die zijn hoofdschuldig aan deze schandelijke daad en zijn nooit meer welkom! Dat is het statement waar Ajax mee moet komen. Dan maak je openlijk een punt en laten ze openlijk zien hoe schandelijk het is wat het bestuur van fc utrecht heeft gedaan.

Comments are closed.