Johan Cruijff: ‘Ik denk dat ik gepiepeld word’

1125cruijff

In zijn column in de De Telegraaf laat Johan Cruijff blijken dat hij verbolgen is over het feit dat zijn werk beloond is met het ontslag van Wim Jonk. Johan heeft geholpen de financiële situatie bij Ajax op te knappen en vraagt zich hardop af: ‘Is het dan vreemd dat ik denk dat ik gepiepeld word?’

De grootmeester plaatst voornamelijk vraagtekens bij Dolf Collee. ‘Collee komt bij ABN Amro vandaan en is dus een man van de bank. Iemand die misschien niets van voetbal, maar zeker iets van cijfers moet weten. Als nu blijkt dat de hele financiële gezondmaking van Ajax grotendeel te danken is aan de samenwerking tussen Jonk en De Boer, hoe kan je dan vijftig procent van je succesformule buiten de deur zetten?’

De nieuwe koers bij Ajax werpt toch zijn vruchten af, vervolgt Johan Cruijff in zijn column. Wim Jonk heeft grote talenten afgeleverd en Frank de Boer heeft daar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Deze werkwijze heeft Ajax al zo’n slordige 80 miljoen euro opgeleverd en Johan kan het niet verkroppen dat juist Wim Jonk nu weg moet.

 

Related posts

73 Comments

 1. Litmanen

  het moet niet veel gekker gaan worden. Nu heeft Cruijff voor het geld op de bank gezorgd?
  Hij slaat nu door hoor!
  Eerst Overmars belachelijk maken als netto Marc en nu dit?

  1. Velibor

   Litmanen dat staat er helemaal niet man! Er staat geholpen om de financiële situatie op te knappen en zorgen dat het kapitaal met de jeugd verdient word,tjonge jonge als Cruijff wat zegt dan duik jij er gelijk op dat lijkt op vooroordelen haha.

    1. dickst14

     Klopt Litmanen is helemaal weg van Ricardo van Rhijn en fel tegen Cruiff. Je zou haast denken dat ie er geen bal verstand van heeft.

     1. toon61

      begrijpend lezen is moeilijk voor hem , en hij heeft er de ballen verstand niet van , moeilijk hoor lezen .

   1. Indojood

    Litmanen (zo jammer dat hij deze naam misbruikt, als de echte Litmanen mocht meelezen, trek het je niet aan, Jari, het is maar een verwarde geest die parasiteert op jouwe goede naam!) deed de aanstelling van Michels in 1965 af als iets uit het verre verleden en wekte hiermee de indruk het niet significant te vinden. Hij zegt van 1953 te zijn dus heeft de belangrijke tweede helft jaren 60 meegemaakt. Je vraagt je af wat hij daadwerkelijk aan het doen was toen Ajax begon aan de bestorming van de top. Om het heden te begrijpen en waarom Cruijff een bepaalde kant op wil moet je bewust van zijn van de belangrijkste gebeurtenissen uit het verleden, de aanstelling van Michels en de doorbraak van Cruijff. Deze periode heeft onze club gemaakt tot een roemruchte en nog steeds bewonderde club. Verplichte kost voor iedere Ajacied, ook de jongeren onder ons.

    1. Litmanen

     Mafkees, ik heb alleen maar aangegeven dat ook zonder Michels Cruijff de beste van de wereld was geworden. Maar, er wie ere toekomt, je maakt er een prachtig verhaal van.

  2. Indojood

   De enige die doorslaat ben jij maar blijf zo doorgaan, het is leuk om iemand een mentale inzinking te zien krijgen om een paar meningen die je niet aanstaan. Ik lees je bijdragen met veel plezier.

   1. Litmanen

    Laatst schreef hier iemand: Als Ajax de CL wint dan is het de verdienste van Cruijff. Alles wat er mis gaat is de schuld van anderen.
    En ja hoor, Jaap de Groot heeft weer iets nieuws verzonnen om Cruijff een veer in zijn kont te steken, namelijk het positieve banksaldo van Ajax.
    Keep dreaming.

    Als mensen denken dat ik iets tegen Cruijff als voetballer of als trainer heb/had dan zijn dat de mensen die begrijpend lezen moeten gaan volgen.

    Maar het is weer maandag en de Telegraaf vindt de puinhoop bij Ajax nog niet groot genoeg, dus we gooien er nog een vat olie bij.

    Intussen staat Ajax gewoon boven aan in Nederland, boven het veel geprezen PSV en Feijenoord. Met steeds beter voetbal. Is dat dan weer de verdienste van Jonk?

  3. creutz1977

   Ben het met je eens hoor… Johan roept steeds veel van een afstand… en iedereen neemt alles maar voor zoete koek aan… en steeds maar via zijn columns afgeven op ajax vind ik ook niet kunnen… en net wat Jaap laast zei… Dat Johan veel roept maar nooit is wezen kijken maar wel oordelen

   1. Litmanen

    Je bedoelt Cruijff? Als je zo’n grote fan bent, spel zijn naam dan goed.
    Eerst roept Cruijff in de krant dat er geen plan Cruijff is, dan moet iedereen zich er aan houden, dan is er een plan Ling waar iedereen zich aan moet houden en ten slotte neemt hij afscheid omdat hij zijn zin niet krijgt in de zaak Jonk. Overigens een zaak waar hij de anderhalf jaar daarvoor ook al afstand van had genomen. Jonk deed namelijk al anderhalf jaar niet mee met het TH.

    1. creutz1977

     laat lekker gaan litmanen… mooi dat mensen er tegenin gaan maar met onderbouwde argumenten komen ze nooit… Dus roepen ze maar wat…

 2. Charka53

  Volgens mij zijn er steeds meer tegenstanders tegen JC dat vind ik jammer hij heeft en betekend veel voor Ajax en zijn supporters en er is of was een doel naar waar we streven maar als nu iedereen het beter gaat weten en een andere koers wil gaan varen hebben we een goed voor beeld …..FC Twente

 3. ToonHJ

  Let wel, zover een buitenstaander weet, vind ik de visie van Cruijff zeer goed. Maar ik denk dat de 80 miljoen die de afgelopen jaar zijn verdiend nog niet op zijn conto geschreven mag worden maar op zijn voorgangers!

 4. Wembley71

  Ik dacht dat het mirakel zijn banden met de club verbroken had of in ieder geval zijn handen teruggetrokken had………blijft kennelijk toch lastig

  1. Litmanen

   De Telegraaf wil graag de komende ledenvergadering beïnvloeden en dat kan prima via de kolom van Cruijff. Cruijff en aja worden beiden beschadigd op deze manier. Met dank aan de “journalist” Jaap de Groot.

  2. Zlatan

   Johan wil dat het goed gaat met de club ,waar hij begonnen is ( met veel succes ) . Toptalent !!!

 5. Kuijff

  Mee eens. Bovendien is het wel heel makkelijk om resultaten als het je uitkomt aan individuen te hangen…

  Management en technisch hart hebben daarin geen bijdrage geleverd?? Lijkt me sterk.

 6. Slingertje.

  Helemaal gelijk.
  Ze lachen in zijn gezicht maar zodra hij zich omdraait schoppen sommige mensen bij Ajax hem in de rug en die rotte appels moeten eruit.

 7. PvL020

  Ja en als Jonk dit aflevert bij de Boer, waarom schuift hij dan niet aan? Jonk graaft dus z’n eigen graf

 8. AjaxBarcelona

  Tandjes Litmanen, kom er net achter dat Cruijff zijn naam verkeerd gespeld heeft op zijn schoenen en bij zijn foundation. Zou hij het zelf weten dat hij zijn eigen naam verkeerd laat spellen?

 9. Indojood

  Cruijff is Nederlands en Cruyff is de internationale spelling omdat buitenlanders en de Litmanen van deze site de “ij” achter de “u” niet begrijpen. 🙂 Beiden zijn goed.

 10. BobbyHaarms

  Begrijpend lezen ja. Nou je hoeft toch geen professor te zijn om te begrijpen dat de hele opzet van Cruijff en positieve resultaten van o.a de A1 zijn vruchten afwerpt? En elke keer dat gezeik over de Groot en de boel opstoken. Ja, de Telegraaf plaatst de column van Johan dmv Jaap, so what? Cruijff, Jonk en nog een aantal anderen hebben iets magisch wat dat zooitje van de RVC en het bestuur duidelijk niet hebben: clubliefde..

 11. AjaxBarcelona

  Heeft die Litmanen een hersenspoeling gehad of zo? Woont hij ook in Vught? Op de een of andere manier is het opeens een hele andere Jari geworden. In gedrag meer Toon Litmanen of zo. Wel vervelend hoor, weer eentje die je niet zo serieus moet nemen. Blijven er heel weinig over zo. Moosie!!!!!!! Niet afhaken he. 🙂

  1. Moosie

   Ik haak niet af hoor.
   Il lees met veel vermaak de column van Johan.
   Lidmanen de kolom. 🙂 .
   Hij vindt alle stukken in het Parool en de volkskrant 100% waarheid en alle in de televaag gelul.
   Een stukkie gezeik van de assistent van jong Ajax een feit, en een column van Johan olie op het vuur.
   Tja en maar iedereen de maat nemen en voor mafkees uitmaken.
   Maar wel janken als iemand hem voor achterlijke mongool uitmaakt.
   Want dan ben je een drugsgebruiker en hooligan.
   Zo werkt onze Lidmanen.
   Eigenlijk heeft hij gewoon een probleem met zichzelf en omdat hij dat niet wil onderkennen blijft hij maar aanzeiken tegen Johan.
   Ik heb het gevoel dat het Peter r de vries is en nu nog kwaad is dat hij zijn bestuursfunctie door zijn neus geboord zag worden door onze Johan.
   Of eentje van de familie Coronel.
   Het is in ieder geval een ongelooflijke eikel met een soort Übermensch gevoel wat je eigenlijk ook bij Nazi’s ziet, dat samen met zijn oproepen tot geweld tegen de harde kern voor het boycotten van Ajax vs Cambuur , en je hebt een heel eng mannetje.
   Maar wees gerust ik haak niet af.
   Ajax zit in mijn bloed.

   1. AjaxBarcelona

    In ieder geval nog één zekerheid in deze roerige tijden 🙂 gelukkig dezelfde bloedgroep.

 12. Litmanen

  Moosie, goed dat jij mensen als AB, Bobby, Indojood, 1958 , Zlatan, toontje, Dickst ea allemaal steunt. Ze zullen allemaal erg blij zijn dat jullie hetzelfde niveau hebben bereikt.

  Jammer, dat ik buiten een hoop gescheld en onzin weinig argumenten tegen kom. JC heeft Ajax achter zich gelaten want hij kreeg zijn zin niet. Als jullie nou eens hetzelfde doen?

  Ik ben name lijk bang dat Jonk toch echt binnenkort zijn spullen gaat inleveren. Dat is misschien jammer maar wel volledig zijn eigen schuld.

  Nou, kom maar met de volgende scheldkanonnade. Ik rol van de bank.

  1. Moosie

   Jij rolt niet van de bank man want je zit jezelf al weer de hele dag af te trekken op je bank.
   En hoe zag je het nu.
   Wij motten allemaal oprotten omdat jij vindt dat Cruijff of Cruyff moet oprotten.
   En dat dan weer omdat jij vindt dat jouw selectieve waarheid de enige echte waarheid is.
   Sodemieter toch zelf een end op man.
   Je bent al maanden bezig met je gejank en je krijgt al maanden de deksel op je neus.
   En buiten dat je steeds grappen van anderen jat omdat je zelf niets nieuws kunt verzinnen , is het alleen maar een herhaling van zetten.
   Alles wat pro Cruijff Cruyff is, is gelul en gelogen in jouw kleine bekrompen visie,en wat wel in jouw straatje past is de waarheid.
   Ik heb lang de rvc en Overmars verdedigd en toen bleek dat zij er een kolerebende van hadden gemaakt mijn mening veranderd.
   Jij komt niet verder dan mensen aanvallen op hun spelling en roepen dat Johan meer had moeten doen.
   Die 80 miljoen staat op de bank omdat volgens de visie van Johan er geen Atouba’s meer gehaald zijn met contracten van 4 jaar.
   En trouwens weet je nu wel zeker dat ,dat niet allemaal mijn accounts zijn?
   Maar Heil Lidmanen nietwaar?

 13. Litmanen

  Je niveau stijgt en stijgt en stijgt….. Ben bang dat die mannen met die witte pakken binnenkort weer voor de deur staan. Schrijft wel lastig hoor, met zo’n dwangbuisje.

  1. AjaxBarcelona

   Beste Litmanen, Toontjelager niet aan mijn kant plaatsen aub. Zijn mening doet niet ter zake maar met pootje over istie aan jou kant gekomen of je het leuk vindt of niet. Zelfde soort stoornis.

  2. Moosie

   Ooh was effe bang dat je de gestapo ging sturen.
   En dat van die dwangbuis is zeker ervaring.
   En zoals Ab schrijft Toonincest zit al maanden in jouw kamp.

  3. RobbyZ

   Stumpert,(nep-litmanen)door welk plan heeft Ajax nu zoveel miljoenen op de bank? Je snapt er niks van jij,zit je in een gekkenhuis ofzo? Wat kan jij dom lullen hier als het over dat plan Cruijff gaat,je snapt er geen zak van geloof ik en nu is het Jaap de groot weer die de waarheid verteld,ga je nou eens verdiepen in de hele club Ajax en niet alleen het eerste en trek dan je bek open met je domme gelul!

 14. Ajax1958

  Hoe kan dat nou? Ik hou ctrl- alt-dekte ingedrukt, maar die Lidmanen blijft maar wauwelen. Meer mensen last van? Zal toch geen virus zijn? 🙁

 15. EugAjax

  Cruijff DENKT dat hij gepiepeld word. Dat is waarschijnlijk ook zo alleen is het zo dat dat komt omdat Jonk ze de ruimte geeft om ze te piepelen. Al ze allemaal, behave mighty Jonk, al tegen Cruijff zijn geeft zijn mighty Jonk de stokken aan om mee te slaan. Overigens denk ik niet dat de Groot onze Cruijff kan gebruiken voor een telegraaf colom onder de naam Cruijff. Dan zou hij pas echt gepiepeld worden. Ik geef wel toe dat er vele raarheden zijn gebeurd als je zijn kolom goed leest. Anyway wat ook heel grappig is.forum hier heeft over algemeen hele andere zienswijze als die op Ajax netwerk.word hier Cruijff en Jonk op handen gedrage. Op Ajax netwerk juist niet (meer). Grappig om te zien. Ajax gaat onder tussen door op de weg Cruijff, kijk goed naar de spelers die spelen laatste weken. Dus volgens mij maken de meesten hier zich drukker Dan nodigt is.

 16. AjaxBarcelona

  Ja opvallend he. Opeens benadrukken dat je de lijn Cruijff gewoon volgt. Opeens verse jonge spelers speeltijd geven. Toevallig allemaal vlak voor een arbitragezaak. Ziet u wel, we luisteren best naar Jonk hoor. Enne …… Oh ja …….. ledenvergadering straks. Zou een en ander iets met elkaar te maken hebben? Volgens mij momenteel gewoon een aardig wespennest.

  Mijn advies aan Jonk: je moet niet met het merendeel meer willen samenwerken. Gaar uiteindelijk ten koste van je gezondheid en dat is het nooit waard. Mijn advies aan Johan: de winter komt er aan en de nodige behandelingen. Laat ze het in Amsterdam maar lekker uitvechten en bekommer je gewoon om jezelf nu. In een meer rustiger tijd zal duidelijk worden wat er werkelijk is gebeurd en zullen menig oogjes alsnog open gaan.

  Hier doet men in het algemeen graag aan clubmensen beschadigen. Beetje vreemde hobby. Als ze met gelijke munt worden terug betaald is de wereld te klein.

  Ik zou zeggen: op naar de wedstrijd tegen de Friezen. Uitslag 4-0 met 2 goals van onze Deen Fischer. Stoeltje heb ik niet meer maar ik zal er niet minder van genieten.

  1. -buitenkantje rechts-

   Ja? Zou een en ander met elkaar te maken hebben? Ik wil dat eigenlijk niet geloven.. Dan vallen bij mij toch een paar personen behoorlijk van hun voetstuk.

   1. Litmanen

    Ja buitenkantje, AB heeft overal zijn vrienden, vooral in de omgeving van Jonk. Vandaar ook dat hij hem adviseert. Waarschijnlijk heeft AB hem ook geadviseerd al anderhalf jaar niet aan te schuiven bij het TH.

    Goeie adviseur hoor, die AB.

    1. Moosie

     Jij zou eens wat meer naar de adviezen van je psychiater motten luisteren zou een hoop schelen.

   2. AjaxBarcelona

    @BR: als ik de afgelopen weken bekijk vind ik het gewoon erg opvallend. @LM: je geeft een prachtig voorbeeld van verdraaien van woorden en interpretatie. Dank hiervoor. Je geeft je eigen “kunnen” hier erg mooi weer.

 17. Heldenzoon

  Op elk familiefeest kom je een bejaarde man tegen die alles mag zeggen. Ach, hij heeft de oorlog meegemaakt, hij was er al toen we nog geen tv hadden en toen je negerzoenen nog gewoon negerzoenen mocht noemen. Racistische opmerking? Oh – het is opa maar, vroeger zeiden ze dat……

  Johan begint nu een beetje de bejaarde man te worden. Roept iets met 10% waarde en Ja-knikker Jaap schrijft de overige 90%. Het gaat te goed met Ajax; staan eerste en dat zint de pers-maffia niet! Eerste en dat zonder naar ‘ons’ te luisteren!! Even Johan bellen; vind je niet dat je gepiepeld word, Johan……….

  En het Cruijff/Telegraaf klapvee schreeuwt moord en brand….

  Oh, ik las weer dat iemand met een afwijkende mening geen Ajax-fan is. Of zelfs een Nazi is….. Tja, zo win je elke discussie

  1. Moosie

   Zit toch niet te zeiken man.
   Een Ajacied lult niet zo over Cruijff.
   En iemand die met wapenstok gewapende ordetroepen op stakende mensen wil afsturen noem ik een nazi ja inderdaad.
   die stukkies die jij schrijft daar hebben we wat aan.
   Flikker toch op pannekoek.

  2. Litmanen

   Dank je Heldenzoon. Fijn om te weten dat er meer mensen zijn die hun gezonde verstand gebruiken.

 18. Heldenzoon

  Fijne genuanceerde onderbouwing. Diezelfde Cruijff die voor Feijenoord ooit kampioen maakte en de beker liet winnen? Zat jij toen ook een jaar in De Kuip te geilen met Johan?

  Nu ik je eindelijk begrijp ben ik het met alles wat jij schrijft eens. Mag ik mijzelf van jou nu weer Ajacied noemen?

  1. Moosie

   Als Harmsen hem toen niet op zijn ziel had getrapt hadden wij dat jaar kampioen geweest sukkel’
   Als je niet weet hoe het in elkaar zit mot je niet janken.
   Keer op keer zijn er mensen binnen Ajax die denken dat z\e het beter weten en keer op keer bewees Johan hun ongelijk.
   Jij past ook in dit rijtje.

   1. Litmanen

    Ik zal kijken of ik JC zo ver kan krijgen dat hij in de Telegraaf gaat roepen: ” alle Moosie ’s springen morgen van de Westertoren!”
    Zeker weten dat we dan geen last meer van je hebben.

   2. Ajax1958

    Moosie, sommige mensen hebben last van hun lange termijn geheugen wat ze in de steek laat. ( of ze hebben niet genoeg ruimte in hun pan, om informatie op te slaan)

 19. Kuijff

  Harmsen trapte niet alleen op zijn ziel, maar ook op zijn bankrekening. Volgens mij vond Ajax het niet meer zo’n goed idee dat Cruijff standaard een deel van de recette kreeg. Daarover is discussie gevoerd en Johan trok de conclusie om te gaan.

  Het speelde mee dat het bestuur, onterecht, inschatte dat Cruijff aan kwaliteit in had geboet. Van dat ongelijk overtuigde hij ze in Rotterdam.

  1. Litmanen

   Helemaal waar. JC maakte de opstelling daar en zorgde dat hij genoeg lopers om zich heen had zodat hij nog een jaar kon schitteren. En dat deed hij. In Rotterdam. Ja Moos’, in een Feijenoord shirt…….

  2. Moosie

   Voordat Johan terugkwam zaten er gemiddeld 8000 mensen in het stadion.
   Na zijn terugkeer zat het stadion vol.
   Dus ja hij vroeg een deel van de recette omdat al die mensen ook voor hem kwamen.
   Dat jullie alles aangrijpen om Johan in diskrediet te brengen geeft alleen maar aan wat voor verschrikkelijke stumperds jullie zijn.
   En Nietmanen ik kan niet van de Wester springen want die is al gereserveerd voor jou.
   Net als de Amstelbrug, de Shelltoren, en alle perrons van het centraal.

   1. AjaxBarcelona

    Mensen vergeten voor het gemak dat het salaris van Cruijff afhankelijk was van het aantal toeschouwers. Het was niet plus plus.

    1. AjaxBarcelona

     Valt me trouwens op dat LM inmiddels al 5 verzoeken om nadere uitleg heeft genegeerd en dat hij niets normaals meer weet bij te dragen. Dat laatste was al een moeilijk punt maar ach. Sinds de rapporten, in pdf, hier ook op de site staan blijft het helemaal qua argumenten angstvallig stil. Nu nog de raad van Moosie opvolgen en het is doodstil (tsja, discussies gaan soms hard 🙂 maar ja wie de bal kaatst kan de bal terug verwachten)

 20. Heldenzoon

  Bureau Ling, voor het doorschijnen van al uw zakelijke aktiviteiten. Helemaal niet geschreven met een Johan brilletje op. Ben je gek? Nee joh, heel neutraal…….

 21. AjaxBarcelona

  Als je de opdracht krijgt om na te gaan wat er terecht is gekomen van je plannen is het logisch dat het plan van Cruijff als leidraad wordt genomen. Dat was de opdracht. Beetje verkrampt proberen zaken krom te trekken hoor zoontje.

  1. AjaxBarcelona

   Maar ik begrijp je wel hoor, je moet iets proberen. Is alleen beetje lucht. Zonde.

Comments are closed.