‘Mogelijke degradatie FC Twente heeft gevolgen voor Ajax’

0913uitvak fctwente-ajax

Het is momenteel goed mis met FC Twente en waar de club eerder al punten in mindering is gebracht wegens het niet op orde hebben van de boekhouding, is er opnieuw een zaak aan het licht gekomen die de club weleens zwaar kan treffen. Het contract wat toenmalig voorzitter Joop Munsterman afsloot met de investeerdersgroep Doyen blijkt van alle kanten niet te kloppen.

De Tukkers gingen vorig jaar in zee met Doyen, dat de club vijf miljoen euro netto betaalde in ruil voor de transferrechten van zeven spelers. Er was volgens FC Twente geen sprake van een zogenaamde Third Party Ownership. Nu lijkt daar mogelijk toch sprake van, omdat in de door Football Leaks gepubliceerde overeenkomst wel degelijk ‘goedbedoelde’ constructies staan. Als FC Twente bijvoorbeeld een goed bod op een speler zou weigeren, moet de club het investeerderfonds compenseren. De KNVB keurde oorspronkelijk de samenwerking goed maar nu schijnt dat die samenwerking heel anders in elkaar steekt dan dat men toentertijd heeft voorgelegd aan de KNVB. Hierdoor zal de bond een onderzoek starten waarbij FC Twente een geldboete, opnieuw punten in mindering of zelfs degradatie naar de Jupiler League boven het hoofd hangt. In het laatste geval zullen alle clubs de behaalde punten tegen de Tukkers moeten inleveren. Zo zou Ajax één punt kwijt zijn terwijl psv en feyenoord na hun winstpartij drie punten minder zullen hebben in de huidige ranglijst.

Bron: De Telegraaf

Related posts

35 Comments

  1. De Ajacied

   Ja snap de tekst niet goed hoor,
   Als Twente degradeert heeft Ajax 1 punt in mindering en de kakkies en lampekapjes 3 punten in mindering dat heeft geen nadelige maar voordelige gevolgen voor Ajax ? ?⚽️⚽️

   1. Kneks

    Dat komt omdat Ajax heeft gelijkgespeeld tegen Twente en feyenoord en psv hebben gewonnen. Oftewel, de gehaalde punten tegen Twente worden in mindering gebracht.

 1. Hika77

  Lekkere titel van het stukje. Degradatie heeft niet alleen gevolgen voor Ajax maar voor de hele eredivisie.
  Jammer voor de supporters dat hun management zo loopt de prutsen.. Hé, dat komt me bekend voor.. ?

  1. pietprecies

   Inderdaad zeg! Alleen hebben wij 100+ miljoen op de bank staan en Twente heeft zich jaren lang gedragen alsof ze dat hadden terwijl het niet zo was, wat dat betreft moeten we dan maar blij zijn dat men bij Ajax (te) zuinig is!

 2. Geroldkohlen

  deze gevolgen zijn in het voordeel van ajax, lekker laten degraderen, dat is ook weer een wedstrijd minder en een wedstrijd eerder eventueel kampioen, ik stem voor hahaha

 3. Ajaxleon

  Liever op eigen kracht de titel dan via een cadeautje van de knvbmafia, we mogen nog steeds niet naar Utrecht over drie weken, dat kan ook omgezet worden in een 0-3 overwinning voor ons.

  1. Amoebe

   Eens! Geen cadeautjes!!!

   Verder hoop ik dat Twente er weer bovenop komt. De competitie moet weer veel en goede tegenstanders krijgen. Beter voor het Nederlands voetbal in zijn geheel.

   Ajax kan wel kampioen worden en daar kunnen wij dan heel blij mee zijn maar we willen toch weer meetellen??

   Dus veel zware, slopende wedstrijden graag en ik hoop dat Twente daarbij kan helpen.

 4. Toppertje

  Degradatie zal nooit in een lopend seizoen zijn. Beetje flauwekul dus om met punten in mindering voor de overige clubs te schermen.

  1. Rene1964

   Lijkt me ook erg stug! Die wedstrijd is gewoon gespeeld, en het zou normaliter nergens op slaan om zomaar punten in de schoot geworpen te krijgen. Hoop dat Twente gewoon behouden kan blijven voor de eredivisie. Hadden we daar maar moeten winnen!

 5. Ajax nr 1

  Het zou toch schande zijn als twente zou degraderen laten we eerlijk zijn. Dat alleen door een paar sukkels in het bestuur. Kijk de supporter heeft hier helemaal geen weet van net als wat er allemaal bij ons Ajax gebeurt. Voor het zelfde geld gebeurt het morgen ook bij ons. God mag het weten wat ons nog te wachten staat met onze eigen problemen. Fc Twente sterkte

 6. Didron

  ‘…heeft gevolgen voor Ajax’ in de kop zou eigenlijk moeten zijn ‘… heeft positieve gevolgen voor Ajax’!
  Ook al zou het positief zijn, hoop ik persoonlijk toch dat FC Twente in de Eredivisie blijft!

  1. paulvos

   Ziyech in de winterstop direct halen. Twente moet toch verkopen, kunnen zijn salaris niet meer betalen.

   1. Hika77

    Klaassen gaat geen 34 wedstrijden per jaar spelen. Daarnaast is schöne een geweldige voetballer maar ook geen 18 meer. Topaankoop dus lijkt me..

    1. Rene1964

     Schöne behoort in de beste tijd als voetballer te zitten nu. Kan nog zeker vier, vijf jaar op ‘ons topniveau’ mee. Eredivisie niveau dus.

    2. f-side64

     je zit dan nog met gudelj bazoer en sinkgraven ajax heeft meer behoefte aan een veel scorende spits die per seizoen tussen de 25 en 30 goals maakt in de competitie en in de cl of el minimaal 15 en in de beker minimaal 10

 7. PvL020

  Niks aan de hand toch? Raakt dan niet alleen Ajax. Eigenlijk alleen maar beter want bij 010 en Pisvee gaan er 2 punten meer af dan bij Ajax

  1. Rene1964

   PVL020. Dat gaat ECHT niet gebeuren. Hartstikke onlogisch. Wellicht – mocht dat gebeuren – dan pas NA het seizoen. (En dus ZONDER puntenaftrek)

Comments are closed.