Frank de Boer: ‘Ik kan nu wel zeggen dat ik echt een trainer ben’

0830ajax-az_deboer

Frank de Boer zegt in een interview met Voetbal International dat hij zijn ontwikkeling positief vindt. Hij ziet dat hij als trainer flink gegroeid is: ‘De psychologie van het trainersvak is niet mijn sterkste punt. Dat gaat nu beter dan in het begin en die vooruitgang wil ik blijven maken. Maar van nature heb ik dat volgens mij niet in mijn vingers. Daarnaast heb ik de balans moeten vinden in het verdelen van mijn aandacht over de selectie. In de praktijk moet je meer energie steken in reservespelers dan in basisspelers.’

Frank zegt verder: ‘Want de reserves zijn ontevreden. Terwijl je ze tijdens een lang seizoen hard nodig hebt. Tegelijkertijd wil je met de kern van je ploeg het spel steeds verder ontwikkelen. In dat proces probeer ik alle spelers de aandacht te geven die ze nodig hebben. In het onderlinge contact merk ik dat de laatste jaren de drempel is verlaagd. Spelers stappen steeds makkelijker mijn kamer binnen. Dat vind ik een goed teken.’

Na het behalen van de tweede titel zag de oefenmeester zichzelf nog als nieuwkomer: ‘Een rookie ben ik niet meer. Ik kan nu wel zeggen dat ik echt een trainer ben. Toen ik begon, was ik nog tachtig procent speler. Nu ben ik negentig procent trainer en tien procent nog voetballer. Hoe langer ik dit werk zal doen, hoe meer het trainerspercentage richting de honderd gaat. Dat is een kwestie van ervaring opdoen en jezelf blijven ontwikkelen.’

Breng je stem uit door deze link te volgen

Related posts

35 Comments

  1. creutz1977

   alleen maar respect voor de Boer… altijd gedonder om zich heen.. heeft zijn elftal daar perfect voor beschermd… en zijn materiaal is niet compleet top maar heeft wel maximale gepresteerd… tuurlijk maakt hij ook foute keuzes maar denk dat iedereen alleen maar met respect over deze man mag praten!

 1. BobbyHaarms

  En van dat ene seizoen geen kampioen worden leer je nog het meest Frankie, dan zijn die vriendelijke mensen ineens niet zo vriendelijk meer tegen je. Goed tot redelijk goed bezig, maar aan het eind van dit seizoen ben je weg en in het buitenland zal je nog sneller volwassenen worden als trainer lijkt me.

 2. Iceman

  Ik denk dat Frank nu maar eens een stapje hoger moet maken. Hij heeft zich bij Ajax wel bewezen met vier titels, misschien nog wel een vijfde strakjes laten wij het hopen. Tijd voor een andere gezicht voor de groep, nieuwe ideeën, goeie spelers, die direct iets kunnen doen voor Ajax Europesche en in competitie verband.

    1. BobbyHaarms

     Ook goed Velibor. Of als assistent met Jonk samen? En dan ook eindelijk eens een ervaren speler binnenhalen waar we wat aan hebben. Wat dacht je van Nigel de Jong terughalen na dit seizoen?

     1. creutz1977

      haha,.. de Jong… Dat noem jij een meerwaarde??? die is compleet over zijn top heen!! kan hij mooi naast heitinga zitten.. bank warmhouden… en Jonk als trainer… natuurlijk… lopen er alleen maar tieners straks in ajax1… en als het Jonk dat ff niet zint komt hij niet opdraven ??

     2. BobbyHaarms

      De Jong noem ik zeer zeker een meerwaarde ja. Als die over de top is, wat is Heitinga volgens jou dan wel niet?? En wie zegt dat als Jonk trainer van het 1e zou worden er alleen maar jeugd in het 1e zou spelen? Makkelijk gezegd over een trainer die alleen de jeugd traint vind je ook niet?

     3. creutz1977

      wat ik van Heitinga vind… Een aardig jongen.. Maar totaal overbodig.. en ook over zijn top heen… sorry maar dat is gewoon de realiteit.. als de Boer zelf zegt dat hij er meer van had verwacht.. Dan zal daar wel een kern van waarheid in zitten… en Jonk vind ik gewoon niet stabiel als persoon… als het hem niet bevalt komt hij niet opdagen.. nou bij ajax dondert het altijd.. en ik zie hem niet zoals Fdb de rust bewaren…

 3. Kevke87

  ik vind je nog wel altijd een goede trainer voor ons frank. natuurlijk maak je je fouten, maar die zullen andere trainers ook maken. van mij mag je nog jaren aanblijven

   1. Litmanen

    Ik hou van eerlijk discussies. Niet het blind volgen van een kant van het nieuws. Dan valt er ook niets te discusseren. Bovendien is het jammer dat een man als Stam niet aan het woord gelaten wordt. In hem zie ik een toekomstige hoofdcoach van Ajax.

  1. Remco425

   Mee eens. Al ben ik nog steeds pro-Cruijff, Stam heeft wat dingen gezegd die tegen het zere been van velen is hier.

 4. AFCA my World

  Sorry voor de opmerking,maar ik hoop echt dat hij vertrekt,ja hij heeft ons 4 titels bezorgd,maar dat was mede met de medewerking van de andere clubs, de laatste tijd zie ik geen verbetering meer in het spel,dus een nieuw gezicht voor de groep zal het zeker weer beter kunnen doen ! Bosz VanHaezeBrouck Jonk en Jans lijken mij hele goede oplossingen ! Al gaat mijn voorkeur uit naar de Belg,die doet het echt fantastisch met weinig middelen goede resultaten boeken, je ziet zijn spelers echt groeien !

  1. Amoebe

   Ik ken de beste Belg niet maar speelt hij defensief, aanvallend of kijkt hij naar zijn spelers?

  2. Remco425

   De laatste tijd zijn er juist eindelijk een paar wedstrijden gespeeld die leuk waren om naar te kijken, daarbij staan we bovenaan, dus ik zie weldegelijk verbetering.

 5. Ajax1958

  Leuk om naar te kijken…Ik vind het al triest genoeg , dat je dan al tevreden bent. “Leuk om naar te kijken” (sarcasme) Ja idd, leuk, tegen clubjes uit het rechter rijtje!! Maar de goeie wedstrijden in 5!!! Ja lees goed 5 jaar , zijn op 1 hand te tellen!!!

  1. Velibor

   Eigenlijk wel he maar goed het gaat tegenwoordig alleen om de punten ,zeker als trainer natuurlijk en hij heeft het best goed gedaan dus ik wens hem echt het allerbeste en met zen netwerk zal dat best lukken haha die gasten komen overal aan de bak want dat is net zo’n klein wereldje als die bankwereld ed.

 6. Ajax1958

  “Hij heeft het best gedaan”. Als je naar landstitels kijkt ja, maar je moet ook wel relativeren. Het is niet dat wij zo goed zijn en sprankelend voetbal spelen. Nee onze comp is zo verschrikkelijk slecht geworden, met Ajax als minst slechtste. Kijk maar als we internationaal spelen, het eerste beste elftalletje uit Tjechie, Albanië of Luxemburg geeft meteen problemen. We hebben niks in de CL te zoeken en EL is al moeilijk genoeg.

  1. Rene1964

   AJAX1958, ik geef je helemaal gelijk. Persoonlijk vind ik dat we dit jaar iets sterker zijn geworden (door Tete, Dijks), echter missen we kopkracht en duelkracht, alsmede een topspits. Vind Milik zeker niet slecht, maar is ook nog te jong. Klaassen lijkt gelukkig weer in vorm te komen. Veltman gaat vooruit. Verdedigend staat het eindelijk. Desondanks pleit ik WEL voor meer ervaring (balans) in het elftal. Meer kracht ook.

Comments are closed.