Keizer: ‘Ajax kan nog wat leren van de ‘kleinere’ clubs

1028fey-ajax8

Piet Keizer was vijf jaar geleden ook betrokken bij de ingevoerde Revolutie waarbij Ajax binnen enkele jaren weer de dienst zou uitmaken op landelijk en europees niveau. Keizer moet ook constateren dat de Revolutie niet heeft gebravht wat men voor ogen had in Amsterdam.

‘Het heeft naar mijn idee niet de kwaliteit gebracht die nodig is om naar een internationaal niveau te kunnen groeien. Kijken we naar de Klassieker van de afgelopen jaren dan zie je maar bar weinig kwaliteit. Dit valt misschien niet zo op omdat er altijd hard gewerkt en geknokt wordt maar het is schrijnend. Spelers die de bal drie keer rondspelen achterin en dan maar besluiten tot een peer naar voren. Dat heeft gewoon te maken met basiskwaliteit en die is onvoldoende. Kijk je met respect naar de kleinere clubs zoals PEC Zwolle, NEC, Cambuur en Willem II dan zie je het namelijk wel. De spelers krijgen daar van hun trainers de ruimte, ze worden gestimuleerd om in een hoger tempo te spelen. En daar maken ze relatief weinig fouten in. Daar kan Ajax nog wat van leren. Dat vind ik wel ja’.

Bron: Nieuwsuur

Related posts

18 Comments

  1. Ajax nr 1

    Dit is niets nieuws Piet Keizer. Dit werd 2 jaar geleden ook al vertelt door sommige supporters. Nu ingrijpen en doorgaan met mensen met een gezond verstand en wat belangrijker is EEN AJAXHART moeten ze hebben.

    1. Litmanen

      PEC, Willem ll etc hartstikke keuken, echt waar. Maar de ranglijst geeft Keizer geen gelijk……

    1. HURBIE

      FDB HEEFT ons 4 keer kampioen gemaakt van nederland met de klote spelers die hij heeft gekregen MARC DE MOL

  2. ajaxpers

    FDB is Ajax en geen gezeik over zijn positie want we hebben veel te danken aan hem. Met dit materiaal presteert hij naar behoren.

    1. Braziq

      Met andere mensen in het technische hart.. hadden we ander materiaal gehad.. Heel leuk dat frank dat 4x gelukt is.. Maar ze maken nu wel onze club kapot.

    2. BobbyHaarms

      Dat is zeker waar, alle credits voor Frankie. Maar het is toch geen geheim dat 9 vd 10 keer de tranen in je ogen schieten als we naar Ajax 1 kijken?

  3. EugAjax

    Ja dit is wel heel makkelijk. Ik heb Keizer heel hoog zitten, maar vooralsnog nog nooit echt verantwoording genomen. Niet erg en zijn kritische geluiden super, maar deze veronderstelling gaat nergens over. Kijk dan alleen even naar NEC – Ajax dit jaar. En waar Cambuur en Willem II staan met dat verzorgde voetbal. PEC Zwolle daar heeft hij heel goed punt. Die spelen al jaren mooi en attractief voetbal en gekoppeld aan resultaat. 1 groot verschil, de druk bij Ajax vs dit soort clubs. Dat maakt groot verschil. Zie Machlas bij Vitesse of Ajax, Sulejmani bij Heerenveen of Ajax en nog legio voorbeelden. Blijft staan dat voetbal van Ajax in de regel teleurstelt. Maar zeiden ze over generatie van Basten, Koeman, Vanenburg, Witsche etc in begin jaren 80 patatgeneratie waarmee je nooit wat winst………..zie hier geduld lichting Klaassen, Bazoer, Tete, Riedewald, el Ghazi word aangevuld met goede A1 lichting en gerichte sterke ervaring aankoop en zal je zien binnen 3-5 jaar doen we weer mee Europees en met mooi voetbal.

    1. FdB=Ajax

      100% mee eens.
      Er worden namelijk meerdere goede spelers opgeleid, dus die revolutie werkt zeker wel z’n vruchten af. De aankopen zijn alleen geen versterkingen.

  4. Ronkr

    Welke Piet is nu een Zwarte Piet
    Piet heeft vaker commentaar gegeven na afloop… Helaas Beste Piet Bij Ajax kan alles veel beter Klopt. Maar het rommelt al jaren ook bij Harmsen en co. Ego’s heersen !!

  5. -buitenkantje rechts-

    In 1 ding heeft Piet gelijk.. Er is gewoon gebrek aan kwaliteit.. En dat voorzichtige spel komt gewoon door de jeugdigheid van ons team.. Ze zijn bang fouten te maken..zijn onervaren en spelen dus maar op safe. Logisch.
    Dus tijd voor echte kwalteitsaankopen en meer ervaring.

  6. woody79

    ze moeten die jongen gasten lekker laten ballen. dan maar geen kampioen (liever wel) maar als je jonge honden vast houdt, worden ze vals. geef ze tijd. altijd maar dat gezeik over geld voor dat bedrijf. er is genoeg voor iedereen

Comments are closed.