De Jong overweegt tijdelijke terugkeer naar Eredivisie

0905siemdejong

Siem de Jong vertrok in de zomer van 2014 van Ajax naar Newcastle United om zijn geluk te beproeven in de Engelse Premier League. Vooralsnog zat het de oud-Ajacied meer tegen dan mee en mede door blessureleed heeft De Jong nog maar weinig kunnen betekenen voor zijn nieuwe werkgever. Momenteel is De Jong weer fit maar kan hij niet rekenen op een basisplaats onder trainer Steve Mc Claren en dat heeft de speler aan het denken gezet.

‘Momenteel zit ik in een lastige situatie bij Newcastle want ik ben hersteld van mijn blessures maar krijg geen speelminuten in het eerste. Het is voor mij nu belangrijk om weer wedstrijdritme op te doen en kan dat niet hier dan moet ik wellicht verder kijken.  Ik zal de komende tijd met de club overleggen wat het beste is want uiteindelijk heb ik anderhalf jaar niet gespeeld. Misschien moet ik wel een stap terug doen om daarna weer een stap vooruit te zetten en dan zou de Eredivisie wellicht een uitkomst zijn. Het is niet zo dat ik het in Nederland niet maar mijn zin heb gehad’, aldus De Jong tegenover de NOS.

Bron: NOS

Related posts

31 Comments

  1. creutz1977

   helemaal mee eens.. Zou geweldig zijn… een echte ajax kerel!! kom maar lekker terug man

  1. creutz1977

   onzin als er iemand wel goed functioneerde in de spits dan was siem het wel, ondanks dat hij een middenvelder is!

 1. Pim Ruisendaal

  Ik zou zeggen. Haal hem terug in de winterstop. Want we kunnen hem goed gebruiken. En dan maar hopen dat hij wel kan en mag spelen. En niet zoals Heitinga alleen maar op de bank beland. Want vind nog steeds dat Heitinga speelminuten moet krijgen en eens van beging moet starten. Want hij kan nog goed mee met het spel! Dus binnenkort Johnny en De Jong in de basis dan komt het weer goed met onze Ajax. Op naar de titel met hun!!

  1. Geroldkohlen

   en nigel cardozo en vermaelen zitten allen op een doodspoor maar zouden voor ons fantastische aanwinsten zijn!

 2. wikr

  Ik zou eerst checken of hij voldoende snelheid heeft met veel ruimte in de rug en of hij zijn knie kan overstrekken.

 3. Alwayslookatthebrightsideoflife

  Ik kan me vele perioden herinneren dat hier werd gezegd dat Siem het vriendje was van Frank omdat hij hem maar bleef opstellen ondanks zijn slechte spel in een lange periode. Nu wil opeens iedereen hem terug? Begrijp me goed, ik heb hem altijd goed gevonden maar hier geven toch een hoop mensen commentaar afhankelijk hoe het hen uitkomt.

  1. Ajax nr 1

   Ik ga helemaal met je mee Always. Maar ik vind Siem op dit moment ook geen aanwinst voor Ajax. Zeker niet omdat we naar een hoger niveau moeten dan dat we nu zitten. Siem is een Ajaxman maar hij zal ons nu niet helpen naar een hoger niveau want hij is niet goed genoeg. Ik snap ook sommige hier niet. Als je eerlijk ben zou je zeker ook zeggen dat Siem niet goed genoeg is nu. Als je beter wil kies dan voor spelers die je beter maakt en niet voor nog een bankzitter want daar hebben we er nu genoeg van.

 4. paullus

  Juist en van mijn hoeft het vriendje van de boer echt niet terug tekomen lekker in Engeland blijven

  1. Velibor

   Ja vind ik ook ,laat die tukker zich maar komen bewijzen ,ben bang dat Siem te vaak geblesseerd is maar goed ik ben geen dokter,vind sowieso niks om spelers al zo snel terug te laten komen en wat heeft ie meer ervaring dan pak em beet Klaassen in Europa,Newcastle moet alle zeilen bij zetten om niet te degraderen laat staan Europees voetbal.

   1. Remco425

    Je vindt het niks om spelers zo snel terug te halen, maar als ze iets langer wachten vind je ze te oud. Oftewel laat alle oud Ajacieden maar voor altijd wegblijven. Eens opgerot is altijd opgerot. Is dat het?

  2. Ajax nr 1

   Mee eens Ajaxpers. Met alle respect voor Siem. Siem is niet meer de Siem van jaren geleden.

 5. gerrykoos

  Als hij terugkomt naar Nederland alleen bij z’n eigen club AJAX, want anders zou ik het belachelijk vinden. We kunnen wel een extra boost als hij gebruiken, veel europese ervaring weet hoe het bij ons werkt dus… kom maar op zou ik zeggen.

 6. paulvos

  Hij vertelt er niet bij waar in Nederland. In het verleden heeft hij wel gezegd dat hij altijd nog eens met z’n broer wil samenspelen, ik denk dat hij die optie ook ’n beetje openlaat (niet te hopen dus).

 7. -buitenkantje rechts-

  Siem overbodig.. Blessuregevoelig bovendien.. We hebben genoeg middenvelders..graag een spits!

Comments are closed.