De Boer: ‘Geen gebrek aan inzet wel aan kwaliteit’

1105ajax-fenerbahce_deboer

Frank de Boer legde na afloop van de teleurstellende Europa League wedstrijd tegen Fenerbahce (0-0) de vinger op de zere plek . ‘Het heeft niet aan de inzet gelegen vanavond. Aan de kwaliteit wel vandaag. En dan kom je niet tot het gewenste spel. We kwamen steeds in duels terecht omdat we de bal zo snel verloren’, aldus De Boer voor de camera van Fox Sports.

‘Dan zie je dat zij vier, vijf jaar verder zijn, qua ervaring en fysiek. Omdat wij zo slordig waren in balbezit kom, kwamen we in hun spelletje terecht. We hebben eigenlijk niets gebracht in balbezit, dan krijg je zo’n wedstrijd. In de tweede helft was het iets beter, maar waren wij nog steeds heel pover in balbezit. Dan kom je niet aan voetballen toe. Dat moet beter en kunnen we ook beter. Ik ben ervan overtuigd dat dat wel gaat komen, maar vandaag hadden we dat in ieder geval niet.’

Bron: FOXSports

Related posts

66 Comments

 1. Dinandd1994

  Andersom bedoelt hij…? Dat ze kunnen voetballen geloof ik wel, maar ze doen er geen klote mee. De ene week zijn ze superieur, de andere week zijn ze drama. Geen concentratie, dom balverlies(vandaag ook in overvloed) en even die extra meters lopen voor je teamgenoten. Dit zie je nou nooit bij ajax. Iets wat je bij andere teams wel veel vaker terug ziet komen, en daarom dat ajax het er moeilijk tegen heeft… Frank zou ze allemaal eens een flinke schop onder hun kont moeten geven op het moment dat het niet loopt. Iets meer discipline, en iets minder “zit mn haar wel goed” en “als ik maar niet moe wordt”.
  Dank

  1. creutz1977

   idd.. kwaliteit loopt er wel… Maar ze werken niet voor elkaar… overal net te laat..half druk zetten.. beetje schijterig… En die passes en balverlies… En meneer de aanvoerder… geef lekker die band aan iemand anders en ga jij eerst ff fatsoenlijk voetballen… Want wat hij de laatste tijd laat zien is niet om aan te gluren

   1. Mijn Club

    Ik heb het al vaker gezegd, maar je kunt een talent (Klaasen) nog lang geen aanvoerder maken van het eerste.

    1. Remco425

     Klopt, heb ik ook vanaf het begin gezegd. Kun je hem niet kwalijk nemen, maar neem hem in bescherming, geef er een goede uitleg bij, zodat het niet als een nederlaag voelt, maar geef fie band aan iemand anders. Schone of Heitinga als die spelen en zo niet, dan maar aan Cillissen.

     1. Litmanen

      Als je El Ghazi achter zijn back ziet aanhobbelen, dan weet je al dat ze het achterin moeilijk krijgen. Tete zegt dat hij El Ghazi zo lekker aanvoelt, dan vraag ik me af waarom hij eeuwig de weg terug zoekt. Soms moet hij er zelfs een tegenstander voor passeren.
      Speel die bal gvd eens naar voren, desnoods blind. Gisteren zag je waarom Dijks zo belangrijk is aanvallend. Altijd de weg naar voren zoekend.

      Geef Schone die band en drie maanden een basisplaats ( liefst op er rechts) en zet Ghazi eens een maandje op de bank als hij fit is. Wordt doodziek van dat namaakronaldootje.

 2. Ajaxleon

  Overleg dit dan eens met Marcnetto in je organisatie bespreken. 110 miljoen op de bank en op het veld slechts talenten, die verkocht worden als je er voordeel van kunt hebben.

 3. AfcaMikey

  lekker uit de europa gaan! kost alleen maar blessures, en we hebben er geen reed te zoeken!

 4. Forco120

  ik geloof dat de inzet wel goed is. maar inderdaad de kwaliteit van de spelers. en dat is al een paar jaar zo helaas! markie niet zo gierig!!

 5. Ajax1958

  In 1zinnetje heeft hij gelijk. Het ontbreekt nl aan kwaliteit!!! De rest is een lulverhaal.

  1. Dinandd1994

   Fdb zegt mooi dat fener veel verder is qua fysiek en ervaring, maar vervolgens laat hij wel zijn ervaren spelers op de bank zitten… Kan best dat johnny niet wedstrijd fit is, maar zelfs met zijn ervaring denk ik dat hij van waarde had kunnen zijn.

  1. Rene1964

   Serieus WEZEPAFCA, of ben je gewoon te netjes opgevoed om zelf met een juist antwoord te komen!

    1. Rene1964

     Jawel, maar hier op dit forum zeg ik waar het op staat en neem ik geen vijgenblad voor de mond :))

 6. Ajaxleon

  Frank moet dan eens met marcnetto gaan praten, 110 miljoen op de bank en geen kwaliteit op de bank. Verkoop niet te snel, maar laat een ploeg/team eens vijf jaar staan en ga dan oogsten.

 7. Rene1964

  Tja, hij zegt het zelf ook, maar de praktijk leert al een paar jaar dat ze het tegenovergestelde doen, nl het elftal telkens verjongen. Waar kan ik m’n lidmaatschap opzeggen?? Of zendt voortaan de A1 uit, zodat we tenminste nog wat zien. Ik dacht: laat ik een keer mijn best doen om een wedstrijd te kijken van Ajax. Ik bedoel: we moesten winnen, getergde ploeg, laatste kans, dus euh … ik bedoel maar, strijden voor die plek twee achter het ongenaakbare Molde uit het voetballand Noorwegen, met een budget om u tegen te zeggen. Dat je daar niet tegenop kunt, begrijp ik dan nog wel. Wie kan ons uit deze jarenlang durende nachtmerrie helpen?
  Maar goed dat het zo weer Sinterklaas is, en nou maar hopen dat ie met een andere STAF komt aanzetten.

 8. Rene1964

  Op de foto lijkt de Boer wel een nerd dirigent :))
  Beter dat ie net als van Gaal aan karate had gedaan. Geen inzet, geen passie. Ze willen gewoon duidelijk niet verder bekeren. (Zowel nationaal als internationaal). Da’s teveel gevraagd voor de jeugdspelers.

  1. Velibor

   Achterin denken er een paar dat ze echt moeten gaan voetballen maar dat moeten ze niet doen tenminste niet op sommige momenten gewoon de bal inleveren graag aan Klaassen en Bazoer en desnoods aan Schöne!

   1. Mijn Club

    Maar ja, juist Bazoer en Klaassen waren wel erg slecht :((
    Alleen achterin stond het redelijk, al was 4gever niet bepaald in vorm.

 9. ajaxdegekste

  het ligt simpel weg aan een spits die geen doelpunten kan maken, die een bal voorin kan vasthouden, het verschil kan maken, milik is een leuke jonge spits maar nog te jong om ajax naar een hogere nivau te brengen.stel je voor als we web type suares weer in ons team hebt, kijk dan eens wat voor zelf vertrouwen zo’n team kan hebben. milik is een spits die dienstbaar kan zijn, op het middenveld missen we een speler zoals snijder of een seedorf dit zijn spelers die het vermogen hebben om tegenstanders uit te kunnen spelen of met 1 fluwelige trap en spits pan klaar kan zetten, in de verdediging missen we een speler zoals stam die durft en duel aan te gaan, doe durft zijn tegenstander en doodschop te geven en laat zich absoluut niet intimideren, als je op elk lini zulke caliber spelers hebt, dan kunnen jonkies groot worden, zolang dat niet gebeurt hebben wij in Europa niks te zoeken en blijven we gezellig in ons eigen Mickey Mouse competitie spelen.

  1. Remco425

   Sorry hoor, maar aan Milik ligt het niet dat die bal daar niet komt. Als de bal steeds op het middenveld verloren wordt ligt het niet aan hem. En als de bal enigszins voorin kwam en hij vrij stond schoten ze zelf van afstand…

 10. KBouter

  Oke….nog 5 jaar dan zitten we op het niveau van Fenerbache volgens de Boer.

  Inwisselen die trainer dan direct..dan heeft hij er ruim 9 jaar over gedaan om zover te komen!!

   1. Mijn Club

    Inderdaad, hij komt er sowieso pas na vier jaar achter dat ervaring essentieel is om verder te komen in Europa. In ALLE Europese wedstrijden op de bek gegaan. Ik vind dat getuigen van een gebrek aan inzicht en kwaliteit.

 11. Tinus

  Fener 5 jaar voor + Fluwelen revolutie + 130Mlj = wanbeleid. Sorry hoor maar is slechts een constatering, zondag winnen we maar dat zegt veel over onze positie in Europa

  1. Didron

   Chantal is ook super leuk en lekker om naar te kijken. Heb nog wel een slaapplekje voor haar 😉

   1. BobbyHaarms

    Hahaha nou wilde het niet zeggen Didron, van mij mag ze trouwens wel langer dan 1 nachie blijven maffen 😛

 12. Didron

  Aanstaande zondag mag ik toch echt hopen dat er dan wel BZT, passie en teamgeest is!!! Ga die duels in, pak geel (evt. rood), strijd!!! Tegen Fener was Ajax onwaardig! Bloed, Zweet en Tranen willen we zien tegen 010!!! Dan pakken we 6 punten op de concurrentie! Enige voordeel is dat ons aller Ajax bij een gelijkspel en zelfs verlies nog steeds bovenaan staat! Maar 2x de Klassieker verliezen en van die lampies verliezen is onacceptabel!!

 13. AFCA-075-

  Ik snap de Boer wel vaker niet. Nu ook weer niet. Zijn wissels tijdens de wedstrijden of basisopstelling in het begin is voor mij soms ook een raadsel waarom. Verder denk ik dat het een goede trainer is voor door de weeks. Prima veldtrainer dus.

  1. Mijn Club

   Ik vind Cocu beter! En de Boer staat al jaren stil in zijn ontwikkeling. En stilstand is … achteruitgang !!!!

 14. Ajax nr 1

  Alles wat er nu gebeurd qua inzet,kwaliteit dat er niet is. Ervaring,niet goed genoeg. Het wordt al een paar jaartjes genoemt hier op dit forum. Sorry voor Frank en zijn cornuiten maar er zitten hier een paar supporters die er toch meer kijk op hebben dan jullie. Zet die lasbril of oogkleppen nu eens af en ga iets nuttigs doen. Ajax beter maken bijvoorbeeld. Het is nog droeviger dan vorig seizoen.

 15. f-side64

  nou niet gaan piepen frank dat is mede jou schuld want je durft ook niet met je vuist op de tafel te rammen bij Marc

 16. Widi

  Het was slecht. Pisvee werd deze keer geroemd. Volgens mij zit het verschil met name in 1 speler. Guardado. Een speler die er qua niveau en ervaring bovenuit steekt en die er vol voor gaat. Als we zo’n speler vinden, zal het echt snel veel beter gaan. Maar misschien moeten we eerst een echt goede scout vinden……

  1. toon61

   Kost geld , dat doen ze niet Widi , en net wat je zegt scouten kunnen ze ook niet , in zuid america zullen echt wel goede spelers lopen , het barst er van de splelers .
   Waarom daar niet winkelen , ik denk omdat het daar meer kost , de schooljongens kosten niet zoveel , lang leve de revolutie , we gaan er echt op vooruit .

  2. Mijn Club

   Kun je nagaan als je een elftal hebt met in elke as drie van dat soort spelers?! Europees gezien stel je dan nog steeds weinig voor, maar alles is beter dan dit!

 17. Geroldkohlen

  ajax moet 2 a 3 versterkingen halen dit is gewoon te jong om europees te spelen, het moet gemixt zijn met jong en oudere spelers, er moeten gewoon ervaren spelers bij met bepaalde kwaliteiten! !!!

  1. toon61

   Erg zat hebben we dat al heel veel keer verteld hier , er word toch niet naar geluisterd , denk jij wel .
   Ajax stelt geen reet meer voor , zelfs in nederland worden ze het lachertje , ik kijk ook al niet meer , ik erger mijn eigen kapot aan dit elftal , veel spelers gekocht die niet voldoen , en ze gewoon op blijven stellen getuigt ook niet van goed trainerschap , wat jij zegt , met een speler of drie met ervaring , en met kwaliteiten die nodig zijn zal dit ajax het veel beter doen , ik denk niet dat we dat mee gaan maken .

   1. Mijn Club

    En ik dacht nog: laat ik een keer kijken. Heb Bayern gezien tegen Arsenal. De saaiste minuut van die wedstrijd was nog beter dan de beste minuut uit deze beschamende wedstrijd ! Wat een verschrikking. Nul reddingen voor beide keepers? Een terugspeelbal tel ik niet mee.

 18. JCruijff

  Mannen we moeten het met deze selectie doen. Een selectie die kwalitatief ver onder de Ajax maat staat. Maar niet getreurd. Over niet al te lange tijd is het gros gelukkig weg en krijgen we de lichting uit jong Ajax en de A1 onder leiding van of Jaap Stam of Wim Jonk met spelers als Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Cerny, El Idrissi, Vincent Dekker, Robert Muric, Mauro Savastano, Carel Eiting en super talent Kasper Dolberg en nog vele anderen.

 19. AjaxBarcelona

  Goh, na de euforie van de laatste tijd kan er weer flink worden afgegeven. Tuurlijk was het klote gisteren, zonder twinfel een vaststaand feit. Dat er nu zelfs mensen zijn die Ajax het lachertje van de Ned. competitie noemen …….. ach ja.

  Mensen die aangeven zelf niet meer te kijken houden wel commentaar over hoe het spel was ……. ach ja.

  Er wordt zelf voorgesteld om maar te gaan winkelen in Zuid-Amerika alsof je zo even een team kan (of nog belangrijker) zou willen kopen …… ach ja.

  Kortom, iedereen heeft weer DE oplossing maar praat lekker makkelijk omdat ze de verantwoording, en vooral kennis, niet hebben. Beetje a la Wilders, gelul in de ruimte maar het bekt lekker dus het slaat wel aan :-). Waarom deze spelers er zijn en geen toppers is volgens mij al 100 keer uitgelegd door Ajax maar ja, negatief doen is leuker.

  Goed ik zal de strontemmer wel weer over me heen krijgen, prima, ik ben er klaar voor maar ook klaar mee. Log uit. Bye voor nu.

  1. Alwayslookatthebrightsideoflife

   Ach ja AB …..:-) als je als team kwaliteit en ervaring hebt wordt je vervolgens met 5-1 te kakken gezet in de CL. Kortom, kwaliteit en ervaring zegt lang niet alles. Ervaring wordt heel vaak overschat. Inzet is de basis en die ontbrak gisteren. Ze liepen wel flink in het rond maar niet voor elkaar. Te slap. Niet van ….. hier sta ik, zie er maar langs te komen. Dat heeft niets met ervaring te maken maar met gogme, inzet, lef, bluf en ……. spel plezier. Laat die talenten maar lekker in Zuid-Amerika zitten er loopt hier meer dan genoeg rond (zie oa A-1).

   1. toon61

    wat loopt er dan rond hier voor ajax dat wel voldoet , antwoord , geen een , anders zat hij al bij de lampekappen , veelste weinig kwaliteit in de ploeg , en geen ervaring , ik heb gister die gudelj ballen zien spelen , dat kan ik nog beter met mijn oude noten .
    Het zijn talenten , niet meer en niet minder , waar je niks aan hebt in de CL EN DE EL , in de competitie winnen ze ook niet van de toppers , wat toppers genoemd worden , het is diep en diep triest , volgend jaar zal de seizoen kaart wel weer omhoog gaan , omdat het zo goed voetbal laat zien pffffffffffffffff

 20. Iceman

  Nou JCruijff ik hoop het van harte en met mij ook derest van de Ajax supporters. Want wat we gisteren weer hebben gezien was drie keer niks. En waar heeft fdb het nu weer over geen gebrek aan inzet???? Juist wel gebrek aan inzet kom op de zweep erover wij hebben talenten zat maar kunnen niet eens duwels winnen op het midden velt we kunnen niet eens een mannetje passeren. Kom op Frank waar heb je het over?? En sorry dat ik dit zeg maar dat hebben die kakkie’s wel die gaan wel tot het gaatje die bikkelen wel door tot ze erbij neer vallen waarom kunnen zij dat wel met minder kwaliteit? En wij niet?? Dit doet pijn als Ajax supporter zijnde. ???

 21. Mauheb

  As zondag word een lachertje, want “inzet en strijd leveren” kunnen ze niet, dus 0 tegen die kakkies

 22. Iamsterdam2015

  Aaaah ik hoor weer de wekelijkse grammafoonplaat van onze fdb!!!! Hadden kunnen als……..

 23. Rene1964

  Probleem is dat zij allen nog vijf jaar moeten rijpen om Ajax (en internationaal voetbal) waardig te zijn. Dan duurt die revolutie inmiddels 15 jaar. In die tijd heb ik het voetbal al helemaal afgezworen en kijk ik enkel nog de Tour, de Giro en Vuelta, want eindelijk winnen we na zeven(tig) magere jaren ook weer etappes.
  Was ik maar in Spanje geboren :((

 24. -buitenkantje rechts-

  Ik heb al eens eerder gezegd dat er een aantal spelers in Ajax1 zitten die eigenlijk nog moeten rijpen in jong Ajax.. Bv El Ghazi, Sinkgraven, Fischer.. Voor Klaassen, Tete en Bazoer wil ik wel een uitzondering maken.. Eigenlijk moeten deze jongens langzaam ingepast worden in een gelouterd team..
  Hou je het zo, dan zul je genoegen moeten nemen me wat je nu ziet.. Soms goed in de NL competitie.. Soms slecht. Vooral internationaal en tegen volwassen teams..

Comments are closed.