Tete dacht na over vertrek bij Ajax

0807tete

Kenny Tete is momenteel basisspeler in het eerste elftal van Frank de Boer en mag zich zelfs al Oranje-international noemen. Het had overigens niet veel gescheeld of Tete was vertrokken bij Ajax omdat hij lange tijd niet tevreden was met zijn rol binnen de club. Het was uiteindelijk Jaap Stam die de verdediger overtuigde van zijn kunnen en daarmee het talent voor Ajax wist te behouden.

‘Er is een periode geweest dat ik weinig uitzicht had op speeltijd in het eerste elftal en daarom ging ik met mijn familie en Jaap Stam in gesprek over mijn toekomst. Ik zag veel jongens om me heen de stap naar het eerste elftal maken. Voor mijn gevoel stond ik stil, met de dag ging me dat meer tegenstaan. Ik had Ricardo van Rhijn en Ruben Ligeon voor me. Hoeveel geduld moest ik hebben en daarom hebben wij overwogen om ergens anders te gaan kijken waar ik wel zou spelen. Het was uiteindelijk Jaap Stam die mij toch overtuigde van mijn kunnen en mij vertelde dat er wel degelijk perspectief was voor een plaats in het eerste elftal, en daar ben ik achteraf erg blij om. Jaap kreeg gelijk en de kans die ik kreeg heb ik met twee handen aangepakt’.

Bron: VI 

Related posts

29 Comments

 1. BobbyHaarms

  Gelukkig heeft Tete hiermee de juiste keuze gemaakt. O ja, complimenten voor Jaap Stam hierin!

  1. BobbyHaarms

   Zo zie je ook maar weer hoe raar het balletje kan rollen. Oftewel…wie had dat gedacht: van derde keus naar basiskracht 🙂

  2. dioajax

   gellukig bobby ja je hebt gelijk…hij heeft het juiste keuze gemaakt en nu heeft hij geen spijt natuurlijk…goed gedaan ook van Jaap Stam…hij wist niet dat met zijn keuze de beste rechtsback van nederland zal worden…so magish…wat een baas is die Tete zeg!!!

  1. Litmanen

   Ik ben ook blij dat hij gebleven is, maar je moet dit soort dingen ook een beetje in perspectief zien. Als Ricardo zijn vorm had behouden, dan had Tete dus nu bij PEC gezeten.
   Was hij dan een mindere voetballer geweest dan nu? Had Jaap Stam dan woord kunnen houden?
   Hoop het niet, maar als Tete net als alle andere jonge talenten een dippie krijgt en Ricardo pakt zijn kans weer, hoe sterk is Tete dan?
   Het is allemaal zo betrekkelijk.

   1. dickst14

    het is inderdaad wel betrekkelijk, alleen vind ik het voor een verdediger heel belangrijk dat hij een over mijn lijk mentaliteit heeft en die heeft Tete wel en van Rhijn niet. Zelfde als met Boilessen en Dijks. We zijn er goed op vooruit gegaan met de backs.

    1. Litmanen

     ik bedoelde: als Tete straks een keer uit vorm is roept iedereen om van Rhijn. Dan is Tete zo weer vergeten.
     Vorig jaar nog was Ligeon de gedroomde opvolger voor Van Rhijn als die zou vertrekken.
     Zo betrekkelijk is het allemaal.

   2. pietprecies

    Zo is het en er zullen zat andere jochies van Jaap of andere trainers gehoord hebben dat ze perspectief hadden die uiteindelijk het niet hebben gered. En nu ook als je naar van rhijn kijkt. Die mag vanavond opdraven en als ie een top pot speelt dan is dat geen garantie dat ie ook tegen vites gaat spelen en alstie drama speelt dan is dat ook niet lekker voor zijn positie. Anderzijds, als Van Rhijn het vanavond fantastisch doet kan Tete ook weer op de bank komen en dan maar zien hoe hij daar mee omgaat..

    1. Litmanen

     Dat is precies wat ik bedoel piet. Ik had nooit gedacht dat iemand Ricardo er uit ging spelen, hij raakt uit vorm en dan is topsport keihard. Hoop dat hij een toffe partij speelt vanavond, wat er daarna dan ook gebeurd met zijn positie.

   1. pietprecies

    En die denswil speelt nu dacht ik ook niet en heeft in Europees verband keihard op de kloten gehad toen van united. Maarja denswil was weer typisch gevalletje van gebrek aan zelfkritiek: iedereen bij Ajax ziet het niet goed en dus ga ik nu naar een club waar ik speel en CL ga spelen, dream on..

 2. jood84

  geduld is een schone zaak.. je krijgt altijd wel een kans en als je die dan net zo als Tete pakt dan kunnen ze niet om je heen. dus wees verstandig, eet een appel 🙂

 3. Mooi

  Hij kan nu groeien en beter worden want er zijn nog wel punten die beter kunnen maar mooi dat hij nu staat klasse.

 4. HURBIE

  Soms willen ze op jonge leeftijd al teveel ,denkend dat ze al goed genoeg zijn voor hogerop ,te weinig geduld kijk maar naar Denswil Maar achteraf is gebleken dat je een goeie beslissing heb genomen dankzij STAM .Geduld is een schone zaak

 5. Rickie

  als je kijkt naar die / van kessel / was zoon talentje uiteindelijk niet goed genoeg gaat naar het buitenland volgens mij rusland of daar vlak bij heeft er vorig seisoen effe 22 in te liggen …..ja hij was slecht OMG straks zie je denswil beste verdediger van de wereld top dan denk ik waarom ziet ajax het niet ?

 6. -buitenkantje rechts-

  Ik vind het vreemd.. Hoe oud is hij nul?? 18 jaar.. En heeft in het verleden nagedacht om te vertrekken, omdat hij dacht niet aan spelen te komen in Ajax1? Hoe oud was hij toen dan.. 16/17? Waar hebben we het over!
  Stinkt mij te veel naar Raiola..zijn zaakwaarnemer..

  1. FrankiC

   Ik snap jouw reactie en ik denk er ook zo over. Maar van de andere kant kan ik het me voorstellen dat je ook op je 17e de balans kunt opmaken als je denkt te weten dat je het niet gaat redden bij een topclub. Niet heel Jong Ajax kan over een paar jaar terugkijken zoals Tete. Sommigen moeten weg of blijven te lang. Tete moet wel vooruit leren voetballen/denken. Iets meer Trabelsi erin….

Comments are closed.