Barcelona-directeur op tribune bij blamage Oranje voor trio Ajax-talenten

0208goahead-ajax_bazoer_riedewald

Volgens Sport zat de technisch directeur van de Catalaanse grootmacht, Robert Fernández, dinsdag op de tribune bij de wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië. Volgens het Spaanse medium heeft de Europese topclub belangstelling voor liefst drie aanstormende talenten van Ajax: Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald en Anwar El Ghazi.

Fernández zag Bazoer overigens helemaal niet aan het werk, terwijl linksback Riedewald voor rust al werd vervangen door Robin van Persie. Vleugelaanvaller El Ghazi maakte de negentig minuten evenmin vol, hij maakte later in de tweede helft plaats voor Jeremain Lens.

Bron: Sport

Related posts

72 Comments

  1. Litmanen

   In de huidige vorm mogen ze ze wel kopen, maar ik denk dat zelfs hun B elftal daar niet sterker van wordt.

   1. HURBIE

    Inderdaad ze spelen bij vlagen goed tot redelijk maar het ontbreekt ze aan vechters mentaliteit ,en voelen zich niet hollands genoeg om het wilhelmus mee te zingen (dan sta je daar niet voor je land maar voor je ego)

    1. FdB=Ajax

     Kenny Tete heeft zeker wel vechtersmentaliteit. Die jongen is vorige week pas 20 geworden en laat zich door niemand van de bal zetten. Kan me niks schelen of hij het wilhelmus meezingt of niet.

  2. AFCA my World

   Belangstelling is zeker een goede zaak,maar op het moment zitten ze behalve Bazour ver onder hun niveau, en dat is dan wel gunstig omdat er dan niet direct gehandeld word,jammer voor Ajax dat ze helaas wel basisspeler zijn omdat er geen goede back-ups zijn !

  1. Charka53

   Je heb wel gelijk hoor Remus maar als er met €€€€€ wordt gezwaaid zijn zelfs echte Ajaxieden er van door supporters niet blij maar overmars wel helaas. Dit is het lot van de Nederlandse clubs

 1. Geroldkohlen

  dat die directeur van barca nog is blijven zitten, denk dat hij het nu wel gezien heeft en gelukkig niet meer terug komt!

    1. Litmanen

     Tuurlijk, zelfs bij 0-3 gewoon terug blijven tikken op de keeper of breed op het centrum die meteen in de problemen kwamen.

     1. ElSalvador

      Tete is een van de weinigen achterin bij Ajax die het aandurft om waar dan ook een tackle te maken. Een tikke terug is veelal te wijten aan een middenvelder die niet vrijloopt. Zo simpel is het.

     2. Litmanen

      Kijk, daar hebben we wat aan elsalvador. Door het tactische onvermogen van de huidige generatie zou een trainer/coach wonderen kunnen verrichten. Als verdedigers niet de middenvelders aanspelen terwijl e in dekking staan kunnen ze maar twee dingen doen: de bal terugspelen en een peer naar voren.

      Daar heeft Frank de Boer gefaald. Hij heeft de spelers niet de moed en opdracht meegegeven om spelers die gedekt staan strak in de voeten te spelen.

      Waarom is men de laatste tijd wel tevreden over Veltman die eerst gesloopt werd? Omdat dat de enige verdediger is die momenteel de lange bal durft te spelen. En al komt 40% niet aan, hij zorgt er in elk beval voor dat er iets gebeurt in het veld.

      Dat de bondscoach de momenteel zwakste verdedigers van Ajax opstelt en de twee sterkste ( Dijks en Veltman) niet eens oproept zegt meer over de kwaliteiten van de bondscoach en niet over de spelers.

     3. Geroldkohlen

      litmanen nu moet je ophouden hoor stik bijna in mijn koffie, het gaat steeds beter met veltman maar de beste verdediger van ajax gaat te ver

     4. Litmanen

      nee, foutjeopfoutje Riedewald of nooitnaarvoren Tete, daar worden we vrolijk van.
      ik kijk duizendmaal liever naar de passed en tackles van Veltman of de runs en voorzetten van Dijks.
      Daar wordt Ajax aantrekkelijker van.
      Riedewald en Tete hebben voorlopig alleen nog maar talent.

     5. Always4Ajax

      Riedewald en Tete moeten voor nu gewoon hun taken uitvoeren. Sorry maar elke simpele ziel begrijpt dat. Rustig groeien noemen ze dat.

     6. Geroldkohlen

      of een veltmannetje daar woord je vrolijk van! beetje triest dat jij steeds Op de jonge jongens commentaar geeft die voor het eerst basis klanten zijn! veltman is niets meer dan tete en riedewald!! want ook veltman is schuldig daf we de cl niet gehaald hebben, maar je kan beter er over ophouden want je probeert over de rug van tete en riedewald de fouten van veltman te camoufleren!

     7. Litmanen

      We zijn met oranje uitgeschakeld. Daar kun je veel Ajacieden de schuld van geven, maar niet Veltman. Riedewald en Tete toonden aan dat bij echte tegenstand (Tsjechië) ze nog heel veel te kort komen.

      En ja, op dit moment zijn Veltman en Dijks veel meer in vorm. Zo dom ben je toch niet Gerold dat je dat niet ziet?

     8. Geroldkohlen

      dat dijks niet opgeroepen snap ik idd niet maar dat veltman niet opgeroepen kan ik enigszins nog begrijpen, maar dat jij niet in wilt zien dat tete gewoon zijn taken echt naar behoren uitgevoerd heeft snap ik niet van jou! jij zegt tikkie terug en hij had de bal strak in de voeten moeten spelen, maar el ghazi was totaal niet in vorm, als tete de bal strak in de voeten van zou spelen dan is dat continu balverlies!! zelfde geld voor op het middenveld! dan moet hij wel terug! de scouts zitten niet voor niets voor deze jongens op de tribune! wie zit er daar voor veltman dan! en nee ik ben niet dom ik ben een realist, maar volgens jou heeft de hele voetbal wereld het fout in jou ogen ,en zijn we allemaal dom dat we niet zien dat veltman in de selectie van oranje moet zitten, en niet tete! maar ik vraag me dan af wie hier nu dan echt dom zit te praten! je kan je ook afvragen hoe het mogelijk is dat de tsjechen 2 keer in de korte hoek van zoet schieten terwijl hij die af moet dekken! maar al met al nederland heeft verloren omdat we niet willen inzien dat je met deze selectie geen 4-3-3 kunt voetballen en daar had van gaal gelijk in dat is waarom we gefaald hebben! hoop dat jij het inziet en dan hoef en moet je niet steeds veltman op te hemelen, ben al blij dat hij nu steeds beter gaat spelen en daar is alles mee gezegd.

     9. Litmanen

      Ik ben de eerste hier geweest die de fouten van Zoet aangaf! Wel ff goed gaan lezen.
      Het advies om in het vervolg Zoet bij de eerste paal aan te schieten heb ik al gegeven. Heb je stront in je ogen? Ja dus, want ook omtrent Veltman hoor je de kenners zeggen dat hij momenteel de enige Nederlandse verdediger is die een fatsoenlijk harde tackle durft uit te voeren.
      Tete passeert zijn man bij Ajax in omgekeerde richting om Cillesen te vinden! Kijk de beelden er even op na.
      En verder: jij was een van die mensen die Veltman helemaal afbrandde, wanneer begin je met ” een Riedewaldje” ?

     10. Geroldkohlen

      ja zeker veltman was ook dramatisch in de voorbereiding en al helemaal in de voorronde CL en de kritiek en niet alleen van mij was terecht hij is de ervaren man achterin, denk dat jij degene bent met stront in de ogen!! en dat veltman eindelijk eens liet zien tegen de lampen dat hij kan tacklen was voor mij een “he he” moment, maar dat had wel vaker mogen laten zien! riedewald maakt de laatste 3 wedstrijden zeker fouten! maar kom op die jongenis pas sinds dit jaar een basisspeler veltman staat er al 5 jaar! jij moet eens gaan lezen zonder veltman bril op dan ben je misshien objectiever! verder lul maar een eind weg dit is het laatste wat ik op jou zal reageren hierover!

     11. -buitenkantje rechts-

      Helemaal mee eens Gerold.. Neem Litmanen al een tijdje niet meer serieus in zijn commentaren.. Een repeterend verhaaltje over Tete die terug speelt.. Riedewald die foutjes maakt.. En vooral geen kritiek op lievelingetje Veltman..

     12. Litmanen

      Kijken jullie wel eens een wedstrijd terug? Moet je eens doen, kun je een hoop van leren. Ik word een beetje misselijk van die overdreven leugens over vijf jaar basisplaats van Veltman.
      Het enige wat ik wil aangeven is dat Riedewald en Tete nog bij lange na niet toe zijn aan Oranje. En als daar dan iemand voor uit Barcelona komt dan stik ik zowat in mijn koffie.

      Blijkbaar mogen sommige spelers van jullie Ajax wel tot de grond toe afgebrand worden maar is terechte kritiek op jullie favorieten not done.

      Ik ga er van uit dat Riedewald en Tete nog beter gaan worden en van Riedewald geloof ik dat zeker, maar Oranje is echt te hoog gegrepen op dit moment.

     13. Remco425

      Waarom spelers het niet durven iemand in de dekking aan te spelen? Omdat als het 3x mislukt ze door hun eigen supporters worden uitgefloten en ze op social media volledig worden afgebrand. Daarbij, die middenvelders, geen Ajacieden, horen gewoon aanspeelbaar te zijn.

     14. Litmanen

      Hele, we zijn er, eindelijk iemand die het begrijpt. Maar als middenvelders in de dekking staan gewon aanspelen, dat doen ze op de training elke dag namelijk. Kijk naar Dijks, die gaat er langs of speelt een middenvelder hard en strak aan. Dat leren ze op de toekomst in de e tjes al, ga maar eens kijken.

 2. BobbyHaarms

  Denk dat ze de komende 2 jaar nu wel wegblijven na gisteravond, die zijn hoofdschuddend met gierende banden weer vertrokken. Laat ze eerst maar eens een jaar of 5 rijpen want het lijkt wel alsof je naar de top kan als je zelfstandig je haar kunt kammen

 3. Ronkr

  Willen hun geen deals met Ajax afsluiten…zoals verhuur . Dan helaas geen zaken doen !!! Als onze Johan toch alles weet en te vertellen heeft bij Ajax en Barcelona waarom komen ze kijken dan ?

 4. Slingertje.

  We hoeven nergens bang voor te zijn want allebei zijn ze niet geschikt voor het niveau dat Barca nastreeft.

 5. toon61

  Mark netto zit al klaar om de bankrekening te spekken , het zal hem een worst wezen hoe het met ajax gaat , als dat hem aan het hart ging waren er wel betere dingen gebeurd , betere spelers gehaald , en niet allemaal van die jonge halve spelers .daarbij die ze kopen voldoen niet .\
  Er is al zat over verteld , maar het zal echt niet veranderen , je ziet het zelfs terug in ons landenteam , dat is ook niet aan te gluren , het moet zowel bij onze competitie teams , als in de landenteams , heel vlug veranderen , alle landen lachen ons uit , waar is de tijd gebleven dat ze het dun in de broek kregen als ze ajax loten , waar is die tijd gebleven .
  Het is allemaal te danken aan het bosman arrest , kopen kopen en nog eens kopen , en aan de opleiding word niet gedacht , daarom breekt al vele jaren geen spits meer door bij ajax , en maar niet denken aan de verdediging , die is helemaal belabberd ,

  1. Rickie

   Ik vond Gino van kessel wel redelijk goed hij scoort nu er op los,… Het is geen topclub maar die Comp is even sterk als de Nederlandse van hedendaags

 6. Roberto

  Denk dat hij weer heel snel is teruggevlogen naar Barcelona. Die gasten zijn nog lang niet rijp voor het grote werk.

  1. toon61

   Hij kan ook denken als ik ze nu ga halen zijn ze niet duur , word het niks flikker ik ze weer buiten , word het wel iets dan zijn ze lekker goedkoop .
   En ajax zit nog verder in de put , want iets fansoenlijks kopen doen ze niet .

 7. Iamsterdam2015

  Terwijl Kenny tete ondanks de drama wedstrijd als een beest speelde. Dat is helaas de meeste mensen ontgaan door het drama ……

 8. Always4Ajax

  Dat gezeur dat over Tete dat dienjongen alleen maar breed speelt. Apekool. Die jongen moet zich gewoon richten op goed verdedigen nu. Wereld tackles maken. Gewoon sober zijn werk doen. Als hij dat een half jaar kan volhouden mag hij eens gaan denken aan meer. Moet hij nu al aanvallend denken dan gaat dat ten koste van zijn verdedigende kwaliteiten. Dus voorlopig gewoon verdedigen en netjes inleveren die bal.

  1. Ajax nr 1

   Mee eens. Je moet die jochies met rust laten en op hun gemaakt doorlaten ontwikkelen. Maarja we hebben bijna niets anders dan jochies. En de ervaring zit op de bank of is niet goed genoeg. Dit moet echt anders. Koop of huur iets in de winterstop erbij. Geef een beetje geld uit want anders sta je echt met lege handen aan het einde van het seizoen. Dat zou pas echt geld weggooien zijn.

   1. Velibor

    Grootste probleem is nu ze 2x in oranje meegedaan hebben en niet meer dan dat dat ze nu ook geweldig de lijnen kunnen uitzetten in het veld ipv gewoon de bal inleveren bij een collega die dat wel zou moeten kunnen, dat wordt dan onvoldoende gecorrigeerd tijdens de wedstrijd .

 9. Always4Ajax

  Ik denk toch dat huren de beste optie is. Er moet voldoende kwaliteit op de reservebank bij diverse grote clubs zitten. Dan maar beetje Vitesse nadoen.

 10. Litmanen

  Goed leren tellen en naar de elftal foto’s gaan kijken. Dan zie je dat Veltman bij lange na geen vijf jaar in de basis staat. We hadden een paar Belgen achterin en een Fin, weet je nog wel?
  En met oranje mee kom je bij Riedewald op meer dan vijf wedstrijden waarin hij essentiële fouten maakt. Dat wordt steeds met de mantel der “”talent” weggewuifd.

  Ga zondag maar weer tellen. De fouten en de tikkies terug. Heracles gaat namelijk druk zetten bij Tete. Goh, waarom zouden ze dat doen?
  En moet je eens opletten hoe ze er opklappen als Riedewald met de bal gaat lopen.

  Ik hoop op drie punten, maar het wordt weer kijken met klamme handen.

   1. Geroldkohlen

    ooh ja natuurlijk mijn excuses 3,5 jaar geleden was het ipv 5 jaar! en ja ik hoop ook op 3 punten, en tete zal echt wel zijn mannetje staan hoor wees maar niet bang! en als el ghazi beetje zijn vorm heeft zal tete hem zeker aanspelen, zal ook even bellen met kenny vragen of hij ook wat vaker kan opstomen want wat boeien zijn verdedigende taken nou, aanvallen eerste prioriteit voor een back! komt helemaal goed hoor oja en weet je ook waar ik zo’n veltman bril kan kopen dan kan ik me voorstellen hoe jij voor zo’n wedstrijd zit! de groeten en fijne wedstrijd gewenst tegen heracles!

  1. Litmanen

   Mensen die nog niet eens een normale zin kunnen schrijven zonder taal en spelfouten hoef ik niet te beantwoorden. Maar uit meelij zal ik live antwoord geven: ik mag een mening hebben en jij ook. En bij last van misselijkheid een glaasje cola nemen, goed voor de maag en en het boert lekker op.

 11. Always4Ajax

  Sorry Litmanen maar jij bent het misselijk makende hier met je nu ala Toon61 repeterende gezever over Tete. Wedstrijden terugkijken hoef ik niet, zit er meestal life bij.

 12. Always4Ajax

  Was ff zoeken he. Maar knap gevonden. Soms houdt een tablet je tikkende vingers niet bij en beslist af en toe anders over woorden, maar ach…… Leuk dat je mij een keertje taalkundig kan pakken. Ik hoop dat het je veel genoegen heeft geschonken. Maar, je blijft misselijkmakend met je constant gelijke commentaar over Tete. Daar kan geen cola tegenop. Heeft niets meer met een mening te maken maar is gewoon afzeiken, maar dat halen wel meer mensen hier een beetje door elkaar. Misschien te maken met intellect? Ik weet het niet.

Comments are closed.