Ajax – psv: Topper op papier maar niet op het veld

1004ajax-psv_younes1

De sfeer was bij de supporters voor de wedstrijd nog uitstekend alhoewel een enkeling zich in het complex vergiste en bij de Toekomst in de kantine uitkwam. Uiteindelijk leek dit een voorbode voor de wedstrijd tegen psv want op het veld was Ajax ook een beetje de weg kwijt.

Bekijk via deze link ons fotoverslag van dit duel

Frank de Boer stelde, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Molde, Arek Milik niet op. De reden hiervoor was dat hij meer beweging in de aanval wilde en Viktor Fischer samen met Amin Younes leek hem wel een mooie combinatie. In de zevende minuut kon Gastón Pereiro na klungelig verdedigwerk van Ajax de 0-1 binnen schieten waarmee hij Jasper Cillessen en passant het record van acht ongeslagen thuis duels, door de neus boorde.

Ajax toonde veerkracht en na een aanval die via El Ghazi en Riechedly Bazoer liep, schoot Amin Younes de gelijkmaker binnen. Hierna leek het wel of de strijdlust van de Ajacieden weer inzakte want Locadia scoorde bijna de 2-1 maar Joël Veltman kon de bal nog net buiten het doel glijden. De hoekschop die hier het gevolg van was, leverde opnieuw gevaar want Bruma kopte de bal buiten het bereik van Jasper Cillessen maar Riechedly Bazoer redde vanaf de doellijn.

De beide partijen bleven na de rust ongewijzigd en dat was ook van het spel te zeggen. Pröpper raakte de buitenkant paal waardoor we weer goed weg kwamen. Twee goede kansen kregen Viktor Fischer en Amin Younes maar de beide heren dachten dat het doel wat hoger was en schoten de ballen het publiek in, waarvoor dank. Doordat  Younes vervangen werd door Serero kon Viktor Fischer op de linksbuiten positie spelen en in de zeventigste minuut zag hij zijn schot op de paal ketsen. Die pech had psv in de negenenzeventigste minuut niet want Gastón Pereiro schoot de bal wél in het doel van Ajax waarmee hij de eindstand op 1-2 zette.

Frank de Boer gaf ruiterlijk toe dat psv de betere ploeg was:’Dit is een terechte overwinning voor PSV en wij hebben slecht gespeeld. Ik heb niet genoten van mijn ploeg. Wij waren heel veel aan het reageren en waren niet één maar steeds twee stappen te laat, dan kom je niet in spel. In balbezit hadden wij heel weinig beweging of weinig vertrouwen. Ik weet niet wat het was. We zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Je kan zeggen dat Fischer de 2-1 op de schoen had, maar dat was niet verdiend geweest. Ik denk niet dat dit structureel was, maar een off-day van het hele team.’

Doordat Davy Klaassen een aantal malen flink werd aangepakt moest hij een paar keer behandeld worden. Hoewel hij de hele wedstrijd heeft uitgespeeld, bleek achteraf dat hij aan dit duel een lichte hersenschudding heeft overgehouden.

Ajax – psv 1-1 (1-2)
7. Pereiro 0-1
10. Amin Younes 1-1
79. Pereiro 1-2

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 51.154
Gele kaarten: Bruma, Guardado, Locadia, Pereiro(psv); Kenny Tete, Joël Veltman, Mitchel Dijks (Ajax)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks; Riechedly Bazoer, (8. Thulani Serero), Davy Klaassen, Nemanja Gudelj (74. Arkadiusz Milik); Anwar El Ghazi (81. Lasse Schöne), Viktor Fischer,  Amin Younes (64. Thulani Serero), Viktor Fischer.

Opstelling psv: Zoet; Brenet, Mereno, Bruma, Arias; Guardado (72. Maher), Hendrix (89. Schaars), Pröpper; Narsingh (86. Bergwijn), Locadia, Pereiro

Related posts

97 Comments

  1. creutz1977

   een collectieve afgang… zowel van spelers en trainer.. Wederom bevestiging.. in GROTE wedstrijden kan je het niet alleen met talent… Maar de trainer heeft oogkleppen op!!! wel een feit dat pisvee een stuk verder is en de betere spelers heeft helaas

    1. Remco425

     Komt hij weer. Zeg dan ook meteen dat Heineken z’n geld moet investeren in spelers, want dat is precies eenzelfde domme opmerking…

   1. AFCA my World

    Klopt een nieuwe trainer,Vanhazebrouck de trainer van AA-Gent die krijgt de jongens wel aan het spelen,haalt prima resultaten met mindere spelers in de competitie en in Europa,En Frankie kan naar Liverpool die hebben hun trainer ontslagen !

  2. dickst14

   ik snap niet vd boer als je fischer klaassen enz ziet storen vanaf minuut 1 en de rest blijft hangen dat je niet ingrijpt. of was dit de bedoeling?? dit was laf en geen ajax.

 1. Ajax-B

  Frank je tijd is over bij Ajax. Bedankt voor alle leuke jaren. Maar nu is het tijd om weg te wezen.

  1. Charka53

   Ajax-B ik denk je dat je gelijk heb FdB krijgt ze niet aan het voetballen maar die elf op het veld moeten maar eens goed in de spiegel kijken

 2. Sonsee

  Ik snap niet waarom je in je eigen stadion je het team gaat aanpassen aan je tegenstander. Je ken ook zien dat Ajax een stuk ervaring mist om grip op de wedstrijd te krijgen. Dus de Boer ga eens op zoek naar ervaring die je ken combineren met deze jonge jongens. Verder is er nog niet veel aan de hand want we zijn nog koploper maar het moet sowieso beter.

  1. theomar

   Na volgende wedstrijd staan we niet meer bovenaan. In competitie nog niets tegen gehad. Ik houd mijn hart vast. Volgens mij is er wel degelijk iets aan de hand.

 3. Joep

  De wedstrijd was niet aan te gluren. Wad echt matig. Weinig gezien vandaag. Bijna niets gecreëerd. Vandaag waren er weinig die een voldoende haalde.

    1. Geroldkohlen

     veltman slecht? de eerste helft alleen al heeft hij laten zien dat hij echt wel een mannetje is hoor! veltman is niet meer de veltman van het begin van het seizoen waar hij fouten gemaakt heeft zich fantastisch herpakt, het is nu riedewald die fouten maakt al speelde hij de 2de helft goed, de gehele verdediging is de enige dat een 6 krijgt want ze hebbn de 2de helft alleen maar lopen tegenhouden duels uitgevochten, het grootste probleem was het middenveld, compleet overlopen en overklast en onze aanval (behalve younes) was om te janken zo slecht!

     1. Remco425

      Dat middenveld werd overlopen vanaf het moment dat Klaassen niet meer fit was waardoor we feitelijk een speler te kort kwamen daar. Frank had hem meteen moeten wisselen voor Schone.

    2. Remco425

     Veltman was verdedigend goed, maakte veel aanvallen onschadelijk, ik weet niet waar jij naar hebt zitten kijken…

 4. Iceman

  Fijn is dat ook weer gezegd wat heb ik eraan op papier een topper?? Je moet thuis winnen van wie dan ook dat ben je je supporters schuldig en aan alle mensen die Ajax een warme hard toe dragen dus Frank en staf inclusief Marc netto doe iets??? Want dit was bagger schaamteloos ongelofelijk.

 5. ToonHJ

  Had Ajax een middenveld vandaag? Weinig creativiteit en vechtlust gezien. PSV verdient gewonnen.

  1. Remco425

   Omdat ze er maar met z’n 2en speelden. Klaassen was al snel niet fit meer en had in de 1e helft al gewisseld moeten worden voor Schone.

 6. knudde32

  manke Johnny heb je ook geen reet aan onbegrijpelijk dat hem gehaald hebben totaal niet fit en al jaren niet of nauwelijks gespeeld

 7. bobin

  zwaar ondermaats weer en pisv was net zo matig. Wat een slechte pot voetbal gezien vandaag

 8. woody79

  als ik het geld mocht beheren kocht ik een poolse spits. maar ja die kost wel wat. levert zn geld ook wel op

  1. Remco425

   We hebben een Poolse spits, maar jij bedoelt waarschijnlijk Lewandowski. Alsof die in de Eredivisie zou willen spelen. Koop dan meteen Messi…

    1. Remco425

     En Lewandowski wel? Droom lekker verder. Oplossingen met onhaalbare spelers zijn geen oplossingen. Dan kan je beter gewoon je mond houden…

 9. Mooi

  Ajax glijd af naar een denkelijk niveau .ik kan me niet meer herinneren dat ik nog een goede wedstrijd heb gezien

 10. HURBIE

  met verbazing gekeken hoe het team van Ajax helemaal niet commuceerde met elkaar denk persoonlijk dat er geen chemie tussen de SPELERS en FDB is ze. voetbalde tegen hunzelf en tegen PSV het is allemaal ingestudeerd en onnatuurlijk spel BEn bang dat de chemie tussen spelers en trainer ver te zoeken is

 11. Remco425

  En de wedstrijd begon nog wel goed. Eerste 20-25 min was een hoog tempo en na de 1-1 had ik het gevoel dat Ajax snel de 2-1 kon maken. Maar na 25 min werd het steeds minder. Gek genoeg was dat het moment dat Klaassen er niet helemaal fris meer bijliep. Die heeft z’n best nog wel gedaan en hard gewerkt, maar hij had gewoon gewisseld moeten worden.

  1. Remco425

   Niet noodzakelijk. Je hoeft niet van iedereen te winnen om kampioen te worden. Zolang je er maar minimaal 1 meer wint dan de rest…

 12. kLASSE20

  ik vond t niet eens zoon slechte wedstrijd was goed om te zien dat veltman eindelijk verdedigde als een kerel

   1. 4everAjax

    Punt 1 het is met een t. Daarnaast mag Veltman als enige een voldoende bijschrijven vandaag. Maar….. Hij kan het ook niet alleen doen en dan deel je op een gegeven moment in de misere. Maar geen oude koeien uit de sloot halen die nu totaal niet van toepassing zijn.

   2. kLASSE20

    ik heb het toch niet over opbouwend ik zeg toch verdedigend lees eerst is voordat je onder iedereen zn reactie zo tekeer gaat grappemaker

 13. Wally

  Ons Ajax is gewoon een middelmatig elftal waar je niks van kan verwachten dit seisoen. En iedereen heeft het over talenten, ik heb ze nog niet gezien. Kijk is om je heen alles wat je ziet zijn rosé schoenen gele schoenen enz.enz.laat ze eerst maar eens gaan voetballen in plaats met sponsor contracten bezig zijn

 14. AFCARay

  Kunnen niet beter, zal met dit zooitje ook nooit beter worden dan dit…..
  Lang leve de geweldige revolutie, die alles kapot maakt….

  1. Braziq

   Heb geduld.. geloof me.. ook ik baal hiervan.. njah balen is niet het goede woord.. Het gaat nog veel dieper dan dat.. Maar ik geloof er wel in.. Wij willen NU resultaten zien..! NU moet het voetballen beter! De revolutie is een aantal jaren geleden begonnen bij de jeugd. En niet bij de A selectie. Die jeugd zit er wel aan te komen.. En zeg eerlijk.. Het voetbal daar is zeker de moeite waard. Niet te vergelijken met onze 1e elftal.. Die spelen daar veel beter voetbal. Dus heb ik NOG wel vertrouwen in die revolutie. Alleen nu is het bitter. Het stelt nu op dit moment gewoon niets voor. Maar wil Frank nog wel bedanken voor de al behaalde resultaten in de afgelopen jaren!!

   1. Mijn Club

    Serieus BRAZIQ, ik heb al vier geduld gehad. Het gaat van kwaad naar erger. Het afvoerputje is in zicht!

   2. Mijn Club

    En je hebt het over de jeugd! Prima spelers, maar zonder ervaring! Op welke plek staat Jong Ajax momenteel? (In de Jupiler Legue!)

    1. toon61

     Inderdaad jong ajax is ook klote , kunnen totaal niet mee met de rest .
     Omdat die in het eerste staan waar ze geen strandbal raken .

 15. AJAX 2001

  De sfeeractie van de north up aliance tijdens de opkomst van Ajax was beter dan het vertoonde spel!

  1. Mijn Club

   4EVERAJAX: Jep, jij bent zowat de enige die nog in Frank gelooft, al heb ik jouw argumenten nog niet gezien. Die van mij heb ik in een vorig topic uitvoerig beschreven. A t/m H (geloof ik)

   1. toon61

    Die vent , of manneke zeikt maar wat , geen een argument kan hij brengen , hij heeft ook een ijzeren plaat voor zijn harses .
    Wat wij al jaren zeggen komen de andere sups nu ook achter , beter laat dan nooit zal ik maar zeggen .

  2. CactusMokum

   zelfde reacties omdat het ook al een aantal seizoenen niet om aan te gluren is! de spelers worden niet beter onder deze trainer! vreemde keuzes en opstellingen waarbij de spelers niet op hun positie gebruikt worden! en dan de teksten na afloop! het kan niet meer! het is klaar over en uit! tijd voor echte veranderingen met een nieuwe trainer

 16. AFCA my World

  Off-Topic Liverpool heeft zijn trainer ontslagen,wij ontslaan Frankie en halen de trainer van AA-Gent Vanhazebrouck,die krijg het elftal vast wel opgang,haalt prima resultaat met mindere spelers in de competitie en in Europa !

  1. Mijn Club

   Ik vind alles beter dan Frank. Doe maar, mijn zegen heb je. Maar als je het niet erg vindt, kijk ik over een paar maanden wel weer naar de stand van zaken. Ben zoooo Ajax moe! (En ik heb de wedstrijd niet eens gezien! Bewust niet! Gelukkig maar)

 17. Mauheb

  Ik hoop dat ze zelf ook eens in gaan zien, dat Ajax al lang niet meer Ajax is, kom op,zeg aanpassen in je thuis wedstrijd????? Lafbekken, en kleuters echt dit doet echt pijn.

 18. ajaxpers

  Guardado, Moreno en Pereiro, dit zijn pas namen. Het heeft wat gekost maar dan heb je ook wat.

 19. rekel23

  In het begin was het nog redelijk en heeft psv alle mazzel met het msken van het doelpunt. AJAX kwam sterk terug en was er eindelijk beweging te zien in het dpel vsn AJAX. Maar na de gelijkmaker vielen ze weer terug in het oude spelletje, geen beweging, geen diepte en de bal niet het werk laten doen. Nee de bal brengen en je medespeler in de problemen brengen. Geen dtap teveel en el Ghazi keek ernaar zelfs wanneer ze op een meter hem voorbij liepen. Er zal meer gewerkt moeten worden en wandelen doe je maar in het bos maar niet in de Arena op het grasmat als je moet winnen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Klopt.. Miste bij een aantal spelers de bezieling en de absolute wil om te winnen.. Ook dat zijn kwaliteiten. Door al die looplijnen, posities, ingestudeerde situaties vergeten we nog wel eens dat hè gewoon een strijd is die gewonnen MOET worden.. Hoe dan ook..

 20. Geenemotie

  Ik begrijp niet dat FdB spreekt van een off day en dat als een incident ziet. Dat is je kop in het zand steken. Denk nl dat wij onvoldoende kwaliteit hebben als het gaat om mentaliteit. Europees en nationaal sterkere tegenstander pakken punten. Komt een zware periode aan.

 21. Ajax1958

  @ 4everajax, we hebben het er al vaker over gehad, maar dit kan toch niet meer? Geloof mij, het wordt niet beter. En dan al die positivelingen hier,: het wordt 3-0 en WZAWZDB en weet ik al niet meer. Laat ik jullie even uit de droom helpen…… We zijn al een tijdje niet meer de beste!!!! En voor diegene die de stand en het doelsaldo erbij halen……….halloooooo we hebben alleen maar clubjes uit het rechterrijtje gehad!!!!!!! Beetje realisme is wel op zijn plaats denk ik.

 22. Geroldkohlen

  hoop dat ze nu wakker zijn daar bij ajax! winnen van ado nec willem 2 zegt helemaal niks als je zoveel minder bent dan pisvee! haal gewoon deze winter nigel de jong en soriano en een goede CV!! ervaring met specifieke kwaliteiten zelfs bij braga lopen betere spelers rond, en gooi het salaris plafond met een miljoen omhoog dan komen de spelers echt wel! we moeten van dit klote beleid af het werkt niet want met alleen talenten red je het niet!!!

 23. Slingertje.

  Het was weer een trieste vertoning van Ajax. Dat beloofd wat voor de komende maand. Ze zullen echt met een andere instelling moeten gaan ballen want anders gaat het veel punten kosten.

 24. ajax26

  En we moeten nog Vitesse en Feyenoord, dat wordt een hellse karwei pfffff.
  Gwn accepteren dat je niet meer zo goed zijn.
  Het zijn allemaal pupillen meer niet.
  Ze willen alleen maar met de jeugd spelen.
  Hoop het dat ze een beetje vanzijn geschrokken want zelf tegen de mindere ploegen hebben ze moeite mee.

  1. toon61

   Niks , want ze zijn gewoon niet beter , en hebben weinig kwaliteit in de selectie ,, europees ook verliezen en slecht spelen , en punten verliezen zegt toch alles , dan het gestuntel in de competitie nog , als dat hier niet erkend word door de sups , zijn ze rijp voor hans anders .
   En hebben ze een plaat voor hun kop

 25. Cees1966

  Van dit PSV thuis verliezen zegt genoeg, zonder de Jong en met een halve Guardado en dan nog geen kans maken. Ajax pak dit seizoen (wederom) je verlies en ga langzaam bouwen aan iets goeds en dan hopelijk met een nieuwe staf en wat werkelijke versterkingen.

 26. hte Orakel

  Zo kan het gewoon niet meer. het werken met alleen jeugd, geen aankopen doen, krampachtig vasthouden aan een ouderwetse manier van 4-3-3. We leven met z’n alleen helaas is het verleden. Het is ook een kwaliteit om mee te gaan met de tijd en je aan te passen aan de veranderde omstandigheden. Het voetbal van vroeger toen we onze geweldige successen haalden, de tijd van Cruijff is zoveel minder in snelheid, inzet, belangen, media exposure etc etc etc. Onvergelijkbaar. De keus is veranderen of afzakken naar grauwe middelmaat.

 27. f-side64

  pisvee moest ook wel fischer had pech anders was het 2-1 geworden en dan het pisvee maar 1 puntje gehaald

 28. f-side64

  komt echt door het beleid en vooral aan het gebrek van 1 echt goede centrum spits zelfs siggi WAS/IS beter dan die pool.

 29. Slingertje.

  Wat een narigheid dat we regenwoordig nerweus worden van wedstrijden tegen sc Heracles en PEC Zwolle. Het moet niet gekker worden.

Comments are closed.