De Boer: ‘Uiteindelijk hadden we hier moeten winnen’

1001molde-ajax_deboer

Frank de Boer baalde na afloop van het gelijkspel tegen Molde FK. Voor de rust was Ajax gevaarlijk en sterk in de combinatie, na de pauze werd het slordiger en werd het plots dringen geblazen. ‘We begonnen wel goed, denk ik. De goal is dan een typisch voorbeeld van slordig balverlies lijden, waar zij op zitten te wachten. Niet zo slim van ons, het was een bal met risico en zij hebben dan meteen vier mensen voorin. Een dure, je moet tussen de linies proberen te spelen als het kan’, aldus De Boer voor de camera van RTL7.

Na de 1-0 leek Ajax wakker geschrokken en speelde lange tijd wél goed. ‘We hebben daarna genoeg kansen gehad om de boel recht te zetten. In de tweede helft spelen we minder en waren we slordig. Je verliest de grip, al krijg je de controle en kansen wel weer terug. Uiteindelijk hadden we hier moeten winnen.’

Wat de invloed van de wind was? ‘De wind was niet in ons voordeel, al hebben we er soms ook wel van geprofiteerd. Soms was het raar, het was een draaiende wind. De ene keer kwam de bal niet weg, bij het volgende moment schiet hun keeper de bal ineens het hele veld over.’

Bron: RTL7

Related posts

59 Comments

  1. marc81

   wat een lachertje dit zeg, stelletje clowns op het veld met als hoofdact Frank RENZ.

  2. De Ajacied

   Hadden is lelijk hoor Frank, ga er zondag dan maar wel 2 helften voor voetballen en houd de 3 punten in Amsterdam !!! Toch ? ⚽️⚽️

 1. jojocoolio

  Voor dat iedereen weer denkt dat ik met lul negatief ben… Lul staat voor leer u les….

 2. Litmanen

  Je moet er als team staan Europees. El Ghazi, geen bak geraakt. Gudelj, geen bal geraakt, Riedewald, weer een fatale fout. Tete, geen bal vooruit gespeeld. Milik, slechte wedstrijd. De rest prima, maar dat is niet genoeg, oom niet tegen een zeer matige tegenstander.

 3. Fvanr

  Constant zelfde analyse waar niks meegedaan wordt. Triest. Waarom younes pas in de tachtigste minuut. Je functioneert niet meer Frank. Conclusies trekken denk ik

 4. Danson

  Jullie beseffen echt niet dat met de middelen die we hebben het aardig gedaan hebben. Ajax is geen top ploeg meer… dat moet hopelijk nog komen.

  1. Indojood

   Ik besef dat Molde FK het aardig heeft gedaan, gezien de middelen die ze hebben, in vergelijking met Ajax, maar ook Celtic en Fener.

 5. CaboKill

  Als je riedewald opstelt ipv heitinga dan denk ik dat je de weg kwijt bent. Riedewald is er gwn nog niet klaar voor maakt nog teveel fouten!

   1. CaboKill

    Fouten maken kan iedereen gebeuren maar het moet niet zo zijn dat er steeds een fatale fout wordt gemaakt, dit was niet de 1e x

 6. -buitenkantje rechts-

  Balverlies op het middenveld mag natuurlijk niet direct fatale gevolgen hebben.. 4 verdedigers op de achterlijn waar de bal kinderlijk langs rolt en de enige Noorse aanvaller de bal simpel intikt.. Zwakke analyse om dan Riedewald de schuld te geven!

  We spelen Europees gewoon met teveel mensen voor de bal! Keer op keer lopen we in het mes.. Dat mag FdB zich wel aantrekken dat hij wat dat betreft niet leert van zijn fouten.. Deze manier blijven we tegengoals incasseren.
  Verder snap ik zijn wissels niet. In de 83e minuut Serero inbrengen? Younes voor Milik, zodat we zonder spits spelen?

  Verder moeten we natuurlijk gewoon kansen benutten.. Belachelijk dat we zo veel kansen nodig hebben voor een goal.. Een beetje spits had vanavond gewoon 2 a 3 goals gemaakt..

  1. CaboKill

   Deze analyse is gebaseerd op eerdere wedstrijden en niet alleen op deze. Die jongen gaat er ckr wel komen maar ik denk niet dat hij nu verder dan heitinga is

  2. Litmanen

   het middenveld was niet schuldig. Riedewald komt op speelt de bal verkeerd in en is direct verslagen bij de counter, incl. zijn collega’s achterin. Bekijk de beelden!

  3. Rene1964

   BR: mee eens. Tegen PSV zal het dan nog erger worden. Die ploeg is drie keer zo goed als Molde.

 7. Geroldkohlen

  het was gewoon dramatisch maar het moet nu toch duidelijk zijn ,zonder ervaren versterkingen voor in de basis (geen tribune klanten) kan je geen prestaties leveren in europa! milik en el ghazi waren echt het slechts vandaag!

  1. Rene1964

   Klaassen viel me ook erg tegen (veel balverlies). El Ghazi had ramadan of zo?!? (Of een snipperdag). Milik heeft geen zin. Riedewald gehyped en is er ook nog lang niet. Tja … de Boer is er ook nog lang niet. Menig trainer die het spelletje beter ziet dan hij.

 8. War

  Wordt zo ontzettend moe van die Frank, alsof alle toeschouwers steke blind zijn en hij alleen het weer anders ziet, nee dan die wissel 3 minuten voor tijd Serero voor Bazoer , dat was lekker bijdehand, Serero wisselen voor wederom een falende Klaassen in de 60e minuut had misschien slimmer geweest, veel meer gif erin !
  Over Millik en El Ghazi zullen we verder maar zwijgen !

 9. Ramon1

  Ja kansen genoeg maar in deze poule is alles nog mogelijk en we zullen komende maand zien hoe ver dit ajax is

 10. slm020

  Wat een hoop kritiek van iedereen . Als AJAX wint mer 2-5 heeft niemand wat te zeuren . 3 schitterende redding van de keeper 😉

  1. Indojood

   Als, als, als. Het is 1-1 geworden en geen 2-5 dus is de kritiek meer dan terecht. Het zou handig zijn als Ajax de kunst van het doelpunten maken, een niet geheel onbelangrijk onderdeel van het spel, beter zou beheersen.

    1. Indojood

     Gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitvoering en het resultaat, dus beiden. Maar dat was niet de strekking van jouw verhaal. Als dit, als dat roepen heeft geen zin. Het is 1-1 geworden ondanks legio kansen dus is er terecht kritiek.

 11. BobbyHaarms

  Als er 1 Europese wedstrijd was geweest van Ajax die we hadden moeten winnen was het deze wel zeg, ongelooflijk. Elke keer wordt er gezegd dat ze hiervan leren maar ik begin er zo langzamerhand toch ernstig m’n twijfels over te krijgen. Wissel van Serero vlak voor tijd sloeg werkelijk helemaal nergens op.

 12. Coenie

  Eens met de meeste dat Ajax deze pot eigenlijk had moeten winnen. Eens met de meeste dat een foutje (van wie dan ook), te wijten aan concentratie, niet meer mag en kan. Maar wat een kritiek hier….. Niet normaal! Waarschijnlijk heb ik dan naar een andere wedstrijd gekeken want ik ben het helemaal eens met deze analyse van Frank de Boer. Ik heb een Ajax gezien wat veel kansen creëerde maar wat net het geluk miste. Ik vond Gudelj in de eerste helft opvallend goed, Fisher blonk uit en ook Dijks was sterk. El Gazhi had zijn dag niet idd. We hebben de pech gehad dat die keeper veel pakte. Maar zo hebben wij vorig jaar ook wel eens gewonnen of gelijk gespeeld (dankzij Cillessen). Die roep om Heitinga mag nu ook wel klaar zijn. Als je nl een Recter Centrale Verdediger voor een Linker Centrale Verdediger wisselt dan kom je doorgaans niet beter het veld op. En ik vertrouwwel op FdB dat hij zijn sterkste elftal op het veld zet. Het geld voor iedereen: als je denkt dat je beter bent dan een ander, laat het maar zien dan.

 13. Didron

  Helaas was het niet beter dan dit!! Zolang ze zondag van pisvee winnen hoor je mij niet klagen verder!

 14. Litmanen

  Wat nou zwakke analyse! Riedewald loopt de verdediging uit met de bal aan de voet. Op het moment van inspelen staat alleen Veltman nog achter hem in het centrum. Hij speelt de bal recht in de voeten van een tegenstander en de counter is gestart. Die counter wordt voortreffelijk uitgevoerd. Heel misschien had Cillesen meer kunnen doen op de voorzet, verder niemand.

  Analyse: weer een fatale fout van Riedewald. Jij hebt wel steeds Veltman afgeslacht, maar kom niet aan de man die ons in Europa nu al ettelijke miljoenen heeft kost en gister weer twee punten.

  Buitenkantje: analyseren is terugkijken…….

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik heb een tv hoor.. Hoef het niet steeds op Youtube terug te zien.. Je herhaalt jezelf wel heel vaak, maar dat betekent niet dat je daardoor gelijk hebt. De foute inspeelpas was van Riedewald..maar daarna zijn er zeker nog 3 herstelmomenten mogelijk.
   Nogmaals..en dan hou ik er ook over op.. De vraag moet zijn waarom balverlies op het middenveld steevast voor gevaarlijke situaties voor de Ajaxgoal lijden.. Vervolgens 1 persoon aanwijzen is een zwakke analyse.. In jouw met als motief de negatieve aandacht van Veltman af te leiden. Een beetje objectiviteit zou je sieren Litmanen… Anders kan ik jouw commentaar niet meer serieus nemen.

   1. Litmanen

    Je verliest de bal niet op je middenveld maar op je doorgeschoven verdediging. Middenveld staat op dat moment voor de bal. Dat maakt het nu juist zo stompzinnig om op dat moment verkeerd in te spelen. Ook De Boer reageerde trouwens op deze manier op die bal.
    Ook jij krijgt geen gelijk door dat je jezelf steeds herhaalt.
    Als Veltman die bal had gespeeld, dan had Heitinga moeten komen, nu krijgt iedereen de schuld behalve Riedewald.

    1. Geroldkohlen

     dat is niet waar litmanen het was een fout van riedewald maar daarna is herstel gewoon mogelijk bij de voorzet staan 4 man op 1 lijn inclusief cillissen en niemand die ingrijpt met zo’n fout die gemaakt word en er is herstel mogelijk dan zijn er 2 dingen mogelijk 1 je hersteld het 2 of je maakt een overtreding en desnoods geel en geeft daarna riedewald op zijn klote! en dat zie ik ook niemand doen! en als je goed analyseert, dan zie je op moment van inspelen van riedewald maakt het gehele middenveld een voorwaartse beweging waardoor die onderschept word gewoon geen communicatie en dat is een enorm risico zo’n bal dus die mag je niet geven, en verder ben ik het een met BR dat je expres negatief bent op riedewald om veltman buitenschot te houden, terwijl dat niet nodig is want veltman heeft gewoon redelijk gespeeld maar ook niet top gespeeld! en nogmaals in cl voorronde was veltman 1 goal schuld waardoor we geen cl spelen en niet alleen riedewald!

     1. Litmanen

      Ik zal verder niet ingaan op de discussie dat Riedewald op zijn kloten had moeten krijgen. Daar zorgt De Boer hopelijk voor. Ik ben niet bewust negatief op Riedewald. De hele pers valt over hem heen omdat hij in herhaling valt de laatste vier weken. Veltman krijgt in de pers trouwens alleen maar zeer goede kritieken. Lees de kranten van vandaag maar. Verdedigend en opbouwend zeer goed en foutloos. Maar wees gerust, Danny Blind is het met jullie eens en selecteert alleen Riedewald en “tikkie terug” Tete. Maar het gaat dan ook heel goed met Oranje.

 15. AjaxBarcelona

  Als ik zo naar het commentaar kijk hebben hier twee mensen naar dezelfde wedstrijd gekeken: Coenie en ik. 🙂 Afgelopen seizoen waren er 5 wedstrijden nodig voor 3 schoten op het doel waarvan er 1 een kans was. Nu hebben we geloof ik bijna twee handen vol aan kansen gehad maar was er merendeels sprake van een keeper die de dag van zijn leven dus van zijn hele carrière had.

  Daarnaast speelde Ajax tegen een muur van 10 spelers en daar kan je er maar 7 tegenover zetten (3 man en keeper voor verdediging houden). Neem daarbij dat er 3-4 spelers totaal niet in de wedstrijd zaten wat gewoon kan gebeuren (dat heeft elke speler, zelfs Messi)

  Als je dat bekijkt heeft Ajax gewoon een mooie prestatie geleverd waar meer in zat, dat klopt. Maar als deze jongens tegelijk hun vorm hebben en als dat zondag nou ff gaat gebeuren , rollen we gastjes uit Eindhoven gewoon op.

  Punt is dat je de positieve dingen moet zien i.p.v. oppervlakkig kijken naar het resultaat. Maakt het leven trouwens ook veel leuker 🙂

  Ik heb in ieder geval een leuke voetbalavond gehad.

     1. AjaxBarcelona

      Heet ook: mening hebben Litmanen. De opmerking van War is daarbij gewoon een beetje dom en simpel, dan krijg je ook een meer aparte reactie/mening van me. Wie de bal kaatst he 🙂

     2. Litmanen

      Sommige mensen ontberen een spiegel. Zowel in Barcelona als in Amsterdam toch ruim verkrijgbaar….

   1. Ajax nr 1

    Jouw commentaar ook niet AjaxBarcelona. De rest heeft een andere wedstrijd gezien alleen jij en coenie niet. Dus wie zou er een andere wedstrijd hebben gezien of de verkeerde bril hebben op gezet.

 16. Slingertje.

  Molde ging na rust fysieker spelen en dan geven een aantal spelers van Ajax weer eens niet thuis. Dat beloofd wat voor Fener uit over 3 weken want die gooien ook de beuk er in.

 17. AjaxBarcelona

  Goh toch gek, iedereen mag een mening hebben zolang de conclusie maar is dat het klote was. Anders heb je een bril nodig, of ben je vriendje van Frank. Dat alles mag ook heel erg stellig en voorzien van allerlei termen gezegd worden. Zeg je wat anders, met andere termen dan snap je het niet, ben je arrogant en mag je je mening eigenlijk gewoon niet geven. Apart volk die supporters, heel apart.

 18. Heldenzoon

  Iedereen mag een mening hebben. Jij zag een mooie prestatie. Het geeft aan dat we allemaal op een andere manier een wedstrijd beleven. Ik zeg een punt tegen Molde is een schande. Mijn mening…..

Comments are closed.