Ajax speelt gelijk tegen counterploeg Molde

1001molde-ajax_fischer

Ajax heeft de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League opnieuw niet weten te winnen. Na het gelijkspel tegen Celtic kwam Ajax in Noorwegen ook niet tot winst in de wedstrijd tegen Molde en was het een gelukstreffer van Viktor Fischer wat uiteindelijk zorgde voor een 1-1 eindstand nadat Ajax al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand was gezet.

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd via deze link

De woorden vooraf van Frank de Boer kwamen weer pijnlijk aan het licht want zoals vaker startte Ajax slap en leek het nog niet wakker. De trainer had het over een stevig windje wat over het veld blies maar dat was zeker niet gericht aan zijn spelersgroep. Zoals al zo vaak dit seizoen werden de Ajacieden vanaf de eerste minuut onder druk gezet en dat leverde Molde al snel de 1-0 op. Jaïro Riedewald was nog niet helemaal wakker toen hij de bal knullig inleverde en de thuisploeg daarmee de kans gaf om via een snelle uitbraak de score te openen. De Noren maakten daar gretig gebruik van en schoten Ajax op een 1-0 achterstand.

Viktor Fischer was degene die liet zien dat hij een basisplaats verdiende en de Deen was met een gretige indruk een gevaar in de defensie van Molde wat uiteindelijk ook de 1-1 opleverde. Met een van richting veranderd schot repareerde hij de schade in de achttiende minuut.  In de tweede helft kon Ajax geen potten breken tegen Molde dat loerde op een counter en hiermee ook bijna de 2-1 scoorde. De vrije trap op rand zestien werd perfect genomen en het was Jasper Cillessen die de bal met zijn vingertoppen nog beroerde waardoor de paal Ajax behoede voor een achterstand. In de slotfase stond een aaneenschakeling van slordigheden een slotoffensief in de weg. Te vaak maakten onzorgvuldigheden in de passing vroegtijdig een einde aan een aanval waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Molde – Ajax 1-1 (1-1)
8. Hestad 1-0
18. Fischer 1-1

Scheidsrechter: Raczkowski (Pol)
Toeschouwers: 8.500
Gele kaarten: Hoiland (Molde), Tete, Veltman, Riedewald, Gudelj (Ajax)

Opstelling Molde: Horvath; Linnes, (61. Toivio), Gabrielsen, Forren, Rindarøy; Singh, Hestad, Hussain; Möstrom, Høiland, (80. Kamara), Hestad (59. Svendsen)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks; Riechedly Bazoer, (8. Thulani Serero), Davy Klaassen, Nemanja Gudelj; Anwar El Ghazi, Arek Milik, (81. Amin Younes), Viktor Fischer.

Related posts

48 Comments

   1. Remco425

    Zo dramatisch was het ook weer niet. Tuurlijk het verdedigen bij de 1-0 wel, maar zeker de 1e helft heeft Ajax flink wat kansen gecreeerd en zaten ze er ook fel op. 2e helft was een stuk minder, maar hadden ze de wedstrijd op het einde ook gewoon moeten beslissen. Ze waren niet zuiver in de afronding, ze hadden makkelijk met 1-4 kunnen winnen. Maar zo slecht als jij het beschrijft was het niet.

  1. creutz1977

   eerste helft was prima… tegen een puur verdedigende ploeg hebben ze veel kansen gehad… 2e helft was zeker minder… wat was El Gahzi dramatisch slecht!! en Davy bakt er de laatste tijd ook erg weinig van… Maar goed op naar psv…

 1. nicks

  het niveau hier is nog amateuristischer dan als beschreven door de meesten hier! waar zijn toch de tijden gebleven toen er nog wel blinde clubliefde bestond!!! op naar psv!!!

  1. Mokum69

   die liefde moet dan wel van twee kanten komen. je kunt toch niet ontkennen dat dit bedroevend slecht was

    1. Rene1964

     Kom, je hebt het hier over een tegenstander van niveau max De Graafschap. (Met ALLE respect voor die club trouwens).
     Het beleid is gewoon k.t!

     1. Remco425

      De Graafschap zal nooit Standaard Luik uitschakelen of 1-3 van Fenerbahce winnen, dus hoe wil jij nog serieus genomen worden als je dit soort dingen roept? Want ddan heb je er dus echt geen verstand van.

 2. AFCARay

  Triest, het aankijken niet waard van zo’n babyelftal !!!
  Dat wordt gewoon een verliespartij aankomend weekend !!!!

  1. VAK410THEBEST

   psv speelde ook slecht he woensdag. we blijven vertrouwen houden! we pakken ze gewoon

   1. dioajax

    ja psv speelde een beetje slecht maar tegen moscow…en toch hadden ze van 3:0 3:2 gemaakt…en wij 1:1 tegen molde…molde…

   1. AFCARay

    Dat heet “eigen mening”.
    IK vind dit, iemand anders mag iets anders vinden maar IK heb er geen vertrouwen in…
    Of mag dat niet hier je eigen mening verkondigen??

 3. Martin_FSide

  Was echt dramatisch idd, el gahzi was drama Schöne had daar sws moeten staan heeft veel meer ervaring!!!
  We willen toch halve finale EU LEAGUE halen, nou niet met deze vorm hoor ?

  1. VAK410THEBEST

   nouja het probleem was dat el ghazi zn man niet voorbij kwam vandaag. dan gaat ie maar bal onder de voet doorhalen en die gekke dingen..
   maar schone is ook nie echt iemand die zn man passeert, ik had younes er vroeger in gedaan voor el ghazi.

   1. creutz1977

    juist!!! bij El Gahzi is het alles of helemaal niks.. Hoe doet gewoon te weinig…

 4. Indojood

  Spel en uitslag zijn geen verrassing meer. Dit is wat het is en er is geen ruk aan zo.

 5. I_AMSTERDAM

  met alle respect voor frank maar vandaag had hij veel eerder moeten wisselen. ook van wegen de aankomende wedstrijd hadden paar jongens het duidelijk zwaar

 6. Mauheb

  As zondag krijgen ze klop!!! En dik!! Wat een gepruts het aanzien niet waard, durf bijna niet meer te kijken, mijn club zo slecht,stroperig,zonder inzet en wilskracht zien ploeteren!
  Waar is Ajax?????????

   1. vanzanten

    Ik ben het anders volkomen met hem eens. Je mag toch best eerlijk zijn? Het spel van Ajax is niet om aan te zien, klaar.

 7. HURBIE

  de precisie was er niet en ze waren steeds te laat je miste echt een leider bij AJAX heb me zitten verbijten VERWENDE SUKKELS schop onder hun kont

 8. Ramon1

  Wat was el ghazi slecht soms is die zo geweldig en soms bakt die er niks van hoop dat die dat zelf ook beseft en ook in mindere wedstrijden toch een paar goeie acties maakt

 9. Danson

  Ik moet zeggen vond ajax redelijk spelen. Jammer dat de benutte kansen niet werden afgemaakt. De tegengoal was idd wederom amateuristisch. El Ghazi speelde idd slecht. Maar je weet dat hij ooit een bevlieging kan hebben… Op naar PSV, die pakken we gewoon.

 10. Jari86

  Schone zijn ervaring is nodig op het middenveld. Dat zal helaas ten koste moeten gaan van Gudelj. Heitinga moet toch echt meer minuten gaan maken vind ik. Veltman daarvoor offeren. Ervaring op de as.

 11. nicks

  zondag ajax in vuur en vlam!! kolkende arena erachter!! de lampen krijgen een afstraffing die ze de komende tijd niet snel zullen vergeten!! wij staan achter jullie boys!!! in goede en slechte tijden!! want dit is mijn club,mijn ideaal,dit is de mooiste club van allemaal!!

 12. Kevke87

  el ghazi speelde slecht, klaassen ook, bazoer tweede helft onzichtbaar. milik te weinig gezien. het leek wel een gemankeerde machine. terwijl je in potentie voorin 3 gevaarlijke spelers hebt lopen. zodra zij ingespeeld raken gaan we wat beleven. dat zie je sporadisch bij momentjes. voor de rest een slechte pot. maar zondag Pisvee sowieso pakken.

 13. paullus

  Veldman deed niets verkeert en heitinga word nooit wedstrijd fit
  Dus dat gelul over heitinga hebben nu wel gehad

 14. Didron

  Helaas was het niet beter dan dit!! Zolang we zondag van pisvee winnen hoor je mij niet klagen verder!

 15. Velibor

  Vond eerste helft helemaal niet zo verkeerd op die persoonlijke fout na maar snap echt niet hoe je soms zo’n gatenkaas kunt creëeren achterin met FdB en Jaap Stam in de staf,hou soms men hart vast bij balverlies maar dat hebben er meer hier op dit forum. Geloof wel dat ze zondag kans hebben om PSV es ff lekker af te drogen.

  1. Velibor

   Weet iemand waar die belachelijke blauwe streepjes voor zijn want ik accentueer helemaal nada!

 16. Slingertje.

  Er lopen een paar spelers die zichzelf belangrijker vinden dan het teambelang en daar moet de Boer eens tegen gaan optreden.
  Gelukkig was Jasper scherp anders verlies je daar ook nog.

Comments are closed.