Tete over duelkracht en tackles: ‘Het wordt echt een ding, iedereen is lyrisch’

0815ajax-willem2_tete

Ricardo van Rhijn was in de afgelopen seizoenen telkens zeker van een basisplaats bij Ajax, maar hij is zijn plek in het elftal in dit voetbaljaar kwijtgeraakt aan Kenny Tete. De rechtsback ontwikkelt zich stormachtig en valt vooral op door zijn duelkracht en tackles.

Tete merkt dat zijn stijl van verdedigen opvalt. “Iedereen vraagt me naar mijn tackles. Ik loop tegenwoordig niet zo vaak meer door de stad, maar ook op straat beginnen mensen er steeds over. Het wordt echt een ding. Iedereen is lyrisch. Liever zo dan dat ze vragen wat ik aan het doen ben. De duels een-op-een met aanvallers liggen me wel”, zo verteld hij tegenover AjaxLife.

Tete beschrijft zichzelf als een ‘bijtertje’, die door hard te trainen een gespierd lijf heeft gekregen. Dat gebruikt hij in de duels. “Iedereen heeft een bepaalde stijl van verdedigen, dit is mijn manier”, zegt de verdediger, die zaterdag tegen FC Groningen zijn twaalfde wedstrijd in de Eredivisie speelde. Tete is door bondscoach Danny Blind opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de interlands met Kazachstan en Tsjechië.

Bron: AjaxLife

Related posts

24 Comments

 1. rickert

  Die jongen maakt een mooi eerste seizoen door. Hopen dat hij dit kan vasthouden, dan staat hem nog een mooie toekomst te wachten, topper!

  1. creutz1977

   Wat een jongen.. geweldige uitstraling… echt een kuitenbijter… aanvallend nog meer stempel drukken en je hebt een topper in huis

 2. lomaoost

  Tete is goud waard echt een eerlijke verdediger met tackles zo als het hoort chapoo we gaan nog mooie tackles van hem zien

  1. BobbyHaarms

   Over van Rhijn heeft niemand het meer. En dat is voor 100% zijn eigen verdienste. Ga zo door Tete!

   1. Litmanen

    Nou ik wel hoor. Vind Van Rhijn opbouwend veel sterker. Met een naar binnentrekkende El Ghazi vind ik Van Rhijn nog altijd bruikbaarder dan Tete. Verdedigend ijzersterk, maar tel de tikkies terug eens per wedstrijd, echt bar hoor!

    1. 4everAjax

     Tel ze eens terwijl je direct daarvoor naar zijn blikveld kijkt. Vaak el Ghazi niet goed vrij en Bazoer of Klaassen richting bal lopend. Dan krijg je al snel tikkie trug. Als de anderen beter anticiperen speelt ook hij naar voren.

     1. -buitenkantje rechts-

      Hij speelde tegen Groningen wel een aantal keren goed naar voren.. Toch een aantal goede voorzetten en een paar bekeken steekpasjes gezien..

   2. Remco425

    Ook Tete zal nog wel een terugval krijgen. Dan moet Van Rhijn z’n kans grijpen en laten zien dat hij beter is.

     1. Litmanen

      Ik denk dat Van Rhijn een betere voetballer is, maar ik gun Tete ook een geweldige carrière. De tijd zal het leren.

 3. Didron

  Kenny is een baas!! Zijn manier van verdedigen is super, zou een voorbeeld voor velen moeten zijn! Hoop dat hij zijn huidige vorm vast houden kan de rest van het seizoen!!

 4. Charka53

  Niet verkeerd toch op links en rechts een echte verdediger gewoon aanpakken die aanvallers doe je dit goed en fair is er niets aan de hand en de aanvaller wordt voorzichtig en houden we de 0 🙂

 5. Coenie

  De verdediging is dit seizoen tenminste weer een verdediging! Wat een verschil met vorig jaar. De enige die er nog staat is Veltman. Door vooral Tete en Dijks op rechts die een goeie tackle niet schromen hebben wij op dit moment slechts twee (lees2) tegendoelpunten. Ben eerlijk gezegd niet zo treurig om de wellicht minder aanvallende kwaliteiten van Tete. Hij doet in ieder geval zijn hoofd taak zeer goed. Vooral doorgaan!

 6. Ramon1

  Het is ook zo die jongen zit er zo fel op altijd er is echt geen betere rechtsback in nl als tete

 7. pietprecies

  Eindelijk eens een back die doet waar het bij begint als back, verdedigen, we hebben het gezien bij Boilesen, die focust alleen op acties maken maar verdedigend is het een regelrechte ramp.. Geef mij dan maar tete, die heeft in elk geval zijn fysiek mee (toch handig als je verdediger bent…)

  1. Rene1964

   Inderdaad, zo ook Dijks! Beiden fysiek oké en snel met duelkracht. Ricardo verdedigde vaak aan de verkeerde kant, vd Wiel eerder ook. Tete doet dat juist goed! Zeer content met BEIDE backs! Beste dat we in JAREN hebben gehad.

Comments are closed.