Veltman trots op evenaring clubrecord

0912twente-ajax_veltman

Het zijn mooie tijden voor de defensie van Ajax. Ook tegen FC Groningen bleef de laatste linie makkelijk op de been en dat leverde een evenaring van een clubrecord op: Zeven thuiswedstrijden zonder tegendoelpunt. Een prestatie die eerder in 1987 en 1997 werd neergezet.

Wanneer kreeg Ajax de laatste tegentreffer in de Amsterdam ArenA? Joël Veltman blijkt aardig op de hoogte. “Ja, dat zag ik voorbijkomen. Volgens mij was dat ergens in februari? Wie scoorde toen ook al weer?”, vraagt Veltman zich af in gesprek met Goal. Het was Hakim Ziyech, inderdaad op 15 februari 2015. “Ziyech, ja dat klopt inderdaad. Ik las ook dat het een clubrecord is dat we hier zo lang in de competitie de nul hebben gehouden. Dat zijn natuurlijk mooie dingen.”

Ook tegen Groningen gaf Ajax niet veel weg en Veltman ziet dat zijn ploeg in verdedigend opzicht stappen voorwaarts maakt. “Als team doen we dat heel goed. De middenvelders hebben daar ook een belangrijk aandeel in. De ballijnen naar de spitsen worden door hen goed afgeschermd. Daar zijn we in De Lutte mee begonnen en dat werkt uitstekend.”

Bron: Goal.com

Related posts

20 Comments

 1. Rene1964

  Blij om! De nul houden is toch een eerste vereiste en DE BASIS om wedstrijden te winnen en om ‘m op slot te zetten. Bovendien motiveert het de ploeg enorm om dat aantal tegendoelpunten zo laag mogelijk te houden!
  Al ben ik er persoonlijk nog niet van overtuigd, dat we bijv tegen PSV niet zomaar weer 4 doelpunten om de oren kunnen krijgen!?
  En we moeten wel reëel blijven: alle sterke tegenstanders komen nog! (In tegenstelling tot de vorige jaren).

  1. Litmanen

   Je hebt misschien wel gelijk, maar als Ajax met 5-4 wint van PSV zal Veltman niet minder blij zijn dan wanneer het 1-0 wordt.
   Het is een groot compliment voor al die jonge gasten dat ze de boel behoorlijk dicht houden. Bovendien met Van Rhijn en vdHoorn behoorlijke reserves.
   Hoop alleen dat Moreno onze spelers heel houdt. Scheidsrechter vinden alles goed van wat die gast doet,

 2. woody79

  is leuk record maar zie liever dat ze gewoon elke wedstrijd 1 doelpunt meer maken dan de tegenstander

 3. afcamike

  Veltman speelt gelukkig wel beter nu, sinds die goal heeft hij weer wat zelfvertrouwen gelukkig

 4. HURBIE

  Hebben jullie alle reden voor we gaan een steeds beter AJAX zien MAAK ZE AF DIE PSVers⚽️?⚽️?⚽️

 5. Ronkr

  Voor p&v wordt het spannend ivm blessures .
  De Jong geblesseerd is toch een flinke tegenvaller .
  2-0 Milik 13 minuut en een wereldgoal van Younes 48 minuut wordt smullen tegen p&v

 6. -buitenkantje rechts-

  Clubrecords zeggen mij niet zoveel.. Het gaat maar om 1 ding. Die schaal op het eind van het seizoen!

Comments are closed.