Heitinga zoekt pijngrens op om wedstrijdfit te worden

0807heitinga_deboer

De laatste weken is veelvuldig de vraag gesteld waarom John Heitinga steeds op de reservebank zat bij Ajax en zelfs niet mocht invallen tijdens wedstrijden. Heitinga heeft inmiddels laten weten wat de oorzaak is en daar werkt de Ajacied inmiddels keihard aan, zelfs zo hard dat hij tot aan de pijngrens gaat.

‘De laatste jaren heb ik minder wedstrijden gespeeld dan ik gewend was en ondanks trainingen blijf je wel topfit maar niet wedstrijdfit. Door het schema van Ajax was dat ook niet makkelijk om te worden want met drie wedstrijden in de week reis je veel en is de trainingsintensiteit bijna nooit maximaal. Om die reden ben ik samen met fysiotherapeut Pim van Dord aan de slag gegaan en hebben we in de sportschool en op het veld allerlei oefeningen gedaan waarbij ik de pijngrens bereikte. Doordat ik extra spiermassa wil kweken was het belangrijk in de verzuring terecht te komen. Ik stel alles in het werk om er te staan als de trainer, mijn medespelers en de club mij nodig hebben’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

27 Comments

    1. De Ajacied

     Ze wisten bij Ajax toch wel dat hij weinig heeft gespeeld de laatste jaren !!
     Nog steeds vraagtekens bij Johnny zijn aanstelling sorry !!! B

  1. Mijn Club

   Ik ben 50 en ik train 5 x in de week tot over de pijngrens. Tsjonge, ik doe dat voor mijn figuur en mijn plezier. Moet toch normaal zijn als topsporter om de grens van je kunnen op te zoeken!!!

   1. TimFK90

    Dit gaat niet helemaal op voor iedereen. Topsporter worden wordt bepaald door meerdere factoren, een daarvan (in het geval van voetbal) is de fysieke bouw die je moet hebben. Kracht, snelheid e.d. worden bepaald door je lichaam en dat weer door training en genetische aanleg. En vooral die genetische aanleg kan enorm verschillen. Daarom kan de ene topsporter door tot 38 omdat hij ziekelijk sterke spieren en ligamenten heeft terwijl een ander misschien op zn 28e al zn knieen kapot heeft gelopen omdat hij van nature sneller slijt. Dus hoewel ik het prachtig vind dat jij op je 50e nog zovaak kan trainen, voel ik se neiging enige nuance aan te brengen. Verder hoop ik dat Johnny er snel weer helemaal bovenop is en nog meerdere jaren top kan presteren voor Ajax!

    1. Rene1964

     TIM, je komt met goede argumenten en idd, je hebt absoluut gelijk dat wat voor de één geldt, geldt niet per definitie voor de ander. Wat ik eigenlijk bedoel te zeggen, is dat wanneer je topsporter bent, en dat is elke prof in het betaald voetbal, je uit je lichaam moet halen wat er in zit. Als ik Heitinga’s verhaal lees, krijg ik (misschien niet terecht hoor?!) het idee, dat hij onbewust maar voor 90% heeft getraind ipv de volle 100%.

     1. TimFK90

      Daar ben ik het zeker mee eens. Indien je topsport bedrijft moet je alles geven. Ik vind het alleen lastig inschatten in hoeverre Heitinga dat heeft gedaan. Misschien inderdaad wel minder dan de volle 100 procent. Maar die jongen moet de ervaring en motivatie hebben om sinds zn transfer zich kapot te trainen en werken. Zo niet dan snap ik het niet meer.

 1. Litmanen

  Gaat niet meer goedkomen. Achteraf dus tijdens laatste transferperiode alleen echte versterkingen gevonden in Dijks en Gudelj. ( Sinkgraven was al een half jaar binnen)
  Afgezet tegen Feijenoord en PSV toch wel heel mager als je weet dat we de rijkste club van het land zijn.

  En dan toch elk jaar willen overwinteren in Europa.
  Nu maar wachten op de geboorte van nieuwe Cruijffies, Van Bastentjes, Rijkaardjes etc. Ander gaat het nooit meer gebeuren.

  1. Rene1964

   De Cruijffies zijn (of waren) er, maar ook die hebben het in het betaald voetbal niet gered. Oké Jordy dan wel, maar die werd gehyped.

   1. Litmanen

    Het was figuurlijk bedoeld. Het wachten is op supertalenten, anders gaat het niet meer gebeuren. Met een juniorenelftal ga je het in Europa niet maken. Als je spelers als Schone elke week op de bank zet om jonkies maar speelminuten te geven ( Sinkgraven, Fischer, Klaassen etc) dan ga je het steeds net niet halen.

 2. Geroldkohlen

  wedstrijd fit word je door wedstrijden te spelen lijkt mij, en niet door de thee in de rust in te schenken! ik had johnny graag zien spelen maar we zijn nu bijna 2 maanden verder in de competitie en hij heeft nog geen wedstrijd gespeeld in 1, dan had je beter een ervaren kracht moeten halen die wel direct klaar stond om de jonkies te leiden in het veld en niet voor de kleedkamer!!!!

 3. BobbyHaarms

  Instelling top, mag menig speler een voorbeeld aan nemen. Lichamelijk helaas (nog) te kwetsbaar.

 4. afcamike

  Gewoon die jongen in belangrijke wedstrijden een kans geven, hij schiet die bal als het moet gewoon het stadion uit, en niet zo’n pisballetje wat Veltman deed tegen Rapid. Veel meer ervaring en routine heeft Heitinga

Comments are closed.