Dijks: ‘Als bepaalde spelers niet meelopen krijg je deze problemen’

0917ajax-celtic_schone_dijks

Mitchell Dijks maakte donderdagavond weer zijn opwachting in het eerste elftal na zijn liesblessure en laat vandaag tegenover Nu Sport weten dat hij ontevreden is over de teamgeest bij Ajax. Na het gelijkspel tegen FC Twente liet Ajax donderdag opnieuw punten liggen tegen Celtic mede door persoonlijke fouten.

‘We blijven er op trainingen steeds op hameren maar als sommige spelers niet meelopen dan heb je een probleem’, zo uit Dijks kritiek op zijn ploeggenoten Sinkgraven en Gudelj.  Jairo Riedewald en Daley Sinkgraven stonden ontzettend te klooien bij de eerste goal, waarna Nemanja Gudelj al vallend de 2-2 inluidde door zijn tegenstander weg te laten lopen. ‘Ik kan echt niet verklaren hoe dat komt maar het is wel teleurstellend. Kijk gewoon eens naar psv want die maken die foutjes niet en winnen van Manchester United. Wij moeten nog meer ingespeeld raken op elkaar en dan krijg je de juiste spirit. In de slotfase toonden we het opeens wel en ik ben overtuigd dat wanneer we dit vanaf de eerste minuut  ook hadden gebracht dat het niet was misgegaan’.

Bron: Nu Sport

Related posts

45 Comments

 1. Ramon1

  Hij ziet het goed nou maar Hopen dat alle spelers snappen dat het soms wat harder moet of de bal gewoon naar voor schieten hoop dat ze ervan leren want word gek van die fouten

  1. De Ajacied

   Hoop dat FdB dit ook snapt en ermee aan de gang gaat
   Zo kan het echt NIET langer hoor, drama was het

   1. woody79

    misschien een idee om Henk de Jonge (Cambuur) op zn fiets elke zaterdagochtend wat koeken te laten halen.

  2. AFCA my World

   Nu maar hopen dat de spelers waar het omgaat dit ook te horen/zien krijgen ! Wat is Dijks enorm gegroeid zeg !

  1. FrankiC

   Tuurlijk mag/moet je elkaar op verantwoordelijkheden wijzen, maar elkaar in de media afvallen is niet zo handig. Hier ligt wel de kern van de oorzaak van de tegendoelpunten… Te laks in de omschakeling.

    1. Jari1995

     Goed dat hij het zegt.. maar gek dat het gezegd moet worden! Dit zou automatisme moeten zijn. Ongelofelijk dat uitgerekend Daley en Nemanja weer fouten maken op Europees niveau.

     1. Velibor

      Dat kan wel zo zijn maar als je zo speelt dan moet jeje maar niet als een primadonna gedragen op het veld.

   1. slm020

    In dit geval juist handig om het wel te doen via de media dan dringt het misschien een keer door !!! En Dijks hoeven ze er niet op aan te spreken want die geeft tenminste 200% strijd 😉

 2. frenkynairo

  Vind dat die gelijk heb maar dat het totaal niet aan hem is om er iets over te zeggen. Vind dat die nu ze teamgenoten neerhaald. En dat voor een speler die eerst verhuurd toen verkocht en toen weer teruggekocht is.

  1. FdB=Ajax

   Zit wat in wat je zegt. Van de andere kant is het misschien niet verkeerd als er eens wat jongens op hun flikker krijgen. Dat hoeft niet in de media natuurlijk, maar Dijks noemt ook geen namen.

   1. Sazzz

    hij meldt alleen wat misging en hij praat voortdurend over we. de auteur noemt de namen,niet Dijks zelf. Feit blijft dat we twee goals heel makkelijk weggeven. Ik vind het iets minder erg van een Riedewald en een Sinkgraven. Beiden zijn nog heel jong. maar van Gudelj had ik echt veel meer verwacht

 3. EddS-020

  Als je een echte prof wil zijn moet je tegen kritiek kunnen en er daarna ook wat mee doen. Of die nou van de pers, trainer of ploeggenoten komt maakt dan niks uit!

 4. rebel62

  misschien is dat de spijker op z’n kop , de meeste spelers komen uit de eigen opleiding Dijks weet hoe het is om bij Ajax weggestuurd te worden en je weer terug moet vechten bij een kleine club dat sterkt je karakter , leert dat je moet vechten om profvoetballer te zijn het komt de spelers van de eigen opleiding min of meer aanwaaien denken , ik heb het eerste gehaald en nu ben ik de man , het halen is niet het doel maar het blijvend presteren knokken voor elkaar.

 5. Mauheb

  Geef Ajax “Ajax” terug! Jeetje al meer dan 30 jaar fan en veel meegemaakt, met m’n cluppie, maar nu is Ajax “Ajax” niet meer, en dat doet pijn, hopelijk gaan de geleerde dat eens eindelijk inzien?

 6. Velibor

  Niet miepen want achterin krijgen ze van iedereen op de kloten dus niet raar opkijken als ze een keer terugbijten.

 7. Braziq

  Baas boven baas.. Niet verwacht toch gekregen.. Zowaar een speler van onze geliefde AjaxFC die zn bek open doet.. ?? (Moet niet gekker worden?) Top Dijks !!

  1. Ajax nr 1

   Helemaal mee eens AjaxBarcelona eindelijk een goed advies. Des te sneller is dit seizoen afgelopen en kunnen we met een nieuwe frisse technische staf weer gaan vlammen.

 8. paulvos

  Helemaal gelijk heeft Mitchel Dijks, ik loop al vanaf het begin van het seizoen te verkondigen dat die twee er niet in horen, ze spelen veel te wisselvallig en maken ook vaak verkeerde keuzes ( fouten ) .

 9. Oosterse Ajacied

  Komop Dijks. Ga ons Ajax nou niet publiekelijk vergelijken met het lampegat uit Eindhoven.

  1. KBouter

   Lampegat speelde een dijk van een wedstrijd tegen Man U, Daar mogen wij jaloers op zijn, . Lamegat heeft een velen malen betere uitgebalanceerde elftal wat wij hebben..Daar mogen wij jaloers op zijn!!

   Lampegat heeft een trainer die niet eigenwijs en zijn eigen wil erdoor heen wil drukken..nee die kijkt naar de mogelijkheden in zijn selectie..Daar mogen wij jaloers op zijn!

 10. jojo123

  Is het opeens ieder voor zich? El Ghazi zegt in de media: als de linksback niet te ver aan de buitenkant staat dan hadden we kunnen winnen. Fisher zegt als onze rechtsback nou eens oplet bij de uitgooi, etc.. Etc .. Geef elkaar maar lekker de schuld. Maar daar heb je niets aan, je bent een team. Dijks ziet als verdediger dit dan kan hij op dat moment degene die voor hem staat toch coachen … Dan achteraf kritiek te hebben ( dat doet klaasen ook namelijk terwijl die vaak slecht speelt) …

Comments are closed.