Serero: ‘Blijven werken en laten zien dat ik bij de eerste elf hoor’ (Incl. video)

0917ajax-celtic_serero_milik

Thulani Serero was vorig seizoen de eerste seizoensheft een van de beste, misschien wel de beste, Ajacied. Frank de Boer was dan ook als een kind zo blij dat de Zuid-Afrikaan niet geselecteerd werd voor de Afrika Cup. De tweede seizoenhelft koos De Boer echter voor andere spelers op de positie van controleur en dit seizoen komt Serero vooralsnog helemaal niet in de plannen van De Boer voor. Tegen Celtic mocht hij als invaller eindelijk weer eens minuten maken in het eerste elftal van Ajax. De Zuid-Afrikaan deed dat behoorlijk.

‘Ik had zin om te spelen en ben blij dat ik minuten heb gemaakt. Ik was niet blij met het verloop van de wedstrijd, want we hadden het kunnen voorkomen. Ik ben dan ook teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen, want ik denk wel dat we dat hadden verdiend. Zij hebben hun kansen afgemaakt, terwijl wij er geen gebruik van hebben gemaakt’, aldus Serero na afloop tegenover AT5.

Serero kwam in het veld bij een 1-2 achterstand maar was niet ongerust over een slechte afloop. ‘Dat gebeurt inderdaad vaker, maar aan de andere kant: we verliezen niet. We tonen telkens karakter, maar dit is niet nodig’, zo zegt hij. ‘Ik heb niet zitten stressen, ik lach altijd. Ik weet wat ik kan. Mensen mogen praten, maar ik weet zelf wat ik kan. Ik doe gewoon mijn werk. Het gaat allemaal op teamwork. Ik moet blijven werken en laten zien dat ik bij de eerste elf hoor’, aldus de kleine middenvelder.

“Het was niet moeilijk toen ik hoorde dat Ajax me wilde laten gaan”, zo verzekert de 25-jarige Serero tegenover De Telegraaf. “Ik dacht wel dat ik wat meer vertrouwen had kunnen krijgen. Maar ik heb vertrouwen in mezelf en dat moet ook. Ik weet wat ik kan. Ik houd van uitdagingen, die brengen het beste in mij naar boven. Ik heb dan ook niet echt concreet aan een vertrek gedacht”.

Serero streek in 2011 neer bij Ajax en kwam de afgelopen twee seizoenen tot 29 optredens in de Eredivisie. Ondanks dat de controleur niet speelt, gaat hij niet dwarsliggen. “Als ik word opgesteld, dan speel ik en anders niet. Ik ga geen vragen stellen aan de trainer, zegt Serero, die in Amsterdam nog een contract heeft tot medio 2017.

Related posts

23 Comments

 1. Oosterse Ajacied

  Hij speelt goed in op de situatie, maar heeft natuurlijk wel gelijk. Ik heb hem iig gemist bij Ajax!

 2. ajaxdegekste

  hij was weer de aanjager op het veld, af en toe was hij wel onhandig met de bal maar omschakelen en voorop in de strijd dat kan hij als de beste. Hij toont gewoon karakter waar het bij sommigen wel ontbreekt helaas. ik zeg houden die gast en hij mag van mij wel wat vaker opgesteld worden in de basis.

  1. AjaxKat

   Ja echt! En ik geniet echt van z’n tackles op de bal en tegelijk om de man heen. Net als toen tegen Barca. In dit Ajax is ie niet een baas maar een koning op het middenveld. Als je het niet rustig op techniek kunt winnen dan maar met gif en dat heeft ie.

  2. HURBIE

   inderdaad verdiend hij het om meer te spelen ondanks het feit dat ik liever SCHONE ZIE SPELEN ELKE WEDSTRIJD

  1. Misterajax

   Doe schöne en Serero er allebei maar in en dan mogen zowel Sinkgraven als Gudelj het veld ruimen. Ik heb Sinkgraven volgens mij gister geen één goede bal zien geven!

   1. FrankiC

    Angst in de benen, geen vertrouwen, verdedigt 10 meter van zijn man af en alle vrije ballen speelde hij te zacht. Ongelofelijk dat hij gisteren weer de voorkeur kreeg. Kost ons 2 punten.

 3. freddie

  de boer moet kiezen of bij ajax blijven en dan sinkgraven er uit en schone er in of weg gaan bij ajax

 4. rebel62

  Sinkgraven is te licht bevonden , vond hem al een slechte aankoop , er wordt alleen maar gekeken of een speler in potentie de juiste technische kwaliteiten heeft daar zou hij stappen in kunnen maken alleen het hedendaagse voetbal vraagt ook om fysieke kwaliteiten en dat heb je of heb je niet hij blijft een jongetje net als Andersen , zijn lichtgewichten leuk voor een Nederlandse middenmoter niet goed genoeg als je als club internationale ambities hebt.

 5. Ramon1

  Van mij mag serero best een kans krijgen gudelj maakt teveel fouten en als die ff op de bank komt kan ook goed zijn

 6. Ramon1

  Cillessen tete Veltman riedewald dijks serero fischer bazoer schone klaassen el ghazi zo zie ik het het liefst schone hoort er gewoon in

  1. Velibor

   Ja ook al loopt het niet bij hem heb je altijd het gevoel dat ie zich het snot voor de ogen loopt.

 7. -buitenkantje rechts-

  Hoge sympathiefactor.. Erg bruikbaar als aanjager en invaller. Maar geen basisspeler wat mij betreft.. Te veel onbesuisde acties.. Gisteravond ook weer een totaal onnodige gele kaart gepakt. Daarbij tactisch zwak en een gebrekkige techniek..

 8. Ramon1

  Ja younes had goeie acties die zou ook in de basis kunnen maar gudelj vind ik echt teveel fouten maken

 9. quadsboy

  Voor mijn gewoon blijven hoor soms mag je weer een oude opstelling zetten meschien helpt dat wel

Comments are closed.