De Boer baalt van gelijkspel tegen FC Twente

0912fctwente-ajax-deboer

Frank de Boer baalde dat zijn ploeg de Grolsch Veste zaterdagavond slechts met een punt verliet. Een povere start speelde Ajax flink parten in Enschede en dat is iets wat de trainer behoorlijk dwars zit. De Boer haalde nogmaals aan dat continu scherp zijn en goed starten blijkbaar erg moeilijk is binnen zijn ploeg.

‘Ik kreeg op de bank het gevoel dat we pas na een klein half uur wisten waar we mee bezig waren en toen stonden we met 1-0 achter. Wij kunnen ontzettend goed voetballen maar dat moet wel gelijk vanaf de eerste minuut en dan pak je hier drie punten, daar ben ik van overtuigd. Je moet je telkens maar weer op kunnen laden om een topprestatie neer te zetten. Dat mentale aspect hoort bij de topsport. Hier kunnen, nee, moeten we van leren. Dit was een goede les voor ons allemaal’.

Bron: Ajax.nl
Foto: Proshots

Related posts

38 Comments

  1. Hoezo

   Denk dat ze het wel zo’n 50x te horen krijgen dat ze scherp moeten zijn. In aan loop naar een wedstrijd

  2. dickst14

   in engeland duitsland, kortom alle landen gaan ze een wedstrijd in om……en dan ajax. onbegrijpelijk. wat slap weer.

   1. De Ajacied

    Ja niet alleen Frank baalt
    Ik zelf ook en denk vele met mij, het enige positieve in deze wedstrijd is dat ze van 2-0 terug komen naar 2-2

 1. dathijn26

  Elke keer hoor ik maar weer het is een goede les maar zie geen verbetering. Het was weer huilen met de pet op en wat is er met klaassen aan de hand?? Die was heel matig evenals sinkgraven. Het moet echt beter want met dit spel/instelling wordt je geen kampioen.

  1. ajaxhunker

   sinkgraven speelde juist een prima wedstrijd, althans de tweede helft vergeleken met de rest

 2. BobbyHaarms

  Het bekende verhaaltje ondertussen. Schijnbaar luisteren ze naar Frank terwijl hun koptelefoon met muziek nog aanstaat..

  1. Litmanen

   Schijnbaar vindt Frank dat prima dan. Nu eens ophouden je spelers de schuld geven. Als coach moet je zorgen dat ze scherp staan.

   1. War

    Voor de scherpte van de spelers is alleen de coach verantwoordelijk, dus Frank zeik niet zo en steek je hand in eigen boezem,

    1. Remco425

     Echt waar? Niet de spelers? Volgens mij krijgen die flink betaald om meteen vanaf het begin er vol voor te gaan. Voor dat aspect zou je geen trainer nodig hoeven hebben….

  2. Didron

   Bobby, inderdaad! Geen idee waarom het, blijkbaar, niet (geheel) overkomt. Maar ze moeten er inderdaad van leren. Attitude hoort ook bij topsport. Bij Twente kom je dan nog goed weg maar bij pisvee en 010 zal dat anders zijn. Hopelijk starten ze tegen Celtic en volgend weekend scherper dan gisteren. Helaas is de tijd dat we met 1-0 of 0-1 voorstonden voordat de wedstrijd begon voorbij. Maar wanneer onze spelers de focus vanaf seconde 1 hebben, heeft elke tegenstander het moeilijk!

 3. SPHAFCA

  Mochten ze niet vanaf het begin scherp zijn (wat ze wel waren, de eerste kansen waren voor ons en een kut cornertje gaat erin), is dat slecht van de trainer. De enige taken die een trainer heeft is zijn spelers motiveren, en de juiste spelers opstellen.

  1. Zlatan

   Sphafca , hier ben ik het helemaal mee eens , denk ook niet dat F D B zegt GA IS KUT SPELEN VANDAAG ! Zorg eerst voor goeie verdediging EN EEN GOEIE SPITS !!!!!

    1. Jari1995

     Zorg voor een goeie verdediging? Bij die corner laat Sinkgraven zijn vent lopen. De penalty was hands van Gudelj. Vind de verdediging gewoon prima, helaas is Dijks geblesseerd.

 4. Ries020

  Sinkgraven gewoon op links houden en El Gahzi op rechts. Davy is echt top als ie het vertrouwen en een vrije rol krijgt op linkshalf. Creatief en super wendbaar.

 5. knudde32

  ben niet tegen frank hij heeft ons toch een paar x kampioen gemaakt maar go een d en mooi voetbal nee dat ook niet behalve barca thuis weinig goed voetbal gezien al jaren lang

 6. Jacobus

  Heb boek waarin de lessen staan die ze moeten leren is ondertussen dikker dan het wet boek…… Het wordt tijd voor een andere reactie deze kennen we ondertussen wel. Begin nou eens met voetballen, heb het idee dat ze alleen maar denken aan de looplijnen die ze voorgekauwd krijgen. Waar zijn de jongens van de straat die op intuïtie een man voorbij gingen en dan ook de bal in de 16 kregen (op de juiste plaats)….. Er wordt goed verdient door de mannen, maar met twee benen voetballen zit er gewoon niet in…… Als de tegenstander zich ingraaft wordt er gezegd dat het lastig voetballen is tegen zo’n ploeg, maar als een ploeg wil voetballen kunnen ze er niet mee omgaan….. Maar goed voldoende geklaagd donderdag weer naar het stadion en maar weer hopen op een mooie avond!

 7. Cootje Adriaanse

  Elke week na een wedstrijd hetzelfde commentaar van Ajax-trainer en -spelers:

  “Het moet beter”
  “We misten de scherpte”
  “Zulke fouten mogen we niet maken”
  “Hopelijk leren we hier weer van”

  Deze teksten kunnen wekelijks weer na afloop worden afgespeeld, want het is elke week hetzelfde liedje.

  Ajax-supporters hadden na het debacle van vorig seizoen gehoopt op een fris en fruitig spelend Ajax dit jaar, maar ook dit seizoen is het wekelijks “voetbal” kijken met pijn in de ogen. Leest u het wedstrijdverslag van elke wedstrijd dit seizoen nog eens terug. In alle wedstrijden voeren woorden als “slap”, “ongeïnspireerd”, “verveeld” en “te laag tempo” de boventoon.

  Ik kan niet anders concluderen: Frank de Boer krijgt zijn elftal (wederom) NIET aan het voetballen.

 8. pietprecies

  FdB mag het zichzelf vooral aanrekenen in mijn ogen dat z’n spelers niet scherp zijn vanaf minuut 1 dat kan gewoon echt niet. Trouwens ik vond Gudelj wel echt ontzettend slecht, die wisselt nog veelsteveel goede wedstrijden af met slechte.

 9. toonvs

  Deze trainer kan ze niet meer motiveren dat is al een poosje aan de gang. Elke keer het zelfde liedje. Gewoon een andere trainer er voor het Frank de Boer effect is uit gewerkt. Morgen weer praten en er over boos oever zijn. Tegen Celtic zal het wel weer gaan. Maar volgende week zondag tegen Excelsior zullen ze wel weer slap beginnen let maar op.

 10. Toppertje

  Vind persoonlijk de aanval het zorgenkindje. Milik heeft mij nog steeds niet kunnen overtuigen en eigenlijk worden zijn beperkingen steeds duidelijker. Op links hebben we nog niet echt iemand en hopen we op de rentree van Fischer. Bij Sanogo schrik ik van zijn motoriek. Op rechts is El Ghazi de enige die in de aanval voldoet. Het gevolg is dat we in alle wedstrijden zeer weinig zelf uitgespeelde kansen hebben gehad. Achterin geven de baasjes Riedewald en Tete aan dat leeftijd niet het probleem hoeft te zijn. Dus wellicht dat we voorin iets uit de jeugd kunnen proberen.

 11. Geroldkohlen

  als je speler van ajax bent hoor je gewoon altijd scherp te zijn, dat hoeft een trainer je niet iedere week 10 keer te zeggen! iedereen wilt altijd winnen van ajax ,dus als speler van ajax hoor je dat te weten en als er spelers zijn die dat niet op kunnen brengen om iedere wedstrijd scherp te zijn horen niet bij ajax thuis!

 12. Slingertje.

  Van mietjes kan je nou eenmaal geen kerels maken. Donderdag gaat Celtic de beuk erin gooien en dan zullen er weer een aantal spelers van Ajax niet thuis geven want zodra het fysiek wordt lopen de pampertjes vol.

 13. KBouter

  Tijdperk De Boer is voorbij, het spel is al jaren onAjax en het schijnt dat de motivatie ook niet aankomt bij de spelers.

  Vraag me niet wie er nu moet komen, maar op deze manier doorgaan heeft totaal geen zin.

 14. polaroids

  Hetzelfde excuus. Maar Frank, hoe komt het dat Ajax nooit meer scherp aan een wedstrijd begint. Een goede trainer doet daar wat mee……

Comments are closed.