Ajax pakt punt na inhaalrace in Enschede

0912twente-ajax_sanogo2

Ajax heeft zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente nadat de ploeg van Frank de Boer kort na rust zelf op een achterstand van 2-0 werd gezet. Ajax had in de eerste vier duels nog geen doelpunt geïncasseerd, maar aan die reeks kwam in Enschede snel een einde. 

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel

In het begin golfde het spel rap op en neer. Niet omdat er zo goed werd gevoetbald, maar omdat het tempo hoog lag en beide ploegen slordig omsprongen met het balbezit. Tot kansen leidde dat spelbeeld alleen niet. Toch kwam Twente op voorsprong. De thuisploeg voerden een goed ingestudeerde hoekschopvariant perfect uit: Hakim Ziyech gaf strak, over de grond voor, waarna Felipe Guitierrez vanaf tien meter uitstekend afrondde: 1-0. Na het begin van de tweede helft was het opnieuw raak voor de tukkers.  Ajax stond vlak even na rust te slapen toen Ziyech en Jerson Cabral snel een hoekschop namen. Nemanja Gudelj maakte hands en arbiter Pol van Boekel kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Met een Panenkaatje wist Ziyech de bal in het doel te werken.

Pas na de verdubbeling van de achterstand begon Ajax te voetballen. Vooral toen Arek Milik werd gewisseld en Davy Klaassen in de spits plaatsnam liep het beter. Al snel leidde dat tot de aansluitingstreffer van Viktor Fischer, die op aangeven van Riechedly Bazoer de bal vanuit de lucht achter Drommel stuurde. Met het inbrengen van Sanogo werd Ajax voorin fysiek sterker en het was ook juist de invaller die slim het contact zocht met doelman Drommel waarop scheidsrechter Van Boekel niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen. Gudelj herstelde zijn fout bij de 2-0 vanaf elf meter door feiloos raak te schieten: 2-2.

FC Twente – Ajax 2-2 (1-0)

’20 Guiterrez 1-0
’51 Ziyech 2-0 (pen)
’65 Fischer 2-1
’82 Gudelj 2-2 (pen)

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 29.000
Gele kaarten: Ede, Mokotjo, Olaitan, Drommel (FC Twente), Viergever, Gudelj, El Ghazi (Ajax)

Opstelling FC Twente: Drommel, Schilder, Gutierrez, Ede, (/73 Holscher), Ziyech, (/83 Oosterwijk),  Tapia, (/22 Uvini), Ter Avest, Mokotjo, Bijen, Cabral, Olaitan

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Nick Viergever, (/78 Yaya Sanogo), Jaïro Riedewald, (/84 Ricardo van Rhijn), Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi, Arek Milik, (/56 Viktor Fischer), Daley Sinkgraven.

Related posts

28 Comments

 1. AFCAJasper

  Van boekel kan beter stoppen met fluiten, en ondanks de achterstand knap tergekomen. En nog steeds koploper;) En donderdag 3 punten tegen celtic;) !! Wij zijn Ajax wij zijn de beste!

  1. Jari1995

   Waarom de scheids de schuld geven.. dit doet Ajax toch zelf? Gewoon domme fouten. Sinkgraven mag gewoon mee lopen, daar is niks mis mee.. pff! Hands van Gudelj is ook oliedom! Inderdaad weer opladen voor komende donderdag.

   1. AFCAJasper

    Voor de penalty van twente maakte twente in de eerste helft al hands in hun strafschopgebied. Toen kregen wij geen penalty. In de tweede helft zag van boekel wel hands van ons. Door zo’n domme fout lopen wij 2 punten mis. En ja t spel kon veel beter in de eerste helft.

   2. f-side64

    omdat de scheidsrechter
    duidelijk floot in Twente voordeel en ajax had in de 1ste helft ook 1 penalty verdiend.

 2. rebel62

  waarom is het de technische staf nog niet duidelijk dat Sinkgraven te licht is bevonden om als basisspeler te worden ingezet. wat een slappe hap.

   1. CactusMokum

    ja als je geen voorzet krijgt van de vleugels dan kan je ook weinig als spits!! hij zou zich wel meer moeten focussen om als aanspeelpunt te fungeren. Hoop alleen niet dat de Boer weer een middenvelder als spits gaat gebruiken voorlopig

     1. CactusMokum

      laten we het hopen!! maar waar hebben we anders vleugels voor als ze toch geen voorzetten kunnen geven

   2. Charka53

    ik ben het met rebel62 eens wat dat jochie daar loopt te doen weet hij zelf ook niet en inderdaad milik kwam ook niet uit de verf

 3. rebel62

  En ik vond juist de eerste 15 min redelijk goed daarna kwam Twente beter uit de verf , en nog steeds dat rondspelen bij een achterstand , zelfs bij de 2-2 moet er meer voor de pot gegooid worden Milik krijgt geen bruikbare bal.

 4. SPHAFCA

  Dieptepunt van de wedstrijd ; de Twente supporters. Wat een gloryhunters.. Bah bah. Goed terug gekomen boys na een tegen zittende start. Nog altijd bovenaan

 5. rebel62

  Ook belachelijk dat Ajax nu pas de eerste penalty mee krijgt , Feyenoord heeft elke wedstrijd tot nu toe een penalty gekregen heel apart.

  1. SPHAFCA

   Niet elke maat, uit bij PSV kregen ze een onterechte tegen, ze hebben wel 2 onterechte gehad. Maar wij hebben toch geen (onterechte) penalties nodig om kampioen te worden 😉

 6. BobbyHaarms

  Handen dichtknijpen met het behaalde punt, wel uitstekend teruggekomen van een 2-0…laat dat het lichtpuntje van vanavond zijn en tevens de zoveelste waarschuwing dat je met zo’n slap begin gewoon elke keer weer punten verspeelt, punten die je nodig hebt om kampioen te worden!!

 7. theomar

  Van zo’n slecht Twente niet kunnen winnen is bedenkelijk. En de scheids moet weer snel op cursus.

 8. Didron

  Doodzonde dat het begin zo slecht was, onnodig! Wel sterk dat de 2-2 gehaald is, maar ons aller Ajax had Twente moeten inmaken!

 9. Iamsterdam2015

  Om te huilen….
  Maar ja, dat was het hele vorige seizoen en tot nu toe alle wedstrijden dit seizoen.

Comments are closed.