Siem de Jong: ‘Carrière afsluiten bij Ajax zou mooi zijn’

siemdejong

In navolging van onder andere Rafael van der Vaart en John Heitinga zegt ook Siem de Jong het mooi te vinden als hij zijn carrière af kan sluiten bij Ajax. Dat zegt de middenvelder, die een jaar geleden de overstap maakte van Ajax naar Newcastle United, in een interview met ELF Voetbal Magazine.

De Jong bevalt het prima in Engeland en komt eigenlijk uit de achterhoek maar Amsterdam blijft zijn thuis. ‘Ik denk er ook aan om in de toekomst weer in Amsterdam te gaan wonen. Ik heb meer met Amsterdam dan met de Achterhoek, waar mijn ouders nog wonen. Als het uitkomt zou het mooi zijn om bij Ajax af te sluiten. Of De Graafschap? Met Luuk (broer en PSV-spits, red.) heb ik er wel over gegrapt. Ze spelen weer in de Eredivisie hè… Maar eerst slagen bij Newcastle en dit seizoen uit de schaduw stappen’, aldusDe Jong.

De Jong kampte vorig seizoen wederom met veel blessureleed maar is nu fit. Spijt van zijn vertrek bij Ajax heeft hij niet gehad. Veel van zijn oud-collega’s bij Ajax spelen momenteel in de Premier League. ‘Het is bijzonder dat van het Ajax van een paar jaar geleden Maarten Stekelenburg, Daley Blind, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Christian Eriksen, Vurnon Anita en ik elkaar nu tegenkomen in de Premier League. Ik spreek Jan, Chris en Daley nog vaak. Ik had het er vorig seizoen nog met ze over tijdens een avond waarop Ajax in de Champions League speelde. We appten toen naar elkaar: zie ons nou zitten. Wij hebben een mooie transfer naar de Premier League gemaakt en nu zitten wij thuis op de bank terwijl Ajax weer in de Champions League speelt…’

Bron: ELFVoetbal

Related posts

34 Comments

 1. FrankiC

  Voor wat het waard is, is onze ervaring ondertussen. Is er ook al een speler geweest die bij Ajax de jeugdopleiding heeft doorlopen en zei: ‘ik kom hier zeker niet terug’?

  1. Remco425

   Klopt, maar ergens geloof ik het van Siem wel. Een eerlijke en nuchtere jongen. Maar hij houdt wel een slag om de arm: “als het zo uitkomt”.

   1. De Ajacied

    Dat zeggen de meeste ex Ajacieden, maar in de praktijk blijkt het vaak toch anders te zijn,
    Wat erg jammer is toch?

 2. Moob

  ik word een beetje ziek van dit soort uitspraken. Waarom zeggen ze niet gewoon dat ze het niet weten, wel zien wat de toekomst brengt.

  1. Sazzz

   hij zegt toch ook “zou mooi zijn” en niet “ik kom zeker terug”. Daarmee geeft hij al aan dat hij het niet weet

  2. HURBIE

   mee eens zeggen kan je alles,we hebben genoten van dat je bij AJAX speelde laat dat een mooie herinnering blijven voor iedereen

  1. Joeguh9

   Siem verdient wel iets meer sympathie hoor! Heeft zich nooit vervelens gedragen. Voorbeeldige Ajacied geweest vanaf dag 1!

 3. Geroldkohlen

  lijkt wel of dat spelers dit in hun contract hebben staan dat ze dit moeten zeggen wanneer ze weg gaan of weg zijn!

  1. FdB=Ajax

   Tuurlijk, dit zegt helemaal niks..
   Gewoon netjes om te zeggen dat je best eens terug zou willen keren bij clubs waar je eerder hebt gespeeld. En laten we eerlijk zijn, Siem de Jong is niet half zoveel Ajacied als bijvoorbeeld Heitinga.

   1. Velibor

    Inderdaad en zen carrière moet nog beginnen na al dat blessureleed dus dat zal nog wel even duren hoop ik voor hem .

  1. Rene1964

   In ieder geval wil hij niet worden vergeten, voor het geval Engeland een flop wordt. Hij is in ieder geval op tijd verkocht, gezien zijn aanhoudende blessures. Nu B nog.

 4. AjaxBarcelona

  Het wordt hem gevraagd en dan moet hij antwoorden. Simpel. Daarbij is het opvallend dat iedereen zo’n beetje is vergeten dat ook hij een heel slechte periode heeft gehad bij Ajax waarbij hij bijna gelijkwaardige reacties heeft gehad zoals die aan Sigi en onze Deense vriend Boilesen. Nu is iedereen opeens blij als hij terugkomt? Daarnaast, Ajax is ook geen eind rangeer station hoor.

 5. -buitenkantje rechts-

  Ja Siem.. Het zou eventueel..als de situatie zich aandient..ik geen speeltijd meer krijg bij mijn huidige club.. Er geen andere mooie aanbieding ligt.. Een mogelijkheid kunnen zijn..

  Over grammofoonplaten gesproken..

Comments are closed.