Sanogo: ‘Ik hoor Arsène nog zeggen: Ajax is een goede keus…’

0807sanogo

Ajax nam Yaya Sanogo dit seizoen op huurbasis over van Arsenal. Sanogo kwam bij Arsenal niet verder dan een handvol wedstrijden en ook zijn verhuur aan Crystal Palace was geen succes. Sanogo, 22 jaar, zag Ajax helemaal zitten: uitzicht op een basisplaats en mogelijk plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Het is vooralsnog helemaal anders gegaan. De doelpuntenmachine van weleer, die akelig dicht tegen de basis van Arsenal aan schurkte, houdt bij Ajax 1 vooral de bank warm en weet zich bij Jong Ajax geen raad met de Ajax-speelstijl. “Sometimes life is pretty tough.”

Het mislopen van de Champions League met Ajax was een hard gelag. “Ik hoor Arsène nog zeggen: Ajax is een goede keus, want daar speel je zeker Champions League…” Sanogo zal in de Jupiler League moeten bewijzen dat hij een meerwaarde kan zijn voor het team van Frank de Boer.

“Ajax is een grote club”, vertelt de Fransman in gesprek met ELF Voetbal. “Ik moet hier bij Ajax bewijzen dat ik in staat ben om veel wedstrijden te spelen. Dat is lang geleden en dat frustreert mij behoorlijk. Sometimes life is pretty tough. Als ik veel speel, komen de doelpunten vanzelf. Dat zal mijn zelfvertrouwen een flinke boost geven.”

Bron: ELFVoetbal

Related posts

41 Comments

 1. Kevke87

  gun hem nog even de tijd. ik denk dat hij zeker van waarde voor ons kan zijn, ik dacht dat het wolfsburg of VCL, maar hij kan in elk geval oorlog maken in de 16. de keeper lastig maken met zijn lengte waaruit Gudelj scoorde. en misschien kan hij nog fungeren als doorkoppen. dat kan straks in europa nog weleens wat uit gaan maken. van mij krijg je nog in elk geval devoordeel vd twijfel en vertrouwen (wie ben ik dan hahah, maar alsnog)

 2. CactusMokum

  niet gelijk zo negatief mensen. in het artikel komt hij bij mij gefrustreerd over omdat hij wel even dacht meteen een basis plaats te hebben en zag hoe slecht we Europees waren. Ja hij heeft slechte statistieken maar dat had Milik ook en grootste voorbeel is toch wel Graziano P bij rotjeknor seizoenen terug. Maar als hij gewoon zn best doet en zn kansen pakt dan ga je vanzelf meer spelen.

 3. Remco425

  Wenger ziet het in hem zitten en Wenger heeft een goed oog voor talent. Laten we daar nog even op vertrouwen.

  1. Velibor

   Zo is dat hoe zouden wij ons voelen qua taal en speelstijl haha,eerst Engeland dan Nederland das net zoiets als voor ons eerst Japan en dan China.

 4. Rene1964

  Het voordeel van HEVIGE twijfel, in zijn geval. Heb werkelijk nog niets gezien, dat mij doet vermoeden dat achter deze Sanogo een goede voetballer steekt. Hij heeft enkel zijn lengte mee, maar komt voetballend (en volgens mij ook koppend) zo ontzettend veel tekort. Geeft je A) te denken hoe Engelse clubs scouten en B) wat heeft Ajax in hem gezien? (Ja, wij dachten hier allemaal dat hij een meerwaarde zou zijn). Helaas.

 5. Martin_FSide

  Tot nu toe bakt hij er niet veel van, hij straalt geen zelfvertrouwen uit als hij speelt! Hij zal ook niet veel kansen krijgen want Milik is onze vaste spits en speelt prima. Al is hij soms ontzichtbaar

 6. toon61

  ik hoor overmars nog zeggen ,het is een goede voetballer , hoe kan je nu zo,n voetballer huren , die inj jaren bijna geen goals gemaakt heeft , goede scouting ook

  1. paullus

   Die overmars had allang een schop onder zijn klote moeten hebben
   Net als de boer de meeste spelers zijn allemaal Ajax onwaardig
   En een klein kind begrijpt nog wel wat je van iemand huurt dat het nooit veel kan zijn anders hielden ze het zelf wel

   1. AjaxBarcelona

    De spelers die Ajax in de huur heeft gedaan om ritme en ervaring op te doen zijn dus ook allemaal waardeloos. Ajax moet gewoon 18 man in de basis zetten. Heel logisch beste Paullus.

 7. Iamsterdam2015

  Nou nou. Geef hem eerst ff een kans. Meteen zeggen dat het een miskoop is vond ik ver gaan. Duarte is ook geen miskoop geweest maar als je hem linksback zet tegen barca in de CL is het logisch dat duarte er niks van bakt. Sanogo komt wel het is gewoon ff wennen voor die gozer.

 8. Slingertje.

  Ben bang dat dit niet de topspits van Ajax gaat worden. Maar hij verdiend het voordeel van de twijfel in dit slecht draaiende elftal.

 9. ElSalvador

  Ik word er weer aan herinnerd waarom ik deze app steeds minder lees. Wat een negatieve reacties allemaal van mensen die denken dat ze supporter zijn van Ajax……

  1. BobbyHaarms

   Daarom missen we in dit soort gevallen wel eens een positief tegengeluid ElSalvador van o.a. jou, zuurpruimen hou je altijd en die krijg je alleen op deze manier stil OF je ontlokt leuke discussies 🙂

  2. AjaxBarcelona

   Aantal negativo’s valt best mee momenteel bij dit topic. Paar standaard grammofoonplaatjes maar ach, niet elk plaatje hoef je te draaien (lezen).

    1. AjaxBarcelona

     Voel je je aangesproken? Goh. In ieder geval fijn dat je zelf aangeeft er de balken verstand van te hebben, maar dat is geen nieuws hoor. Wist iedereen al.

     1. toon61

      Jij voelt je eigen aangesproken anders reageer je niet hahahahah
      en van balken heb ik verstand ja , en jij hebt er de ballen verstand niet van .

 10. -buitenkantje rechts-

  Zolang het huidige team blijft winnen krijgt hij geen kans in Ajax 1.. Tenzij Milik geblesseerd raakt, maar zelfs dan zie ik FdB eerder Schöne in de spits zetten dan Sanogo.. Beetje een vicieuze cirkel.. Hij krijgt geen kans in Ajax 1.. Daardoor heeft hij weinig wedstrijdritme..scoort daardoor weinig.. Krijgt daardoor geen speeltijd in Ajax 1..
  Heitinga zit een beetje in dezelfde situatie..

 11. Velibor

  Mee eens en niks aan toe te voegen maar ja ook dat is profvoetbal natuurlijk en geen pupillenteam waar ze blèrend aan de kant staan.

Comments are closed.