Cillessen, Klaassen en Riedewald hard onderuit met Oranje tegen Turkije

1009oranjeajax

Het Nederlands Elftal heeft zondag met 3-0 verloren op bezoek bij Turkije en deed na de flater tegen IJsland opnieuw zeer slechte zaken in de kwalificatie voor het EK in 2016. Jasper Cillessen, Davy Klaassen en Jairo Riedewald maakten het debacle negentig minuten mee in de basis.Het Nederlands elftal treft in de laatste twee kwalificatierondes Kazachstan (uit) en Tsjechië (thuis). De nog altijd kersverse bondscoach Blind – de eerste bondscoach die zijn eerste twee officiële (competitieve) interlands verliest – moet hopen op een wonder. Een wonder in de gedaante van een misstap van Turkije. De Turken besluiten de poule met wedstrijden tegen IJsland en Tsjechië en maken de Turken daar geen fout dan loopt Oranje het EK definitief mis.

Bron. Ajax.nl

Related posts

67 Comments

   1. Remco425

    Nee hoor, zijn waarde niet, die bepaalt Ajax namelijk zelf, maar er zal minder interesse zijn, wat natuurlijk prima is.

    1. Anti sigi

     Nou ik word eerlijk gezecht gek van die cillisen hij kan geen strafschop tegen houden hij kan niet fatsoenlijk uittrappen

     1. Anti sigi

      En die fout vandaag was ook vreselijk maar die maakt ie gelukkig niet vaak op die manier maar toch

     2. matti2002

      Hou vaak heeft hij Ajax wel niet gered hoe vaak stond hij er wel niet als we hem nodig hadden en dit is jullie dank als hij een paar foutjes maakt bij het Nederlands Elftal. Zuurpruimen!

     3. Remco425

      Dus jij beoordeeld hem op iets wat hij maar eens in de zoveel wedsrrijden hoeft te kunnen en wat bij vrijwel iedere keeper 9 van de 10 keer een doelpunt is? Ik heb liever iemand die hoekschoppen, vrije trappen en afstandschoten pakt en die aanvallen onschadelijk maakt. DAT komt namelijk zo’n 10x per wedstrijd voor. Je weet dat een gestopte strafschop een slecht genomen strafschop is toch? Nog nooit is een doelman daar op afgerekend en Jasper tot het WK dat hij ineens gewisseld werd ook niet, maar bij Cillissen schijnt het ineens een populair item te zijn…

     4. Sazzz

      oh jawel hoor. waar denk je dat de naam penalty killer vandaan komt?! die strafschop was zodanig slecht dat hij hem zelfs makkelijk had kunnen hebben. hij kon dat Nederland redden, deed dat niet. die strafschop van messi op het wk was ook ontzettend houdbaar. het is weldegelijk een kwaliteit die Jasper totaal mist

     5. Remco425

      En een redelijk onbelangrijke kwaliteit aangezien een penalty relatief weinig voorkomt en zoals ik al zei bij vrijwel alle keepers is 9 van de 10 penalties een doelpunt. Jasper doet het dus niet veel slechter dan dat. Op een enkele keeper na dan. Krul had er ook nog niet zoveel gestopt hoor, maar wordt wel een penalty killer genoemd. Onzin. De reden dat hij er een paar op het WK stopte was omdat de nemers onzeker werden door de wissel. Psychologie van Van Gaal dat geweldig uitpakte.

     1. FrankiC

      Ik heb het over marktwaarde, wordt bepaald door vraag en aanbod. Macro economisch schrijf je echt onzin.

     2. Remco425

      Maar wat is de marktwaarde van een speler? Wie bepaald dat? Zeker tegenwoordig met die achterlijke Engelsen. Als Real Madrid 35M over heeft voor Cillissen, is dat dan de marktwaarde? Of als ManU niet weet wat het met zn geld moet doen en 80M biedt, is dat dan de marktwaarde? Voor iedere club heeft een bepaalde speler een andere waarde. De 1 kan hem goed gebruiken de ander niet. De 1 heeft veel te besteden, de ander niet. Als het zoals jij zegt om vraag en aanbod gaat en Ajax wil hem niet laten gaan is er dus geen aanbod en gaat de prijs dus omhoog.

     3. Remco425

      Maar wat is de marktwaarde van een speler? Wie bepaald dat? Zeker tegenwoordig met die achterlijke Engelsen. Als Real Madrid 35M over heeft voor Cillissen, is dat dan de marktwaarde? Of als ManU niet weet wat het met zn geld moet doen en 80M biedt, is dat dan de marktwaarde? Voor iedere club heeft een bepaalde speler een andere waarde. De 1 kan hem goed gebruiken de ander niet. De 1 heeft veel te besteden, de ander niet. Als het zoals jij zegt om vraag en aanbod gaat en Ajax wil hem niet laten gaan is er dus geen aanbod en gaat de prijs dus omhoog. Om aan te geven dat het niet zo eenvoudig is en niet te vergelijken met andere producten.

 1. PvL020

  KNVB heeft het Nederlandse voetbal kapot gemaakt door de verkeerde bondscoaches aan te stellen en Nederland het lachertje van de wereld gemaakt

  1. BobbyHaarms

   Die toeterende Turken geven dit natuurlijk nooit meer uit handen. Nederland bakt er niks van, ja koekenbakkers misschien meer niet

 2. FrankiC

  Telkens trappen we er weer in met te hoog gespannen verwachting. Met te veel ergernis als gevolg.
  En toch, Nederland gaat door op doelsaldo. De Turken spelen nog minstens 1x gelijk….. (En wij niet.)

  1. BobbyHaarms

   Gelukkig blijf jij positief FrankiC…maar ik denk dat we onszelf er nu eens bij neer moeten leggen dat we helemaal niet zo goed zijn als dat we schijnbaar nog steeds ten onrechte denken..

   1. FrankiC

    Kom op Bobby: bij het EK ’n tikkeltje meer Robben, Vlaar en Strootman (en geen Narsingh, Indi of Wijnaldum) en we doen gewoon mee om de prijzen.

    1. FrankiC

     … maar eigenlijk heb jij ook gelijk en heb ik vooralsnog geen zin me neer te leggen bij een EK aan de zijlijn

    2. BobbyHaarms

     Dat klopt FrankiC, ben ik met je eens..alleen denk ik dat die Turken dit niet meer weggeven..

     1. FrankiC

      Velibor, ik geef het antwoord zelf en je hebt helaas gelijk: bij gelijke stand is het onderlinge resultaat bepalend. Dus als wij 2x winnen en de Turken spelen 1x gelijk dan gaan zij door.

  2. PvL020

   Mag er wel een ander selectiebeleid komen……. Dit gaat nergens over, Huntelaar en de jong op de bank, Narsingh laten spelen, waarom wordt hij opgeroepen. Vd Wiel laten spelen die bij PSG op de bank zit, waar is Janmaat die bij Newcastle goed speelt. Bruma heb je geen kut aan!

   1. Sazzz

    Huntelaar is een spits die van de spitsen het minst in vorm is. Van Dost, De Jong, Huntelaar en Van Persie was hij vorig seizoen het slechtste. En ook dit seizoen is hij het slechtste begonnen

 3. Indojood

  Voor mij is Ajax ook belangrijker maar de teloorgang van Nederland is wel zorgwekkend, deels door incapabele mensen in Zeist.

 4. Joep

  Het is wel zorgwekkend dat wij het EK niet gaan halen. Maar dat betekend ook dat onze Nederlandse spelers geen toernooi hebben volgend jaar.

 5. Ajax7

  Misschien moesten jullie is onthouden hoeveel druk er op die voetballers staat, tuurlijk had ik zelf ook liever gewild dat ze zouden winnen, ze doen hun best en meer kunnen ze niet doen (dat wil niet zeggen dat ik het leuk vind nee zeker niet maar heb wel heel veel respect voor ze)

 6. Geenemotie

  Mannen, volgens mij heeft het niets met de coach te maken. We zijn gewoon niet beter op dit moment. We denken van wel en dan gaat het fout. We moeten spelen met het idee dat we minder zijn, dan compenseren we onze mindere kwaliteit met inzet en beleving.

  1. BobbyHaarms

   Met inzet en beleving? Daar gaat het nou juist al fout. De inzet en beleving spat er 9 vd 10 keer vanaf bij de tegenstander maar toch zeker niet bij ons. Bij ons “komt het vanzelf wel goed” …..dus niet.

 7. vooruitdiebal

  wat voor Cilissen telt geldt ook voor Klaasen. Twee kleurloze interlands. die blijft nog wel een paar jaartjes

  1. War

   Met van Persie in de spits kan je tot volgend jaar Kerstmis door blijven spelen zonder te scoren, onbegrijpelijk dat deze oetlul verkozen wordt boven KlaasJan, die kakkerlak is GvD te lui dat hij loopt, en Blind sr. is een laffe bondscoach, als je moet winnen of minimaal gelijk moet spelen, zet je de laatste 30 min. alles op alles, maar dat durft die schijtert niet.

 8. Geroldkohlen

  mooi dat cillissen blunderde, die blijft nog wel 2 jaartjes hahahaha maar wat een aanfluiting is dit nederlands elftal en dan vind ik dat onze jongens nog redelijk gespeeld hebben. maar wat die blind doet klopt geen reet van! luuk de jong ipv huntelaar in te brengen, bruma opstellen terwijl je van dijk hebt, spelers die tribune klant zijn spelen gewoon! maar het heeft ook een voordeel onze jongens, ze kunnen zich niet in de kijker spelen op het ek, dus dan zal niemand ze willen kopen en blijven ze bij ajax!

 9. Heldenzoon

  Laatste EK 3 x verloren; dit is misschien wel prettiger zo. En dan 2 jaar later weer vlammen. Die Blind was trouwens ook drama bij Ajax als coach; vandaag viel hij van zijn geloof af want ipv wisselen in de 70e minuut deed hij al in de 68e…….

 10. toon61

  We hebben gewoon niet veel spelers van het niveau robben en sneyder < het nederlands voetbal gaat met grote stappen achteruit, het is te zien aan de competitie niveau,s .
  Het zal dan ook niet veranderen de komende jaren .

 11. Ajax1958

  Idd Toon, onze eigen comp is ruk, in cl en el zakken we ook door het ijs, onze spelers in het buitenland zitten veelal op de bank, dus wbt het Nederlands elftal is dit een logisch vervolg. En maar denken dat we zo goed zijn. Van Gaal heeft echt een topprestatie geleverd vorig jaar!!!!!

  1. Velibor

   Ik denk dat spelers selecteren op hun techniek niet meer genoeg is,alles speelt bijna op fysiek en hardlopers dus als je de bal aangenomen hebt lig je al bijna over de reclameborden ,das natuurlijk overdreven maar denk wel een eind in de richting,alleen met 7 of 8 subliem technische spelers kun je nog zo spelen zoals we nu willen en die zijn er ( nog ) niet op het moment dus ben bang dat we ook op de counter moeten gaan spelen helaas.

 12. Didron

  De Turken moeten nog tegen Ijsland en Tsjechie en gaan geen 6 punten pakken. Wij moeten tegen Kazachstan en Tsjechie waarbij we 4 punten moeten kunnen pakken. Maar dan zal er veeeel moeten veranderen willen we dat kunnen bewerkstelligen!!!!

 13. Geroldkohlen

  als die idiote blind( doet zijn naam eer aan trouwens) door wilt selecteren dan zet je geen bruma in de basis maar van dijk en laat je vd wiel thuis en zet tete erin, en voor narsingh kan je 3 betere inzetten zoals promes, lens of onze eigen el ghazi! en die luuk de jong mag op de bank blijven en pas spelen als hunter en rvp geblesseerd of geschorst zijn! klaassen moet samen met sneijder aanvallend spelen met nigel de jong als verdedigende middenvelder als extra slot op de deur met anita als opvolger, hij was ideaal geweest voor deze wedstrijd!

 14. Rene1964

  PVL020, zie je het grote aantal duimpjes?! Dat zegt genoeg :))
  Zeer slecht beleid inderdaad. Hiddink was ook al een aanfluiting!

 15. Zlatan

  PvL 020 , moeten de spelers niet laten zien wat ze kunnen ? Niet zo veel , en drie spelers kunnen de kar niet trekken ( Wesley , Robben en v Persie . Het ligt ook niet aan de doelman WANT DE VERDEDIGING WAS SLECHT .

 16. Forco120

  danny blind moet gewoon weg. hadde ze nooit moeten aanstellen. bij ajax bakte die er ook niks van(als trainer).

 17. Robin

  Ik heb echt in een deuk gelegen om dat kut Oranje! Zielig, arrogant, kut trainer, kut opstelling, kut publiek, kut voetbal…. En verder vond ik het ook best wel erg grappig om te zien.

Comments are closed.