There are no ads, please add some


Cillessen en Klaassen met Oranje onderuit tegen IJsland

1009oranjeajax

Het Nederlands Elftal heeft donderdagavond een zeer gevoelige 0-1 nederlaag geleden tegen IJsland. Jasper Cillessen en Davy Klaassen stonden de gehele negentig minuten in de basis terwijl Kenny Tete en Jairo Riedewald op de bank bleven zitten en niet hun Oranjedebuut maakten in de Amsterdam Arena.

In de eerste helft viel Arjen Robben na een kleine twintig minuten uit met een liesblessure en na de rode kaart vlak voor rust van Martins Indi was het gedaan met de snode plannen van bondscoach Danny Blind. In de in de 53ste minuut benutte Gylfi Sigurdsonn een strafschop en bezorgde IJsland de 0-1. Davy Klaassen was uiteindelijk nog heel dicht bij de gelijkmaker maar de doelman van IJsland lag echter goed in de hoek en kon een treffer voorkomen. Zondag zal Oranje de kans krijgen om zich te revancheren tijdens het uitduel met Turkije waarbij winst noodzakelijk is om nog in de race te blijven voor een EK-ticket.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

64 reacties

 1. jojocoolio

  Nederland heeft niks te zoeken op het EK… We hebben geen spelers meer die in de top voetballen… Het is hard maar voorlopig heeft Nederland en geen enkele Nederlandse ploeg iets te zoeken in Europees verband… Ons eigen Ajax is een kweekvijver voor de toekomst en misschien dat we over een jaar of 10 weer een beetje mee kunnen doen…. Maar de komende EK’s en WK’s zijn we kansloos….

   1. De Ajacied

    Ja de beste van het veld waren Cillessen en Klaassen,
    Wat een grote drol die Bruno echt een naaizak voor het team toch?

     1. BobbyHaarms

      Zou Johan Cruijff die hier al heel lang voor waarschuwt dan toch weer gelijk krijgen? Los van Robben en Sneijder en uiteraard de Ajacieden is het niet veel meer bij Oranje en ik zie het voorlopig ook niet veranderen…helaas maar waar

   2. FrankiC

    Ik ben het ook helemaal niet met je eens.
    Maar Indi NOOIT meer oproepen.
    In principe stond het redelijk. Alleen een centrale verdedigende middenvelder erbij (Anita/later Strootman ipv Wijnaldum) en Van Dijk/Riedewald (later Vlaar) ipv Indi en je staat goed. Geen Van Persie meer aub

     1. BobbyHaarms

      Precies Frankic die van Persie lekker ernaast houden, hooguit alleen nog gebruiken voor noodgevallen

     1. FrankiC

      Wie zegt dat dat niet zo was? Ik bedoel natuurlijk: Wijnaldum eruit voor bijv. Anita/Blind en Klaassen op de positie van Wijnaldum.

  1. dickst14

   ik ben het niet met je eens. wel als je spelers als martins indi en bruma selecteert en opstelt terwijl er veel betere zijn.

   1. War

    Heeft Nederland niet gewoon hele slechte trainers , zijn ze niet in het verleden blijven hangen, talent zat, maar waarom ontwikkeld zich dit niet, veel meer in het krachthonk.
    Johan Cruijff krijgt toch weer gelijk.

  1. HURBIE

   zijn allemaal omhoog gevallen mannetjes die allemaal denken dat ze het zijn ,maar nee dus ,zjn meer bezig met alle luxe dat ze willen kopen dan met voetbal Kom is met beide benen op de grond LABBEKAKKERS(op een paar uitgezonderd)

 2. thijsAJAX1

  snap niet dat huntelaat eraf moest. en waarom vd wiel, die nooit speelt bij psg ipv tete die in vorm is? alleen ‘omdat hij beter kan aanvallen’? want dat hebben we gezien.

   1. Zlatan

    Hoor net dat het afgesproken was om Indi uit de tent te lokken , Siggi bleef erg dood liggen he ? Kwal , ben blij dat hij weg is

   1. FrankiC

    Ook al speelt Indi 3 wedstrijden per dag, als je niet tot de 100 beste verdedigers van Nederland hoort, dien je toch niet geselecteerd te worden.

 3. paulo

  indd tete had ik voorkeur gegeven.
  huntelaar eruit!? heel vreemd. geen luuk de Jong of van persie erin brengen?
  maarja achteraf makkelijk praten natuurlijk.

 4. Geroldkohlen

  was ook dramatisch! !! het word helemaal niks dit elftal maar, waarschijnlijk halen we het ek met de hakjes over de sloot! maar ik zou tegen de turken toch anders beginnen! verdediging: tete-de vrij-van dijk-blind
  middenveld: klaassen-sneijder-anita
  aanval: lens-huntelaar-depay

 5. Velibor

  Tegen de Turken gewoon met Van Persie en Huntelaar beginnen want van persie geniet nog aanzien daar en krijgt vast 2 mandekkers met depay eromheen en Klaassen laten spelen zoals bij Ajax nu. Riedewald en Tete laten debuteren met evt De Vrij erbij en Blind ervoor en Schneider en Wijnaldum of Anita achter Klaassen .? ja jongens er is toch niks meer te verliezen dus dan maar de dood of de gladiolen!

 6. -buitenkantje rechts-

  Nederlaag is te wijten aan samenloop van omstandigheden…persoonlijke blunders en tactische fouten van Blind..
  Dat Robben geblesseerd uitvalt is een aderlating.. Maar daar heb je geen invloed op. Kan gebeuren, jammer.

  Vervolgens maakt Indi een slaande beweging en kom je met 10 man te staan.. Echt, deze beperkte verdediger werd bij mij nooit weer opgeroepen. Dit kan je gewoon het EK kosten. Bovendien is dit niet zijn eerste keer dat hem dit overkomt.. Zet daar maar Willems of Dijks neer.
  Dan die onvoorstelbare blunder van vd Wiel.. Wat een beginnersactie zeg! Geen wonder dat ie meeste wedstrijden nu op de bank zit.. Gewoon meelopen en aanvaller naar buiten drukken.. Niks aan het handje.. In ieder geval geen botte sliding inzetten.. Sta je wel door deze houthakkers met 10 man en 0-1 achter..

  Dan natuurlijk de tactische blunder van Blind.. Iedereen weet dat je nu MOET scoren en dus achter 1 op 1 moet gaan spelen en desnoods nog een breekijzer als de Jong moet inbrengen. Onvoorstelbare wissels van Blind! Heeft mij nu al laten zien geen waardig bondscoach te zijn..

  Nu rest nog de kwalificatie via de derde plek… Je mag je afvragen als je in deze poule met deze landen al verwezen wordt naar de derde plek je überhaupt iets te zoeken hebt op het EK..

  1. FrankiC

   Van der Wiel had hem idd buitenkantje rechts moeten drukken….. Maar we gaan WEL naar het EK.

  2. Geroldkohlen

   mee eens, maar het ergste moet nog komen, want stel we halen de play offs en spelen een ek, in wat voor poule kom je terecht?? want volgens mij kom je dan meteen in een hele zware poule terecht met frankrijke en duitsland bijvoorbeeld, daar is dit elftal totaal niet tegen opgewassen als er met deze spelers gespeeld word.

  3. BobbyHaarms

   Mee eens BR de tendens bij de spelers is veel te lang geweest van “alles komt wel goed”…maar er komt verdomme niks goed! En nu zit je in de hoek waar de klappen vallen. Misschien zou het eens goed zijn als ze de deksel op hun neus krijgen, wat je zegt als je misschien nog derde wordt dan…wat heb je dan eigenlijk nog te zoeken op het EK?

    1. Velibor

     Tja nu moeten de heren vedetten nog aan het werk ook voor hun geld als ze tenminste nog een keertje willen cashen na het EK

  4. FrankiC

   Het eigenaardige is dat ik deze 2 of 3 in mijn optiek gemaakte blunders (Indi opstellen/ foute wissels/ Klaassen als verdedigende middenvelders) helemaal niet van Blind verwachtte. Was als speler én coach altijd tactisch verantwoord bezig. Ik WAS eigenlijk wel fan van hem….

 7. Didron

  Ik heb nog hoop dat NLD het EK gaat halen, maar dan wel met de hakken over de sloot.
  Gisteren was een drama, waarbij er veel blunders en fouten gemaakt zijn. Hopelijk leren de heren ervan en staan ze zondag voor 200 procent op het veld! Dat zullen ze nodig hebben. Wie er dan spelen zien we dan wel, uiteraard heb ik mijn voorkeuren, maar de Bondscoach zal ze moeten maken.

    1. BobbyHaarms

     Met alle respect voor Danny hoor, maar hij heeft toch de uitstraling van een meerkoetje? Ik blijf erbij dat ze enorm geblunderd hebben door vooraf te bepalen dat hij Hiddink op zou volgen waardoor je vooraf al Koeman misliep (Hiddink hadden ze namelijk nooit moeten aanstellen)Nu sta je gewoon machteloos..

   1. AjaxBarcelona

    Ik kreeg gister toch echt een zenuw toeval toen ze aan het einde van de wedstrijd Bloed zweet en tranen gingen draaien en dat was best bijzonder. Vandaar 🙂

 8. Marcie

  Komt allemaal door dat belachelijke transfersysteem. Spelers worden te jong weggekocht bij Nederlandse clubs en verdwijnen vervolgens op de bank en tribune in het buitenland.

  Nederlandse spelers denken met 18 jaar al bij de Europese top te horen.

Reageren is niet mogelijk.