Ajax ingedeeld in poule A met Celtic, Fenerbahce en Molde

loting_europaleague

Ajax is als eerste uit de beker gekomen bij de loting voor de Europa League en geplaatst in poule A. De  tegenstanders in deze poule zullen Celtic, Fenerbahce en het Noorse Molde FK zijn. Er staan voor Ajax dus mooie trips op het programma naar Schotland, Turkije en Noorwegen.

De eerste speeldag van de poulefase wordt op donderdag 17 september afgewerkt. Vervolgens wordt de groepsfase van het toernooi vervolgd op 1 en 22 oktober, 5 en 26 november en 10 december. De finale van het EL-toernooi is op 18 mei in het St. Jakob-Park in Basel. In 2013-2014 speelde Ajax in de groepsfase van de Champions League ook al tegen de Schotten. Ajax won thuis met 1-0 en verloor uit met 2-1.

De complete loting voor de groepsfase:
Loting EL-groep A: Ajax, Celtic, Fenerbahce, Molde
Loting EL-groep B: Rubin, Liverpool, Bordeaux, Sion
Loting EL-groep C: Dortmund, PAOK, Krasnodar, Qabala
Loting EL-groep D: Napoli, Club Brugge, Legia, Midtjylland
Loting EL-groep E: Villarreal, Plzen, Rapid Wien, Dinamo Minsk
Loting EL-groep F: Marseille, Braga, Liberec, FC Groningen
Loting EL-groep G: Dnipro, Lazio, St-Etienne, Rosenborg
Loting EL-groep H: Sporting Lissabon, Besiktas, Lokomotiv Moskou, Skenderbeu
Loting EL-groep I: Basel, Fiorentina, Lech, Belenenses
Loting EL-groep J: Tottenham, Anderlecht, Monaco, Qarabag
Loting EL-groep K: Schalke, APOEL, Sparta Praag, Asteras Tripolis
Loting EL-groep L: Bilbao, AZ, Augsburg, Partizan Belgrado

Related posts

60 Comments

 1. Joeguh9

  Mooier dan naar Oekraïne, Rusland, Polen of zo’n type voetballand. Daarnaast krijg je minimaal twee fantastische uitwedstrijden qua sfeer!

 2. ajaxpers

  Ik wil best positief blijven maar de derder plek wordt al erg zwaar. Van Fener en Celtic win je niet zomaar. Graag een goeie spits erbij.

  1. creutz1977

   en wat zouden ze met een 3e plek moeten.. Denk dat juist Celtic een club is die Ajax ligt.. Maar goed.. leuke wedstrijden tenminste

  2. ajaxxtotdedood

   in de champions leuage hadden we Celtic al van de mat gespeeld ik denk dat ajax van alle drie thuis kan winnen… Dus niet komen met fener dit fener dat die Turken zijn zwaar overschat…

 3. pietprecies

  Mooie wedstrijden wel! Molde en Celtic moet je kunnen hebben. Ik heb Celtic gezien van de week en dat is echt niet veel soeps. Fener word lastig, de rest ook hoor maar die moet je kunnen pakken, zijn in elk geval ploegen die willen voetballen en daar is Ajax meer bij gebaat dan van die busparkerende Oostblok clubs. Misschien ook wel goed dat bazoer geschorst is, dan kan je op het middenveld met Klaassen schone en gudelj spelen maarja FdB zal dan wel met silly sinkgraven gaan spelen daar..

  1. FrankiC

   Precies Piet, beter had je had niet kunnen verwoorden. 2e zit er in. Schöne met de punt naar voren en Gudelj/Klaassen erachter; 2 spelers die hun man niet laten lopen (zoals Sinkgraven/Bazoer). Nu ze geplaatst zijn hoop ik nog op een versterking (bijv. Emanuelson en/of Sam Larson).

 4. Ajax nr 1

  Mooie poule qua wedstrijden ben alleen bang dat we niet ver zullen komen met onze selectie. Frankie zeg halve finale. Ik zeg eerst maar voetballen en de volgende ronde halen.

 5. Didron

  Mooie poule, mooie wedstrijden in het verschiet! Ons aller Ajax kan zeker minimaal tweede worden!! Ajax Goden, super Joden!!

 6. Dappere strijder

  3e worden?? ik ben op fenerbache na best blij met deze loting! celtic zal niet makkelijk zijn maar is een leuke ploeg om tegen te spelen waar echt wel punten te behalen zijn en Scandinavische ploegen spelen over t algemeen open en aanvallend dus zo ook molde lijkt mij! en fenerbache moet je geluk hebben maar zeker niet kansloos! ik gok op 11-13 punten en een mooie 1e of 2e plek!
  stay positive!

 7. rebel62

  laten we de anderen in de poule niet groter maken dan ze zijn , als ons Ajax hier niet verder komt is het diep triest gesteld en mag de huidige leiding zich dit keihard aantrekken , vond de reactie van Frank de Boer over de wedstrijd van gisteren ook al beneden peil , alsof er altijd maar getraind moet worden om een ander taktiek te leren , over het algemeen is het gebrek aan gogme en leiding in het veld de oorzaak van de zwakke prestaties. Niet de jeugdigheid de schuld geven want de opstelling daar is hij en de technische staf verantwoordelijk voor.

  1. Rene1964

   Helemaal mee eens, Rebel! Ik denk er hetzelfde over. Ajax heeft de weg der jeugdigheid gekozen en het is jammerlijk te moeten constateren dat we vooral internationaal volledig zijn afgehaakt DAARDOOR! Voor mij is dat allerminst een verrassing

 8. Joep

  Prima loting leuke tegenstanders. Mooie tripjes in het vooruitzicht. Celtic uit is fantastische, paar jaar geleden daar geweest.

 9. ritchy

  gewoon 5 wedstrijden winnen 2 x van fenerbache 2 x van Celtic en 1 x van Molde en 1 x gelijk tegen Molde simpel

  1. BobbyHaarms

   Hele leuke loting dit! Over het algemeen groeit Ajax wel naarmate de eerste seizoenshelft vordert dus dat is mooi als dat gebeurt. Maar ff los daarvan: laten we zorgen dat het in elk stadion een heksenketel wordt en mocht Ajax niet zo goed presteren dat iig de supporters een onvergetelijke indruk achter laten

 10. fantommie2

  ik weigerde de afgelopen jaren te accepteren dat de champions league niet meer het niveau voor ajax is. Tot ik deze EL poule zag en mijn eerste reactie was : “oei”….

 11. KBouter

  Gezeur man, Wanneer Ajax zijn vorm herpakt, pak je tegen Molde en Celtic gewoon de volle mep. Tegen Fener kun je thuis ook winnen en uit mag je daar iets laten liggen.

  Ik zie ze wel doorkomen.

 12. Braatje87

  Uitstekende poule! 3 teams die niet met zijn allen voor de goal gaan liggen maar willen voetballen. Dit ligt Ajax vele malen beter dan de ploegen uit Oost-Europa. Het worden mooie wedstrijden!

 13. bukowski7709

  voor Ajax was elke poul een lastige poul geweest, zelfde geldt voor alle andere nerderlandse clubs. verschild is gewoon te groot geworden…

 14. Remco425

  Toch 1 van de zwaarste poules weer. 3 van de 4 spelen regelmatig champions league. Dat zegt genoeg. Gelukkig is Ajax er daar 1 van en moeten alle ploegen te pakken zijn. Maar het zal lastig worden.

 15. War

  Als ik de reakties zo lees, dan vergeet men gauw, hiervoor met hele simpele tegenstanders volop problemen gehad, waren ook allemaal “gunstige” lotingen, kom op, wordt wakker allemaal, Ajax stelt in Europa helemaal niets meer voor, helaas, helaas, had het ook graag anders gezien, maar onze talenten, zijn toch wat minder talentvol als wat Frank de Boer beweerd, het is ook geen team en te veel zwakke plekken, Veltman, Milik, Sinkgraven, er moet spoedig bij Ajax een andere wind gaan waaien.
  Hopelijk gaan ze het redden in Europa, maar we moeten wel realistisch blijven en niet elke loting als gunstig betitelen, denk dat tegenstanders eerder blij met Ajax moeten zijn , dan andersom .

 16. Geroldkohlen

  wil je deze poule overleven, dan mag je cillissen niet laten gaan! en je moet er een centrale verdediger en een spits en linksbuiten halen, zo niet en blijft het team hetzelfde en cillissen die weg gaat dan is dit seizoen voorbij!

  1. Schnabbel en Babbel

   Dit team kan met de kwaliteit die ze hebben makkelijk eerste of tweede worden in de poule. Het gaat om het durven spelen. Ze durven niet omdat ze bang zijn voor kritiek. Vrij uit spelen en dan ze om je oren krijgen is de angst bij ze. Ze weten duvels goed hoe het moet en kan. Als de supporters deze poulefase als één man achter het hele team gaan staan, dan maakt dat een wereld van verschil in die koppies. Maar ja ……. ik vrees utopie als ik de commentaren hier zo lees. Wel erg jammer.

   1. Geroldkohlen

    niet mee eens want als je ervaring haalt van een beetje kwaliteit dan ontlast je de jonkies juist en dan kunnen ze vrijuit voetballen, nu moeten ze voetballen alsof ze al jaren ervaring hebben, dit zijn talenten ervaring komt pas met de jaren! er word nu gewoon teveel van ze gevraagd! ipv van stap voor stap een trede omhoog te gaan word nu moeten ze tredes overslaan! en moeten ze handelen als routiniers dan kan gewoon niet, er moet gewoon ervaring komen van kwaliteit en dan hoeft het geen A kwaliteit meer te zijn maar een goede b kwalitatieve speler is gewoon nodig, ik weet zeker dat het dan gaat lopen het hoeven er maar 2 te zijn! en een linksbuiten is echt nodig fischer brengt het ook niet en om schone daar neer te zetten vind ik echt triest! en een goede stand in voor milik!

 17. boysammy1

  Maakt niet uit dat Fener er ook bij is.. We kunnen eindelijk tegen een aanvallende cluppie als Fener, kzie graag iemand als Tete RvP aanpakken ! WZAWZDB!

Comments are closed.