De Boer tevreden: ‘Organisatorisch staat het nu goed, van daaruit stappen maken’

0322ajax-ado_deboer

Frank de Boer was na afloop van de wedstrijd tegen Willem II (3-0 winst) voor de camera van Fox Sports tevreden over de prestatie van zijn elftal. ‘In de eerste helft vond ik dat we na de 1-0 Willem II teveel ruimte gaven. Het baltempo kon bij vlagen ook wat sneller. In de tweede helft zaten we er veel korter op. Daardoor hadden ze geen tijd en ruimte om op een fatsoenlijke manier op te bouwen. Toen zijn ze eigenlijk niet meer in de wedstrijd gekomen. Dat heeft de ploeg goed opgepikt. Het was een goede teamprestatie.’

De Boer zag tijdens de wedstrijden tegen AZ en Willem II een stabiele basis waar hij op verder kan bouwen.. ‘We hebben nu een bepaald houvast hoe we willen spelen. Organisatorisch staat het elftal goed. Deze groep begrijpt dit en vandaar daaruit kunnen we nu stappen gaan maken. We geven weinig weg en creëren dan ook nog wel vijf a zes kansen. Het mooie is dat dit team nog veel beter kan.’

Bekijk het interview van Frank de Boer op Fox Sports

Related posts

23 Comments

  1. Schnabbel en Babbel

    Frank besef dat een hoop mensen dit niet begrijpen. Jij hebt telkens te maken met elk seizoen voor een groot deel opnieuw te moten starten. Mensen vallen weg of mensen maken niet de vooruitgang die werd verwacht. Zelf zie ik ook de positieve punten maar kan voor een deel de kritiek ook volgen. Maak werk van de inzet, van het tempo. Winnen lukt met dit team wel maar nu nog mooi winnen. Succes ermee.

    1. BobbyHaarms

      Toch hadden die kansen van Willem II er zomaar in kunnen vliegen en was het een heel ander verhaal geworden. Wat ik opvallend vond was dat de snelheid bij Ajax er pas inkwam met Sch?ne erbij, daarvoor was het tempo gewoon veel te laag en met Lasse erbij zag je gelijk de kansen weer ontstaan..misschien een keertje een basisplaats voor deze rots in de branding?

      1. Bert62

        Helemaal waar. Het tempo blijf veel te traag. Dacht dat ze beterschap beloofd hadden. Steeds maar weer die balken terug op de keeper, wordt daar zo moe van. Zoek diepgang in je spel, wees creatief en dan komt de rest vanzelf.

      2. Bram ajax

        Vind ik dus ook Lassa is veel te waardevol om op de bank te zetten! De prachtige paasjes waarmee die de aanvallers met 1 bal alleen voor de keeper zet, vrije trappen die 9/10 er in vliegen, ervaring, leiderschap, tempo bepalend.. Kan wel even doorgaan.. Hij heeft niet voor niks bijgetekend! Basisplaats op middenveld en laat die jonkies maar vechten om een basisplaats, zoals het hoort en niet andersom

      3. Schnabbel en Babbel

        Als in de heen wedstrijd alle ballen van Ajax er waren ingevlogen hadden we nog om de CL gespeeld. Is ook niet gebeurd.

      4. Litmanen

        Bobby helemaal eens. Schone is slim en zorgt voor een hoge balsnelheid. Je hoeft zelf niet snel te zijn om het spel sneller te maken, die bal moet rollen. Voor zijn komst leek het wel of ze het veld met stroop hadden ingesmeerd. Bovendien ook nog gevaarlijk, zo’n lage balsnelheid, zeker als mensen niet naar de bak toekomen.

        Schone is bovendien in aanleg een leider. En dan, heerlijk dat Ghazi scoort, maar hij was niet een beetje slecht hoor, hij speelde alsof het hele elftal afhankelijk was van zijn briljante acties ( die er vervolgens niet kwamen).
        Dus, een heel hoog rendement, maar gisteren geen teamspelers, met geen enkele goede voorzet ( geen enkele!).

        Verder, heerlijk dat we twee wedstrijden hebben gewonnen met een prima doelgemiddelde. Toch, als je gas geeft tegen dit soort tegen standers, dan kun je jezelf belonen met een veel hogere score, kan aan het eind leuk meespelen. En voor die 50.000 ook meegenomen…….

  2. PvL020

    Alleen jammer dat Riedewald diepgang heeft maar alleen centraal de diepte zoekt en niet de buitenkanten, met name Dijks, niet genoeg gebruikt……. Die stond zeker in de 2e helft heel vaak vrij…. Verder gewoon een goede overwinning, dat brengt vertrouwen!!!

    1. Guacamole

      Ben wel eens dat SJONNY zich mag bewijzen tijdens wedstrijd. Maar let wel dat Veltman niet snel over de zelfde steen struikelt.

  3. Schnabbel en Babbel

    Veltman moet minimaal nog 5 wedstrijden basis staan. Dan kijken wat de score is. Hij kan spelen als een Veldheer. Nu vertrouwen geven kan de definitieve ommekeer betekenen.

  4. SPHAFCA

    Veltman moet minimaal 5 wedstrijden op de tribune zitten. Verder een aardige overwinning, het was niet al te best maar 3 punten zijn 3 punten, op naar NEC uit!

  5. ACABafca

    Zeer matige wedstrijd tegen een zeer matige ploeg.. T moet en kan veel beter… Europees worden we geslacht zo srry fdb t moet allemaal beter

  6. dioajax

    Ik denk dat Frank moet een paar wedstrijden van der hoorn laten beginen en veltman op de bank…ik denk dat De Boer moet echt een kans geven aan Van Der Hoorn…

  7. Rene1964

    Tja, hij kan moeilijk elke wedstrijd dezelfde elf laten spelen, dus vd Hoorn zal zijn wedstrijden ook echt wel meepikken. (Beker en Europees bijv). Verder denk ik dat de eredivisie erg veel verbloemd, waar we nu werkelijk staan. De meeste teams zijn jong en onervaren. Feyenoord kan dit jaar wel eens de lachende derde zijn! Samen met PSV de ploeg met veel ervaring en schwung. Als Feyenoord er tegen Ajax tegen aan kletst, heb je – lijkt mij – niet zoveel in te brengen. Maar we gaan het zien.

  8. Velibor

    Tegen 010 gewoon als tegen een grote logge kerel de Mohammed Ali taktiek toepassen: stick like bee and fly like a butterfly:))

  9. Ramon1

    Ben benieuwd als je ook nog schone fischer op bank Het en dan komen nouri enzo er ook nog aan ik vind het toch een goede selectie

Comments are closed.